Προς το περιεχόμενο

Δίπλωμα μοτοποδηλάτου από την Τροχαία και Εξωτερικό (Ιταλία)

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Το καλοκαίρι θα πάω για διακοπές στην Ρώμη και θα ήθελα να νοικιάσω ένα scooterάκι 50cc. Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα για μοτοποδήλατο από την Αστυνομία. Θα μπορέσω να νοικιάσω; Το δίπλωμα της αστυνομίας είναι στα ελληνικά μόνο...

Ξέρει κανείς τι χρειάζεται;;;

Δημοσ.

Γεια σας!

Το καλοκαίρι θα πάω για διακοπές στην Ρώμη και θα ήθελα να νοικιάσω ένα scooterάκι 50cc. Έχω δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα για μοτοποδήλατο από την Αστυνομία. Θα μπορέσω να νοικιάσω; Το δίπλωμα της αστυνομίας είναι στα ελληνικά μόνο...

Ξέρει κανείς τι χρειάζετε;;;

Στην Ισπανία πριν λίγες μέρες μου ζήτησαν δίπλωμα νέου τύπου, που είναι σαν πιστωτική... όχι εκείνα τα παλιά κόκκινα διπλωμένα χαρτιά που έχουμε στην Ελλάδα. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για το μοτοποδήλατο.

Ψάξε μπας και μπορείς να το αλλάξεις σε νέου τύπου έγκαιρα.

Επίσης συνοδοιπόρε, είναι "χρειάζεται". χεχ

Δημοσ.

Στην Ισπανία πριν λίγες μέρες μου ζήτησαν δίπλωμα νέου τύπου, που είναι σαν πιστωτική... όχι εκείνα τα παλιά κόκκινα διπλωμένα χαρτιά που έχουμε στην Ελλάδα. Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για το μοτοποδήλατο.

Ψάξε μπας και μπορείς να το αλλάξεις σε νέου τύπου έγκαιρα.

Επίσης συνοδοιπόρε, είναι "χρειάζεται". χεχ

Ρε συ, μηχανακι θέλω να νοικιάσω όχι αυτοκίνητο!

Δημοσ.

Το δίπλωμα για 50cc της τροχαίας είναι κ**όχαρτο, δεν αναγνωρίζεται ούτε καν... απ' το υπουργείο. Μην έχεις ελπίδες.

Μπορείς όμως να οδηγήσεις 100% με το «κανονικό» δίπλωμα, εφόσον καλύπτεις την κατηγορία Α1.

Δημοσ.

Έστειλα ένα mail σε μια εταιρεία Onroad.it Και μου απάντησαν για έναν 125cc που ρώτησα:

For that category you need any valid driver’s licence and a financial

credit card.

Best regards

Εμένα το δίπλωμα μου είναι Β αυτοκινήτου μόνο. Άρα και με του αυτοκινήτου μπορώ να νοικιάσω μέχρι 125cc στην Ιταλία. Κατάλαβα κάτι λάθος;

Δημοσ.

Λάθος κατάλαβες. Σου είπε "For that category you need any valid driver’s licence and a financial credit card.".

Για μηχανάκι 125cc το δίπλωμα του αυτοκινήτου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ έγκυρο.

Δημοσ.

αλλο τα 50cc και αλλο απο κει και πανω.

ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ακομη και με απλο διαβατηριο αρκετες χωρες νοικιαζουν 50αρια...

οποτε απλα ρωτα τους για 50αρη αν δεν εχεις σκοπο να βγαλεις διπλωμα για μηχανη μονο για να πας στην ρωμη.μην ξεχνας η ρωμη ειναι flat στους δρομους.δηλ δεν εχει ανηφορες κατηφορες

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να κάνω μια ερωτηση παίδες? (Είμαι ολοκαίνουργιος στο site. Επειδη σκεφτομαι να παρω κι εγω ενα 50αρι σαν 16χρονος πλεον, χωρις καγκουριες και βλακειες γι'αυτο κι ολας ανα παρω παπι δεν θα το φτιαξω). Η άδεια μοτοποδηλάτου επιτρεπει στον κατοχο της να εχει enduraki 50κε με συμπλεκτη? Ειναι νομιμο δηλαδή? Ευχαρηστω εκ των προτερων (Aυτο το μηνυμα το εχω postarei και σε αλλα σχετικα θέματα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...