LeukoSustima Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με tv tuner.Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθεί με την κεραία τηλεόρασης?επίσης,έχει καμια διαφορά το εξωτερικό με το εσωτερικό?
SPANK Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Η διαφορά του εξωτερικού με το εσωτερικό ειναι οτι το εξωτερικο μπορείς να το λειτουργήσεις με κλειστό τον υπολογιστή και χρησιμοποιώντας μονο την οθόνη του για να δείς εικόνα.Οσον αφορά την κεραία αν θέλεις να έχεις τέλεια εικόνα σαφώς και την συνδέεις με την κεραία του σπιτιού αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλη εξωτερική φορητή κεραία.
mikelamar Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Οπωσδήποτε χρειάζεται κεραία ναι. Εγω θα πρότεινα εξωτερικό για να μπορείς να το έχεις κ στο laptop, desktop. Κάποια εξωτερικά έχουν κ δική τους κεραία. Πάντως ένα που είχα δει κ έπιανε τα ψηφιακά κ τα αναλογικά έκανε περίπου 100€.
TheELF Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με tv tuner.Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθεί με την κεραία τηλεόρασης?επίσης,έχει καμια διαφορά το εξωτερικό με το εσωτερικό? Αν ζεις ακριβώς κάτω από της κεραίες(π.χ. στων χωρτιάτη εδώ στη Θεσσαλονίκη) όχι δεν χρειάζεσαι κεραία θα πιάνει μόνο με το βύσμα, επίσης μπορείς να συνδέσεις VHS(ή ότι άλλο βρεις με έξοδο UHF) και να βλέπεις μόνο ταινίες. Για την κανονική χρήσει θέλει οπωσδήποτε να το συνδέσεις με κεραία ή εξωτερικές είναι πολύ ποιο ισχυρές και θα σου δώσουν πολύ ποιο εύκολα καλό σήμα, εσωτερικές είναι ποιο φθηνές αλλά θα σε δυσκολέψουν για να έχεις καλό σήμα.
dewn735 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Όσο χρειάζεται να συνδέσεις τη τηλεόραση στη κεραία, άλλο τόσο χρειάζεται να συνδέσεις και το tuner στη κεραία... Δεν είναι απαραίτητο, αλλά θα έχεις σαφώς καλύτερη εικόνα - άσε δε που τα περισσότερα περιλαμβάνουν και μια μικρή κεραία που συνήθως σε καλύπτει. Για το δεύτερο που ρωτάς, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος σύνδεσης (και νομίζω και η τιμή - τα εσωτερικά είναι πιο φθηνά)
LeukoSustima Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Το πρόβλημα είναι,οτι στο δωμάτιο που είμαι δεν μπορώ να συνδέσω κεραία τηλεόρασης. Αν πάρω κάποιο που έχει δική του κεραία,θα δείχνει χάλια ε?
Bourdoulas Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Συνήθως αυτές οι κεραίες δεν κάνουν τίποτα. Θα έχεις χάλια ποιότητα εικόνας. Θες εξωτερική.
LeukoSustima Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Συνήθως αυτές οι κεραίες δεν κάνουν τίποτα. Θα έχεις χάλια ποιότητα εικόνας. Θες εξωτερική. ο.κ τότε,δε νομίζω να πάρω τελικά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
runner1 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Εγώ έχω TV Tuner(εξωτερικό για το netbook) και χρησιμοποιώ ακόμα και μέσα στο σπίτι μου την δική του μικρή κεραιούλα που δίνουν στο πακέτο!Από την στιγμή που στην περιοχή μου πιάνουν τα ψηφιακά......δεν έχω κανένα θέμα!Η εικόνα είναι καθαρότατη και ανάλογα το σημείο του σπιτιού που είμαι έχω ένταση σήματος συνήθως πάνω από 65-70%! Αν θέλω πιο σταθερό και καλό σήμα βάζω μια εσωτερική "στρογγυλή" που μοιάζει στο σχέδιο σαν.....πως να το πω...."μίνι δορυφορικό πιάτο"!Με αυτή είναι πάνω από 85-90% συνήθως! Με μια κανονική κεραία φυσικά το σήμα είναι στο 100%!!!! Εγώ έχω της Avermedia μία που έχει τα πάντα:ράδιο,ψηφιακά/αναλογικά και gps!!!Πλήρες πακέτο!
LeukoSustima Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Εγώ έχω TV Tuner(εξωτερικό για το netbook) και χρησιμοποιώ ακόμα και μέσα στο σπίτι μου την δική του μικρή κεραιούλα που δίνουν στο πακέτο!Από την στιγμή που στην περιοχή μου πιάνουν τα ψηφιακά......δεν έχω κανένα θέμα!Η εικόνα είναι καθαρότατη και ανάλογα το σημείο του σπιτιού που είμαι έχω ένταση σήματος συνήθως πάνω από 65-70%! Αν θέλω πιο σταθερό και καλό σήμα βάζω μια εσωτερική "στρογγυλή" που μοιάζει στο σχέδιο σαν.....πως να το πω...."μίνι δορυφορικό πιάτο"!Με αυτή είναι πάνω από 85-90% συνήθως! Με μια κανονική κεραία φυσικά το σήμα είναι στο 100%!!!! Εγώ έχω της Avermedia μία που έχει τα πάντα:ράδιο,ψηφιακά/αναλογικά και gps!!!Πλήρες πακέτο! Στην περιοχή μου δεν έχει έρθει ακόμα το ψηφιακό σήμα. Επίσης,υπάρχει κάποιο που να έχει δική του κεραία,αλλά να μπορώ να το συνδέσω αργότερα και με την κεραία τηλεόρασης? Εσύ φίλε ποιο ακριβώς έχεις?
washcloud Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ό,τι κι αν σου λέει ο καθ' ένας (εκτός απ' τη γενική αλήθεια= εσωτερικές κεραίες=συνήθως όχι καλό σήμα - τουλάχιστον όχι σε όλα τα κανάλια), μόνο αν δοκιμάσεις μια εσωτερική κεραία δανεική, πριν προβείς σε αγορά tuner, θα ξέρεις τί ακριβώς σήμα φτάνει στο δωμάτιό σου. Γι' αυτό και να σου πει αυτός που ρωτάς, τη μάρκα της συσκευής του, συμπέρασμα ΣΩΣΤΟ, δε θα βγάλεις, μια και δεν έχει να κάνει με το "πόσο καλή είναι". Αν τυχόν σε βολεύει, υπάρχουν και κεραίες μπαλκονιού. Και, δεν ξέρω αν ξέρεις τις διαφορές : 1) "εσωτερικό tuner"="κάρτα" για PCI θύρα. 2) "Εξωτερικό"=α) USB stick ή επιτραπέζια USB συσκευή β) "standalone" που δεν χρειάζεται καν "υπολογιστή"-αλλά απλά μια οθόνη (CRT ή ΤFT ή ενός laptop). Το 1), ίσως και να 'ναι η "χειρότερη" επιλογή (=πιθανές παρεμβολές). Το 2α) ίσως είναι η φθηνότερη/αποδοτικότερη επιλογή (απαιτεί υπολογιστή "διπύρηνο", για να μην έχεις κολλήματα κτλ όμως). Το 2β) ίσως είναι πιο πρακτική (δε θες pc - μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κι αλλού) αλλά ακριβή επιλογή.
NIKOsVAIO Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με tv tuner.Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθεί με την κεραία τηλεόρασης?επίσης,έχει καμια διαφορά το εξωτερικό με το εσωτερικό? Αφου δεν εχεις ακομα ψηφιακο σημα τοτε οχι, καλυτερα να μην παρεις γιατι το σημα με φορητη κεραια θα ειναι χαλια (ειχα κι εγω αναλογικο).Οταν ομως ερθει το ψηφιακο μην το σκευτεις.Με 20€ εισαι μαγκας.Εγω εχω το micro digivox HD και σε διαβεβαιω πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
LeukoSustima Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Ό,τι κι αν σου λέει ο καθ' ένας (εκτός απ' τη γενική αλήθεια= εσωτερικές κεραίες=συνήθως όχι καλό σήμα - τουλάχιστον όχι σε όλα τα κανάλια), μόνο αν δοκιμάσεις μια εσωτερική κεραία δανεική, πριν προβείς σε αγορά tuner, θα ξέρεις τί ακριβώς σήμα φτάνει στο δωμάτιό σου. Γι' αυτό και να σου πει αυτός που ρωτάς, τη μάρκα της συσκευής του, συμπέρασμα ΣΩΣΤΟ, δε θα βγάλεις, μια και δεν έχει να κάνει με το "πόσο καλή είναι". Αν τυχόν σε βολεύει, υπάρχουν και κεραίες μπαλκονιού. Και, δεν ξέρω αν ξέρεις τις διαφορές : 1) "εσωτερικό tuner"="κάρτα" για PCI θύρα. 2) "Εξωτερικό"=α) USB stick ή επιτραπέζια USB συσκευή β) "standalone" που δεν χρειάζεται καν "υπολογιστή"-αλλά απλά μια οθόνη (CRT ή ΤFT ή ενός laptop). Το 1), ίσως και να 'ναι η "χειρότερη" επιλογή (=πιθανές παρεμβολές). Το 2α) ίσως είναι η φθηνότερη/αποδοτικότερη επιλογή (απαιτεί υπολογιστή "διπύρηνο", για να μην έχεις κολλήματα κτλ όμως). Το 2β) ίσως είναι πιο πρακτική (δε θες pc - μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κι αλλού) αλλά ακριβή επιλογή. o.k φίλε,ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αφου δεν εχεις ακομα ψηφιακο σημα τοτε οχι, καλυτερα να μην παρεις γιατι το σημα με φορητη κεραια θα ειναι χαλια (ειχα κι εγω αναλογικο).Οταν ομως ερθει το ψηφιακο μην το σκευτεις.Με 20€ εισαι μαγκας.Εγω εχω το micro digivox HD και σε διαβεβαιω πως ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Καλά τότε,θα περιμένω να έρθει το ψηφιακό. Άντε να δούμε όμως πότε. . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.