SimplyBergman Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Δημοσ. 8 Μαΐου 2011 Έχω πλέον 2 υπολογιστές και μπαίνω από το ίντερνετ του σπιτιού μου. Τα έχω βάλει σε ένα οικιακό δίκτυο και ενώ στο ένα μπορώ κανονικά να μπαίνω στο Β, στο Β δεν βλέπω το Α. Δεν είναι ότι έχει κάποιο firewall και όλες οι ρυθμίσεις είναι ίδιες και στα δύο. Γνωρίζετε τι μπορεί να φταίει;
SPANK Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κάνε ping τα 2 pc μεταξύ τους (με ipconfig βλέπεις την ip) να δεις αν υπάρχει επικοινωνία και επίσης σιγουρέψου οτι ειναι στο ίδιο Workgroup.
doken1313 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δωσε μια πιο αναλυτικη περιγραφη του δικτυου σου. Ειναι και τα 2 pc πανω στο router? Συνδεεται καποιο απο τα 2 ασυρματα? Λειτουργικο συστημα που τρεχουν τα pc? Μπορει να ειναι απο λα8ος συνδεσμολογια μεχρι και μη ενεργοποιηση της κοινης χρησης των φακελλων κτλ.
SimplyBergman Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Είναι και τα δύο λαπτοπ, με ασύρματη σύνδεση στο ίδιο ρούτερ. Οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες, από όσο μπορώ να ξέρω, αλλά μόνο στο ένα βλέπω το άλλο, εκεί που γράφει Homegroup, ενώ στο άλλο τίποτα. Μάλιστα, μετέφερα και μερικά αρχεία από το Α στο Β, οπότε η σύνδεση λειτουργεί κανονικότατα. Όταν πάω να αναζητήσω στο Β, όμως, το Α, μου λέει ότι δεν βρίσκει κάτι και να ελέγξω συνδεσμολογίες και κάτι άλλα γραφειοκρατικά.
alquiii Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κανεις ping και δεν παιρνεις reply ή δεν το βλεπεις σαν εικονιδιο στο network? Αν το δευτερο τοτε ανοιξε το network discovery στον β
SPANK Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Κάνε ενα ping φίλε αν μπορείς απο το B στο A και δες αν παίρνεις απάντηση.
SimplyBergman Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Αυτό το ping είναι τόσο αυτονόητο; Γιατί εγώ ιδέα δεν έχω περί τίνος πρόκειται...
doken1313 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Ανοιξε ενα command prompt και στους 2 και γραψε την εντολη ipconfig. Με αυτον τον τροπο θα δεις τι IP εχει παρει το καθε pc στο δικτυο. Πρεπει να δεις μια IP του style : 192.168.1.x ή 192.168.0.x κτλ, (οπου x ενα νουμερο). Τοτε απο το ενα pc θα κανεις ping την IP του αλλου, δηλαδη θα γραψεις παλι απο το command prompt την εντολη : ping 192.168.1.x. Καντο και γραψε μας εδω τι σου λεει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.