leonidasgr2003 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 γεια σας λέω να αγορασω προϊόντα καθαρισμού για το λάστιχο και τη ζάντα του αυτ/του .. μάλλον απο το καρεφούρ, guard στα 6,5ευρω .. σε αλλα αμαξια το λάστιχο έχω παρατηρήσει παίρνει ένα ωραίο μαύρο χρώμα... η ζάντα (εφόσον ειναι πλυμμένη), γίνεται να λάμψει περισσότερο με χρήση αντιστοιχου προϊόντος ? καλύτερα να παρω σπρέι ή αφρό για λαστιχο και ζάντα 2 σε 1 ή ξεχωριστά για λαστιχο ξεχωριστά για ζάντα? ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IMAndreas Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 www.cardetailing.gr εδω θα σου λυθούν αρκετές απορίες... εγώ για τα λάστιχα πάντως χρησιμοποιω http://www.armorall.com/img/products/wheel_tire/r_arm_etsgelcrtn_0706.jpg είναι τζελ σαν κρέμα βασικά και κάνει αυτή τη νορμαλ γυαλιάδα στο λάστιχο που κρατάει και βδομάδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 γυαλιστικο ζαντων δεν εχω δει,καθαριστικο ναι.που οταν τις καθαρισεις φευγει τοση μπιχλα που νομιζεις οτι τις εχεις γυαλισει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Με προσοχή τα καθαριστικα ζαντων και χρήση τους ευλαβικά ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης και επίσης όχι συχνή χρήση (καλύτερα να πλενετε λίγο πιο συχνά το αμάξι και τις ζάντες με απλό σαμπουάν αυτοκίνητου, παρά μια φορά στο τόσο και να βάζετε πάντα το καθαριστικο) γιατί τα πιο πολλά από αυτα έχουν ιδιαίτερα δραστικά συστατικά (ακριβώς για να απομακρύνουν μπιχλα από τακακια κτλ). Αν μείνουν στις ζαντες παραπάνω από οσο λένε οι οδηγίες, ανακατευτουν με αλλά σαπούνια κτλ, είναι πολύ πιθανό μετά από μερικά πλυσιματα να θαμπώσουν οι ζάντες και μετά από μπόλικα πάλι να αρχίσει να φεύγει για τα καλά το βερνίκι τους. Για τα λάστιχα..εγώ χρησιμοποιώ αφρό με σιλικόνη κι είμαι ευχαριστημενος. Επίσης προσοχή στη χρήση διαφόρων γυαλιστικων ελαστικών και προσεκτική εφαρμογή αυτών μόνο στο πλαϊνό του ελαστικού (και δεν χρειάζεται να πάει μέχρι τέρμα άκρη)..καθώς αν πάνε στην επιφάνεια που εφαπτεται με την άσφαλτο, το αυτοκίνητο σας θα αποκτήσει ξαφνικά ικανότητες σκιέρ!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Εκτός από το ArmorAll που είναι λίγο ακριβούτσικο, υπάρχει και ένας άλλος αφρός "Mistral" λέγεται, και υπάρχει σε κάθε super market σχεδόν. Ο αφρός είναι πιο βολικός, γιατί κάνεις ένα ψιιιιτ γύρω-γύρω και τέλειωσες, ενώ τα σπρέυ στάζουν και πρέπει να έχεις πανάκι για να μαζέψεις το υγρό από τις ζάντες, ενώ αφήνουν και στάμπα στο έδαφος. Για τις ζάντες, δυστυχώς αν δεν βάλεις χέρι με σφουγγάρι ή καλύτερα με τα ειδικά βουρτσάκια (πάλι σε super market, έχω ένα της Guard και βολεύει αρκετά) δεν καθαρίζει η μπίχλα από τα τακάκια. Και έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα, ειδικευμένα και μη (Auto Glym wheel cleaner, Valet Pro - Bilberry Wheel Cleaner, Karcher αλκαλικό, το γνωστό Σουάζ κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 καλη λυση ειναι ψεκαστηρι ατμου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Eπίσης υπάρχουν τακάκια που δεν βγάζουν πολύ μαυρίλα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 ναι αλλα ειναι και πιο ακριβα και φανταζομαι δε θα πιανουν το ιδιο καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Πιάνουν μια χαρά. Ο ξάδερφος της κοπέλας μου στο Fiesta του έχει βάλει κάτι κίτρινα. Μια χαρά βγάζουν και αυτά, αλλά η κίτρινη σκόνη δε φαίνεται. Εγώ έχω πιο απλή λύση: μία φορά την εβδομάδα το πλακώνω από πάνω μέχρι κάτω με το Kärcher και γίνεται καθρέπτης. Ούτε αφροί ούτε τίποτα, ίσα κάνα σαμπουάν άμα έχει πολλή βρώμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidasgr2003 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 θα το πάω το αμαξι σε πλυντήριο αυτοκινήτων οπότε θα καθαριστεί !! οι ζάντες αφού θα ειναι καθαρές, βάζοντας σπρέι ,παιζει να γυαλίσουν κ' άλλο ? (είναι απλές..δηλ εκ κατασκευής δεν αστράφτουν...έχουν αυτό το απλό ασημί χρώμα π βλέπουμε στα καινουργια αμαξια ...δεν ειναι σαν αυτες που βάζουν στο pimp my ride) τα λάστιχα όμως θέλω να πάρουν ενα έντονο γυαλιστερό μαυρο χρώμα!! αυτό το μιστράλ θα δώσει το γυάλισμα ή ειναι καλύτερο το σπρέι guard ? (μην το αγοράσω και δεν εχω τι να το κάνω) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_BASSstarlet_ Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Τι σπρέι να βάλεις στη ζάντα;Αυτό που βάζουν και στο ταμπλό; Καλύτερα να μην βάλεις τίποτα, εκτός αν μπορείς να βρεις σοβαρό κερί. Στο βενζινάδικο συνήθως απλώνουν με πινέλο κάτι που γυαλίζει. Το Mistral δεν γυαλίζει όσο τα σπρέι (όσους αφρούς έχω δουλέψει δεν κάνουν το λάστιχο σαν λαδοπόντικα) αλλά δείχνει σκούρο και καθαρό. Υπάρχει ένα σε κόκκινο μπουκάλι που κυκλοφορεί σε βενζινάδικα και super market, που γυαλίζει πολύ το πλαϊνό, αλλά όπως προείπα είναι φασαρία σε σχέση με τον αφρό. Ειδικά αν έχεις χαμηλοπρόφιλα ελαστικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alxnks Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 εχω ρωτησει γι αυτο που απλωνουν στα βενζιναδικα με πινελο...λαδακι ειναι (πιθανοτατα απο αυτα που αλλαζουν). αυτο που ειπες για τον αφρο ισχυει, ειναι και πιο ευκολος στη χρηση του για ελαστικα με χαμηλο προφιλ, τα δικα μου πχ ειναι 225/40/18 και με λιγη προσοχη στη χρηση του αφρου γινονται μια χαρα. βεβαια καλου κακου σκουπιζω αμα πεσει αφρος και στη ζαντα γιατι ποτε δεν ξερεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 δυστυχως το αυτοματο πλυντηριο δε καθαριζει σχεδον καθολου τις ζαντες... ειναι απο τα πιο δυσκολα σημεια για καθαρισμα.χωρις χερι δε γινεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μια πολυ απλη λυση και δοκιμασμενη για να γυαλιζουν τα λαστιχα ειναι: Πηγαινε σε ενα φαρμακειο και παρε 2 μπουκαλακια γλυκερινη(ναι οπως το ακους).κοστος εαν θυμαμαι καλα 1.5 το ενα. Βρες ενα παλιο τετοιο τελος παντων απο Azax που ψεκαζει ρε παδι μου.καταλαβες.... Ξεπλυνε το καλα και ριξε τα μπουκαλακια της γλυκερινης μεσα,το υπολοιπο γεμισε το με νερο βρυσης μεχρι την μεση. Καλο ανακατεμα πριν την χρηση του και μετα πες μου πως θα σου δειχνουν τα λαστιχα σου..... Κραταει και παραπανω απο εβδομαδα ανετα. Ηταν συμβουλη απο φιλο ταριφα και μου λυθηκε και η αποροια γιατι γυαλιζουν τοσο πολυ τα λαστιχα τους. Και πριν γελασει καποιος και πει κατι,ας το δοκιμασει πρωτα.δεν εχει κοστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidasgr2003 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Παντως η γλυκερινη ειναι λαθος οπως λενε πολλοι ανθρωποι του χωρου μιας και ξεραινει το ελαστικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.