ZELDA Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 xαιρετε guys , θέλω να αγοράσω 2 ζευγάρια κιάλια , 1 ζευγάρι νυχτός και ένα κανονικό λόγο του ότι κάθομαι στην εξοχή τα θέλω κυρίως για ασφάλεια μιας και το σπίτι μου είναι λίγο απομονωμένο , η απόσταση που θέλω να βλέπω είναι με τά νυχτός τουλάχιστο 500 μέτρα και ένα ζευγαρι κανονικά να είναι ελαφριά για παρατήρηση στα 500 με 1000 μέτρα , να έχουν καλούς φακούς και να είναι ασφαλή για τα μάτια , περιμένω προτάσεις. Αγορά απο Ελλάδα.
phanispal Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Καλημέρα, ξεθάβω γιατί ενδιαφέρομαι για κυάλια. Τώρα τελευταία κοιτάμε με τον μπόμπιρα τα καράβια στον Πειραιά από Άγιο Δημήτριο (6-7 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Google Maps) και μου είχε πετάξει να πάρουμε κυάλια. Δεν είναι για μπανιστήρι δηλαδή, αλλά για χαλαρή χρήση, κυρίως για τον μικρό. Όντας άσχετος με το άθλημα, μπήκα κλασικά στο skroutz και έπεσα πάνω στα φθηνά με αρκετές αξιολογήσεις και στο best seller που είναι αρκετά ακριβότερο: https://www.skroutz.gr/s/30590860/Kialia-Galileo-80x120mm-004112.html?product_id=187872384&sponsored=listing https://www.skroutz.gr/s/2886917/Nikon-Kialia-Aculon-A211-10x50mm.html Φαντάζομαι θα έχουν διαφορά, αλλά για απλή χρήση, έχουν νόημα τα Nikon;
mariaprkp Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Και εγω τελειως ασχετη ειμαι αλλα επισης ενδιαφερομαι. Λιγο που το εψαξα κατεληξα στο πιο οικονομικο που λεει και ο συμφορουμιτης παραπανω για δοκιμη και μετα σε αυτο https://www.skroutz.gr/s/4652720/Celestron-Kialia-Celestron-UpClose-G2-10x50mm.html το οποιο με μια πρωτη ματια βλεπω ιδια χαρακτηριστικα με τα Nikon αλλα σε μιση τιμη. Λιγο που διαβασα καταλαβα πως αν παρεις κατι αρκετα καλο θα χρειαστεις και τριποδο κτλ διαφορετικα δεν θα μπορουν να αποδωσουν.Ισχυει; και αν ναι κατι αρκετα καλο ειναιτα Nikon με 150 ε; η κατι απο 300 ε και πανω ξερογω;
phanispal Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Λοιπόν πήρα τα φθηνά Galileo για δοκιμή. Δε σκαμπάζω πολλά, αλλά για 23€ δεν ξέρω τι παραπάνω θα ζητούσε κάποιος. Παράλληλα είδα και συγκριτικά βίντεο στο YouTube, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι και αρκετά ακριβότερα δεν έχουν διαφορές που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα, ειδικά για casual χρήση. Στα αρνητικά των Galileo ότι δεν κουμπώνουν σε τρίποδο, και υστερούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (αυτά κυρίως από σχόλια που διάβασα). 50άρι zoom προφανώς δεν είναι, εξάλλου από ότι είδα μέχρι 15 φτάνουν και τα πολύ ακριβά συμβατικά, αλλά είναι πάνω από 10 απ' ότι διάβασα. Στις 14/3/2025 στις 12:34 ΜΜ, mariaprkp είπε Λιγο που διαβασα καταλαβα πως αν παρεις κατι αρκετα καλο θα χρειαστεις και τριποδο κτλ διαφορετικα δεν θα μπορουν να αποδωσουν.Ισχυει; Αν έχουν μεγάλο zoom κουνιούνται αρκετά (λογικό), και σε συνδυασμό με το βάρος δεν είναι εύκολο να τα κρατάς σταθερά. Εικόνα καλή και καθαρή μπορεί να δείχνουν δηλαδή, αλλά αν δε μπορείς να τα κρατήσεις ακούνητα πώς θα παρατηρήσεις κάτι;
mariaprkp Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου Στις 24/3/2025 στις 10:59 ΠΜ, phanispal είπε Λοιπόν πήρα τα φθηνά Galileo για δοκιμή. Δε σκαμπάζω πολλά, αλλά για 23€ δεν ξέρω τι παραπάνω θα ζητούσε κάποιος. Παράλληλα είδα και συγκριτικά βίντεο στο YouTube, και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι και αρκετά ακριβότερα δεν έχουν διαφορές που σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα, ειδικά για casual χρήση. Στα αρνητικά των Galileo ότι δεν κουμπώνουν σε τρίποδο, και υστερούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (αυτά κυρίως από σχόλια που διάβασα). 50άρι zoom προφανώς δεν είναι, εξάλλου από ότι είδα μέχρι 15 φτάνουν και τα πολύ ακριβά συμβατικά, αλλά είναι πάνω από 10 απ' ότι διάβασα. Αν έχουν μεγάλο zoom κουνιούνται αρκετά (λογικό), και σε συνδυασμό με το βάρος δεν είναι εύκολο να τα κρατάς σταθερά. Εικόνα καλή και καθαρή μπορεί να δείχνουν δηλαδή, αλλά αν δε μπορείς να τα κρατήσεις ακούνητα πώς θα παρατηρήσεις κάτι; Σωστα,ναι.Στα Galileo θα καταληξω και εγω μια χαρα μου φαινονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα