Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία διαγραφής αρχείου και του φακέλου στον οποίο περιέχεται

nikomas50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά τη διαδικασία ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων από USB μνήμη με το Recuva δημιούργησα ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας μέσα στον οποίο μπήκαν τα ανακτημένα αρχεία.

Όταν στη συνέχεια μετέφερα αυτά που χρειαζόμουν (φωτογραφίες) προσπάθησα να διαγράψω τα υπόλοιπα αλλά ένα παρέμεινε και δεν διαγράφεται με μήνυμα: Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση από το αρχείο ή το δίσκο προέλευσης.

Προσπάθησα να το διαγράψω με προγράμματα τύπου "File Shredder", με Unlocker και Έλεγχο σφαλμάτων σκληρού δίσκου αλλά δεν είχα θετικό αποτέλεσμα.

Καμιά ιδέα;

Δεν είναι και τόσο ωραίο να σου έχει μείνει ένας άχρηστος φάκελος στην επιφάνεια εργασίας σου, ο οποίος όλως παραδόξως ενώ δεν έχει δυνατότητα διαγραφής, έχει όμως τη δυνατότητα μετονομασίας.

Αν δε βρεθεί λύση δώστε μου τουλάχιστον κατάλληλο όνομα να τον βαφτίσω.

Δοκιμασε την λειτουργια FileASSASIN που την εχει το προγραμμα Malwarebytes' Anti-Malware. Διαγραφει τα παντα.

Δημοσ.

Είναι πιθανό το αρχείο μέσα στον φάκελο αυτό να είναι απλά κάποιο σκουπίδι που ξέμεινε στη registry και ενώ στο μητρώο αναφέρεται, ο explorer δεν το βρίσκει γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ,

γι αυτό και το conflict και η αδυναμία διαγραφής.

Για δοκίμασε και έναν καθαρισμό της registry με κάποιο καλό utility που ίσως λύσει το πρόβλημα .

Δημοσ.

Έκανα και ένα chkdsk ακόμη σε περιβάλλον εκτός Windows (κράτησε πάνω από μια ώρα) αλλά δε διορθώθηκε τίποτε. Πάλι δεν το διαγράφει για τον ίδιο λόγο και πάλι η κατάτμηση δεν εμφανίζεται στο Ubuntu. Θα ξαναμπώ τώρα στα Windows για καθαρισμό της registry με TuneUp Utilities, Registry mechanic και WinXP Manager και στη συνέχεια θα δοκιμάσω εγκατάσταση του Malwarebytes' Anti-Malware μήπως και φύγει με το FileASSASIN.

Ο καθαρισμός της registry δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα με κανένα από τα προγράμματα που έτρεξα και η διαγραφή εξακολουθεί να είναι αδύνατη. Θα ελέγξω το μητρώο μήπως κάπου υπάρχει αναφορά του ονόματος του αρχείου και θα προχωρήσω σε εγκατάσταση του Malwarebytes' Anti-Malware μήπως και φύγει με το FileASSASIN. Οψόμεθα !

Δημοσ.

Στο αρχικό post έχω αναφέρει ότι ούτε το Unlocker ούτε ο έλεγχος δίσκου έκαναν δουλειά. Το Unlocker ξεμπλοκάρει αρχεία δεσμευμένα από το σύστημα, το αρχείο αυτό δεν το αναγνωρίζει το σύστημα.

Το άσχημο είναι ότι από το Ubuntu που είμαι τώρα (μετά την αναβάθμισή του σε 11.04 που κράτησε μια ώρα) δεν βλέπει την κατάτμηση που έχει το αρχείο. Ούτε και πριν από την αναβάθμιση την έβλεπε.

Καμιά ιδέα για τον τρόπο που θα μπορούσα να το κάνω να τη δει, γιατί είμαι και ψιλοάσχετος από Linux?

Θα πας στην pop-up μπαρα που βγαινει αριστερα, θα επιλεξεις Software center (καπως ετσι) και θα κατεβασεις/εγκαταστησεις το Dolphin. Θα ανοιξεις terminal και θα γραψεις sudo reboot, μετα την επανακινηση ανοιγεις παλι terminal και γρεφεις sudo dolphin ανοιγει ενας file explorer (ο dolphin) απο αυτον νομιζω βλεπεις ολες της κατατμησεις και επλιζω να σβησεις και το σκουπιδακι σου.

Δημοσ.

Το δοκιμάζω και αυτό το sudo dolphin σαν τελευταίο επειδή ούτε ο FileASSASIN κατάφερε τίποτα και μετά πάω για format γιατί πολύ το παίδεψα το θέμα. Ήδη άρχισα τη μετακίνηση των αρχείων του δίσκου σε άλλο. Μόλις τελειώσει προχωρώ.

To dolphin επέστρεψε μήνυμα σφάλματος

Συνέβη ένα σφάλμα κατά την πρόσβαση του 'DOCS', το σύστημα απάντησε: org.freedesktop.UDisks.Error.Failed: Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:

mount: mount point none does not exist

Προφανώς για κάποιο λόγο αδυνατεί να προσαρτήσει την κατάτμηση.

Βαρέθηκα τις προσπάθειες, σας ευχαριστώ όλους, πάω για format. Ευτυχώς που η κατάτμηση δεν περιέχει λειτουργικό.

Δημοσ.

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δυο φορες που αντιμετωπισα παρομοιο προβλημα και δεν καταφερα καμια απο τις παραπανω λυσεις, την πρωτη φορα εφταιγε ο σκληρος και την δευτερη το στικακι. και στις δυο περιπτωσεις επρεπε να τα αλλαξω.

Μαλιστα στην περιπτωση με το στικακι, ενω το στικακι ηταν 16 GB, αν πατουσα δεξι κλικ και ιδιωτητες στον φακελο που προσπαθουσα να σβησω μου ελεγε οτι το αρχειο περιεχει 18.000 αρχεια και ειναι μεγεθους 66 GB.

Δημοσ.

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δυο φορες που αντιμετωπισα παρομοιο προβλημα και δεν καταφερα καμια απο τις παραπανω λυσεις, την πρωτη φορα εφταιγε ο σκληρος και την δευτερη το στικακι. και στις δυο περιπτωσεις επρεπε να τα αλλαξω.

Μαλιστα στην περιπτωση με το στικακι, ενω το στικακι ηταν 16 GB, αν πατουσα δεξι κλικ και ιδιωτητες στον φακελο που προσπαθουσα να σβησω μου ελεγε οτι το αρχειο περιεχει 18.000 αρχεια και ειναι μεγεθους 66 GB.

Το έχω αντιμετωπίσει κι' εγώ πολλάκις με στικάκι και μάλιστα των 16 GB, αλλά εκεί τα πράγματα ήταν απλά. Με το GoodSync το είχα σε μόνιμο συγχρονισμό με κάποιο φάκελο σε σκληρό δίσκο και κάνοντάς του format το επανέφερα σε κανονική λειτουργία, έως ότου κάποια στιγμή έφαγε κλωτσιά από τον ανηψιό μου κατά λάθος και δεν πρόλαβα να δώ αν τελείωσε η διάρκεια ζωής του. Αυτό που με ανησυχεί είναι το ότι το Hard Disk Sentinel που πολλοί εμπιστευόμαστε εδώ στο forum για τον έλεγχο της κατάστασης των δίσκων μας, μου δείχνει το δίσκο που παρουσίασε το πρόβλημα να είναι σε άριστη κατάσταση!

Τελικά έκανα format στην προβληματική κατάτμηση, επανέφερα τα αρχεία που είχα μετακινήσει και όλα λειτουργούν τώρα κανονικά.

Εκείνο που επιπρόσθετα διαπίστωσα με ευχαρίστηση κάνοντας τη μετακίνηση των αρχείων με Windows 7 32bit είναι το ότι αν κάτι δεν μπορεί να μετακινηθεί (πχ. αρχεία Desktop.ini) το σύστημα δεν διακόπτει τη μετακίνηση των υπολοίπων αρχείων ρωτώντας αν πράγματι επιθυμείς την μετακίνηση, τη στιγμή που φθάνει στο σημείο να μεταφέρει το συγκεκριμένο αρχείο αλλά αφού ολοκληρώσει τη μετακίνηση όλων των άλλων ρωτά για όλα τα αρχεία που δε μετακινήθηκαν στο τέλος. Με τα Windows XP ήμουν αναγκασμένος να παρακολουθώ τη μετακίνηση μεγάλου όγκου αρχείων ώστε να δώσω το ΟΚ σε κάθε σχετικό ερώτημα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Τελικά "Ουδέν κακόν αμιγές καλού".

Πάω τώρα και στο Ubuntu να δω τι γίνεται και εκεί.

Δυστυχώς εδώ το πρόβλαμα παραμένει. Το μεν Terminal αναφέρει:

sudo dolphin

[sudo] password for user:

Error: "/var/tmp/kdecache-user" is owned by uid 1000 instead of uid 0.

Connecting to deprecated signal QDBusConnectionInterface::serviceOwnerChanged(QString,QString,QString)

kbuildsycoca4 running...

Το δε dolphin:

Συνέβη ένα σφάλμα κατά την πρόσβαση του 'DOCS', το σύστημα απάντησε: org.freedesktop.UDisks.Error.Failed: Error mounting: mount exited with exit code 1: helper failed with:

mount: mount point none does not exist

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει και σ' αυτό.

Παρέλειψα ν' αναφέρω ότι στην κατάτμηση που παρουσίασε το πρόβλημα έχω ορίσει να δημιουργείται το αρχείο σελιδοποίησης pagefile.sys για τα Windows XP τα οποία μετά το format ανοίγουν στα δύο τρίτα του χρόνου τώρα σε σχέση με πριν. (Δεύτερο καλό για σήμερα, αρχίζω να ανησυχώ σοβαρά)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...