Προς το περιεχόμενο

προβλημα με εξωτερικο σκληρο !!!!!

sokvmax1200

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα....

στην προσπαθεια μου να κανω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο 320γιγα απο NTFS σε FAT το μονο που καταφερα ηταν την πρωτη φορα να τον κανω εν μερει φατ αλλα πανω απο 40 γιγα δεν με αφηνε να προσθεσω τπτ αλλο...

ρωτησα καποιον και μου ειπε πρεπει να κατεβασεις προγραμα μεταττροπης για να βλεπει ολα τα γιγα αλλα δεν ηξερε τι ακριβως δεν θυμοταν βασικα.. οποτε κατεβασα και εγω ενα προγραμμα μετατροπης το οποιο και δεν εκανα δουλεια γιατι ηταν δοκιμαστικη η λειτουργεια του αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι πλεον ο δισκος μετα απο αυτο δεν φαινεται πουθενα...δλδ τον βαζω σε υπολογιστες 3 για την ακριβεια και ειναι σαν να μην τον συνδεω πουθενα!!!

μηπως γνωριζει καποιος κατι?

αν ναι και δεν βαριεται το γραψιμο ας με κατατοπισει σας παρακαλω!

ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

α.ποιοτο νοημα να τον κανεις fat?β.πηγαινε στο disk management και λογικα θα τον βρεις τον δισκο εκει.δεξι κλικ My computer kai manage και μετα disk management.

Δημοσ.

α.ποιοτο νοημα να τον κανεις fat?β.πηγαινε στο disk management και λογικα θα τον βρεις τον δισκο εκει.δεξι κλικ My computer kai manage και μετα disk management.

το νο οτι για το πλευστεισον διαβαζει μονο φατ αρχεια...

θα το δοκιμασω αυτο που μου ειπες... να εισαι καλα σ ευχαριστω πολυ.καλο σου βραδυ!!!ημα ειναι

Δημοσ.

Δεν γίνεται μετατροπή σε FAT από NTFS. Δηλαδή να θέλεις να μετατρέψεις το file system χωρίς να χάσεις αρχεία που περιέχει ο δίσκος - γιατί αλλιώς φυσικά και μπορείς με φορμάτ να εγκαταστήσεις όποιο file system θες.

Οπότε, τί παίζει;

Μήπως εννοείς ότι ήθελες να κάνεις μετατροπή από FAT σε NTFS; Διότι ΑΥΤΟ, γίνεται, και μάλιστα μέσα απ' τα Windows.

Ή μήπως θες όντως να μεταβείς σε FAT (και ο δίσκος δεν έχει αρχεία που σε νοιάζουν) - αλλά τότε ένα απλό φορμάτ αρκούσε, δε χρειαζόταν να μπλέξεις με διάφορα προγράμματα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που σου έδωσε "συμβουλές", σε μπέρδεψε (...ειδικά εκείνο το "όλα τα Giga", ήτο τσομπαναραίικο)

Τεσπα, περί αρχείων δεν είπες κάτι - οπότε υποθέτοντας πως δεν υφίστανται, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το LLF Tool και να το χρησιμοποιήσεις στον δίσκο για να "καθαρίσει τελείως", από την βάσανο στην οποία τον υπέβαλες, και να ειδωθεί όλος ("όλα τα...Giga"). Στη συνέχεια (αφού κάνεις ένα restart το πισί), από το Disk Management (τη διαδρομή του οποίου υπέδειξε ο Πούλμαν), θα κάνεις '"ενεργοποίηση" του δίσκου (αν δνε γίνει κρυφίως κι αυτομάτως) -θα σου βγει σχετικός οδηγός από τα Windows- και τέλος, με δεξί κλικ θα κάνεις αυτό που έπρεπε εξ' αρχής : φορμάτ σε NTFS.

Πρόσεξε μην επιλέξεις λάθος δίσκο μέσα απ' το LLF Tool και ανεπανορθώτως γαμηθεί το σύμπαν μετά του περιεχομένου του.

* Πουλίνε, ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος μετάβασης σε FAT, από NTFS, και αυτός είναι για ν' αναγνωρίζεται το μέσο από κονσόλες, standalone players κι άλλα τέτοια μηχανήματα (που είθισται να μην ξέρουν από βέσπα).

** μέχρι να ποστάρω, εξήγησε ο ts τον λόγο...

(...και έλυσε έτσι και τις απορίες μου)

Δημοσ.

κατ αρχην να σας ευχαριστησω πολυ για το ενδιαφερον που δειχνεται...να ειστε καλα...

φιλε συμφοριτη washcloud βλεπω γνωριζεις καλα το σπορ... λοιπον που λες,οντως δεν εχω αναφερει τιποτα για αρχεια γιατι ο δισκος ηταν κενος και ηθελα να τον κανω απο ntfs σε fat και οχι το αντιθετο διοτι θα λειτουργησει αυτος ο δισκος σε play station3...θα ξαναδιαβασω προσεκτικα αυτα που μου ειπατε και θα προσπαθησω να το κανω βημα προς βημα το βραδυ που θα παω σπιτι γιατι τωρα ειμαι στην δουλεια.

σας ευχαριστω πολυ και παλι και αν αντιμετοπισω προβλημα θα ενημερωσω μηπως επιτελους και βγαλω ακρη.

καλη σας ημερα!

υ.γ

να επισημανω και παλι οτι με απλη μετατροπη απο windows χωρις κανενα προγραμμα με αναγνωρισε μονο τα 40 γιγα και οχι τα 320 που εχει ο δισκος,και συμφωνα με τα δεδομενα που μου ειχαν πει πρεπει να γινει αυτο μονο με προγραμμα για να αναγνωρισει ολο τον δισκο!!

Δημοσ.

Ναι τα windows σε fat32 βλέπουν το πολύ 32GB δηλαδή τόσο μεγάλο διαμέρισμα μπορούν να κάνουν μόνα τους μπορούν όμως να δουν ολόκληρο τον δίσκο σου αν διαμορφώσεις τον σκληρό σου από κάποιο πρόγραμμα π.χ. με το easeus όπου κατεβάζεις το EASEUS Partition Master Home Edition και φορμάρεις τον δίσκο σε fat32

Δημοσ.

Ναι τα windows σε fat32 βλέπουν το πολύ 32GB δηλαδή τόσο μεγάλο διαμέρισμα μπορούν να κάνουν μόνα τους μπορούν όμως να δουν ολόκληρο τον δίσκο σου αν διαμορφώσεις τον σκληρό σου από κάποιο πρόγραμμα π.χ. με το easeus όπου κατεβάζεις το EASEUS Partition Master Home Edition και φορμάρεις τον δίσκο σε fat32

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ φιλε TheELF θα το δοκιμασω ,να σαι καλα!!!

(EASEUS Partition Master v5.5.1 Home Edition Portable) κανει αυτο η επειδη ειναι portable den kanei?

Δημοσ.

τι βλακεια να μην διαβαζουν οι κονσολες κτλ ntfs.

β.δεν τον νοιαζουν τα αρχεια αλλα στα 7αρια δεν νομιζω οτι σε αφηνει να κανεις fat32 μετα απο καποια giga.

το ιδιο και στα xp νομιζω.

logika και το portable Θα παιξει.

Δημοσ.

καλησπερα και παλι παιδια....

προς το παρον γιατι τωρα καθησα και ασχολουμε,κατεβασα το llf tool και σαν να φαινεται οτι ο δισκος αρχιζει και κατι κανει διοτι πριν μονο λαμπακι αναβε....αι να δουμε τι θα γινει. προς οτ παρον πρεπει να γινει αυτο για να αναγνωριζετε απο κομπιουτερ και μετα συνεχιζω αυτα που μου εχετε πει που βλεπω οτι με κατατοπιζετε σωστα και σας ευχαριστω πολυ!

κανει τωρα low level format και φαινεται να αργει πολυ!

Δημοσ.

το εκανα με το llf tool και εφοσον τελειωσε και μου ειπε οτι δημιουργηθηκε πατρισιον μετα πηγα στο device details και γραφει ...(Details are unavailable because the device is not a Native IDE or SATA device)

τι πρεπει να κανω τωρα?

ΣΥΓΝΩΜΗ βασικα αλλα μου ειναι κατι αγνωστο οσο αφορα σκληρους δισκους πρωτη φορα μπλεχτηκα μ αυτα και μου φαινονται ολα japan-εζικα!

Δημοσ.

επειδη τοθεμα το εχω ψαξει μιας και ηθελα κ εγω μετατροπη δισκου σε fat32

κατεβαζεις το fat32format

ανοιγεις cmd

σερνεις το προγραμμα μεσα

συνδεεις τον δισκο πανω

βλεπεις απο το "υπολογιστης" τι γραμμα αντιστοιχει στον δισκο πχ (Ε: )

πας παλι στο cmd πατας μια στο space(να αφησεις δλδ κενο μεταξυ των οσων γραφει στο cmd) και γραφεις το ονομα του δισκου

πχ Ε: <- οπως το βλεπεις κανονικα μαζι με το :

θα σου πει οτι θα χασεις δεδομενα και αν θες να προχωρησεις

πατας y

και περιμενεις να τον κανει σε fat32

μολις τελειωσει ειναι ενταξει

Εχω κανει 2 50οαρηδες και 1 TB δισκους για το Ps3 ετσι με απολυτη επιτυχια.

Δημοσ.

επειδη τοθεμα το εχω ψαξει μιας και ηθελα κ εγω μετατροπη δισκου σε fat32

κατεβαζεις το fat32format

ανοιγεις cmd

σερνεις το προγραμμα μεσα

συνδεεις τον δισκο πανω

βλεπεις απο το "υπολογιστης" τι γραμμα αντιστοιχει στον δισκο πχ (Ε: )

πας παλι στο cmd πατας μια στο space(να αφησεις δλδ κενο μεταξυ των οσων γραφει στο cmd) και γραφεις το ονομα του δισκου

πχ Ε: <- οπως το βλεπεις κανονικα μαζι με το :

θα σου πει οτι θα χασεις δεδομενα και αν θες να προχωρησεις

πατας y

και περιμενεις να τον κανει σε fat32

μολις τελειωσει ειναι ενταξει

Εχω κανει 2 50οαρηδες και 1 TB δισκους για το Ps3 ετσι με απολυτη επιτυχια.

γεια σου χρησταρα...δεν μπορουσα να βρω αυτο το προγραμματακι αυτο και κατεβασα το easus patrision που μου ειχε πει ο TheELF γιατι αυτο μονο μπορεσα και βρηκα...

ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου να σαι καλα! :rolleyes:

Δημοσ.

sokvmax1200, το low-level format που σου υπέδειξα κι έκανες, έσβυσε ΚΑΙ το σύστημα αρχείων του δίσκου. Γι' αυτό όπως σου 'χα πει, πρέπει να πας στο My Computer/δεξλί κλικ/Manage(ή "Διαχείριση" αν έχεις Ελληνικά)/ Disk Management, κι από εκεί, να κλικάρεις στον δίσκο, και να του κάνεις φορμάτ σε NTFS. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε είτε το πρόγραμμα του Elf, είτε του Xristaras για να τον φορμάρεις σε FAT.

Δημοσ.

γεια σου χρησταρα...θα ακολουθησω αυτα που μου ειπες αλλα εχω αλλο προβλημα ...αν δεις λιγο πριν στειλεις το μυνημα εχω αλλο θεμα ρε γμτ...δεν μου αναγνωριζει τον δισκο ....

αν το λυσω αυτο μετα θα ακολουθησω αυτα που μου ειπες...για ριξε μια ματια να δεις μηπως γνωριζεις εσυ τπτ...!!!

ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση σου να σαι καλα! :rolleyes:

οκ πλεον ο δισκος φαινεται απλα δεν δινει παλι ολα τα γιγα μονο τα 50 φορτωσε! πατησα απο τον υπολογιστη μου δεξι κλικ και εκει λεει οτι ειναι φατ32,ενω δεν ειναι γιατι αν πατησω στην επιλογη που εχει τησ διαμορφωσης τοτε λεει οτι ειναι αρχειο ntfs...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...