skim045 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Σκέφτομαι να κάτσω να ασχοληθώ με μία γλώσσα προγραμματισμού. Αλλά δεν ξέρω ποια Έχω κάνει μια εισαγωγή στον προγραμματισμό καθώς γνωρίζω καλά Pascal, μέτρια Visual Basic 8 και λιγάκι HTML(βέβαια αν κάνω ένα ξεσκόνισμα στα βιβλία θα την ξαναθυμηθώ ). Θα μου πείτε "Αν κάνεις μία αναζήτηση..." αλλά ότι έψαξα ήταν περιπτώσεις όπου δεν ήξεραν καθόλου προγραμματισμό και άλλοι πρότειναν c++, άλλοι java κ.α με αποτέλεσμα να ψιλομπερδευτώ. Θέλω να μου δώσετε τα "φώτα" σας. Ευχαριστώ.
13postures Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δεν μας είπες το λόγο που θες να μάθεις μια νέα γλώσσα. Η κάθε μία έχει συν και πλυν ανάλογα τη χρήση της. Για γενική χρήση θα σου πρότεινα να μάθεις python. Είναι εύκολη στην εκμάθηση και θα σου δώσει τη δυνατότητα να κάνεις απίστευτα πράγματα με λίγες γραμμές κώδικα.
skim045 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Περισσότερo για γενική χρήση. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου.
Directx Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Περισσότερo για γενική χρήση. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Για γενική χρήση και αφού γνωρίζεις ήδη PASCAL τότε ρίξε μια ματιά στην DELPHI η οποία βασίζεται σε μια OOP εκδοχή της PASCAL και είναι ένα πολύ ισχυρό και γενικό εργαλείο με το οποίο μπορείς να κάνεις παπάδες και δεν θα πάνε χαμένες και οι γνώσεις που ήδη έχεις! Αν τώρα θέλεις να ασχοληθείς με κάτι πιο μοντέρνο δες είτε C++ (πανίσχυρη αλλά θέλει να αφιερώσεις χρόνο για την δαμάσεις) ή C# (πολύ βατή, φιλική και πρακτική για καθημερινή εργασία).
nilosgr Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Και τη java μην τη φοβασαι, αν εξικοιωθεις θα σου αρεσει!!
skim045 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Τελικά παιδιά τι να αρχίσω. Μπερδεύτηκα πάλι . Αν και μπορώ να πω πως η DELPHI μου ακούγεται πιο καλή για να αρχίσω...
capitan Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Τελικά παιδιά τι να αρχίσω. Μπερδεύτηκα πάλι . Αν και μπορώ να πω πως η DELPHI μου ακούγεται πιο καλή για να αρχίσω... Να ξέρεις ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό η γλώσσα που θα μάθεις αλλά το να μάθεις προγραμματισμό γενικά, η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο. Γενικά υπάρχουν άπειρες γλώσσες, για όλες τις ανάγκες/γούστα. Αν θες υψηλές επιδόσεις πας προς C/C++ ακόμα και assembly, αν θες περισσότερη ευκολία πας σε interpreted γλώσσες όπως python/lua, η java είναι μια καλή all around επιλογή καλή και για web development (όπως και η php)...Γενικά να ξέρεις ότι η C θεωρείται ως μέτρο αναφοράς στον προγραμματισμό αλλά είναι αρκετά low level. Απλά προγράμματα μπορείς να φτιάξεις σε όλες.
skim045 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Να ξέρεις ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό η γλώσσα που θα μάθεις αλλά το να μάθεις προγραμματισμό γενικά, η γλώσσα είναι απλά ένα εργαλείο. Γενικά υπάρχουν άπειρες γλώσσες, για όλες τις ανάγκες/γούστα. Αν θες υψηλές επιδόσεις πας προς C/C++ ακόμα και assembly, αν θες περισσότερη ευκολία πας σε interpreted γλώσσες όπως python/lua, η java είναι μια καλή all around επιλογή καλή και για web development (όπως και η php)...Γενικά να ξέρεις ότι η C θεωρείται ως μέτρο αναφοράς στον προγραμματισμό αλλά είναι αρκετά low level. Απλά προγράμματα μπορείς να φτιάξεις σε όλες. Να πω την αλήθεια είχα σκεφτεί απο την αρχή για C ή Assembly αλλά μετά διάβασα ότι είναι δύσκολες σαν γλώσσες και με σταμάτησε. Γι'αυτό είπα να ρωτήσω εδώ για να πάρω γνώμες.
mtsouk Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Εγώ θα έλεγα C καθώς είναι σχετικά "μικρή" γλώσσα αλλά με πολλές δυνατότητες Από εκεί και πέρα, αν θέλεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε Python. Όπως σου είπαν, οι βασικές αρχές των γλωσσών προγραμματισμού είναι οι ίδιες. φιλικά,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.