Προς το περιεχόμενο

4870x2 SERVICE

ninos22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους θα ηθελα να ρωτησω που μπορω να επισκευασω την καρτα γραφικων μου που μαλλον εχει χαλάσει (δεν δειχνει τπτ στο ξεκινημα) η καρτα ειναι η Saphirre 4870x2 και ειμαι απο Θεσσαλονικη.

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Δημοσ.

Δεν ειναι σε εγγυηση...Αλλα θελω να προσθεσω το εξής..Η καρτα οταν λειτουργουσε εκανε εναν θορυβο δλδ μια υψηλη συχνοτητα, οπως εχουμε δει το παρουσιαζουν πολλες καρτες γραφικων.Απο οτι εψαξα λιγο ειδα οτι μαλλον ο θορυβος αυτος προερχεται απο τους πυκνωτες.Μιας και δεν υπαρχει καμια ελπιδα να αναστηθει απο μονη της η καρτα λεω να επιχηρισω να αλλαξω τους πυκνωτες μπας και ειναι απο εκει το προβλημα γιατι δεν μπορω να πιστςψω οτι ενα τετοιο τερας πεθανε.. Φυικα δεν θα τους αλλαξω εγω, αλλα καποιος επαγγελματιας.

Ακουω γνώμες. Ευχαριστω

Δημοσ.

To whine που κάνουν οι πυκνωτές το έχω παρατηρήσει και εγώ απο την πρώτη κι'όλλας ημέρα,άλλα σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις,πχ. όταν φορτώνει κάποιο test στο 3D Mark Vantage ή σε κάποιο intro video παιχνιδιού.Δέν ξέρω αν αυτό οφείλεται στον φόρτο των πυκνωτών,άλλα δέν νομίζω οτι είναι υπαίτιο για την δυσλειτουργία της κάρτας σου.Η Αχίλλειος πτέρνα της 4870Χ2 είναι το σύστημα ψύξης και τα λάθος profiles για τον ανεμιστήρα.

Δημοσ.

Γιωργο εαν θυμαμαι καλα αυτη ειναι η καρτα που σου ειχα πουλησει εγω?

Γιατι σε εμενα δεν εκανε ποτε κανεναν θορυβο η καρτα.....

Παει,ψοφησε?πως εγινε αυτο?το τροφοδοτικο τι λεει?

Δημοσ.

Ναι Θανο αυτη ειναι η καρτα..Μαλλον δεν θα το προσεξες..

Το τροφοδοτικο που εχω ειναι το HEC WIN550AB και ειναι 550w.Πιστευω ειναι οριακα.Αλλα δεν ειναι κανενα μουφα τροφοδοτικο..Απο την πρωτη μερα που πηρα την καρτα εβγαζε αυτον τον θορυβο μονο οταν επαιζα παιχνίδια, δλδ οταν η καρτα ειχε φορτιο..

Ξαφνικα ομως μια μερα εκει που ημουν σε περιβαλον windows μου εβγαλε στην οθονη κατι γραμες και κατι κουτακια πρασινα και διαφορα τετοια τρελά, εκανα επαννεκινηση και δεν ανοιξε.Αφου προσπαθησα μερικες φορες χωρις αποτελεσμα την εβγαλα απο το mobo, την εκανα βιδες, την ξαναεδεσα και την εβαλα ξανα επανω.

Δουλεψε κανονικα για μια βδομαδα περιπου αλλα δεν μπηκα να παιξω παιχνιδι καθολου.Μεχρι που μια μερα μπηκα να παιξω ενα game και με το που ξεκινησε το παιχνιδι (οχι στα μενου) πρωχωρησε για μερικα δευτερολεπτα και κολλησε εκει η οθονη..Απο τοτε ανοιγω τον υπολογιστη και δεν δειχνει τιποτα στην οθόνη..

Την ξανα εκανα βιδες μπας και γινει κανενα θαυμα..αλλα τπτ..Παιδια δεν ξερω για εσας αλλα εγω στεναχωρεθηκα πολυ γιατι η καρτα οπως και να το κανουμε ειναι θρυλος..Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

HEC550UB_all2.jpg

Showcase-Videocard.jpg

Δημοσ.

Για την ιστορια,ειλικρινα δεν παιζει να μην το προσεξα εαν εκανε θορυβο η οχι....Αλλα τεσπα,δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Το τροφοδοτικο σου ηταν και ειναι οριακο με αυτη την καρτα.Αλλα δεν ξερω σε τι επεξεργαστη την ειχες επανω και εαν ειχες κανει overclock η οχι.Γιατι ανεβαινει πολυ η καταναλωση ρευματος.Ειναι μεν ποιοτικο αλλα οχι και απο τα καλυτερα.Τιμιο ναι αλλα οριακο δε γιατι η καρτα καιει παρα πολυ και δεν ειναι καλο να δουλευει το τροφοδοτικο στα ορια του.

Αφου την ανοιξες οπως λες φανταζομαι αλλαξες και παστες και τα συναφη και την εδεσες μια χαρα.

Δοκιμασε την σε κανενα υπολογιστη φιλου σου και δες τι κανει εκει.Επισης ελπιζω να ειχες το ανεμιστηρακι στο 40 τουλαχιστον για futureproof σωστα?

Γιατι μυριζομαι τροφοδοτικο????

Σε αυτη την καρτα το πιο πιθανο ειναι οταν εβγαζε σκουπιδια να ηταν απο θερμοκρασιες της μνημης.

Δημοσ.

Για την ιστορια,ειλικρινα δεν παιζει να μην το προσεξα εαν εκανε θορυβο η οχι....Αλλα τεσπα,δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Το τροφοδοτικο σου ηταν και ειναι οριακο με αυτη την καρτα.Αλλα δεν ξερω σε τι επεξεργαστη την ειχες επανω και εαν ειχες κανει overclock η οχι.Γιατι ανεβαινει πολυ η καταναλωση ρευματος.Ειναι μεν ποιοτικο αλλα οχι και απο τα καλυτερα.Τιμιο ναι αλλα οριακο δε γιατι η καρτα καιει παρα πολυ και δεν ειναι καλο να δουλευει το τροφοδοτικο στα ορια του.

Αφου την ανοιξες οπως λες φανταζομαι αλλαξες και παστες και τα συναφη και την εδεσες μια χαρα.

Δοκιμασε την σε κανενα υπολογιστη φιλου σου και δες τι κανει εκει.Επισης ελπιζω να ειχες το ανεμιστηρακι στο 40 τουλαχιστον για futureproof σωστα?

Γιατι μυριζομαι τροφοδοτικο????

Σε αυτη την καρτα το πιο πιθανο ειναι οταν εβγαζε σκουπιδια να ηταν απο θερμοκρασιες της μνημης.

Θανο δεν το ειχα με overclock αν και το δοκιμασα μια δυο φορες, το fan ηταν παντα στο 40% και στην επιφανεια εργασιας normal δεν ξεπερνουσε τους 50 βαθμους με αρκετες ωρες δουλειας στα windows.Την δοκιμασα και σε αλλο υπολογιστη αλλα τπτ.

Οντως οταν την ανοιξα αλλαξα και παστες κτλ και την εδεσα κανονικα.

Οσο για το τροφοδοτικο μετρησα τα 6 και 8 pin που εχει και βγαζουν κανονονικα 12+volt.

Δημοσ.

Τα thermal pads απο της μνημες τα εβαλες κανονικα?ολα ενταξει?γιατι ειχα την εντυπωση απο reviews που ειχα διαβασει οτι χαλανε εαν τα ανοιγεις και τα βαζεις βγαζεις.

Και ελπιζω να χρησιμοποιησες καμια παστα της προκοπης αν και δεν νομιζω να εκανες βλακεια και λογικα ηξερες τι εκανες.

Τι να πω φιλαρακι.δεν ξερω.στεναχωρηθηκα τωρα.

Κανε καμια τελευταια προσπαθεια και ξαναανοιξε την πολυ προσεχτικα.

Το τροφοδοτικο παλι επιμενω οτι θα ειχε ενα θεμα αλλα δεν ξερω.Λογικα θα εψαξες και για σκασμενους πνυκνοτες και τετοια στην καρτα.

Edit:εαν καταφερεις και την κανεις να ανοιξει κανε και μια δοκιμη απο τους catalysts να ριξεις τα ρολογια της και δες τι κανει εκει.

Δημοσ.

Η Saphirre 4870x2 θελει ενα καλο 650 Watt psu. Επρεπε να ρωτησεις πριν την παρεις. Εισαι τυχερος που δεν καηκε τιποτα στο υπολοιπο συστημα.

Δες τα System Requirements απο εδω:

http://www1.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=251

Θα προτεινα να δοκιμασεις την καρτα σε αλλο συστημα που να εχει ενα καλο 650-700 watt τροφοδοτικο. Οσο περνανε τα χρονια τα τροφοδοτικα χανουν σε ισχυ. π.χ. Σε 5 χρονια ενα τροφοδοτικο μπορει να χασει ακομη και το 30% της ισχυος του. Αυτο εξαρταται απο την ποιοτητα του τροφοδοτικου.

Δημοσ.

Daffy δεν ειχε ρωτησει αλλα του το ειχα πει οτι θελει καλο τροφοδοτικο οταν του εδινα την καρτα(μεσα στο transporter,ξερει αυτος.χαχαχα :P )

Δημοσ.

Τα thermal pads απο της μνημες τα εβαλες κανονικα?ολα ενταξει?γιατι ειχα την εντυπωση απο reviews που ειχα διαβασει οτι χαλανε εαν τα ανοιγεις και τα βαζεις βγαζεις.

Και ελπιζω να χρησιμοποιησες καμια παστα της προκοπης αν και δεν νομιζω να εκανες βλακεια και λογικα ηξερες τι εκανες.

Τι να πω φιλαρακι.δεν ξερω.στεναχωρηθηκα τωρα.

Κανε καμια τελευταια προσπαθεια και ξαναανοιξε την πολυ προσεχτικα.

Το τροφοδοτικο παλι επιμενω οτι θα ειχε ενα θεμα αλλα δεν ξερω.Λογικα θα εψαξες και για σκασμενους πνυκνοτες και τετοια στην καρτα.

Edit:εαν καταφερεις και την κανεις να ανοιξει κανε και μια δοκιμη απο τους catalysts να ριξεις τα ρολογια της και δες τι κανει εκει.

Τα thermal pads μπηκαν κανονικα δεν ξεκολλησαν πανω απο την ψυκρτρα.Η παστα που εβαλα ειναι arctic silver..

Εψαξα την καρτα φυσικα μπας και δω τπτ αλλα δεν βρηκα κατι..thanks παντως.

Η Saphirre 4870x2 θελει ενα καλο 650 Watt psu. Επρεπε να ρωτησεις πριν την παρεις. Εισαι τυχερος που δεν καηκε τιποτα στο υπολοιπο συστημα.

Ηξερα οτι το τροφοδοτικο ειναι οριακα και γιαυτο τον λογο δεν επαιζα παιχνιδια μεχρι να επαιρνα τροφοδοτικο και αλλη ψυκτρα για την καρτα γραφικων.

Αν το προβλημα δημιουργηθηκε απο ελειψη ρευματος λογικα το προβλημα θα ειναι στο κυκλωμα του ρευματος της καρτας, και οχι σε επεξεργαστη η μνημη.Ετσι φανταζομαι δλδ..Τα πραγματα ειναι καλυτερα σε αυτη την περιπτωση θελω να πιστευω.

Δημοσ.

Καλα το κυκλωμα ρευματος τι να παθει?

Δοκιμασε την σε αλλο υπολογιστη με επαρκες τροφοδοτικο και δες εκει τι θα κανει.

Δημοσ.

Αφου εγω που εχω πατατα τροφοδοτικο, φοβαμαι για το συστημα που εχω τωρα (βεβαια εχω μια GeForce 9800GT οποτε δεν τρωει πανω απο 105 watt). Σε 2 χρονια ελπιζω να μπορεσω να παρω ενα ποιοτικο 700-800 watt.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...