geornirv Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Έχω στο λαπτοπ θύρα esata και usb 3.0 . Θέλω να περάσω δεδομένα σε εσωτερικό σκληρό τον οπόιο έκανα εξωτερικό με κουτί. Ποια σύνδεση είναι ταχύτερη και με τί ταχύτητα η καθεμιά ??
blackstar Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δεν έχουν χαώδες διάφορές στην ταχύτητα, σύνδεσε τον δίσκο σου όπως σε βολεύει καλύτερα.
snowtoos Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 το ερωτημα ειναι τι θυρα εχει ο σκληρος σου....αν πχ συνδεεται μονο με usb 2.0 με ταχυτες 2.0 θα μεταφερεις τα αρχεια σου!
Peperone Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Θεωρητικά είναι: eSATA-2 transfer rate is 2.4 Gbit/s (300 MB/s) USB 3.0 rate of 4800 Mbit/s (~572 MB/s) Το esata είναι σε controller και απασχολεί τον επεξεργαστή πολύ λίγο και έχει καλύτεροσυγχρονισμό . Το usb -3είναι πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο. Βέβαια το νέο eSata-3 δεν συγκρίνεται είναι σαφώς καλύτερο.
geornirv Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Θεωρητικά είναι: eSATA-2 transfer rate is 2.4 Gbit/s (300 MB/s) USB 3.0 rate of 4800 Mbit/s (~572 MB/s) Το esata είναι σε controller και απασχολεί τον επεξεργαστή πολύ λίγο και έχει καλύτεροσυγχρονισμό . Το usb -3είναι πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο. Βέβαια το νέο eSata-3 δεν συγκρίνεται είναι σαφώς καλύτερο. Ευχαριστώ. Λογικά το esata του laptop μου θα είναι esata 2 έ???
ektor7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Θεωρητικά είναι: eSATA-2 transfer rate is 2.4 Gbit/s (300 MB/s) USB 3.0 rate of 4800 Mbit/s (~572 MB/s) Το esata είναι σε controller και απασχολεί τον επεξεργαστή πολύ λίγο και έχει καλύτεροσυγχρονισμό . Το usb -3είναι πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο. Βέβαια το νέο eSata-3 δεν συγκρίνεται είναι σαφώς καλύτερο. Tι εννοουν οτι θεωρητικα μπορει να φτασει τα,600mb/s? Δλδ πρακτικα τι ταχυτητες εχουν σημιωσει? Ενα μικρο βιντεακι απο το youtube,ισως βοηθησει λιγο! http://youtu.be/PqlqCoQMLsQ
Peperone Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Tι εννοουν οτι θεωρητικα μπορει να φτασει τα,600mb/s? Δλδ πρακτικα τι ταχυτητες εχουν σημιωσει? Ενα μικρο βιντεακι απο το youtube,ισως βοηθησει λιγο! http://youtu.be/PqlqCoQMLsQ στο μέλλον μπορεί να φτάσει. το βίντεο επιβεβαιώνει ότι είναι πιο γρήγορο. ανχρησιμοποιηθούν συστοιχίες δίσκων δε ξέρουμε πόσο θα φτάσει η διαμεταγωγή...
Peperone Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 αν έχει δοκιμάσει κάποιος με esata raid να μας πει. το μπορεί το αναιρώ διότι θα βγει και καλύτερο όπως γίνεται πάντα.
ektor7 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Στην ουσια ειναι το ιδιο,σε ταχυτητα! Εμεις βλεπουμε τι εχουμε μπροστα μας,τωρα! Τωρα οταν βγει καινουριο(ειναι δεδομενο,οτι θα βγει) ,τοτε θα συζητουμε usb 3(600mb/s) vs e-sata3! στο μέλλον μπορεί να φτάσει. το βίντεο επιβεβαιώνει ότι είναι πιο γρήγορο. ανχρησιμοποιηθούν συστοιχίες δίσκων δε ξέρουμε πόσο θα φτάσει η διαμεταγωγή... O τυπος χρησημοποιησε ssd,για να μη τα περιορισει η ταχυτητα των δυσκων!Τι αλλο θελουν για να φτασουν στο μαξιμουμ τους? Και ενα δευτερολεπτο διαφορα,δε τον λες και πιο γρηγορο!Και ξεχασες και την διαφορα στα πολλα μικρα,σε ογκο,αρχεια! Ευχαριστώ. Λογικά το esata του laptop μου θα είναι esata 2 έ??? Ναι,δεν υπαρχει,προ στο παρων αλλη e-sata συνδεση σε λαπτοπ(και αντιστοιχει σε i-sata2=3 Gbit/s)! Νομιζω και στα ντεσκτοπ,θα πρεπει να προσθεσεις τις ports με PCI Express Card σε μητρικες που υποστηριζουν sata 3 συνδεση!
blacksuede Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 πρακτικά με 2.5" δίσκο κ esata στο desktop πιάνει ταχύτητα γύρω στα 60 ΜΒ/s, το usb 2.0 βία στα 22 ΜΒ/s . τώρα για usb 3.0 δεν έχω ιδέα, άλλαξα όλες τις θήκες σε esata και είναι μια χαρά. όποιος έχει usb 3.0 ας πει καμια ταχύτητα...
blackstar Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 http://www.myce.com/review/transcend-portable-usb3-ssd-18c3-review-44495/ γενικώς η ταχύτητες είναι μια χαρά σε USB3 και αναλόγως με το μέσω η αυξάνονται η πέφτουν, ένα transcend stick 16Gb που έχω πάει μέχρι 70mb/sec read και 20mb/sec write, όπως είπα, ανάλογα με το μέσω.
gtsamour Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2011 Χθές περέλαβα μια κάρτα controller που προσθέτει στο PC μια esata και μια USB 3 θύρα. Έχω επίσης ένα docking station που μπορεί να συνδεθει με esata ή με USB 2. Σε μεταφορά μεγάλου αρχείου 3GB με esata συνδεση έπιασα περίπου 60 ΜΒ/sec σταθερά (μέτρηση με το total commander που δίχνει real time την ταχύτητα μεταφοράς). Δεν έχω για την ώρα δίσκο USB 3 για να μετρήσω αλλά ακομα και σε 2.5'' δίσκο USB 2 και με το docking station (επίσης USB 2), είδα αύξηση στην ταχύτητα. Ενώ με κλασσική θύρα USB 2 έφτανα τα 28-29 ΜΒ/sec, σε σύνδεση συσκευής USB 2 στην USB 3 θύρα πιάνω σταθερά 36 MB/sec.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.