Προς το περιεχόμενο

HP σε GETITNOW και Πλαίσιο

nikosanastasiou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα μοντέλα που promotάρει η HP με 3 χρόνια εγγύηση – τα προωθεί με τις προτεινόμενες λιανικές τιμές !

Η HP όπως και οι περισσότερες εταιρείες βγάζουν μία προτεινόμενη λιανική τιμή για έχουν ένα "μπούσουλα" τα μαγαζιά. Στις περισσότερες εταιρείες η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι πολύ υψηλότερη από την τιμή της αγοράς καθώς ο έμπορος και ανάλογα με το περιθώριο κέρδους που θέλει να έχει μπορεί να παίξει προς τα κάτω, για αυτό βλέπουμε διαφορές μεταξύ καταστημάτων. Η Apple για παράδειγμα και για να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων που πουλάνε mac απαγορεύει να πουληθούν κομμάτια σε άλλες τιμές (για αυτό το πουλάνε όλοι το ίδιο).

Μου φαίνεται πολύ παράξενο αυτο που γράφουν ότι τα συγκεκριμένα τους τα "προωθεί με τις προτεινόμενες λιανικές τιμές", αυτό ισχύει πάντα :-) για όλα τα προϊόντα.

Υποψιάζομαι ότι,

1) τα κομμάτια που έχουν την επέκταση της εγγύησης έχουν πουληθεί ξεχωριστά από την HP στους καταστηματάρχες σε άλλη τιμή (καλό σενάριο για τα μαγαζιά)

2) η επέκταση της εγγύησης ήταν ενέργεια της HP και έδωσε σε κάποιους την ευκαιρία να τσιμπήσουν λίγο τις τιμές για να βγάλουν επιπλέον επιπλεόν κέρδος. (κακό σενάριο για τα μαγαζιά)

Διαλέγεις και παίρνεις :-)

Δημοσ.

Ξεχασα να ενημερωσω οτι η msystems (τελικα ειχαν δικιο τα παιδια που ακουγα συνεχως θετικα σχολια),

μου προσφερε το ΗΡ στην τιμη που το ειχα δει εξαρχης (στα 452ευρω) και οχι στα 480 που ανεβηκε μετα!

Βεβαια στα 452ευρω που ηταν αρχικα ειχε ενα χρονο εγυηση, ενω μου το προσφεραν στην ιδια τιμη (με την επεκταση στα 3χρονια),

χωρις την μετεπειτα -νεα- τιμη (στα 480 ευρω).

Να και ενα μαγαζι που σκεφτεται τους πελατες του!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...