Προς το περιεχόμενο

Ide & Sata

Fany Vaio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα και θα ήμουν πολύ ευγνώμων σε οποίον μπορέσει να μου το λύσει: Στο pc μου έχω μια παλιά μητρική που δέχεται και ide και sata. Πρόσφατα δοκίμασα να συνδέσω έναν σκληρό sata. Τον διαβάζει κανονικά, αλλά δε μπορεί να μπει στα windows(xp) ο άλλος δίσκος που είχα ήδη(σε ide), και κάνει επανεκκίνηση. Τι φταίει; Επίσης ούτε τα windows xp με αφήνει να εγκαταστήσω στον καινούριο. Μήπως δεν υποστηρίζουν sata; Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!

Δημοσ.

Για να εγκαταστησεις xp σε σκληρο που ειναι συνδεδεμενος σε sata controller πρεπει

- ειτε να γυρισεις τον controller σε eide mode ή compatibility mode ή οπως αλλιως τον εχει το bios της μητρικης

- ειτε να κανεις απο πριν ενα δισκακι των xp που να περιλαμβανει τον driver για τον controller

γιατι στην ουσια η εγκατασταση δεν βλεπει τον controller πανω στον οποιο ειναι συνδεδεμενος ο σκληρος, και το σκληρο κατ' επεκταση.

Η επανεκκινηση που λες γινεται αυτοματα απο τα xp σου γιατι εκεινη τη στιγμη το συστημα θα κρεμουσε με bsod (μπλε οθονη) με μηνυμα unmountable_boot_volume ή κατι αναλογο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...