Προς το περιεχόμενο

Μητρική αλλαγή μπαταρίας

ScrLk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έψαξα ήδη στο φόρουμ για το ίδιο θέμα διάβασα κάποιες απαντήσεις αλλά οι απορίες μου παρέμειναν.

Αλλάζοντας τη μπαταρία, η bios χάνει τα δεδομένα της, έτσι; Τι πρέπει να κάνω αφού τοποθετήσω νέα μπαταρία; Ξαναπερνώ τα drivers της modo; Περνάω χειροκίνητα τις νέες ρυθμίσεις; Πριν αφαιρέσω την μπαταρία αντιγράφω τις ισχύουσες ρυθμίσεις από το bios; Όσο μπορείτε μια καθοδήγηση.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις κάνει overclock, οπότε δεν έχεις κάνει τις τρελές ρυθμίσεις στο Bios, αλλά είσαι με τις defaults, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ξανα ορίσεις σωστή ημερομηνία και ώρα.

Οι drivers δεν χρειάζονται να ξαναπεραστούν...

Δημοσ.

Δεν έχω λόγους να σε αμφισβητήσω, αλλά όταν είχα ρωτήσει παλιότερα μου είχαν πει ότι πρέπει να αντιγράψω τις τάσεις (volt) της cpu και όποια άλλα στοιχεία αναγράφονται στο bios και να τα ξαναπεράσω ένα προς ένα στο bios μετά την αλλαγή μπαταρίας. Τι απατεώνες κυκλοφορούν Παναγία μου!

Οπότε, μπαίνω στο bios, default ρθμίσεις και save, έτσι; Σωστα;

Δημοσ.

Δεν είναι απατεωνιά αυτό που σου είπαν.Το αυτονόητο είναι.Αν κάποιες τιμές του bios έχουν σεταριστεί manually(είτε από σενα είτε από φίλο σου είτε απ'το μαγαζί που το είχες πάρει) και αλλαχθεί η μπαταρία, αυτές οι τιμές θα αλλάξουν στις default,οπότε ίσως ήθελες να τις ξαναπεράσεις.Μ'αυτή τη λογική σου είπαν ό,τι σου είπαν όταν είχες ρωτήσει.

Επίσης το default settings που έχει σαν επιλογή το bios δε σημαίνει απαραίτητα ότι ΟΛΕΣ οι τιμές που θα οριστούν θα είναι και οι προτεινόμενες, π.χ. για τις RAM ίσως χρειαστεί να δώσεις εσύ τις τιμές των timings που προτείνονται απ'την κατασκευάστρια εταιρία τους(όχι ότι δε θα ανοίξει το pc με timings "χειρότερα" των προτεινόμενων).Το ίδιο και για κάποιες επιλογές που αφορούν το CPU, το boot priority κ.ά.

Καλό θα ήταν να ρίξεις και μια ματιά στο manual της μητρικής(συνήθως έχουν επεξηγήσεις για το bios μέσα).

Αν πάντως δε την παλεύεις καθόλου με το bios, σημείωσε κάπου τις τωρινές ρυθμίσεις(θα'ναι είναι λίγο βαρεμάρα :P ) ή τράβα φωτογραφίες από κάθε σελίδα του και μόλις κάνεις την αλλαγή μπαταρίας περνάς τις ίδιες τιμές.

Δημοσ.

Δεν έχω λόγους να σε αμφισβητήσω, αλλά όταν είχα ρωτήσει παλιότερα μου είχαν πει ότι πρέπει να αντιγράψω τις τάσεις (volt) της cpu και όποια άλλα στοιχεία αναγράφονται στο bios και να τα ξαναπεράσω ένα προς ένα στο bios μετά την αλλαγή μπαταρίας. Τι απατεώνες κυκλοφορούν Παναγία μου!

Οπότε, μπαίνω στο bios, default ρθμίσεις και save, έτσι; Σωστα;

Βρε δεν είναι απατεώνες. Σου είπα πριν ότι "Αν έχεις τις default ρυθμίσεις" (και υποθέτω ότι τις έχεις και δεν έχεις επέμβει) τότε απλά αλλαγή ημερομηνίας και ώρας. Αν όμως έχεις κάνει αλλαγές στο Bios, ναι καλό είναι να τις κρατήσεις κάπου ή σε φώτο όπως προαναφέρθηκε, να προχωρήσεις στην αλλαγή μπαταρίας και μετά στο σετάρισμα του Bios.

Δημοσ.

Default ρυθμίσεις έχω αλλά θα ξεσκονίσω το manual και το bios. Άντε πάλι διάβασμα.

Έκανα μια πατάτα σήμερα. Ζέστες λέω έρχονται ώρα για σέρβις. Άλλαξα τα φουρφούρια, πρόσθεσα ένα ακόμη, φυσερά πινελοκαθάρισμα ευκαιρία να βάλω και thermal paste στον επεξεργαστή. Αγόρασα με δισταγμό μια αγνώστου προελεύσεως (δεν είχε άλλη) και τώρα χτυπάει 52ρες στο idle και κάθε φορά που ανοίγω σελίδα βαράνε τα alarm! 62 βαθμοί peak στιγμιαία! Ευκαιρία να πάρω νέα ψύκτρα.

• Moderators
Δημοσ.

Υπαρχει και αλλη λυση. Να αλλαξει μπαταρια οσο ειναι στην πριζα το PC. Απλα προσοχη μην ακουμπησεις πουθενα αλλου, οχι γιατι θα παθεις τιποτα, απλα μην χαλασει η μητρικη.

Δημοσ.

Η να βάλεις αυτή που έχεις σωστά! Διότι προφανώς δεν πατάει καλά

android.png

• Moderators
Δημοσ.

Η να βάλεις αυτή που έχεις σωστά! Διότι προφανώς δεν πατάει καλά

android.png

Αν περασουν μερικα χρονια ολες οι μπαταριες αδειαζουν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...