stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Καλησπερα σε ολους και ολες Πρωτα απ'ολα να πω οτι ακομα δεν ξερω αν το προβλημα που θα γραψω παρακατω εχει να κανει με software ή με hardware, μια και ακομα ψαχνομαι!!! Επισης εχω κανει search στο forum για αντιστοιχες περιπτωσεις, θα ηθελα ομως να μιλησω με περισσοτερες λεπτομερειες απ'οσο εκαναν οι υπολοιποι φιλοι με παρομοιο προβλημα, μηπως και βγει καποια καλυτερη ακρη!!! Το προβλημα βρισκεται σε ενα μηχανημα low profile, Intel Core Duo, 2gb ddr2-800, m/b Abit IP35P και μεχρι προχθες λειτουργικο Vista 32bit. A! και 2 σκληρους δισκους, εναν 320αρη με το λειτουργικο και τα προγραμματα κι εναν παλιο 160αρη με διαφορα αλλα (docs, pics, videos, κλπ.κλπ.) Πριν απο καμμια εβδομαδα λοιπον, το pc δεν αναβε κι οταν μετα απο 200 προσπαθειες αναψε, σερνοταν στην κυριολεξια. Φανταστηκα οτι κατι επαθε ο boot δισκος και ξεκινησα backup σε εναν εξωτερικο, με σκοπο να τον αλλαξω και να το στησω απο την αρχη. Οι αντιγραφες ομως, γινοταν με ρυθμους χελωνας, μου πηρε ολο το βραδυ... Την επομενη ημερα πηρα εναν καινουργιο σκληρο WD 1TB τον οποιο και "εσπασα" στα 2, ενα partition 300αρι για λειτουργικο και προγραμματα & τον υπολοιπο για documents, videos, downloads κλπ.κλπ. Δεν αντιμετωπισα ΚΑΝΕΝΑ προβλημα κατα την συνδεση, μπηκε κανονικα εκει που ειχε προβλημα(?) ο αλλος, το μηχανημα "τον ειδε" αμεσως και ξεκινησα... Εγκατεστησα τα Seven 32-bit, μια version δοκιμασμενη σε αλλα 2 μηχανηματα (το ενα αρκετα "δυνατο", το αλλο με αντιστοιχα χαρακτηριστικα - low profile). Στην συνεχεια μπηκαν τα utilities και ολα φαινοταν να πηγαινουν μια χαρα! Ουτε κολληματα, ουτε προβληματα, ΤΙΠΟΤΑ. Χαρουμενος λοιπον, παρεδωσα το μηχανημα στον αδερφο μου (ξεχασα να αναφερω οτι δεν ειναι δικο μου). Οταν πηρε τον εξωτερικο δισκο με το backup που ελεγα προηγουμενως & αρχισε να περναει τα αρχεια στο δευτερο (μεγαλο) partition αρχισαν τα προβληματα... Η ταχυτητα δεν ηταν και η καλυτερη δυνατη, κατι που εγω δεν διαπιστωσα κατα το "στησιμο". Οταν (επιτελους) τελειωσε αυτη η ιστορια, το μηχανημα παρουσιασε το εξης προβλημα: Οταν ανοιγε ενα folder ειτε στο C: (boot δισκος) ειτε στο D: (partition για docs, pics & "τα παντα ολα") το cpu usage απο την μπαρα με τα gadgets κολλαγε στο 100%, το μηχανημα "γονατιζε" και μονο με end task απο το task manager & ξανα run explorer.exe επανερχοντουσαν ολα. Το cpu usage ομως, ηταν στο 50% συν-πλην οπως και κατα το boot του μηχανηματος (πολυ μεγαλο μου φαινεται). Αυτο γινεται πλεον συνεχεια κυριως σε folder με videos, οχι με π.χ. εικονες, ηχους, documents... Δοκιμασα ενα virus scan (εχω το Essentials της Microsoft), αλλα το σταματησα λιγο πριν τελειωσει γιατι αργουσε πολυ (δεν ειχε βρει και τιποτα). Δοκιμασα να σταματησω εργασιες που ετρεχαν απο πισω, ειτε με το TuneUp utilities, ειτε με το msconfig, αλλα τιποτα. Βρηκα αυτο http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/windows-7-64bit-ultimate-explorerexe-freeze/b46503e8-8875-4e68-b3c4-793a874d11ad και συμφωνα με τις οδηγιες, διεγραψα απο την registry την τιμη που αναφερεται, αλλα παλι τιποτα... Μπηκα με safe mode για να δοκιμασω μηπως ετσι καταφερω να διαγραψω κανενα "υποπτο" folder απο αυτα που περαστηκαν κατα την αντιγραφη των αρχειων backup απο τον εξωτερικο δισκο, παλι τιποτα. Εκανα reset to default απο το bios, μια τρυπα στο νερο... Εβγαλα την μπαταρια απο την m/b, δυο τρυπες στο νερο...! Τι λετε να εχει παθει? Σκεφτομαι να το παω σε μαγαζι για service, αλλα αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα hardwareακιας, δεν δεχομαι οτι δεν μπορω να το "φτιαξω"!!! Και κατι αλλο που θυμηθηκα: οταν πηρα τον (υποτιθεται) χαλασμενο δισκο (αυτον που νομισαμε οτι crashαρε και τον αλλαξαμε) & τον εβαλα στο δικο μου pc, τον ειδε κανονικα... Δεν μου φανηκε "και πολυ" crashaρισμενος!!! Επισης, αντιστοιχα κολληματα τρωει & ο εξωτερικος usb δισκος οταν συνδεεται... Ξαναναφερω οτι τα Seven 32-bit που εγκατεστησα, δουλευουν ΤΕΛΕΙΑ σε αντιστοιχο low profile μηχανημα, οποτε δεν παιζει να ειναι "βαρια"... Λετε να "χαλασε" κατι στην m/b? Πως ομως ειδε κανονικα τον καινουργιο δισκο? Να πηδηχτω απο το παραθυρο?
nikomas50 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Έχεις τσεκάρει θερμοκρασίες με το http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html και μνήμες με το Memtest?
stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Έχεις τσεκάρει θερμοκρασίες με το http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html και μνήμες με το Memtest? Οχι, διοτι οπως προανεφερα το μηχανημα δουλευε κανονικα μεχρι πριν λιγο καιρo και μετα απο ξαφνικα κολληματα των δισκων εφτασα σε αυτο το σημειο... Κατι συνεβει δηλαδη ξαφνικα. Η μνημη γενικα δεν φαινεται να εχει προβλημα, δεν φαινεται να χρησιμοποιειται αρκετα, παντα βλεποντας τα gadgets δεξια στο desktop. To ολο προβλημα εμφανιζεται οταν ανοιξω folder με videos, σε οποιοδηποτε δισκο & σταματει οταν κοψω & ξανατρεξω το explorer.exe... Δηλ. αν η cpu εχει σηκωσει θερμοκρασια, πεφτει με επανεκκινηση του συγκεκρiμενου exe?
TheELF Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κάνε μία εύρεση στο google με explorer και video folder να καταλάβεις τη γίνεται,βασικά αν αντιμετωπίσει ο explorer ένα βίντεο από το οποίο θέλει να πάρει εικονίδιο ή προεπισκόπηση αλλά το αρχείο είναι χαλασμένο, και μπορεί να παίζει μια χαρά αλλά και πάλι να είναι χαλασμένο,τότε κολλάει και πολλές φορές πάρα πολύ άσχημα. Δοκίμασε να κάνεις τους φακέλους που έχουν πρόβλημα να δείχνουν μόνο την λίστα και όχι εικονίδια.
stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κάνε μία εύρεση στο google με explorer και video folder να καταλάβεις τη γίνεται,βασικά αν αντιμετωπίσει ο explorer ένα βίντεο από το οποίο θέλει να πάρει εικονίδιο ή προεπισκόπηση αλλά το αρχείο είναι χαλασμένο, και μπορεί να παίζει μια χαρά αλλά και πάλι να είναι χαλασμένο,τότε κολλάει και πολλές φορές πάρα πολύ άσχημα. Δοκίμασε να κάνεις τους φακέλους που έχουν πρόβλημα να δείχνουν μόνο την λίστα και όχι εικονίδια. Χμμμμμμ, αυτη την απαντηση την ειχα δει και καπου αλλου στο forum, παλι απο εσενα νομιζω!!! Θα το δοκιμασω, αλλα ακομα και αν δεν κολλησει εχοντας details ή list, πως θα ξερω πιο ειναι το προβληματικο αρχειο? Οεο?
nikomas50 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Τη στιγμή που εμφανίζει τον επεξεργαστή να λειτουργεί στο 100% έχεις ελέγξει ποια διεργασία χρησιμοποιεί σε μεγάλο ποσοστό τον επεξεργαστή με τη διαχείριση εργασιών? Χμμμμμμ, αυτη την απαντηση την ειχα δει και καπου αλλου στο forum, παλι απο εσενα νομιζω!!! Θα το δοκιμασω, αλλα ακομα και αν δεν κολλησει εχοντας details ή list, πως θα ξερω πιο ειναι το προβληματικο αρχειο? Οεο? Τα μεταφέρεις ένα-ένα σε καινούργιο φάκελο και ενεργοποιείς την προβολή σε μικρογραφίες ώστε να βρεις τον ένοχο.
stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Το πρωτο που λες, ειναι το explorer.exe (97%). Το δευτερο θελει χρονοοοοοοο!!!!!!!!!! τα περισσοτερα παντως, ειναι flv αρχεια. Επισης προσεξα οτι δεν κολλαει καθολου στα mkv αν και ειναι "θηρια"...
Dbzakias2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 επισης κατεβασε το malware bytes και κανε πληρη σαρωση και αστο να τελειωσει. Αν βρει καπου στα 28000 προβλημματα μην ανησυχήσεις, απλα καντα ολα καθαρισμο αλλιως πες μου να σου στειλω το δικο μου explorer.exe αρχειο για μπας και γινει τιποτα...
nikomas50 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ελληνικά 7 έχεις; Αν ναι το αρχείο explorer.exe είναι 2.616.320 byte ή έχει μεγαλώσει λιγάκι οπότε κάτι έχει τσιμπήσει; Αν έχεις αγγλικά ζήτησε να σου στείλουν το ακριβές μέγεθος του αρχείου να το ελέγξεις.
stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 To explorer.exe του "προβληματικου" pc, ειναι κανονικο (2,5 περιπου)!!! Τα Seven ειναι αγγλικα... Παντως οταν εκανα details στο folder, δεν κολλησε! Οταν ομως εκανα apply to folders, ξανακολλησε!!! Επισης οταν "αγγιζω" ενα αρχειο video, ξανακολλαει!!!
stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Έχεις εγκαταστήσει κάποιο codec pack ή όχι; ναι, το πιο προσφατο k-lite, το οποιο ειναι εγκατεστημενο και στα 2 δικα μου pcs, χωρις προβληματα... (αυτη τη στιγμη γινεται scan με το malwarebytes & περιμενω νεα. οπως καταλαβαινεις, δεν ειναι δικο μου pc & δεν ειμαι συνεχεια μπροστα...) Παντως με ολα οσα διαβασα εδω, μαλλον θα την βρω την λυση... ετσι τουλαχιστον πιστευω!!! Θα postαρω συντομα νεα... Έχεις εγκαταστήσει κάποιο codec pack ή όχι; ναι, το πιο προσφατο k-lite, το οποιο ειναι εγκατεστημενο και στα 2 δικα μου pcs, χωρις προβληματα... (αυτη τη στιγμη γινεται scan με το malwarebytes & περιμενω νεα. οπως καταλαβαινεις, δεν ειναι δικο μου pc & δεν ειμαι συνεχεια μπροστα...) Παντως με ολα οσα διαβασα εδω, μαλλον θα την βρω την λυση... ετσι τουλαχιστον πιστευω!!! Θα postαρω συντομα νεα...
TheELF Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κάνε και μια εξέταση δίσκου στων νέο δίσκο μπας και όντως είχε προβλήματα ο παλιός σκληρός και μεταφέρθηκαν και στων νέο.
stabill Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κάνε και μια εξέταση δίσκου στων νέο δίσκο μπας και όντως είχε προβλήματα ο παλιός σκληρός και μεταφέρθηκαν και στων νέο. Οταν λες εξεταση εννοεις με antivirus & τετοια? Αν ναι, ηδη γινεται... Οταν εστησα το μηχανημα απο την αρχη δεν υπηρχε αλλος δισκος πανω, παρα μονο ο καινουργιος.... ισως ομως κατα την μεταφορα του backup να εγινε καμμια ζημια... Μαλλον πρεπει να φερω τους δισκους στο δικο μου να τους "εξετασω"...!!! Και να δω αν θα μου κολλησει κι εμενα... (δουλεια δεν ειχε ο διαολος.........!!!!!!!!!!) Για να δουμε!!!!!!!
TheELF Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Όχι λέω την κλασσική,δεξί κλικ στον δίσκο ->ιδιότητες ->εργαλεία έλεγχος για σφάλματα. Αν έχει κάποιο προβληματικό αρχείο λόγου file system, έτσι θα το φτιάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.