ge0rgeL1986 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Καλησπέρα σε όλους προσπαθώ εδώ και ώρες να φτιάξω έναν κανόνα για την απενεργοποίηση εκτέλεσης ενός προγράμματος (συγκεκριμένα του dropBox). Διάβασα ότι γίνεται προσθέτοντας ένα κανόνα στο group policy --> windows settings --> security settings --> software restriction policies -->additional rule. κι κάπου εδώ είναι το ζουμί! Έχω φτιάξει κανόνες τύπου PATH (έκανα αναζήτηση στη registry και βρήκα σ αυτό το directory HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB314ED9-A251-47B7-93E1-CDD82E34AF8B} να γίνεται αναφορά στο dropBox). επειδή δεν έχω ιδέα από αυτά έφτιαξα 3 κανόνες συνολικα %HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB314ED9-A251-47B7-93E1-CDD82E34AF8B} %HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{FB314ED9-A251-47B7-93E1-CDD82E34AF8B}% και ένα Hash κανόνα, θέτοντας το Hash του dropbox.exe Δυστυχώς κανένας από τους παραπάνω κανόνες δεν απενεργοποίησαν τα δικαιώματα εκτέλεσης για το dropBox. Μήπως μπορείτε να διακρίνεται κάποιο λάθος στην όλη διαδικασία; (εννοείται ότι έχω κάνει log off για να δοκιμάσω ) Μήπως υπάρχει κάποιος κανόνας που αναιρεί αυτούς που δημιούργησα; (αν είναι σωστοί)
micos000 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Διάβασα ότι γίνεται προσθέτοντας ένα κανόνα στο group policy --> windows settings --> security settings --> software restriction policies -->additional rule. κι κάπου εδώ είναι το ζουμί! Έχω φτιάξει κανόνες τύπου PATH[...] Εκεί να ορίσεις το path στον δίσκο όπου βρίσκεται το αρχείο dropbox.exe όχι το path στην registry. Σε τι λειτουργικό αναφέρεσαι; Υπάρχει και άλλος τρόπος. Στα Vista βρες το αρχείο και κάνε δεξί κλικ->Ιδιότητες σε αυτό, μετά στην καρτέλα Ασφάλεια πάτα στο SYSTEM και μετά Επεξεργασία. Επέλεξε στο νέο παράθυρο το SYSTEM και τσεκάρισε Άρνηση στο Ανάγνωση & Εκτέλεση.
alquiii Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 To path του προγραμματος στον δισκο πρεπει να δηλωσεις. ΚΑι μετα gpupdate /force για να περαση η νεα Policy αντι να κανεις restart
ge0rgeL1986 Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κάνω δοκιμές σε Windows Xp, με βλέψεις να περάσω σε Windows Server 8 και αποκλεισμό εκτέλεσης/εγκατάστασης σε πολλά workstations. Εκεί να ορίσεις το path στον δίσκο όπου βρίσκεται το αρχείο dropbox.exe όχι το path στην registry. γενικά θα ήθελα να απενεργοποιήσω και την εγκατάσταση (δηλαδή εφαρμογή του αποκλεισμού και την εγκατάστασης). επίσης υπάρχουν και άλλοι 2-3 κανόνες που περιέχουν path της registry.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.