killer76 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Υπάρχει κάποιο μεγάλο site που να έχει στηθεί με joomla,drupal κλπ η ΟΛΑ είναι 100% custom κώδικας; Και αν ναι, τι συνήθως; php,asp,flash; Μεγάλα sites εννοώ eBay, Facebook, YouTube, booking, amazon κλπ.
CyberCr33p Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Εάν εννοείς για τέτοιου είδους sites ο custom κώδικας είναι μονόδρομος.
killer76 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Απλά ξέρεις τι γίνεται? Το joomla πχ με γλιτώνει απο απίστευτη δουλειά που θα έκανα απο την αρχή (εγραφη μελων,πίνακες,css, modules κλπ). Αλλά δεν μπορώ να βρω ένα component να κάνω ακριβώς αυτό που θέλω. και να το παραμετροποιησω οπως θέλω.
Gigenis Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Αν μπορείς να φτιάξεις από την αρχή ένα "μεγάλο" site τότε μπορείς να γράψεις και ένα component για joomla. Αν είναι όμως να κάνεις πολλές αλλαγές τότε ίσως να κοιτάξεις προς drupal. Σίγουρα όμως η καλύτερη λύση (εφόσον έχεις τις γνώσεις και την διάθεση) να το φτιάξεις από την αρχή όπως το θέλεις και μόνο με αυτά που χρειάζεσαι.
killer76 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Παιδια εγώ ξέρω να χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ joomla και μερικες βασικές γνώσεις σε κώδικα. Το να φτιάξω component στο joomla θα ήταν οτι καλύτερο. Ξέρετε πως μπορώ να ξεκινήσω? δηλάδη κάποιο tutorial ή βιβλίο στα ελληνικά*... *έχω ένα βιβλίο "Μάθετε PHP,MySQL και APACHE" εκδόσεις Γκιούρδας. Μου κάνει??? Υ.Γ. Πέρασα για δοκιμή drupal και δεν ήξερα τι μου γινόταν, δεν καταλαβαινα τίποτα. Από την στιγμή που είμαι αρκετά έως πολύ καλός σε joomla, πιστεύετε οτι η υπεροχή του drupal είναι τοσο μεγάλη ωστε αξίζει να πάω προς τα εκεί???
Gigenis Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Όταν λες αρκετά καλός εως πολύ τι εννοείς; Στην διαχείριση; διαχείριση και λίγο styles; Styles και λίγο κώδικα; Σίγουρα θα σου χρειαστεί και το βιβλίο που έχεις αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό.... για να φτιάξεις component για το joomla θέλει αρκετό διάβασμα και κυρίως κατανόηση του τρόπου δόμησης του κώδικα. Ξεκίνα από εδώ http://docs.joomla.org/ http://docs.joomla.org/Component
killer76 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Διαχείριση και λίγο styles. Το πρόβλημα μου ξέρεις ποιο είναι? Άντε και φτιάχνω καποια custom php αρχεια με αρχικό πχ το comp1.php. Πως μέσα στο joomla μπορώ να το περάσω ωστε να ανοίγει σαν component? Δηλαδή να πατάς το λινκ πχ test1 και να τρέχει το αρχικο .php
Gigenis Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Έτσι δεν θα κάνεις δουλεία... ειδικά για "μεγάλο" site. Ή θα φτιάξεις custom εφαρμογή από την αρχή όπως την θέλεις ή θα βάλεις cms και θα φτιάξεις μόνο αυτά που θέλεις σαν έξτρα.
killer76 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Άντε και φτιάχνω καποια custom php αρχεια με αρχικό πχ το comp1.php. Πως μέσα στο joomla μπορώ να το περάσω ωστε να ανοίγει σαν component? Δηλαδή να πατάς το λινκ πχ test1 και να τρέχει το αρχικο .php A το βρήκα στο 2ο λινκ που μου εδωσες. Σε κάτι τέτοιο στα ελληνικά δεν υπάρχει ε? Έτσι δεν θα κάνεις δουλεία... ειδικά για "μεγάλο" site. Ή θα φτιάξεις custom εφαρμογή από την αρχή όπως την θέλεις ή θα βάλεις cms και θα φτιάξεις μόνο αυτά που θέλεις σαν έξτρα. Παιδιά μην παρεξηγήτε το "μεγάλο site" μια ερώτηση έκανα για να δω αν παίζει cms σε αυτά. Εγώ στην ουσία μια δουλειά μόνο θέλω να κάνω, αλλα δεν μπορώ να βρω component για αυτο. Εγώ ήθελα απο joomla να κρατήσω μόνο (για να μην τα κάνω από την αρχή) ΜΟΝΟ το σχεδιαστικό και την εγγραφή/επεξεργασία μελών. ΟΥΤΕ modules, ούτε εξτρα πράγματα. Και να φτιάξω ένα custom component. Γι'αυτο έλεγα αν είναι απο joomla να κρατήσω μόνο τόσο λίγα πράγματα αν ήταν καλύτερα να το κάνω απο την αρχή custom. Αλλά το να φτιάξω ένα component που να κάνει μια συγκεκριμενη δουλεια το θεωρώ μέτριας δυσκολίας. Το να φτιάξω ένα site από την αρχή, την βάση δεδομένων, να γράφεται ο χρήστης, να ανεβάζει υλικό, να αλλάζει τα στοιχεία του, κλπ κλπ μου φαίνεται αδύνατο
Gigenis Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Τότε ίσως ξεκίνησες λάθος την αναζήτηση σου... μάλλον θα ήταν καλύτερο να μας πεις τι θέλεις να κάνεις για να σου προτείνουμε και τα ανάλογα εργαλεία ή έτοιμες εφαρμογές (αν υπάρχουν)
killer76 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Εντάξει λάθος μου. Είναι αργά τώρα ? Κάτι σαν και αυτό θέλω να κάνω http://www.insomnia.gr/topic/383287-site-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bb%ce%b1-%cf%86%ce%b9%ce%bb%cf%84%cf%81%ce%b1/page__view__findpost__p__3644892 Απλά τότε η συζήτηση είχε βγει σε αδιέξοδο.
Gigenis Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το web δεν είναι κάτι μαγικό να πατάς ένα κουμπί και να γίνονται όλα αυτόματα. Στο άλλο θέμα που έχεις φτιάξει σου έχουν προτείνει το sobi2 που είναι αρκετά καλό αλλά μάλλον βαρέθηκες να το ψάξεις. Το sobi2 έχει module αναζήτησης με φίλτρα αλλά δεν είναι στο δωρεάν πακέτο. Προφανώς θέλεις κάτι έτοιμο και τζάμπα όπου απλά θα το ανεβάσεις σε έναν (μάλλον δωρεάν) server και θα αρχίσει να σου παράγει χρήματα... Δεν είναι έτσι τα πράγματα... ή θα πληρώσεις για να πάρεις κάτι έτοιμο ή θα πάρεις κάτι δωρεάν και θα του αλλάξεις τα φώτα για να το φέρεις στα μέτρα σου. Θα σου πρότεινα κι εγώ με τη σειρά μου το mosets tree που είναι σαν το sobi2 αλλά θεωρώ πιο καλοστημένο αλλά δεν είναι δωρεάν συν το ότι πρέπει και σε αυτό να βάλεις το χεράκι σου για να το φέρεις στα μέτρα σου.
Haldol Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Κοίτα να δεις. Και σε μεγάλα sites χρησιμοποιούν κάποιο CMS. Αλλά όπως λέει και το όνομα αυτών των προγραμμάτων, ένα CMS είναι σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Είναι η καλύτερη λύση για να παρουσιάσεις π.χ. την επιχείρησή σου, να βάζεις νέα, κάποιο μικρό blogάκι ίσως, κλπ. Όταν όμως θέλεις custom functionality και μάλιστα περίπλοκη (π.χ στο βαθμό του... eBay) τότε απλά δεν κάνουν. Ακόμα και αν καταφέρεις να το φτιάξεις, θα είναι εξαιρετικά πιο αργό σαν σύστημα και φυσικά με περισσότερα bugs απ' ότι ένα custom-coded. Και αυτό διότι αυτά τα προγράμματα δεν φτιάχτηκαν για κάτι τέτοιο. Απλά πολλοί devs τα έχουν κάνει πανάκεια και έχουν χάσει το μέτρο. Ό,τι τους ζητήσεις, σου πετάνε ένα CMS και όλα μια χαρά. Αμ δεν... Σκέψου το αλλιώς: μπορείς να «μοντάρεις» το αυτοκίνητό σου για να περιλαμβάνει και... μια μίνι μπετονιέρα. Όμως το να χρησιμοποιήσεις μια κανονική μπετονιέρα είναι πολύ καλύτερο.
killer76 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το web δεν είναι κάτι μαγικό να πατάς ένα κουμπί και να γίνονται όλα αυτόματα. Στο άλλο θέμα που έχεις φτιάξει σου έχουν προτείνει το sobi2 που είναι αρκετά καλό αλλά μάλλον βαρέθηκες να το ψάξεις. Το sobi2 έχει module αναζήτησης με φίλτρα αλλά δεν είναι στο δωρεάν πακέτο. Προφανώς θέλεις κάτι έτοιμο και τζάμπα όπου απλά θα το ανεβάσεις σε έναν (μάλλον δωρεάν) server και θα αρχίσει να σου παράγει χρήματα... Δεν είναι έτσι τα πράγματα... ή θα πληρώσεις για να πάρεις κάτι έτοιμο ή θα πάρεις κάτι δωρεάν και θα του αλλάξεις τα φώτα για να το φέρεις στα μέτρα σου. Θα σου πρότεινα κι εγώ με τη σειρά μου το mosets tree που είναι σαν το sobi2 αλλά θεωρώ πιο καλοστημένο αλλά δεν είναι δωρεάν συν το ότι πρέπει και σε αυτό να βάλεις το χεράκι σου για να το φέρεις στα μέτρα σου. Ειδες να ζητάω κάτι μαγικό;;; Πρώτον έχω πάρει και χώρο με πληρωμή και domain και το sobi το έχω αγοράσει και το έχω ξεσκισει στο ψάξιμο. Απλά δεν με καλύπτει. Ούτε περιμένω να μου έρθουν ουρανοκατεβατα λεφτα. Δεν κατάλαβα προς τι η επίθεση; Κοίτα να δεις. Και σε μεγάλα sites χρησιμοποιούν κάποιο CMS. Αλλά όπως λέει και το όνομα αυτών των προγραμμάτων, ένα CMS είναι σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Είναι η καλύτερη λύση για να παρουσιάσεις π.χ. την επιχείρησή σου, να βάζεις νέα, κάποιο μικρό blogάκι ίσως, κλπ. Όταν όμως θέλεις custom functionality και μάλιστα περίπλοκη (π.χ στο βαθμό του... eBay) τότε απλά δεν κάνουν. Ακόμα και αν καταφέρεις να το φτιάξεις, θα είναι εξαιρετικά πιο αργό σαν σύστημα και φυσικά με περισσότερα bugs απ' ότι ένα custom-coded. Και αυτό διότι αυτά τα προγράμματα δεν φτιάχτηκαν για κάτι τέτοιο. Απλά πολλοί devs τα έχουν κάνει πανάκεια και έχουν χάσει το μέτρο. Ό,τι τους ζητήσεις, σου πετάνε ένα CMS και όλα μια χαρά. Αμ δεν... Σκέψου το αλλιώς: μπορείς να «μοντάρεις» το αυτοκίνητό σου για να περιλαμβάνει και... μια μίνι μπετονιέρα. Όμως το να χρησιμοποιήσεις μια κανονική μπετονιέρα είναι πολύ καλύτερο. @haldol Σε Ευχαριστω Πολυ Φίλε μου. Τελικα μάλλον θα αποφύγω τα CMS γιατί Θέλω κάτι πολύπλοκο όπως το παράδειγμα του eBay που εφερες. Σε Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.