Palp Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα. Έγραψες ότι features που θα έχει το mango τα έχουν συσκευές εδώ και χρόνια. Αλλά το iOS απέκτησε multitasking (βασικά είναι pause-resume function), folders και ένα είδος βιντεοκλήσεις για λιγότερο από χρόνο. Τώρα αν μιλάς για το WP6.5 και το symbian, τότε πράγματι είχαν αυτά τα features εδώ και χρόνια.
Hal9000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Αν κάτι απέδειξε το iPhone είναι ότι τα features δε παίζουν τόσο ρόλο όσο νομίζουν μερικοί
Haldol Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ακριβώς αυτό είπα. Φαντάσου λοιπόν, ότι έβγαλε ένα OS (WP7) το οποίο δεν έχει features που είχε ο προκάτοχός του (WM 6.5)! Δεν είναι γελοίο; Χωρίς καν να αναφέρω τα iOS και Android, ακόμα και της ίδια εταιρείας το προηγούμενο λειτουργικό είχε features τα οποία τώρα μας λέει ότι ΘΑ βάλει.
Palp Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Αν κάτι απέδειξε το iPhone είναι ότι τα features δε παίζουν τόσο ρόλο όσο νομίζουν μερικοί Τόσο ρόλο όσο το marketing. Συμφωνώ σε αυτό.
Haldol Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Τόσο ρόλο όσο το marketing. Συμφωνώ σε αυτό. Όσο το user experience μάλλον, ένα άχρηστο προϊόν δεν μπορεί να σταθεί μόνο με marketing.
Hal9000 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ακριβώς αυτό είπα. Φαντάσου λοιπόν, ότι έβγαλε ένα OS (WP7) το οποίο δεν έχει features που είχε ο προκάτοχός του (WM 6.5)! Δεν είναι γελοίο; Χωρίς καν να αναφέρω τα iOS και Android, ακόμα και της ίδια εταιρείας το προηγούμενο λειτουργικό είχε features τα οποία τώρα μας λέει ότι ΘΑ βάλει. Μιλάμε για μια τελείως διαφορετική πλατφόρμα όπου καμία εφαρμογή της προηγούμενης έκδοσης δε παίζει στη νέα. Το να λείπουν features από την πρώτη έκδοση το βρίσκω απόλυτα λογικό και μη ξεχνάς ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Προσωπικά το copy paste μου είναι πολύ πιο αναγκαίο από βιντεοκλήσεις, μεταφορές αρχείων με bluetooth και άλλα. Στο iphone το είδαμε μετά από 2 χρόνια και στα windows phone 7 μετά από 4 μήνες. Σχετικά με το mango, η επίσημη παρουσίαση για το τι χαρακτηριστικά θα έχει για τους χρήστες, θα αποκαλυφθούν στις 24 Μαΐου.
ixthy Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Το ότι τα windows mobile 7 είναι άλλη πλατφόρμα δε σημαίνει κιόλας ότι δε μπορούσαν εξ' αρχής να συμπεριλάβουν τα features των windows mobile 6. Για μένα τα 6 ήταν και είναι το καλύτερο σύγχρονο λειτουργικό που έχω δει από Microsoft άλλο αν πολλές (όχι όλες) από τις συσκευές της εποχής δεν το υποστήριζαν σωστά με αποτέλεσμα η συσκευή να είναι αργή και δυσλειτουργική.
fwtonio Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Ναι αλλα το symbian συνεχεια είχες την αίσθηση ότι είναι "bulky"... είχε γενικά περίεργη λογική το interface του όσο αφορά τα πιο "smart" χαρακτηριστικά του όπως είναι διαχείριση της μνήμης του τηλεφώνου μεταφορά αρχείων copy paste κτλ... τέλος μετά από λίγο καιρό όλο κάτι θα "έβγαζε" η σκουπίδια στην οθόνη για διαφορους λόγους (πχ αν μετακινήσεις το κινητό πλαγια και έχει λειτουργία να αλλάζει και η οθόνη κτλ) μετά κολλούσε αρκετά ειδικά αν του φόρτωνες προγράμματα όχι υπερβολικά πολλά όμως! και γενικά ήταν κάπως glitchy... Τα νέα λογισμικά ίσως έχουν κάποια παρόμοια προβλήματα (ίσως και όχι όμως ολα) πάραυτα σου δίνουν την αίσθηση της άμεσης απόκρισης και ότι όλα δουλεύουν ρολοι! γιαυτο πιστεύω ότι το symbian εν τα πάει καλά... Δεν γνωρίζω για τις προηγούμενες εκδόσεις αλλά η τελευταία (S^3) δεν έχει κανένα από τα προβλήματα που περιγράφεις. Ισα ισα, που ενώ το έχω "ξεσκισει" δεν έχει κολλήσει ΠΟΤΕ, ενώ μια φορά που κόλλησαν οι χάρτες με ένα απλό "κλικ" το πρόγραμμα έφυγε και το κινητό λειτουργούσε μια χαρά (ΝΟΚΙΑ Ν8)... Επιμένω, η ΝΟΚΙΑ διαφήμιζε πάντα τα κινητά της και ποτέ το λειτουργικό της και τώρα που γινεται ο πόλεμος των λειτουργικών βρέθηκε "χαμένη", χωρίς να το παλέψει και πολύ..... Ολοι μιλάνε για τα updates λες και είναι δωρεάν καφές. Μα πολλά updates σημαίνει προβληματικό λειτουργικό... Κανείς δεν αναφέρεται στην διαρκεια της μπαταρίας στην συνδεσιμότητα, δωρεάν παγκόσμιοι χάρτες, στην ποιότητα κατασκευής (αντοχή στον χρόνο).. Αντι να τονίσει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά και το λειτουργικό της, η ΝΟΚΙΑ...υπογράφει με την microsoft...καλά κρασια...
alexzzz Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 οι περισσότεροι έχουν μεταπηδήσει από το αρχαίο symbian στα ios, android και είναι ευτυχισμένοι... οι περισσότεροι το βρίζουν ακόμα και τώρα που έφυγαν... οι περισσότεροι νιώθουν ότι τόσο καιρό με το symbian δεν είχαν smartphone... με συγχωρείς αλλά δεν θα λάβω την μειοψηφία υπόψη μου ειδικά όταν συμβαδίζει η άποψη μου με την πλειοψηφία. Δεν είναι κακό να θέλεις να μείνεις σε κάτι παλιό, κουτσό, χωρίς προοπτικές και στάσιμο εδώ και χρόνια... για μένα θα μπορούσες κάλλιστα να χρησιμοποιείς ακόμα windows 98 αλλά το να μου το παρουσιάζεις σαν κάτι όμορφο και ιδανικό δεν λέει.
fwtonio Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 οι περισσότεροι έχουν μεταπηδήσει από το αρχαίο symbian στα ios, android και είναι ευτυχισμένοι... οι περισσότεροι το βρίζουν ακόμα και τώρα που έφυγαν... οι περισσότεροι νιώθουν ότι τόσο καιρό με το symbian δεν είχαν smartphone... με συγχωρείς αλλά δεν θα λάβω την μειοψηφία υπόψη μου ειδικά όταν συμβαδίζει η άποψη μου με την πλειοψηφία. Δεν είναι κακό να θέλεις να μείνεις σε κάτι παλιό, κουτσό, χωρίς προοπτικές και στάσιμο εδώ και χρόνια... για μένα θα μπορούσες κάλλιστα να χρησιμοποιείς ακόμα windows 98 αλλά το να μου το παρουσιάζεις σαν κάτι όμορφο και ιδανικό δεν λέει. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς…. Τι είναι αυτό που λείπει από το symbian και υπάρχει στα αλλά ios και «σώθηκε» η πλειοψηφία;
keysmith Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μιλάμε για μια τελείως διαφορετική πλατφόρμα όπου καμία εφαρμογή της προηγούμενης έκδοσης δε παίζει στη νέα. Το να λείπουν features από την πρώτη έκδοση το βρίσκω απόλυτα λογικό και μη ξεχνάς ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Προσωπικά το copy paste μου είναι πολύ πιο αναγκαίο από βιντεοκλήσεις, μεταφορές αρχείων με bluetooth και άλλα. Στο iphone το είδαμε μετά από 2 χρόνια και στα windows phone 7 μετά από 4 μήνες. Πλακα εχει να τα πιστεύεις αυτά που λες!! Μα εννοείται οτι το η εκδοση 6 ειναι καλύτερη από την 7. Πως μπορείς να ονομάσεις έξυπνο ενα κινητό που ΔΕΝ ειχε copy paste, file transfer και ΔΕΝ παίζει mp3 relatones. Για πιο δηλαδή λογο να δώσεις 500+€ για να παρεις κατι που ΔΕΝ κανει (πχ realtones) οσα κανει ενα κινητό των 50€ με ΚΑΘΟΛΟΥ λειτουργικό. Δηλαδή εσύ πιστεύεις "ξεχασαν¨" ή ΔΕΝ μπορούσαν να εχουν τα αυτονόητα από την πρώτη εκδοση του ΝΕΟΥ κατα τα αλλα λειτουργικού? Τι τους εμπόδιζε να τα βαλουν?? Ολες αυτες τις γελίες παραλήψεις τις κανουν λογω οτι θελουν να τα οικονομίσουν από DRM και συνδρομιτικές υπηρεσίες (πχ να κατεβασει το μουσικό αρχείο όχι να στο στείλει ο άλλος). Φοβούμε δεν τους εκατσε και τωρα οτι μπορούν μαζευουν με "αναβαθμίσεις". Τα wp7 ειναι αυτό που λένε οι αγγλοι "practical joke" (το ίδιο και το IOS στις πρώτες του εκδώσεις) ..Εγώ συνεχίζω να απολαμβανω το WM6 του OMNIA I (2009) που copy paste, file transfer, mp3 realtones χωρίς να του κανω αναβαθμισεις ή να περιμένω την 5η αναβαθμιση οταν φιλοτιμηθουν στην MS. Ασε που με το SPB Shell ειναι πολύ λειτουργικό. Αν ειχε και capacive touch θα αργούσα πολύ να το αλλάξω.
Hal9000 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 ..Εγώ συνεχίζω να απολαμβανω το WM6 του OMNIA I (2009) που copy paste, file transfer, mp3 realtones χωρίς να του κανω αναβαθμισεις ή να περιμένω την 5η αναβαθμιση οταν φιλοτιμηθουν στην MS. Ασε που με το SPB Shell ειναι πολύ λειτουργικό. Αν ειχε και capacive touch θα αργούσα πολύ να το αλλάξω. I rest my case
athanaso77 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 δεν υποστιρίζει file brouser (και ούτε έχει εναν file brouser). και αρα ΔΕΝ συνδέεται σαν USB mode να πάρεις στείλει αρχεία. (μονο φωτο μπορείς να πάρεις) δεν επιτρέπει mp3 για realtones (αλήθεια λετε να παίζει έστω midis ) Εκ πρώτης όψεως όχι. Αν το ψάξεις... έχουν βρεθεί λύσεις για αυτά που ζητάς.
digekas Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 fwtonio, αν και ρητορικό το ερώτημά σου, ιδίως μετά τα όσα έχεις γράψει και συμφωνώ, την διαφορά την έκανε η προσέγγιση του ευρύτερου συνόλου που δεν είχε σχέση και επαφή με την τεχνολογία. Κάποτε οι εταιρίες και μέσα σε αυτές και η Nokia παρήγαγαν ένα προϊόν για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες και οι ενδιαφερόμενοι έκαναν έρευνα αγοράς και σύγκριναν ανόμοια προϊόντα, τα αξιολογούσαν βάσει των αναγκών τους οπότε και έκαναν τις επιλογές τους. Αυτός λοιπόν ο κόσμος τότε που γνώριζε τι ανάγκες είχε και μπορούσε να αξιολογήσει τις συσκευές έδινε βάρος στο hardware, στο λειτουργικό και τις δυνατότητές του. Αυτό το σύνολο όμως που είχε επαφή με την τεχνολογία και την εξέλιξή της σαν ποσοστό της αγοράς ήταν πολύ μικρό οπότε και οι άλλες εταιρίες βρήκαν ένα τρόπο να λανσάρουν τις συσκευές τους στο ευρύτερο σύνολο που δεν είχε επαφή με την τεχνολογία και που θα αγόραζε τυφλά χωρίς συγκρίσεις στηριζόμενοι στο marketing. Για αυτό και ο hal είπε: Αν κάτι απέδειξε το iPhone είναι ότι τα features δε παίζουν τόσο ρόλο όσο νομίζουν μερικοί Για αυτό και η σχετική είδηση για την έρευνα του τι χρήση κάνουν οι κάτοχοι tablets στις συσκευές τους, έβγαλε εκείνα τα αποτελέσματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα