sokvmax1200 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 sokvmax1200, το low-level format που σου υπέδειξα κι έκανες, έσβυσε ΚΑΙ το σύστημα αρχείων του δίσκου. Γι' αυτό όπως σου 'χα πει, πρέπει να πας στο My Computer/δεξλί κλικ/Manage(ή "Διαχείριση" αν έχεις Ελληνικά)/ Disk Management, κι από εκεί, να κλικάρεις στον δίσκο, και να του κάνεις φορμάτ σε NTFS. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε είτε το πρόγραμμα του Elf, είτε του Xristaras για να τον φορμάρεις σε FAT. ok ευχαριστω πολυ...βασικα εχω μπερδευτει με τοσα που χω γραψει και τις απαντησεις αλλα το θετικο ειναι οτι βγαζω ακρη σιγα σιγα για να δουμε.... sokvmax1200, το low-level format που σου υπέδειξα κι έκανες, έσβυσε ΚΑΙ το σύστημα αρχείων του δίσκου. Γι' αυτό όπως σου 'χα πει, πρέπει να πας στο My Computer/δεξλί κλικ/Manage(ή "Διαχείριση" αν έχεις Ελληνικά)/ Disk Management, κι από εκεί, να κλικάρεις στον δίσκο, και να του κάνεις φορμάτ σε NTFS. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε είτε το πρόγραμμα του Elf, είτε του Xristaras για να τον φορμάρεις σε FAT. ναι η αληθεια ειναι οτι τον δισκο τον ακουσα μονο να δουλευει στο low-level format που μου ειχες πει εσυ..πριν ηταν μονο ενα λαμπακι αναμενο και δεν εκανε τπτ απολυτως! τωρα θα ακολουθησω τα βηματα του χρησταρα . ευχαριστω και παλι παιδια ,χωρις την βοηθεια σας θα το ειχα πεταξει ηδη...
sokvmax1200 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ναι τα windows σε fat32 βλέπουν το πολύ 32GB δηλαδή τόσο μεγάλο διαμέρισμα μπορούν να κάνουν μόνα τους μπορούν όμως να δουν ολόκληρο τον δίσκο σου αν διαμορφώσεις τον σκληρό σου από κάποιο πρόγραμμα π.χ. με το easeus όπου κατεβάζεις το EASEUS Partition Master Home Edition και φορμάρεις τον δίσκο σε fat32 λοιποννννν.....κατεβασα αυτο που μου ειπες και το εκανα φορματ σε φατ32...ομως...αν κανω δεξι κλικ απο τον υπολογιστη μου μου λεει οτι ειναι φατ32 αλλα....αν πατησω διαμορφωση μου λεει οτι ειναι NTFS... τι γινεται ρε γμτ μου...απο το πρωι εχω το λαπ τοπ στο μαγαζι και ακομα δεν μπορω να βγαλω ακρη.το μονο θετικο ειναι οτι πλεον τον βλεπουν τα κομπιουτερ γενικα αλλα με το φατ τι ακριβως θελει παλι να κανω?>
TheELF Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Όταν πατάς φορμάτ από τα windows σου λέει ότι μόνο σε NTFS μπορεί να το φορμάρει το λειτουργικό,δεν σου λέει τι είναι,αλλά τι πρόκειται να τον κάνει.
sokvmax1200 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Όταν πατάς φορμάτ από τα windows σου λέει ότι μόνο σε NTFS μπορεί να το φορμάρει το λειτουργικό,δεν σου λέει τι είναι,αλλά τι πρόκειται να τον κάνει. ναι αλλα εφοσον το εκανα φορματ32 μεσα απο το εασους πατρισιον οπως ειπες τοτε γιατι παλι δεν μ αφηνει να χρησιμοποιησω ολα τα γιγα και μ αφηνει μονο τα 50γιγα να χρησιμοποιω? ετσι ηταν και η αρχικη του μορφη που το εκανα μεσα απο τα windows χωρις προγραμμα και το προγραμμα υποτιθεται το κατεβασα για να μ αφησει να χρησιμοποιησω ολο τον χωρο του δισκου! μηπως δεν κανω κατι σωστα? τι να πω δεν ξερω πλεον... σ ευχαριστω παντως για την υπομονη που δειχνεις και την ευγενικη προσφορα βοηθειας!!! και σενα και τα υπολοιπα παιδια!
washcloud Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 (...έτσι για να σου μένουν και κάποια απ' τα πράγματα που μαθαίνεις, να τονίσω πως δεν του έκανες "φορμάτ32", αλλά format (=δημιουργία συστήματος αρχείων) "σε σύστημα αρχείων FAT32") Τώρα, το πρόγραμμα που σου πρότεινε ο ELF, προσωπικά δεν το ξέρω, αλλά ίσως (αν δεν έκανες εσύ κάτι λάθος) χρησιμοποιεί το εργαλείο της Microsoft που έχουν τα Windows σου (ΧP ή ή Vista ή Seven), και ΟΧΙ την παλαιότερή του έκδοση, με την οποία ΕΙΝΑΙ δυνατή η δημιουργία partition μεγαλύτερου των 32GB σε FAT32 file system... Ενδεχομένως, και για να μην το κουράζεις άλλο και κουράζεσαι, δοκίμασε ΚΑΙ τον τρόπο (και το πρόγραμμα) που σου υπέδειξε ο Xristaras, και είπε ότι το έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία. Μόνο που θα πρέπει και ΠΑΛΙ να διαγράψεις το partition που έχει δημιουργήσει το Easeus... Για να μην έχεις και πάλι το LLF Tool να τρέχει για πολλή ώρα. δοκίμασε να το διαγράψεις από την "Διαχείριση Δίσκων" που σου είχα πει : κάνεις δεξί κλικ πάνω στον δίσκο που τον βλέπεις εκεί, και "διαγραφή διαμερίσματος". Στη συνέχεια θα τον βλέπεις ως "αδέσμευτο χώρο", θα ξανακάνεις δεξί κλικ πάνω του, και "διαμόρφωση" σε NTFS. Έτσι, θα ξαναφανεί διαμορφωμένος όλος ο χώρος του δίσκου. ...Και μετά, τη "λύση Xristaras"... (...αν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις στην διαδικασία αυτής -διότι τα έγραψε κάπως "εξειδικευμένα", ειν' η αλήθεια- ρώτα μας)
sokvmax1200 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 (...έτσι για να σου μένουν και κάποια απ' τα πράγματα που μαθαίνεις, να τονίσω πως δεν του έκανες "φορμάτ32", αλλά format (=δημιουργία συστήματος αρχείων) "σε σύστημα αρχείων FAT32") Τώρα, το πρόγραμμα που σου πρότεινε ο ELF, προσωπικά δεν το ξέρω, αλλά ίσως (αν δεν έκανες εσύ κάτι λάθος) χρησιμοποιεί το εργαλείο της Microsoft που έχουν τα Windows σου (ΧP ή ή Vista ή Seven), και ΟΧΙ την παλαιότερή του έκδοση, με την οποία ΕΙΝΑΙ δυνατή η δημιουργία partition μεγαλύτερου των 32GB σε FAT32 file system... Ενδεχομένως, και για να μην το κουράζεις άλλο και κουράζεσαι, δοκίμασε ΚΑΙ τον τρόπο (και το πρόγραμμα) που σου υπέδειξε ο Xristaras, και είπε ότι το έχει χρησιμοποιήσει με επιτυχία. Μόνο που θα πρέπει και ΠΑΛΙ να διαγράψεις το partition που έχει δημιουργήσει το Easeus... Για να μην έχεις και πάλι το LLF Tool να τρέχει για πολλή ώρα. δοκίμασε να το διαγράψεις από την "Διαχείριση Δίσκων" που σου είχα πει : κάνεις δεξί κλικ πάνω στον δίσκο που τον βλέπεις εκεί, και "διαγραφή διαμερίσματος". Στη συνέχεια θα τον βλέπεις ως "αδέσμευτο χώρο", θα ξανακάνεις δεξί κλικ πάνω του, και "διαμόρφωση" σε NTFS. Έτσι, θα ξαναφανεί διαμορφωμένος όλος ο χώρος του δίσκου. ...Και μετά, τη "λύση Xristaras"... (...αν υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις στην διαδικασία αυτής -διότι τα έγραψε κάπως "εξειδικευμένα", ειν' η αλήθεια- ρώτα μας) ok ευχαριστω και καλη σας μερα... σε λιγο θα αρχισω παλι το πεδεμα και αν κολησω καπου θα σας πω.....!!!!!!!!!!τελικα ισως επειδη ειναι portable εκδοση για αυτο να μην κανει δουλεια...(λεω εγω τωρα) φιλε washcloud...μολις εκανα απο την διαχειριση δεξι κλικ και διαγραφη διαμερισματος... και πλεον παλι μου λεει οτι δεν εχει εκχωρηθει. τωρα οσο αφορα το δεξι κλικ που φαινεται απο την διαχειριση εκανα αλλα εχει μονο 3 επιλογες χωρις αυτην που λες. δηλαδη εσυ ειπες.(θα ξανακάνεις δεξί κλικ πάνω του, και "διαμόρφωση" σε NTFS. Έτσι, θα ξαναφανεί διαμορφωμένος όλος ο χώρος του δίσκου.) ,ομως εμενα μου λεει με δεξι κλικ 1)νεο διαμερισμα, 2)ιδιοτητες και 3)βοηθεια. και μεσα απο τον υπολογιστη μου μου το βγαζει ενα κουτακι με ερωτηματικο, η μαλον αλαξε το θεμα γιατι τον εκανα ασφαλη καταργηση και τον ξανακουμπωσα επανω και στον υπολογιστη μου δεν φαινεται παλι πλεον...καλα κρασια.αντι να προχωραω μου φαινεται κανω μλκς και παω μια μερα πισω τι γινετε παλι?????? λοιπον για να ξαναδω τον δισκο τον εκανα μεσα απο το EASEUS Partition Master 6.1.1 φορματ σε NTFS.πειραζει που το εκανα μ αυτο ? αν συνεχισω στην διαδικασια του χρησταρα θα χω προβλημα? ξαναεπισυμανω.... εκανα μεσα απο την διαχειριση οπως ειπες διαγραφη διαμερισματος αλλα επειδη δεν ειχε εφαρμογη σε NTFS το εκανα μεσα απο το EASEUS Partition Master... συνεχιζω η οχι? περιμενω απαντηση .πλεον δεν προχωραω σε καμια κινηση αν δεν απαντησετε διοτι θα κανω κοτσανα στανταρ!
TheELF Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Λοιπόν πρώτον: και η διαχείριση δίσκων και το easeus σου λένε την πραγματική χωρητικότητα του δίσκου μπορείς να εξακριβώσεις τη μέγεθος σου βγάζουν; Δεύτερον: Με το easeus σβήσε πάλι ότι διαμέρισμα έχεις στον δίσκο, ώστε να μείνεις με όλο το χώρο ελεύθερο στην συνέχεια κάνε δεξί κλικ και create partition στης επιλογές που βγάζει επέλεξε File System: και από NTFS που είναι γύρισε το σε FAT32 δες από κάτω το μέγεθος και σιγουρέψου ότι είναι ολόκληρος ο δίσκος και πάτα OK.(και μετά apply) Αυτά είναι από την τελευταία έκδοση 8.1 του eaesus τώρα αν αλλάζει κάτι πες μες.
washcloud Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 τωρα οσο αφορα το δεξι κλικ που φαινεται απο την διαχειριση εκανα αλλα εχει μονο 3 επιλογες χωρις αυτην που λες. δηλαδη εσυ ειπες.(θα ξανακάνεις δεξί κλικ πάνω του, και "διαμόρφωση" σε NTFS. Έτσι, θα ξαναφανεί διαμορφωμένος όλος ο χώρος του δίσκου.) ,ομως εμενα μου λεει με δεξι κλικ 1)νεο διαμερισμα, 2)ιδιοτητες και 3)βοηθεια. και μεσα απο τον υπολογιστη μου μου το βγαζει ενα κουτακι με ερωτηματικο, η μαλον αλαξε το θεμα γιατι τον εκανα ασφαλη καταργηση και τον ξανακουμπωσα επανω και στον υπολογιστη μου δεν φαινεται παλι πλεον...καλα κρασια.αντι να προχωραω μου φαινεται κανω μλκς και παω μια μερα πισω τι γινετε παλι?????? Ε δεν θυμάμαι κι ακριβώς τί λέει με το δεξί, σε αδιαμόρφωτο χώρο, και δεν έχω πρόχειρο τέτοιον για να σου πω - αλλά το "νέο διαμέρισμα", είναι στην ουσία αυτό που εγώ έλεγα "διαμόρφωση σε NTFS". To "ερωτηματικό" στο "O Υπολογιστής Μου" και το ότι μετά την επανασύνδεση δε φαίνεται καν, μη σε αγχώνει : ούτε σε νοιάζει (ακόμα) τί βλέπεις εκεί, αλλά και είναι νορμάλ αυτά που περιγράφεις πως βλέπεις, εκεί, μέχρι να διαμορφωθεί ο χώρος. Το θέμα είναι τί φαίνεται -και αυτό να σ' απασχολεί- στην "Διαχείριση Δίσκων". Τεσπα, είτε συνεχίζεις όπως λέω εγώ (μετά απ' αυτές τις διευκρινήσεις) + ο Xristaras - είτε όπως προτείνει ο ELF με το Easus. ...Κοντά είσαι πάντως, τελειώνει το μαρτύριο, μην αγχώνεσαι - δεν πρόκειται να μείνεις "χωρίς δίσκο". Με τις σωστές κινήσεις, θα τον έχεις σε FAT όπως τον ήθελες.
sokvmax1200 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Ε δεν θυμάμαι κι ακριβώς τί λέει με το δεξί, σε αδιαμόρφωτο χώρο, και δεν έχω πρόχειρο τέτοιον για να σου πω - αλλά το "νέο διαμέρισμα", είναι στην ουσία αυτό που εγώ έλεγα "διαμόρφωση σε NTFS". To "ερωτηματικό" στο "O Υπολογιστής Μου" και το ότι μετά την επανασύνδεση δε φαίνεται καν, μη σε αγχώνει : ούτε σε νοιάζει (ακόμα) τί βλέπεις εκεί, αλλά και είναι νορμάλ αυτά που περιγράφεις πως βλέπεις, εκεί, μέχρι να διαμορφωθεί ο χώρος. Το θέμα είναι τί φαίνεται -και αυτό να σ' απασχολεί- στην "Διαχείριση Δίσκων". Τεσπα, είτε συνεχίζεις όπως λέω εγώ (μετά απ' αυτές τις διευκρινήσεις) + ο Xristaras - είτε όπως προτείνει ο ELF με το Easus. ...Κοντά είσαι πάντως, τελειώνει το μαρτύριο, μην αγχώνεσαι - δεν πρόκειται να μείνεις "χωρίς δίσκο". Με τις σωστές κινήσεις, θα τον έχεις σε FAT όπως τον ήθελες. λες ε να ειμαι κοντα? μωρε εσυ το λες αλλα εγω τι λεω ειναι το θεμα...αν δεν τελειωσει δεν λεω τπτ...παντως ευχαριστω πολυ παιδια που με υποστηριζεται και δεν μ αφηνεται στην μοιρα μου...κατεβαζω τωρα αυτο που ειπε ο elf easus master patrition 8.1... εχω ολα τα easus master patrition πλεον σε λιγο θα αγορασω και αλλο σκληρο δισκο για να τα βαλω αυτα μεσα διοτι ειναι τοσα πολλα... Λοιπόν πρώτον: και η διαχείριση δίσκων και το easeus σου λένε την πραγματική χωρητικότητα του δίσκου μπορείς να εξακριβώσεις τη μέγεθος σου βγάζουν; Δεύτερον: Με το easeus σβήσε πάλι ότι διαμέρισμα έχεις στον δίσκο, ώστε να μείνεις με όλο το χώρο ελεύθερο στην συνέχεια κάνε δεξί κλικ και create partition στης επιλογές που βγάζει επέλεξε File System: και από NTFS που είναι γύρισε το σε FAT32 δες από κάτω το μέγεθος και σιγουρέψου ότι είναι ολόκληρος ο δίσκος και πάτα OK.(και μετά apply) Αυτά είναι από την τελευταία έκδοση 8.1 του eaesus τώρα αν αλλάζει κάτι πες μες. (αυτο tp parakatv ειναι μεσα απο το easus patrition home edition 6.1) οπως ακριβως μου τα δειχνει παντα οκ? * UNALLOCATED (file system unallocated) (size 7.84mb) (used 0bytes) (unused 7.84mb) (status none) (type logical) F (file system NTFS) (size 298.08gb) (used 73.75mb) (unused 298.01gb)(status none) (type logical) υ.γ την εκδοση 8.1 δεν μπορω να την βρω ρε γμτ δυστηχως επειδη τοθεμα το εχω ψαξει μιας και ηθελα κ εγω μετατροπη δισκου σε fat32 κατεβαζεις το fat32format ανοιγεις cmd σερνεις το προγραμμα μεσα συνδεεις τον δισκο πανω βλεπεις απο το "υπολογιστης" τι γραμμα αντιστοιχει στον δισκο πχ (Ε: ) πας παλι στο cmd πατας μια στο space(να αφησεις δλδ κενο μεταξυ των οσων γραφει στο cmd) και γραφεις το ονομα του δισκου πχ Ε: <- οπως το βλεπεις κανονικα μαζι με το : θα σου πει οτι θα χασεις δεδομενα και αν θες να προχωρησεις πατας y και περιμενεις να τον κανει σε fat32 μολις τελειωσει ειναι ενταξει Εχω κανει 2 50οαρηδες και 1 TB δισκους για το Ps3 ετσι με απολυτη επιτυχια. ΛΟΙΠΟΝΝ... θα ακολουθησω αυτο να δω τι θα γινει.... ανοιγω απο την εναρξη την εκτελεση και γραφω (cmd)? το σερνω το προγραμματακι φατ32 πρωτου πατησω το εντερ? η παταω (cmd) μετα εντερ και το πεταω μεσα στο μαυρο πινακακι που μου βγαζει? για να δω το βρηκα εφτασα μεχρι εκει που με ρωταει ναι η οχι πατησα ναι οπως ειπε ο χρησταρας...και ποτε τελειωνει ?δεν αργει μαλον ετσι ε? γιατι πρεπει να γινε απο οτι τσεκαρα απο τον υπολογιστη μου ,λεει οτι ειναι φατ32......
TheELF Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δεν χρειάζεται να την «βρεις» την δίνουν ελεύθερα από την σελίδα τους χωρίς καν εγγραφή. easeus
sokvmax1200 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 λοιπον... αν ολα πανε καλα συμφωνα με τα βηματα τα οποια ειπε ο χρησταρας τοτε ειμαι οκ.... τελειωσα και τωρα βαζω αρχεια να δω αν θα με σταματησει παλι στα 40-50γιγα...ελπιζω να εχω τελειωσει και να σας σταματησω να σας πρηζω...θα σας ενημερωσω αμεσα για το αποτελεσμα μολις περασω τα 60 γιγα λογικα δεν θα εχω προβλημα ε? ετσι δεν ειναι? Δεν χρειάζεται να την «βρεις» την δίνουν ελεύθερα από την σελίδα τους χωρίς καν εγγραφή. easeus εμ που να ηξερα φιλε ELF... εγω την εβαλα στο google se free download και μου εβγαζε διαφορα χαζα ... σ ευχαΡιστω πολυ για το ενδιαφερον και την υπομονη σου αν διαβασες ακολουθησα αυτα που ειπε ο χρησταρας και μαλον εγινε δουλεια ...θα σας ενημερωσω ομως !!! τα λεμε σε λιγο για την απαντηση! ΤΖΙFOS.... ΣΤΑ 16 γιγα σταματησε λεει να αδειασω τον δισκο...τα χω παιξει τελειως μ αυτο το φορματ...τι θελει ρε γμτ ? τι? παιζει μηπως κανενα ρολο μεσα απο την διαχειριση δισκων καποια χρωματα που εχει και διευκρινιζει τα διαμερισματα των δισκων? παραδειγμα μου εχει 1)μπλε σκουρο πρωτευον διαμερισμα 2)πρασινο εκτεταμενο διαμερισμα 3)μοναδα λογικου δισκου! πρεπει μηπως να κανω κατι αλλο? οπως καποια ρυθμιση?
TheELF Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Πρώτα από όλα το έχεις υπόψιν ότι σε σκληρό με fat32 δεν μπορείς να γράψεις αρχείο που είναι μεγαλύτερα από 4gb έτσι; Μην τρέχουμε σε κύκλους δηλαδή για κάτι πολύ απλό.
sokvmax1200 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Πρώτα από όλα το έχεις υπόψιν ότι σε σκληρό με fat32 δεν μπορείς να γράψεις αρχείο που είναι μεγαλύτερα από 4gb έτσι; Μην τρέχουμε σε κύκλους δηλαδή για κάτι πολύ απλό. σοβαρα μιλας? καλα και πως βαζουν μεσα καποιοι αρχεια μεγαλου μεγεθους|? παραδειγμα παιχνιδι στο πς3 με 19γιγα? μαλον σ αυτο θα μου απαντησει ο χρησταρας γιατι αυτος θα ξερει λογω του οτι ασχολειται και αυτος με πς3.
TheELF Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δεν ξέρω τι κάνουν τα ps3,ξέρω όμως τι κάνει το fat32 Προφανώς θα έχουν βγάλει εργαλεία για να κόβουν ο,τι θέλουν σε κομμάτια μικρότερα των 4GB.
sokvmax1200 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δεν ξέρω τι κάνουν τα ps3,ξέρω όμως τι κάνει το fat32 Προφανώς θα έχουν βγάλει εργαλεία για να κόβουν ο,τι θέλουν σε κομμάτια μικρότερα των 4GB. λες ε? βασικα οντως φορτωνω τωρα μικρα αρχεια σε μεγεθος και τα παιρνει κανονικα ...εχεις απολυτο δικιο προς το παρον αλλα δεν θα ησυχασω μεχρι να ξεπερασω βεβαια τα 50 γιγα...κραταω μια επιφυλαξη μην παθω παλι τα ιδια.... Αυτο θα σας ειναι ευκολο πιστευω σε ολους σας που ποσταρατε εδω... εχω εναν δισκο 250γιγα τον οποιο δεν θελω να τον κανω διαμορφωση διοτι δεν θα ειναι για το πς3 ειναι καθαρα για εργα τα οποια συνδεω στην τηλεοραση μου. αυτος μου εμφανιζει 2 αρχεια δλδ συνδεωντας τον δισκο στο λαπ τοπ μου πεταει 2 αρχεια δηλαδη σαν 2 κοματια του δισκου.τι πρεπει να κανω για να βγαζει μονο ενα αρχειο και οχι 2? αυτη την στιγμη τον αδειαζω για τυχον απαντησεις σας οποτε ειναι ακομα πιο ευκολα για σας!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.