JERONIMO888 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Οπως καθε χρονο τετοια εποχη βουλωμενη μυτη τελειως με αποτελεσμα πονοκεφαλους,νευρα,ξηροστομια κτλπ, παλια επαιρνα ronal αλλα διαβασα οτι δεν ειναι καλο για μακροχονια χρηση, οτι εχει διαφορες παρενεργειες οπως να σου καταστρεψει το ρινικο βλενογονο μετα απο μακροχονια χρηση και ετσι εψαξα λιγο και βρηκα το physiomer που ειναι 100% φυσικο απο οτι λενε διαλυμα απο θαλασσινο νερο και δεν εχεις κανενα προβλημα οσες φορες και να το χρησιμοποιησεις δεν εχει παρενεργειες, γνωριζει κανεις αν ισχυει αυτο? αν ειναι ετσι θα παω να αγορασω μια κουτα να εχω γιατι η κατασταση μου ειναι τραγικη.
YiN Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ο πατέρας μου το χρησιμοποιεί χρόνια λόγω ρινίτιδας και δεν είχε κανένα πρόβλημα, εγώ επίσης, περιστασιακά, και δεν έχω ακούσει για παρενέργειες ή παρατηρήσει κάτι στον εαυτό μου.
epp Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 δε ξερω σε τι ενταση εχεις τα συμπτωματα που λες παντως αν και δε θυμαμαι συνηθως ονοματα απο μαρκες απλα τσεκαρε συστατικα και οδηγιες κλπ που εχει μεσα η συσκευασια αμα ειναι απλα διαλυμα με θαλ/νο νερο δεν υπαρχει κανενα θεμα , συνηθως προβληματα φερνουν οσα εχουν κορτιζονες κλπ εγω συνηθως εχω προβλημα οταν αλλαζει ο καιρος ,φθινοπωρο ειδικα με πιανει κανα μπουκωμα για 1 μηνα ... εκει χρησιμοποιω σπρευ με διαλυμα θαλ/νου νερου και καποιο με κορτιζονη μονο οταν δε παλευεται η κατασταση ή πχ μονο το πρωι μολις ξυπνησω .. για τετοια χρηση οτι κ να χρησιμοποιησεις δεν νομιζως να χεις επιπτωσεις.. εκτος αν μιλας για θεμα ου κραταει μηνες/χρονια οποτε δε ξερω δεν ειμαι γιατρος
leftermann Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 καμία σχέση αυτό που κάνει το ρονάλ με αυτό που κάνει το φυσιομέρ όμως ε. Το δεύτερο απλά βοηθάει στην απομάκρυνση των εκκρίσεων. Της μύξας δηλαδή. Εναλλακτικά στο φυσιομέρ, που είναι και πανάκριβο, μπορείς να πάρεις ένα μπουκάλι φυσιολογικό ορό και να μυτιάζεις με μια σύριγγα.
JERONIMO888 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 δε ξερω σε τι ενταση εχεις τα συμπτωματα που λες παντως αν και δε θυμαμαι συνηθως ονοματα απο μαρκες απλα τσεκαρε συστατικα και οδηγιες κλπ που εχει μεσα η συσκευασια αμα ειναι απλα διαλυμα με θαλ/νο νερο δεν υπαρχει κανενα θεμα , συνηθως προβληματα φερνουν οσα εχουν κορτιζονες κλπ εγω συνηθως εχω προβλημα οταν αλλαζει ο καιρος ,φθινοπωρο ειδικα με πιανει κανα μπουκωμα για 1 μηνα ... εκει χρησιμοποιω σπρευ με διαλυμα θαλ/νου νερου και καποιο με κορτιζονη μονο οταν δε παλευεται η κατασταση ή πχ μονο το πρωι μολις ξυπνησω .. για τετοια χρηση οτι κ να χρησιμοποιησεις δεν νομιζως να χεις επιπτωσεις.. εκτος αν μιλας για θεμα ου κραταει μηνες/χρονια οποτε δε ξερω δεν ειμαι γιατρος Μονο αυτη την εποχη εχω το προβλημα δεν ειναι για χρονια αρα πιστευω θα ειμαι οκ. καμία σχέση αυτό που κάνει το ρονάλ με αυτό που κάνει το φυσιομέρ όμως ε. Το δεύτερο απλά βοηθάει στην απομάκρυνση των εκκρίσεων. Της μύξας δηλαδή. Εναλλακτικά στο φυσιομέρ, που είναι και πανάκριβο, μπορείς να πάρεις ένα μπουκάλι φυσιολογικό ορό και να μυτιάζεις με μια σύριγγα. Ναι αλλα προτιμω κατι φυσικο χωρις παρενεργειες και ας μην κανει τελεια δουλεια παρα να φοβαμαι μην μου αφησει μονιμο προβλημα η αλλη η μαλακια, οσο για την συριγγα ουτε να το σκεφτομαι. Ο πατέρας μου το χρησιμοποιεί χρόνια λόγω ρινίτιδας και δεν είχε κανένα πρόβλημα, εγώ επίσης, περιστασιακά, και δεν έχω ακούσει για παρενέργειες ή παρατηρήσει κάτι στον εαυτό μου. Επειδη βρηκα τρια διαφορετικα spray fort,normal και hypertonic μηπως ξερεις τι διαφορα εχουν? εσυ ποιο χρησιμοποιεις?
nick#18 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Θαλασσινο νερο αποστειρωμενο 100% δηλωνει... οι παιδιατροι το δινουν ακομα και σε μωρα παιδια.. Egv to χρησιμοποιουσα περιπου 2 μηνες γιατι ειμουν χαλια και δεν επαθα τιποτα... Επισης το προωθητικο για να βγει εξω απο το μπουκαλι ειναι ενα λαστιχο που πιεζει το "σακουλι" που ειναι μεσα ο ορος και οχι καποιο αεριο η κατι τετοιο.
YiN Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μονο αυτη την εποχη εχω το προβλημα δεν ειναι για χρονια αρα πιστευω θα ειμαι οκ. Ναι αλλα προτιμω κατι φυσικο χωρις παρενεργειες και ας μην κανει τελεια δουλεια παρα να φοβαμαι μην μου αφησει μονιμο προβλημα η αλλη η μαλακια, οσο για την συριγγα ουτε να το σκεφτομαι. Επειδη βρηκα τρια διαφορετικα spray fort,normal και hypertonic μηπως ξερεις τι διαφορα εχουν? εσυ ποιο χρησιμοποιεις? Το νορμαλ. Δεν ξέρω τι διαφορά έχουν.
epp Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 συριγγα εννουσε χωρις τι βελονα φυσικα........!! απλα βαζεις φυσιολογικο ορο απτο μπουκαλακι και το πατας με τη συρριγα μεσα στη μυτη.. και αυτο ανακουφιζει καπως οπως και η ψιλο ακραια λυση του νερου με μπολικο αλατι διαλυμενο... κανει μερικες φορες κ αυτο δουλεια αλλα απο προσωπικη πειρα οταν πιανει το αλλεργικο μπουκωμα δουλεια μονο με συνδυασμο θαλ/νου νερου και σπρευ με κορτιζονη(οσο πιο αραια γινετε η κορτιζονη γιατι εχω παρατηρησει ,οσο χαζο κ αν ακουστει, οτι οσο πιο συχνα βαζω σπρευ με κορτιζονη οταν εχω αλλεργικο μπουκωμα τοσο πιο λιγο βοηθαει)
leftermann Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ναι αλλα προτιμω κατι φυσικο χωρις παρενεργειες και ας μην κανει τελεια δουλεια παρα να φοβαμαι μην μου αφησει μονιμο προβλημα η αλλη η μαλακια, οσο για την συριγγα ουτε να το σκεφτομαι. όχι, δεν τρυπιέσαι με την σύριγγα. Τρυπάς το μπουκάλι φυσιολογικού ορού (στα φαρμακεία), τραβάς μερικά ml ορού, βγάζεις την βελόνα και με το πλαστικό μόνο της σύριγγας ρίχνεις με δύναμη τον ορό στην μύτη. Αυτό κάνω στα πιτσιρίκια μου. Φυσιομέρ 10 ευρώ τα 100 ml, ορός 1 ευρώ το λίτρο.
doctorkostis Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Οτι ειπε ο Leftermann. Αλατονερο ειναι ο ορος, αποστειρωμενο. Συμπτωματικη αγωγη ειναι, οχι θεραπεια για ρινιτιδα. Για θεραπεια αλλεργικης ρινιτιδας θελει αντιισταμινικα τουλαχιστον, δηλαδη επισκεψη σε ΩΡΛ ή αλλεργιολογο.
YiN Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Οτι ειπε ο Leftermann. Αλατονερο ειναι ο ορος, αποστειρωμενο. Συμπτωματικη αγωγη ειναι, οχι θεραπεια για ρινιτιδα. Για θεραπεια αλλεργικης ρινιτιδας θελει αντιισταμινικα τουλαχιστον, δηλαδη επισκεψη σε ΩΡΛ ή αλλεργιολογο. Δεν το πρότεινα σαν θεραπεία ρινίτιδας, απλώς ανέφερα τον λόγο που το χρησιμοποιούσε. Γενικά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι άλλη αγωγή ακολούθησε - αν ακολούθησε.
doctorkostis Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δεν ειπα το αντιθετο. Απλα το επισημανα, για να μην υπαρχουν φρουδες ελπιδες απο τον ορο. Μια χαρα συμπτωματικη αγωγη ειναι, αλλα μεχρι εκει.
kage Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 υπαρχουν και αλλα παρομοια... http://www.sinomarin.gr/ http://www.neilmed.com/usa/sinusrinse.php http://www.nikoma.gr/ http://www.omega-pharma.gr/255/category/greek/255/0/100/1/index.html http://www.frezyderm.gr/Templates/ProductInside.asp?C=Nasal&S=E&A=620 απ οσο ξερω και ο φυσιολογικος ορος το ιδιο ειναι.χλωριουχο νατριο/sodium chloride/nacl.απλα τα παραπανω εχουν μεγαλυτερες περιεκτικοτητες σε nacl --------------- περα απο αλλεργια νομιζω οτι πρεπει να κοιταξετε για στραβο διαφραγμα+κογχες
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Θα σου πρότεινα να πας σε έναν ΩΡΛ ή αλλεργιολόγο να βρεις την υγειά σου. Πέρσι είχα φτάσει και γω σε τραγικό σημείο με βουλωμένη μύτη, ώσπου με μια μικροεπεμβασούλα laser σε ΩΡΛ πραγματικά υσήχασα. Απορώ πως δεν το είχα κάνει τόσα χρόνια.
JERONIMO888 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Θα σου πρότεινα να πας σε έναν ΩΡΛ ή αλλεργιολόγο να βρεις την υγειά σου. Πέρσι είχα φτάσει και γω σε τραγικό σημείο με βουλωμένη μύτη, ώσπου με μια μικροεπεμβασούλα laser σε ΩΡΛ πραγματικά υσήχασα. Απορώ πως δεν το είχα κάνει τόσα χρόνια. Για πες, με μια επεμβαση με laser δεν θα με πιανει η αλλεργια δηλαδη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.