Προς το περιεχόμενο

Laptop για επεξεργασία βίντεο

Snow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέτω περί τα 600 ευρώ και θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ, που η κύρια χρήση του θα είναι ίντερνετ και επεξεργασία βίντεο (δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια που έχουν υψηλές απαιτήσεις). Ψήνομαι για TOSHIBA (και κυρίως για αυτό: http://www.skroutz.gr/s/332217/Toshiba-Satellite-C660-13Q.html ), αλλά για να πω την αλήθεια βλέποντάς τα TOSHIBA από κοντά μού φάνηκε πολύ ψεύτικο το πληκτρολόγιο και γενικά φτηνιάρικη η εξωτερική εμφάνιση. Διαβάζοντας στο φόρουμ άρχισα να προβληματίζομαι και για την περίπτωση DELL. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη (όχι όμως για Acer ή ΗΡ).

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τις κάρτες γραφικών για τη χρήση που το προορίζω (επεξεργασία βίντεο με Sony Vegas, After Effects, κλπ): Οι INTEL GMA HD είναι καλές; Να προτιμήσω ενσωματωμένη κάρτα ή ανεξάρτητη;

Δημοσ.

After Effects σε laptop? Θα αστειευεσαι βεβαια. Εδω στο δικο μου (βλεπε υπογραφη) σε αρκετα projects εχω το preview resolution σε χαμηλο για να εχω real time.

Θα πας σε laptop που να εχει nvidia cuda καρτα οπωσδηποτε με 1gb (η καρτα) και τον πιο ισχυρο επεξεργαστη που αντεχουν τα οικονομικα σου

Δημοσ.

Καλησπέρα ,,

Καλύτερα να πάρεις κάτι με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών και με δίσκο στις 7.200 στροφές, εφόσον σου φάνηκε φθηνοκατασκευή το toshiba πιθανόν και τα dell σε αυτά τα επίπεδα τιμών να σου φανούν και αυτά "φθηνιάρικα¨.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή είναι αυτό και είναι πολύ ποιοτικό σαν κατασκευή αλλά HP τα οποία απέριψες ή αυτό σε Asus και αυτά είναι γενικά καλές κατασκευές.

Δημοσ.

Ίσως και να ήμουν υπερβολικός με το After Effects, καθώς δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Συνήθως με καλύπτει το Vegas. Ευχαριστώ βέβαια για την παρατήρηση που με έβαλε να ψάχνω τί είναι το Cuda (μέχρι τώρα μόνο τον Κούδα γνώριζα... :-D ). Σε κάθε περίπτωση βέβαια βλέπω ότι θα επιλέγατε ανεξάρτητη κάρτα γραφικών.

Όσο για τα ASUS, τέτοια μάρκα λάπτοπ είχα μέχρι τώρα και λέω αυτή τη φορά να τον αποφύγω για ψυχολογικούς κυρίως λόγους (2 φορές κάηκε ο φορτιστής, έσπασε η υποδοχή για το βίσμα του φορτιστή, είχε μικρή αυτονομία, κάηκε η nvidia κάρτα γραφικών), αλλά και γιατί θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο (με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία αυτή τη φορά: σχετικά φτηνό γιατί τελικά στα 3-4 χρόνια το αλλάζεις!)

ΥΓ Κατά το ψάξιμο μού έχει κάνει εντύπωση το γεγονός ότι σε αυτή τη ζώνη τιμών (500-600 ευρώ), δεν θεωρείται στάνταρ εξοπλισμός η έξοδος HDMI. Το θεωρούσα δεδομένο :whistle:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...