Προς το περιεχόμενο

AP mobile & IP Camera & DDNS

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα

Χρησιμοποιώ το ΑPmobile ενός samsung galaxy s για να έχει πρόσβαση ο υπολογιστής μου στο ίντερνετ. Επίσης στο APmobile έχω συνδεδεμένη και μία wireless ΙΡ camera. H οποία υποστηρίζει DDNS για να μπορείς να έχεις πρόσβαση από παντού στο ίντερνετ.

Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό:

Μπορώ να συνδεθώ στην camera μόνο με την local IP (δηλαδή στη μορφή 192.168.Χ.Χ:81)

Όταν προσπαθώ να συνδεθώ μέσω ίντερνετ το DDNS δείχνει να λειτουργεί, αλλά δεν ανοίγει η σελίδα (αυτό σημαίνει ότι στον browser ανοίγει η πραγματική μου ΙΡ στη μορφή 202.18.Χ.Χ:81 αλλά δεν δείχνει τίποτε)

Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

κανε port forward την συγκεκριμένη πόρτα στο router/firewall σου...

Δεν υπάρχει κανένα router. Η κάμερα συνδέεται απευθείας στο κινητό τηλέφωνο, wireless. Kαι το κινητό δίνει πρόσβαση στο ίντερνετ τόσο στους υπολογιστές όσο και στην κάμερα.

Δημοσ.

ok, αρα το κινητό σου, δεν λειτουργεί σαν ρουτερ αλλά σαν access point. Για να κατευθύνεις δεδομένα που έρχονται από έξω, προς συγκεκριμένο host, δηλαδή την κάμερα, πρέπει να κάνεις rooting (δρομολόγηση). Πιθανον δεν υποστηρίζεται στην συγκεκριμένη υλοποίηση

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eυχαριστώ πολύ

Eυχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα routing σιγουρα....γιατι να μην ρουταρεται κανονικα? πες μασ λιγο την τοπολογια..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα routing σιγουρα....γιατι να μην ρουταρεται κανονικα? πες μασ λιγο την τοπολογια..

Kοίτα, στο manual της camera αναφέρει το port fordwarding στις ρυθμίσεις του ρούτερ απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτυοργεί το DDNS, άρα σωστά λέει ο φίλος.

Το θέμα είναι πως δεν βρήκα κανένα application για να το κάνω αυτό στο κινητό, expert του linux δεν είμαι (δεν ξέρω δηλαδή αν γίνεται από terminal), οπότε μάλλον τσάκισε.

Όταν λες "τοπολογία" τι εννοείς;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δηλαδή αν είναι γραμμικό ή αστέρας ή...

Δεν νομίζω ότι έχει και πολύ σημασία. Εξαίρεσε τους υπολογιστές αν θες:

έχεις μία κάμερα συνδεδεμένη σε ένα κινητό τηλέφωνο που λειτουργεί σαν AP

Κι εσύ θες να έχεις πρόσβαση στην κάμερα μέσω ίντερνετ.

Δημοσ.

Δύσκολη περίπτωση είσαι.

https://supportforums.motorola.com/message/341328

http://community.vzw.com/t5/Motorola-Xoom/How-do-you-control-the-hot-spot-access-port-forwarding-and/td-p/460138

Στο 2ο link υπονοείται ότι αν έχεις root πρόσβαση στο Android του κινητού σου, είναι πιθανόν από κονσόλα κάτι να μπορεί να γίνει παίζοντας με το iptables configuration. Δυστυχώς, δεν έχω πρόσβαση σε Android συσκευή και δε μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω!

edit: Αν τελικά δεν υπάρξει λύση προς την παραπάνω κατεύθυνση, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις τον τρόπο που το κινητό παρέχει Internet στις υπόλοιπες συσκευές. Μία σκέψη είναι π.χ. να το έχεις tethered με ένα από τα PCs που υπάρχουν στον χώρο που σε ενδιαφέρει, οπότε το κινητό θα λειτουργεί ως bridge και το PC αυτό θα μπορείς να του αναθέσεις καθήκοντα router+ΝΑΤ+firewall (με το κατάλληλο software/OS services), με τις συνεπαγόμενες δυνατότητες παραμετροποίησης, όπως στήσιμο του κατάλληλου port forwarding. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι ο συγκεκριμένος mobile ISP που σε βγάζει Internet δεν κόβει γενικώς τα incoming connections στα data plans του (δε θα μου έκανε εντύπωση αν συνέβαινε και αυτό). Οπότε, να βεβαιώσεις πριν απ' όλα ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δύσκολη περίπτωση είσαι.

Χαχα, ναι, γενικοτερα.

Λοιπον την 2η λυση την βλεπω πιο εφικτη (καπως ετσι τα ειχα συνδεσει στην αρχη) γιατι παρολο που εχω προσβαση σε android μολις εχω προσβαση και σε terminal ειναι σχεδον βεβαιο πως θα κανω καταστροφη. Απο software τι προτεινεις; Εχεις καμια ιδεα;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Απο software τι προτεινεις;

Εξαρτάται από το λειτουργικό που τρέχει το PC που θα μοιράζει το Internet. Σε Windows π.χ. δεν χρειάζεται πρόσθετο software, αρκεί να ενεργοποιήσεις και να ρυθμίσεις το ICS (Internet Connection Sharing):

http://support.microsoft.com/kb/306126

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Using-ICS-Internet-Connection-Sharing

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φχαριστώ, να 'σαι καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...