alexzzz Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δεν ξέρω αν είναι πιο ολοκληρωμένο από τα υπόλοιπα...σιγουρα όμως είναι ολοκληρωμένο σαν os. Ναι, αλλά δεν το συγκρίνουμε με την μουστάρδα... με άλλα mobile os το συγκρίνουμε. Και από τα παραπάνω μας λες ότι είναι ολοκληρωμένο ενώ τα άλλα όχι, σωστά; Πως ορίζεις το "πιο ολοκληρωμένο" και "περιττά features";;; δεν ορίζω τίποτα... τα λεγόμενα το fwtonia προσπαθώ να ξεκαθαρίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Απλή ήταν η ερώτηση που έκανα. Εσύ επέλεξες κάποιο κινητό με κάποια κριτήρια. Αυτά που εσύ θεώρησες ότι άξιζαν να δώσεις βαρύτητα. Αν θέλεις μας λες ποια είναι αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 απλή μπορεί να είναι... είναι άσχετη όμως και με αυτό που ρωτάω εγώ. Τόση ώρα μιλάμε και διαβάζω ότι είναι "ολοκληρωμένο"... γιατί λοιπόν δεν ρωτάς τον fwtonio που είτε είστε κοντά στην ηλικία, είτε έχετε παρεμφερή τεχνική κατάρτιση τι θέλει να μας πει; Εγώ διάλεξα τα τελευταία χρόνια να είμαι κάτοχος τριών iphone, ενός andoid και δυο windows phone συσκευών προφανώς γιατί είμαι θύμα του marketing. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από τον fwtonio... εσύ τι λες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Την δική μου απάντηση την έχω δώσει στο δεύτερο link του ποστ #56. Σκοπός της ερώτησής μου δεν είναι να απολογηθεί κάποιος. Τις κινήσεις μας τις κάνουμε έπειτα από ώριμη σκέψη, αγορές κάνουμε επειδή αυτές εξυπηρετούν κάποιες ανάγκες μας οι οποίες είναι λογικό και φυσιολογικό να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε και με διαφορετικά μέτρα και σταθμά ο καθένας μας δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές των άλλων εφόσον αυτές έχουν μία κάποια λογική. Δλδ όταν εγώ έχω ανάγκη 5 συγκεκριμένα πράγματα από μία συσκευή και αυτή υπάρχει στην αγορά και εγώ δεν το γνωρίζω οπότε και με μή έρευνα αγοράς τελικά παίρνω κάποια άλλη που μου καλύπτει μόνο τις 2, τότε εκεί παραδέχομαι ότι η αγορά μου δεν ήταν καλή και ότι θα έπρεπε να ψάξω περισσότερο. Αυτά για τις επιλογές του κόσμου, οι επιλογές των εταιριών είναι κάτι το τελείως διαφορετικό, πόσο μάλλον όταν αυτές περιορίζουν τις πρώτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpentenis Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Η apple έδειξε στον κόσμο τι εστι "smart phone", που μπορούσε να χειριστεί και η "θεία"... επειδη το ακουω συχνά αυτό και δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε, για πείτε μου και εμένα.Δηλαδή πριν βγεί το iPhone(June 29, 2007) δεν υπήρχαν αλλα smartphones? δηλαδή, εγώ που εχω πολλά χρονια ενα HTC p3300(release October, 2006) δεν λογαριάζεται ως smartphone?μια χαρα εκανα την δουλεια μου, windοws είχε πάνω, ταινιες-τραγούδια-wifi-ΙΕ-emails(με office παρακαλώ...)-bluetooth-συνδεσιμοτητα και συγχρονισμός με Η/Υ-GPS είχε,τι άλλο μπορούσε να κάνει ή έκανε λιγότερα απο αυτά που κάνουν τα σημερινά? καραμέλα... το iPhone δεν ήταν αυτό που έδειξε στον κόσμο τι είναι ενα smartphone αλλα αυτό που εκανε όσους δεν είχαν ιδεα απο τεχνολογία να γίνουν μούρες....Ακόμα και σήμερα, οι περισσότεροι που έχουν iPhone δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν ούτε το 10% των δυνατοτήτων...smartphone for dummyuser, απλά προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο PEBKAC ή PICNIC.... smartphones με windows υπήρχαν πρίν το 2005(οπου δούλευα σε κατάστημα με κινητά και χαλβάδιαζα τα motorola με windows..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δεν είπε κανείς ότι δεν υπήρχαν. Ήταν όμως καθαρά επαγγελματικές συσκευές (ή για καμμένους), καμία σχέση με αυτό που έχουμε πλέον στο μυαλό μας ως "smartphone". Η Apple τα απλοποίησε και τα έκανε προσβάσιμα για τον καθένα, δεν τα δημιούργησε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Έχει επικρατήσει ο όρος smartphone για οποιοδήποτε touchphone της αγοράς και για αυτό γίνονται οι παρεξηγήσεις.Απλα η Apple ήταν αν όχι η πρώτη,από τις πρώτες εταιρείες με τόσο φιλικό στα δάχτυλα μενού και απλό σε εμφάνιση αλλά και σε λειτουργίες.... Αυτή την αίσθηση του user friendly μενού,θυσιάζοντας μέρος από τις smart λειτουργίες προσπαθεί να κάνει και η Microsoft με το WP7.Δηλαδή το έκανε περισσότερο touch phone και λιγότερο smartphone από τα προηγούμενες εκδόσεις....Τα παλιά κινητά με touch οθόνη είχαν πολύπλοκο μενού για τον απλό χρήστη κινητου και γενικώς τον τρόμαζαν νομίζοντας οτι έχει να κάνει με υπολογιστή....Αυτή την αποκρουστική εμφάνιση την ανέτρεψε η Apple όχι μόνο στο iPhone αλλα και στους υπολογιστές της πολύ παλαιότερα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilpap Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 για την ώρα η Microsoft αντιγράφει τα καλά σημεία των άλλων λειτουργικών.... για την κορυφή όμως χρειάζεται και καινοτομία!!!! Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 επειδη το ακουω συχνά αυτό και δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε, για πείτε μου και εμένα.Δηλαδή πριν βγεί το iPhone(June 29, 2007) δεν υπήρχαν αλλα smartphones? δηλαδή, εγώ που εχω πολλά χρονια ενα HTC p3300(release October, 2006) δεν λογαριάζεται ως smartphone?.... Ναι αλλά για να το χειρηστείς έπρεπε να ξέρεις από windows και από υπολογιστές γενικότερα. Δεν μπορούσε ο κοινός θνητός (η "θεία" δηλαδή) να το χρησιμοποιήσει. Ενώ το iphone ήταν παιχνιδάκι...το γαργαλούσες με το δάκτυλο, και αυτό υπάκουε.... απλή μπορεί να είναι... είναι άσχετη όμως και με αυτό που ρωτάω εγώ. Τόση ώρα μιλάμε και διαβάζω ότι είναι "ολοκληρωμένο"... γιατί λοιπόν δεν ρωτάς τον fwtonio που είτε είστε κοντά στην ηλικία, είτε έχετε παρεμφερή τεχνική κατάρτιση τι θέλει να μας πει; Εγώ διάλεξα τα τελευταία χρόνια να είμαι κάτοχος τριών iphone, ενός andoid και δυο windows phone συσκευών προφανώς γιατί είμαι θύμα του marketing. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από τον fwtonio... εσύ τι λες; Μάλλον με παρεξήγησες... Δεν επιτέθηκα σε κανένα λειτουργικό, παρα μόνο στα wp7 διότι ακόμα ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένα (πχ ελληνική γλώσσα, πολυεπεξεργασία...) Ο καθένας έχει τις προτερεότητές του και διαλέγει. Εσύ, όμως, επιτέθηκες στο symbian και με βαρύς χαρακτηρισμούς ΧΩΡΙΣ να γνωρίζεις τι κάνει (Τα βιντεάκια που έστειλα τα είδες Κατακρίνω όμως την Νοκια γιατι έχει ένα λειτουργικό που τα κάνει ΟΛΑ και το παρατάει γιατι δεν το ξέρει ο κοσμος...(marketing) Και συμπληρώνω για το Ν8: - τέλειο ήχο με επιπλέον μικρόφωνο για την καταστολή του θορύβου! - πλήρη και ANOIXTH συνδεσιμότητα (bluetooth 3, wifi b/g/n, διαβάζει flash-άκι usb με την μια, μπορείς να συνδέσεις bluetooth ποντίκι και πληκτρολόγιο, HDMI, minisd) - υποστήριξη: zip, pdf, word, excel, powerpoint, - κοινωνικά δίκτυα - αναγνώριση φωνής ΧΩΡΙΣ διαδικασία μάθησης (λες "μενού" και ανοίγει το...μενού) - πομπό FM, ραδιόφωνο - επεξεργασία φωτογραφίας και video, που δύσκολα βρισκεις για pc - παγκόσμιοι χάρτες που αποθηκευονται από το pc στο τηλέφωνο και τους χρησιμοποιεις χωρίς mobile internet - multitasking και απόκριση...δες τα βιντεάκια - player που παιζει τα πάντα μέχρι 720p (τα βιντεο που γράφει φτάνουν τα 12000 kbit/s) και με εξωτερικούς υπότιτλους. - αρχική οθόνη πληρως παραμετροποιήσημη και όλα αυτά με το που ανοίγεις το κουτί! και λες οτι ο μέσος χρήστης θέλει κατι παραπάνω και αγοράζει "μήλο"; Εγώ το πήρα για την φωτογραφική που έχει (και χτυπάει στα ίσα τις compact, με zoom στο βιντεο 720p, ΧΩΡΙΣ να πέφτει η ποιότητα), και μάλιστα πολύ επιφυλακτικα. Μετά είδα οτι τα κάνει όλα και συμφέρει... Μετά διάβασα στο τύπο οτι καλό μεν αλλά δίχνει την ηλικία του(;!;!) Και σκάει το παραμύθι οτι το symbian δεν πάει καλά(;!;!) και δεν είναι καλό(;!;!) και το ρίχνουμε στο σαφώς υποδεέστερο της microsoft. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Καταρχήν ας ξεκινήσουμε από εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone για να έχουμε μία κοινή βάση για το τι είναι smartphone. Υπάρχουν κινητά με touchscreen που όμως δεν είναι smartphones και από την άλλη smartphones χωρίς touchscreen. To αν κάτι είναι δύσκολο, αποκρουστικό ή όπως αλλιώς το βλέπει κάποιος εξαρτάται από τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του. Για αυτό υπάρχουν στο forum συγκρίσεις που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις επειδή αν και όλοι βλέπουμε την ίδια συσκευή, τελικά ο καθένας την κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Κάποιος λοιπόν που χρησιμοποιεί 20 χρόνια υπολογιστές, έχει αλλάξει καμιά ντουζίνα (και λίγα λέω) μηχανήματα, έχει κάνει αναβαθμίσεις και στα πρώιμα νιάτα του τους έχει αλλάξει τον αδόξαστο λογικό είναι, ως ένα βαθμό, να βγαίνει από τα ρούχα του όταν ακούει σε forum τεχνολογικού περιεχομένου ότι το hardware και γενικότερα τα features δεν απασχολούν όσους πρόκειται να αγοράσουν μία συσκευή και λέω ως ένα βαθμό, μέχρι να αντιληφθεί ότι απέναντί του δεν έχει άτομα αντίστοιχης τεχνολογικής κατάρτισης και ανάλογου γνωστικού υπόβαθρου, ηλικίας, εμπειριών, κλπ. Από την άλλη, πάρα πολλοί βρέθηκαν να αγοράζουν τα τελευταία 3-4 χρόνια υπολογιστή οπότε και με βάσει αυτά που βλέπουν και ξέρουν κρίνουν. Ο καλοπροαίρετος λοιπόν που βλέπει ότι ξέρει 5-10 πράγματα παραπάνω από τα όσα υποστηρίζουν κάποιοι που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, θα δώσει links, θα αφιερώσει λίγο χρόνο για να εξηγήσει αυτά τα 5-10 πράγματα, για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Όπου όμως δημιουργούνται εντάσεις, αυτές δεν ξεκινάνε αναγκαστικά από το κακοπροαίρετο των μελών (αυτό φαίνεται από το ύφος γραφής και από τις προσωπικές αναφορές και επιθέσεις) αλλά από την λανθασμένη αντίληψη που θέλει τον συνομιλητή να βλέπει τα πράγματα όπως και εμείς, δλδ μετρημένα κουκιά που με το να βγάζει ο καθένας διαφορετική την σούμα τελικά κατέληγαν να τρώνε τα μουστάκια τους. Πάρτε για παράδειγμα τα περιοδικά του χώρου που από πολύ παλιά έκαναν συγκρίσεις συσκευών από διαφορετικές εταιρίες. Γινόταν εξαρχής μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών των συσκευών συγκρίνοντας τες μεταξύ τους, και στην συνέχεια ανέφεραν τι συντελεστή βαρύτητας έδιναν στο κάθε επιμέρους χαρακτηριστικό οπότε και τις κατέτασσαν σε λίστες. Αυτοί οι συντελεστές βαρύτητας πλέον με τόσο διευρυμένο αγοραστικό κοινό, έχουν ξεφύγει τελείως με τους μεν παλαιότερους να δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο hardware, κλπ, ενώ οι νεώτεροι (στον χώρο) στο αν η συσκευή θα βγει σε άσπρο χρώμα ή στο τι εικόνα θα δημιουργήσουμε σε αυτούς που εκτιμούν το design και την κομψότητα, βλέποντάς μας να κυκλοφορούμε με την συσκευή που επιλέξαμε και για αυτό τον λόγο. Βλέπετε πως το θέτω, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και με το να τις δημοσιεύει αυτόματα πρέπει να είναι και έτοιμος να ακούσει και την κριτική των άλλων, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι έχουν δίκιο και αυτός άδικο. Προσέξτε όμως την διαφορά, επειδή εκείνος δίνει βαρύτητα σε άλλα χαρακτηριστικά. Αυτά τα ολίγα και απόψε, καλή συνέχεια, πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. Υ.Γ. fwtonio, θα επαναλάβω ότι συμφωνώ με το σκεπτικό και την αντίληψή σου, αν δεις παλαιότερα ποστ μου που αφορούσαν το symbian τα ίδια ακριβώς έλεγα. Σήμερα στρέφονται σε ένα σαφέστατα υποδεέστερο λειτουργικό το οποίο όμως προφανώς και θα βελτιωθεί στο μέλλον και θα καλύψει τις όποιες ελλείψεις έχει και από την άλλη ο έντονος ανταγωνισμός των εταιριών (που κακά τα ψέματα η Nokia είχε μεγάλο πρόβλημα με το marketing, αφού αυτό πουλάει σήμερα στην "διευρυμένη" αγορά), θα ρίξει τις τιμές. Αν δει ότι ο κόσμος προτιμά να αγοράζει symbian κινητά, θα τα υποστηρίξει στο βαθμό που δεν που της προκαλούν ζημία, αλλά προσωπικά δεν περιμένω και πολλά πράγματα, στον κουβά το έστειλε το symbian και δεν στράβωσα επειδή συνεργάζεται με την MS αλλά επειδή από την άλλη η RIM προσεγγίζει εξυπνότερα την όλη κατάσταση με την συμβατότητα με το android. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα τρέχουν τα windows 8 σε arm και εκεί συνολικά θα κρίνουμε την όλη εικόνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexzzz Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μάλλον με παρεξήγησες... Δεν επιτέθηκα σε κανένα λειτουργικό, παρα μόνο στα wp7 διότι ακόμα ΔΕΝ είναι ολοκληρωμένα (πχ ελληνική γλώσσα, πολυεπεξεργασία...) Ο καθένας έχει τις προτερεότητές του και διαλέγει. Εσύ, όμως, επιτέθηκες στο symbian και με βαρύς χαρακτηρισμούς ΧΩΡΙΣ να γνωρίζεις τι κάνει (Τα βιντεάκια που έστειλα τα είδες Κατακρίνω όμως την Νοκια γιατι έχει ένα λειτουργικό που τα κάνει ΟΛΑ και το παρατάει γιατι δεν το ξέρει ο κοσμος...(marketing) Και συμπληρώνω για το Ν8: - τέλειο ήχο με επιπλέον μικρόφωνο για την καταστολή του θορύβου! - πλήρη και ANOIXTH συνδεσιμότητα (bluetooth 3, wifi b/g/n, διαβάζει flash-άκι usb με την μια, μπορείς να συνδέσεις bluetooth ποντίκι και πληκτρολόγιο, HDMI, minisd) - υποστήριξη: zip, pdf, word, excel, powerpoint, - κοινωνικά δίκτυα - αναγνώριση φωνής ΧΩΡΙΣ διαδικασία μάθησης (λες "μενού" και ανοίγει το...μενού) - πομπό FM, ραδιόφωνο - επεξεργασία φωτογραφίας και video, που δύσκολα βρισκεις για pc - παγκόσμιοι χάρτες που αποθηκευονται από το pc στο τηλέφωνο και τους χρησιμοποιεις χωρίς mobile internet - multitasking και απόκριση...δες τα βιντεάκια - player που παιζει τα πάντα μέχρι 720p (τα βιντεο που γράφει φτάνουν τα 12000 kbit/s) και με εξωτερικούς υπότιτλους. - αρχική οθόνη πληρως παραμετροποιήσημη και όλα αυτά με το που ανοίγεις το κουτί! και λες οτι ο μέσος χρήστης θέλει κατι παραπάνω και αγοράζει "μήλο"; Εγώ το πήρα για την φωτογραφική που έχει (και χτυπάει στα ίσα τις compact, με zoom στο βιντεο 720p, ΧΩΡΙΣ να πέφτει η ποιότητα), και μάλιστα πολύ επιφυλακτικα. Μετά είδα οτι τα κάνει όλα και συμφέρει... Μετά διάβασα στο τύπο οτι καλό μεν αλλά δίχνει την ηλικία του(;!;!) Και σκάει το παραμύθι οτι το symbian δεν πάει καλά(;!;!) και δεν είναι καλό(;!;!) και το ρίχνουμε στο σαφώς υποδεέστερο της microsoft. Αν έχεις δουλέψει (όχι δει) android ή ios (δεν θα βάλω τα wp μέσα για να μην γίνω υπερβολικός) και συνεχίζεις να έχεις την ίδια άποψη με αυτά που έγραψες τότε μόνο στην συνήθεια μπορώ να αποδώσω την άποψη σου... ειλικρινά. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα, όχι με την "κακή" έννοια αλλά γιατί από πλευράς μου τουλάχιστον το έχω εξαντλήσει. Για μένα δεν έχει νόημα η συζήτηση σε επίπεδο "το iphone μου έχει retina display αλλά το δικό σου έχει fm radio"... για μένα το νόημα είναι στο ποιο σου αφήνει καλύτερη αίσθηση μετά από μερικές ώρες ενασχόλησης μαζί του. Και σου ξανά λέω ότι δεν γίνεται να είναι όλοι στραβοί ή πρόβατα ή άσχετοι ή να μισούν το symbian και να αφήνουν τέτοια "διαμάντια" που περιέγραψες πιο πάνω για να πάνε σε υποδεέστερα λειτουργικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Θα συγκρίνεις retina display με Gorilla glass... Θα συγκρίνεις retina πλάτη (αν δεν κάνω λάθος) με anodized aluminum... Θα συγκρίνεις οπτικά apple με Carl Zeiss... γενικά πρέπει να συγκρίνεις όμοια πράγματα... Η έκφραση "για μένα το νόημα είναι στο ποιο σου αφήνει καλύτερη αίσθηση μετά από μερικές ώρες ενασχόλησης μαζί του" σίγουρα δεν έχει να κάνει με ποιο λειτουργικό ειναι "ολοκληρωμένο" αλλά με το πιο έχει την καλύτερη "διαρύθμηση" και πράγματι εκεί "χανει" το symbian. και πάλι όταν βλέπεις 16-άχρονους με iphone, κοπέλες άσχετες με υπολογιστές με iphone, αυτοί δεν είναι λίγο "πρόβατα"; Δεν πήραν iphone για το iphone; Ούτε αίσθηση, ούτε features, ούτε τίποτα...έτσι απλά iphone... Από εκεί και πέρα οι "ψαγμένοι" επιλέγουν με βάση τις ανάγκες τους, οι οποίες σίγουρα καλύπτονται από ΠΟΛΛΑ smartphone και λειτουργικά. Απλά ο καθένας καταλήγει σε "κατι" που του αρέσει και τέλος. (εσύ αισθηση, εγώ κάμερα, ο άλλος οθόνη...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Θα συγκρίνεις retina display με Gorilla glass... Θα συγκρίνεις retina πλάτη (αν δεν κάνω λάθος) με anodized aluminum... Θα συγκρίνεις οπτικά apple με Carl Zeiss... γενικά πρέπει να συγκρίνεις όμοια πράγματα... Η έκφραση "για μένα το νόημα είναι στο ποιο σου αφήνει καλύτερη αίσθηση μετά από μερικές ώρες ενασχόλησης μαζί του" σίγουρα δεν έχει να κάνει με ποιο λειτουργικό ειναι "ολοκληρωμένο" αλλά με το πιο έχει την καλύτερη "διαρύθμηση" και πράγματι εκεί "χανει" το symbian. και πάλι όταν βλέπεις 16-άχρονους με iphone, κοπέλες άσχετες με υπολογιστές με iphone, αυτοί δεν είναι λίγο "πρόβατα"; Δεν πήραν iphone για το iphone; Ούτε αίσθηση, ούτε features, ούτε τίποτα...έτσι απλά iphone... Από εκεί και πέρα οι "ψαγμένοι" επιλέγουν με βάση τις ανάγκες τους, οι οποίες σίγουρα καλύπτονται από ΠΟΛΛΑ smartphone και λειτουργικά. Απλά ο καθένας καταλήγει σε "κατι" που του αρέσει και τέλος. (εσύ αισθηση, εγώ κάμερα, ο άλλος οθόνη...) Μην ξεχνάς όμως τα ίδια πρόβατα που παίρνουν τώρα iPhone ,κάποτε παίρνανε Nokia των 800 ευρώ για να λένε οτι έχουν nokia ασχετα αν δεν ξέρανε να το δουλευουν 100%.....μόνο και μόνο για μούρη....Ε λοιπόν η μούρη άλλαξε τώρα...και τα ίδια πρόβατα τώρα παίρνουν το iPhone γιατί είναι μόδα..... Βέβαια τότε δεν φαινόντουσαν τόσο γιατί η μόδα της Nokia κράτησε δέκα και χρόνια και δεν υπήρχε και σοβαρός ανταγωνισμός να υπάρχει αντίλογος... Κατάλαβαίνεις δηλαδή οτι είναι λίγο άδικο την μία να τους αποκαλείς συνειδητους αγοραστές επειδή ψώνιζαν "μόνο Nokia" και τώρα τους ίδιους να αποκαλείς πρόβατα επειδή δεν ψωνίζουν πια Nokia...αλλα iPhone. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Πρέπει όμως να ξεχωρίζουμε την εξαίρεση από τον κανόνα. Να έλεγες ότι το android έχει γίνει της μόδας και το hype πουλάει να συμφωνήσω και ενώ πολλοί θα το αγοράσουν απλά και μόνο επειδή γίνεται ντόρος, υπάρχουν πολλοί που το εκμεταλλεύονται στο έπακρο ή σωστότερα είναι σε θέση να το αξιοποιήσουν στο έπακρο και αυτή η διαφορά φαίνεται και στο πως οι ίδιες οι εταιρίες προσεγγίζουν τον κόσμο και στο που δίνουν βαρύτητα και χρόνο στα keynotes. Την εποχή που η Nokia ήταν στις δόξες της, το να αγοράσει κάποιος ένα κινητό της αυτής αξία και να μην το χρειάζεται δεν ήταν ο κανόνας αλλά η εξαίρεση ακριβώς επειδή ο χώρος αποτελούταν κυρίως από hardcore χρήστες υπολογιστών που τότε έριχναν τρελό δούλεμα σε όλα αυτά τα ψώνια. Απλά οι εποχές άλλαξαν, οι εξαιρέσεις έγιναν κανόνες και οι εταιρίες θησαυρίζουν πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε ένα κόσμο που δεν είναι σε θέση να κρίνει πόσο κοστίζει αυτό που αγοράζει και αν αυτή η υπεραξία του brand και του trademark έχει ευρύτερες οικονομικοκοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις. (Για αυτό και όλα εκείνα τα σεντόνια). Έφτασε 1 κιλό λάδι να έχει την ίδια τιμή με 1.5 λίτρο κόκα-κόλα ή 1 λίτρο βενζίνη. Αν λοιπόν δεν μας προβληματίζει η καταναλωτική συμπεριφορά των συμπατριωτών μας γενικότερα τότε καλώς βρισκόμαστε στην κατάσταση που είμαστε σήμερα και ίσως να μας αξίζουν και χειρότερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μην ξεχνάς όμως τα ίδια πρόβατα που παίρνουν τώρα iPhone ,κάποτε παίρνανε Nokia των 800 ευρώ για να λένε οτι έχουν nokia ασχετα αν δεν ξέρανε να το δουλευουν 100%.....μόνο και μόνο για μούρη....Ε λοιπόν η μούρη άλλαξε τώρα...και τα ίδια πρόβατα τώρα παίρνουν το iPhone γιατί είναι μόδα..... Βέβαια τότε δεν φαινόντουσαν τόσο γιατί η μόδα της Nokia κράτησε δέκα και χρόνια και δεν υπήρχε και σοβαρός ανταγωνισμός να υπάρχει αντίλογος... Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου!!! Από την αρχή υποστήριξα οτι το πρόβλημα με το symbian δεν είναι η λειτουργικότητά του, αλλά οτι δεν είναι πλέον "στην μόδα"...Κοινώς...κακό marketing-διαφημηση-προώθηση. Κατάλαβαίνεις δηλαδή οτι είναι λίγο άδικο την μία να τους αποκαλείς συνειδητους αγοραστές επειδή ψώνιζαν "μόνο Nokia" και τώρα τους ίδιους να αποκαλείς πρόβατα επειδή δεν ψωνίζουν πια Nokia...αλλα iPhone. Ποτε δεν υποστήριξα οτι τα πρόβατα που αγοράζουν Νοκια είναι ανώτερα απο τα άλλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα