Προς το περιεχόμενο

Άνοιγμα Λογαριασμού Τραπέζης στην Αγγλία

siropio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά παίδες,

μάλλον θα συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό στην Αγγλία και θα ήθελα να ανοίξω ένα λογαριασμό σε

κάποια τράπεζα εκεί. Θα ήθελα τις συμβουλές σας πάνω στο θέμα ,αν γνωρίζετε τη διαδικασία.

Ερώτηση 1

Τι χρειάζομαι για να ανοίξω έναν λογαριασμό εκεί? (Διαβατήριο κλπ)

Resident Κάρτα ότι θα μείνω εκεί ένα χρόνο ?

Ερώτηση 2

Ποιά είναι μία καλή Τράπεζα για αυτό το σκοπό που να βολέψει εκεί πχ να έχει πολλά atm κλπ

Τα πιθανά μέρη στα οποία θα πάω να μείνω είναι ή στο Λονδίνο ή στο Surrey.

Ερώτηση 3

Δε νομίζω να μπορώ να ανοίξω λογαριασμό από εδώ έτσι? Χρειάζεται να πάω εκεί οπωσδήποτε ε?

Οτιδήποτε άλλο σας έρθει ευχαρίστως να ακούσω τις ιδέες σας.

Δημοσ.

Για Λονδίνο κοίτα Barclays, Natwest ή HSBC. Αυτές βλέπω πιο συχνά σαν atm. Μπορεί να μου διαφεύγει και καμία.

Για να ανοίξεις λογαριασμό, ανεξαρτήτως τί θα σου πουν αρχικά, θα χρειαστείς proof of address αγγλικό (λογαριασμός όχι παλιότερος των 3 μηνών), proof of identity (ταυτότητα, δίπλωμα ή διαβατήριο της χώρας σου, αλλά με λατινικούς χαρακτήρες) και, τέλος, αυτό που δεν σου λένε, αλλά αν δεν το έχεις θα σε ταλαιπωρούν για μήνες με ηλίθιες δικαιολογίες, National Insurance Number (ΝΙΝ) (κάτι σαν το ΑΦΜ μας).

Για αυτό το τελευταίο, χρειάζεται να πας για ένα interview τυπικό, δηλαδή να σιγουρευτούν ότι υπάρχεις και ότι μπορείς να μιλήσεις αγγλικά σε βαθμό να μπορείς απαντάς yes ή no, να μπορείς να πεις το όνομα και την διεύθυνσή σου κλπ.

Προσωπικά με ταλαιπωρούσαν 2 μήνες που δεν είχα NIN, με ηλίθιες δικαιολογίες (του στυλ δεν φαίνεται καθαρά η ημερομηνία γέννησης στην ταυτότητά σας), και αφού το πήρα ως δια μαγείας την ίδια μέρα ανοίχτηκε κανονικά ο λογαριασμός μου.

Δημοσ.

Σαν φοιτητής δεν χρειάζεσαι National Insurance Number (δεν πληρώνεις φόρους). Θα χρειαστείς χαρτί από το πανεπιστήμιο, κάτι σαν βεβαίωση πως φοιτάς εκεί και να αναγράφεται πάνω η διεύθυνση σου και διαβατήριο/ταυτότητα. Να ξέρεις πάντως πως θα χρειαστούν περίπου 3 βδομάδες για να σου ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό. Εγώ είμαι με Natwest για 5 χρόνια και δεν έχω κάποιο παράπονο από αυτούς. Όσο για τις ΑΤΜ μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε χωρίς χρέωση οπότε διάλεξε τράπεξα που να έχει κατάστημα κοντά στο σπίτι σου και μην σε ανησυχεί αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...