Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία διαγραφής αρχείου και του φακέλου στον οποίο περιέχεται

nikomas50

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά τη διαδικασία ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων από USB μνήμη με το Recuva δημιούργησα ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας μέσα στον οποίο μπήκαν τα ανακτημένα αρχεία.

Όταν στη συνέχεια μετέφερα αυτά που χρειαζόμουν (φωτογραφίες) προσπάθησα να διαγράψω τα υπόλοιπα αλλά ένα παρέμεινε και δεν διαγράφεται με μήνυμα: Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση από το αρχείο ή το δίσκο προέλευσης.

Προσπάθησα να το διαγράψω με προγράμματα τύπου "File Shredder", με Unlocker και Έλεγχο σφαλμάτων σκληρού δίσκου αλλά δεν είχα θετικό αποτέλεσμα.

Καμιά ιδέα;

Δεν είναι και τόσο ωραίο να σου έχει μείνει ένας άχρηστος φάκελος στην επιφάνεια εργασίας σου, ο οποίος όλως παραδόξως ενώ δεν έχει δυνατότητα διαγραφής, έχει όμως τη δυνατότητα μετονομασίας.

Αν δε βρεθεί λύση δώστε μου τουλάχιστον κατάλληλο όνομα να τον βαφτίσω.

Δημοσ.

Κατά τη διαδικασία ανάκτησης διαγραμμένων αρχείων από USB μνήμη με το Recuva δημιούργησα ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας μέσα στον οποίο μπήκαν τα ανακτημένα αρχεία.

Όταν στη συνέχεια μετέφερα αυτά που χρειαζόμουν (φωτογραφίες) προσπάθησα να διαγράψω τα υπόλοιπα αλλά ένα παρέμεινε και δεν διαγράφεται με μήνυμα: Δεν είναι δυνατή η ανάγνωση από το αρχείο ή το δίσκο προέλευσης.

Προσπάθησα να το διαγράψω με προγράμματα τύπου "File Shredder", με Unlocker και Έλεγχο σφαλμάτων σκληρού δίσκου αλλά δεν είχα θετικό αποτέλεσμα.

Καμιά ιδέα;

Δεν είναι και τόσο ωραίο να σου έχει μείνει ένας άχρηστος φάκελος στην επιφάνεια εργασίας σου, ο οποίος όλως παραδόξως ενώ δεν έχει δυνατότητα διαγραφής, έχει όμως τη δυνατότητα μετονομασίας.

Αν δε βρεθεί λύση δώστε μου τουλάχιστον κατάλληλο όνομα να τον βαφτίσω.

Κάνε ενα Restart το pc και ξανα δοκίμασε να τον διαγράψεις.

Δημοσ.

Καλησπέρα Παππού...

Από ασφαλή λειτουργία δοκίμασες; Αν και θα δοκίμασες δεν αμφιβάλω...

Μήπως να δοκιμάσεις από cmd να πας c:\Users\(nikomas)\desktop>

και να του πεις "del akatanomasto"?

Δημοσ.

Κάνε ενα Restart το pc και ξανα δοκίμασε να τον διαγράψεις.

Εννοείται ότι έχω κάνει restart αλλά δε γίνεται τίποτε. Δοκίμασα και με χρήση λειτουργικού από άλλο σκληρό δίσκο αλλά και πάλι δε διαγράφεται.

Ευτυχώς για μένα έχω ορίσει (λόγω χρήσης του deepfreeze) την επιφάνεια εργασίας μου σε ξεχωριστή κατάτμηση απ' αυτήν που έχει το λειτουργικό και αν δεν καταφέρω τίποτε με ορθόδοξο τρόπο, θα κάνω μορφοποίηση της κατάτμησης και θα λυθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο περιμένω υποδείξεις από τυχόν ομοιοπαθείς.

Καλησπέρα Παππού...

Από ασφαλή λειτουργία δοκίμασες; Αν και θα δοκίμασες δεν αμφιβάλω...

Μήπως να δοκιμάσεις από cmd να πας c:\Users\(nikomas)\desktop>

και να του πεις "del akatanomasto"?

Καλησπέρα και σε σένα εγγονούλα.

Το δοκιμάζω και επανέρχομαι, αλλά δεν ελπίζω.

Γίνε νονά του φακέλου να γίνουμε και κουμπάροι!

Δημοσ.

xaxaxaxaxa οκ δέχομαι για νονά. Περιμένω νέα :)

edit: Για φάκελο λες οπότε δοκίμασε το rmdir akatanomastos

Δημοσ.

Και αν δεν γίνει τπτ, πάνε στα δικαιώματα ή/και στην ασφάλεια και έλεγξε τι γίνεται...

ρε άντε πάντε να κοιμηθείτε...

Δημοσ.

Το αρχείο λέγεται "ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟ " και δεν το βρίσκει ο cmd. Δοκιμάζω με rmdir και στη συνέχεια θα βάλω κάποιο antivirus αν και δεν ελπίζω να γίνει κάτι από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζεται το αρχείο από το σύστημα.

Edit: Το rmdir επιστρέφει "Ο κατάλογος δεν είναι κενός"

Edit #2: Πάω για ύπνο καθ' υπόδειξιν και αύριο η κατάτμηση θα έχει τη χαρά να υποστεί μια περιποιημένη μορφοποίηση. Στον επόμενο υπολογιστή μου θα έχω έξι σκληρούς με ισάριθμα λειτουργικά.

Ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις και καληνύχτα.

Δημοσ.

Λογικό και λαλακία μου. Μπες στο φάκελο μέσα cd onomafakeloy με del onoma διεγραψε το αρχειο που σου έμεινε και δες

Αν έχει κενά το αρχειο βάλε το μέσα σε ""

Δημοσ.

Όπα, αν δεν το βρίσκει το cmd με αυτό το όνομα τότε δοκίμασε το αντίστοιχο 8.3, μάλλον "ΒΙΒΛΙΟ~1"..... αν δεν γίνει τίποτα, τότε τι να πω... λαιβ λίνουξ και η συνέχεια είναι γνωστή....

(τσίμπησε)

Εντιτ: αχα υπάρχει τελικά αρχείο μέσα... θα το δεις αύριο με καθαρό μυαλό...

(έχω πειθώ τελικά)

Δημοσ.

Λογικό και λαλακία μου. Μπες στο φάκελο μέσα cd onomafakeloy με del onoma διεγραψε το αρχειο που σου έμεινε και δες

Αν έχει κενά το αρχειο βάλε το μέσα σε ""

Καλημέρα. Έχεις δίκιο, το έβαλα δίχως "" και μάλλον γι'αυτό δεν το είδε ο cmd. Το δοκιμάζω και βλέπουμε αν και δεν ελπίζω !

Όπα, αν δεν το βρίσκει το cmd με αυτό το όνομα τότε δοκίμασε το αντίστοιχο 8.3, μάλλον "ΒΙΒΛΙΟ~1"..... αν δεν γίνει τίποτα, τότε τι να πω... λαιβ λίνουξ και η συνέχεια είναι γνωστή....

Το "ΒΙΒΛΙΟ~1" το έχω δοκιμάσει χωρίς "" και δεν έφερε αποτέλεσμα. Το ξαναδοκιμάζω με "" και στη συνέχεια θα μπω με ubuntu (η πρώτη μου σκέψη μόλις πήγα για ύπνο) και ελπίζω να κάνει δουλειά. Γι' αυτό είπα παραπάνω ότι χρειάζονται τα πολλά λειτουργικά στον ίδιο υπολογιστή και σε διαφορετικούς σκληρούς. Με έχει σώσει πολλακιςη μέθοδος. Αλλοίμονο σ' αυτούς που έχουν Laptop με ένα σκληρό

Edit: Δοκίμασα με "" και ο cmd επέστρεψε "Δε βρέθηκε E:\User\Επιφάνεια εργασίας\w\ΒΙΒΛΙΟ~1

Πάω μεσω ubuntu και βλέπουμε.

Δημοσ.

Στο αρχικό post έχω αναφέρει ότι ούτε το Unlocker ούτε ο έλεγχος δίσκου έκαναν δουλειά. Το Unlocker ξεμπλοκάρει αρχεία δεσμευμένα από το σύστημα, το αρχείο αυτό δεν το αναγνωρίζει το σύστημα.

Το άσχημο είναι ότι από το Ubuntu που είμαι τώρα (μετά την αναβάθμισή του σε 11.04 που κράτησε μια ώρα) δεν βλέπει την κατάτμηση που έχει το αρχείο. Ούτε και πριν από την αναβάθμιση την έβλεπε.

Καμιά ιδέα για τον τρόπο που θα μπορούσα να το κάνω να τη δει, γιατί είμαι και ψιλοάσχετος από Linux?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...