Προς το περιεχόμενο

Ποιότητα Apple Products εν ετη 2011.

kebinB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά αφού αντί να φτιάξουν τα εργοστάσια στην Αμερική, τα φτιάχνουν στην Κίνα. Ποια είναι αυτή η Foxcon πώς τη λένε;;; Εδώ αποφεύγουμε τις Κινέζικες οδοντογλυφίδες, λέτε τα Κινέζικα Apple να είναι ποιοτικά;

Το ότι φτιάχνονται στην Κίνα δε σημαίνει ότι φτιάχνονται με "κινέζικο" τρόπο, ούτε με "κινέζικα" υλικά. Τι νομίζετε, τους δίνει τα σχέδια η Apple, τους λέει "φτιάξτε τα" και μετά γειά σας? Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που αφορούν τους τρόπους παραγωγής οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το outsourcing θα έχει ποιοτικό αποτέλεσμα.

Και η Foxconn είναι πασίγνωστος κατασκευαστής, άσχετα που εσύ μπορεί να μην την γνωρίζεις.

Από κει και μετά έχω δει και τους Κινέζους στον ανταγωνισμό... Μηδέν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που και αυτοί δε φτάνουν στο top... και από χαρακτήρα... έχει και καλά παιδιά αλλά είναι συνήθως... άστο. Απορώ, ειδικά για ορισμένους, πώς τους δίνουν τα πτυχία στη Βρετανία!

Όλα τα στερεότυπα μαζεμένα σε 3 γραμμές. Εύγε! :rolleyes:

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ότι φτιάχνονται στην Κίνα δε σημαίνει ότι φτιάχνονται με "κινέζικο" τρόπο, ούτε με "κινέζικα" υλικά. Τι νομίζετε, τους δίνει τα σχέδια η Apple, τους λέει "φτιάξτε τα" και μετά γειά σας? Υπάρχουν πολλές διαδικασίες που αφορούν τους τρόπους παραγωγής οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το outsourcing θα έχει ποιοτικό αποτέλεσμα.

Και η Foxconn είναι πασίγνωστος κατασκευαστής, άσχετα που εσύ μπορεί να μην την γνωρίζεις.

Όλα τα στερεότυπα μαζεμένα σε 3 γραμμές. Εύγε! :rolleyes:

Sorry για το offtopic, αλλά πρέπει να απαντήσω...

Κοίτα το περίμενα ότι κάποιος έξυπνος θα τα πει αυτά... Βέβαια αυτό το με "κινέζικο" τρόπο και "κινέζικα" υλικά που λες και μόνος σου με καλύπτει πλήρως!

Φίλε εγώ μιλάω με γεγονότα... Στη Βρετανία, όταν εμένα μου έβγαινε ο πάτος στο διάβασμα για να καταφέρω τελικά να βγάλω distinction στο master, όλα τα Κινεζάκια (19 τον αριθμό που δεν τα λες και λίγα) που προέρχονταν από τις πλούσιες οικογένειες του Hong Kong και του Πεκίνου, εμένα ρωτούσαν να τους λύσω τις απορίες και στο τέλος κάποιοι έδωσαν και εργασία σε java για πρόγραμμα που συγκρίνει μοριακά σχήματα, ενώ ακόμα δεν ήξεραν να χειριστούν με ικανοποιητικό βαθμό ένα terminal. Πώς λες να τα κατάφεραν; Μία κοπελίτσα μάλιστα ζήτησε τη βοήθεια μου να της βρω το library με τις συναρτήσεις για να της γράψουν το πρόγραμμα κάποιοι επαγγελματίες. Και όχι μόνο αυτό... Άτομα που λέγονται φαρμακοποιοί, ή βιοχημικοί να ρωτάνε τι είναι ο δεσμός υδρογόνου... Καλά τι διάολο τους μαθαίνουν στα Κινέζικα πανεπιστήμια; Φυσικά όλους αυτούς τους βοηθούσα για να ξέρεις και να μη λες ότι μισώ τους Κινέζους. Κατάλαβα όμως ότι τα Κινεζάκια προέρχονται από ένα πολύ χαμηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα. Τι εκπαίδευση εσύ πιστεύεις ότι έχουν τα κινεζάκια της Foxcon;;; Εταιρεία που φυσικά και την ξέρω ως Apple user εδώ και 3 χρόνια, αλλά το είπα ειρωνικά. Απλώς πάνε όλοι εκεί γιατί τα Κινεζάκια παίρνουν πολύ χαμηλούς μισθούς. Τώρα αν καούν και μερικές οθόνες δεν τρέχει και τίποτα. Θυμάμαι όμως ακόμα τον πατέρα μου και το θείο μου που αν και αγράμματοι άνθρωποι ήθελαν οποιαδήποτε συσκευή που αγόραζαν να γάφει made in Japan, αν ήταν Ιαπωνέζικη εταιρεία, ή αντίστοιχα made in Germany, USA, UK κτλ και όχι Taiwan, Malaysia, China ή Ουγκάντα. Όχι ότι είχαν τίποτα με τους ανθρώπους αυτούς... Απλώς δεν έχουν την παιδεία! Και είναι κρίμα γιατί ειδικά οι Κινέζοι είχαν μεγάλο πολιτισμό... Δες όμως πώς τους έκαναν τον εγκέφαλο...

Εγώ ξέρεις τι στερεότυπο είχα φίλε; Ότι οι Κινέζοι και οι Ινδοί είναι οι φωστήρες της επιστήμης... Τελικά ανακάλυψα ότι κανείς τους δεν έφτανε ούτε το ένα νύχι μου. Όχι ότι είναι χαζοί... Απλώς κανένα από αυτά τα παιδάκια δεν ήξερε τι θα πει διάβασμα... Άλλο αν το παίζουν και μελετηροί τρομάρα τους... Γνώρισα βέβαια και 1-2 καλά παιδιά Κινέζους, αλλά όχι και κάτι το συνταρακτικό και μάλλον ήταν η εξαίρεση του κανόνα. Απλώς και οι Βρετανοί τους θέλουν γιατί αυτοί πληρώνουν τα τριπλάσια δίδακτρα σε σχέση με μας τους EU.

Από χαρακτήρες... Με όσους έχω μιλήσει σε ακαδημαϊκό επίπεδο, όλοι λένε τα χειρότερα για τους Κινέζους συνεργάτες τους. Και μιλάω πάντα για τη Βρετανία. Αν σε έχουν ανάγκη μόνο σε γλύφουν. Το μόνο τους καλό είναι ότι είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Σε αντίθεση με μας που κοιτάμε μόνο πώς θα κλέψουμε και πώς θα βγάλουμε το μάτι του διπλανού Έλληνα. Γι' αυτό διαπρέπουμε στο εξωτερικό. Διότι βρίσκουμε τις σωστές συνθήκες να δουλέψουμε και να αγωνιστούμε μόνο όπως εμείς ξέρουμε χωρίς να μας βάζουν τρικλοποδιές τα ίδια μας τα αδέρφια.

Επίσης οι Ευρωπαίοι φοιτητές που γνώρισα ήταν εξαιρετικά παιδιά και πολύ άξιοι στην πλειοψηφία τους (ok γνώρισα και έναν #$^%&* στους 100)! Τυχαίο;;; Αυτές οι γενικεύσεις και τα στερεότυπα όπως λες φίλε μου οφείλονται σε αυτό που λέμε εκπαίδευση... Κάτσε να δεις τι έχει να γίνει και εδώ στην Ελλάδα τώρα που μας Κινεζοποιούν και μας!!! Τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν κάποιοι λαοί ως σύνολο είναι το αποτέλεσμα της παιδείας τους που σχεδιάζεται πολύ προσεχτικά από την εκάστοτε κυβέρνηση σε συνάρτηση με το τι κοινωνία θέλει να αναπαραγάγει.

Υ.Γ.: Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, ενώ μάθαινα πράγματα και από φίλους σε Warwick, Brighton, Manchester, Columbia (New York USA).

Υ.Γ.2: Στο τέλος βαθμοί από δύο μαθήματα δε δίνονταν αρχικά λόγω plagiarism από κάποιους φοιτητές. Τελικά δεν τους ακύρωσαν και τους έδωσαν το χαρτί! Είπαμε... πληρώνουν τα τριπλάσια δίδακτρα τα παιδιά!!! Και όλα αυτά σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου! Δηλαδή στα άλλα τι λες να γίνεται;

Δημοσ.

Δεν έχω σε καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση τους Κινέζους και τους Ινδούς, δεν είπα αυτό, ούτε πιστεύω ότι είναι οι φωστήρες της επιστήμης. Θεωρώ ότι έχουν την ίδια αναλογία καλών επιστημόνων/επαγγελματιών όπως και οι υπόλοιπες χώρες.

Απλώς δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα, γιατί το ίδιο θα μπορούσα να κάνω και εγώ. Τα 3.5 χρόνια που δουλεύω στην εταιρία που είμαι είχα την τύχη να δουλέψω με 2 κινέζους (στο ίδιο γραφείο, άρα κάθε μέρα αλληλεπίδραση, για 3 μήνες με τον έναν και 1.5 χρόνο με τον άλλον) και ήταν και οι δύο πολύ "δυνατοί" σ' αυτό που κάνουμε (sw developing). Οπότε θα μπορούσα να εξάγω και εγώ το γενικό συμπέρασμα ότι οι κινέζοι μαμάνε και δέρνουν. Δεν είναι έτσι όμως. Ίσως τα πανεπιστήμια στην Αγγλία να μαζεύουν όντως, λόγω χρημάτων, τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνου, και να προκύπτουν ντουβάρια πολλοί από αυτούς.

Anyway, για να μην τα πολυλογώ (άλλωστε είμαι και εξυπνάκιας :rolleyes: , πρέπει να λέω αυτά που έχω να πω σε λίγες κουβέντες και ειρωνικές), δεν θεωρώ τους κινέζους διαφορετικούς (σε επαγγελματικό επίπεδο) από τους άλλους λαούς, ούτε πιο έξυπνους, ούτε πιο χαζούς. Όπως και δεν θεωρώ ότι αν ένα προϊόν γράφει "made in china" είναι απαραίτητα κακό κατασκευαστικά. Εξαρτάται πάντα από τις διαδικασίες παραγωγής και τον έλεγχο ποιότητας (και τα υλικά φυσικά). Εκτός και αν θεωρείς ότι π.χ. τα iPhone είναι κακής ποιότητας...

Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά πολύ μικρή σχέση υπάρχει μεταξύ της εργατικότητας κάποιον ασιάτων φοιτητών στην Αγγλία με τα συστήματα πιστοποίησης της foxconn και της συμβάσεις outsourcing μεταξύ apple k foxconn.

Και αν κάποιοι σκέφτονται "εε ασιάτες είναι στην μία και στην άλλη περίπτωση", θα πω ότι άλλο οι ασιάτες που προσπαθούν να εξειδικευτούν στην ευρώπη και άλλο οι ανειδίκευτοι-φτωχοί υπάλληλοι στη foxconn που δέχονται τον εξονυχιστικό έλεγχο στη δουλειά τους.

Θα επαναλάβω ότι πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν σε όλες τις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας. Όλες τους ίδιους προμηθευτές έχουν.

Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά πολύ μικρή σχέση υπάρχει μεταξύ της εργατικότητας κάποιον ασιάτων φοιτητών στην Αγγλία με τα συστήματα πιστοποίησης της foxconn και της συμβάσεις outsourcing μεταξύ apple k foxconn.

Και αν κάποιοι σκέφτονται "εε ασιάτες είναι στην μία και στην άλλη περίπτωση", θα πω ότι άλλο οι ασιάτες που προσπαθούν να εξειδικευτούν στην ευρώπη και άλλο οι ανειδίκευτοι-φτωχοί υπάλληλοι στη foxconn που δέχονται τον εξονυχιστικό έλεγχο στη δουλειά τους.

Θα επαναλάβω ότι πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν σε όλες τις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας. Όλες τους ίδιους προμηθευτές έχουν.

Ακριβώς!

Δημοσ.

Mάγκες συμφωνώ μαζί σας στη θεωρία, αλλά διαφωνώ στην πράξη. Την πυρκαγιά στη Foxconn τη μάθατε; Αν συνέβαινε εδώ στην Ελλάδα τώρα θα λέγαμε για τους Έλληνες που πίνουν φραπέδες... Ενώ οι "εργατικοί" Κινέζοι που δουλεύουν λιμοκτονώντας με ένα μαστίγιο από πάνω τους είναι καλύτεροι. Είναι τα καλά standards της Foxconn. Αλήθεια σήμερα είχαμε καμιά νέα αυτοκτονία, ή έφτασε το "χέρι" που τους έβαλε η ίδια η Apple ώστε να διορθωθούν κάπως τα πράγματα;

Στη χώρα μας που πολλοί νέοι άνθρωποι είναι πολύ πιο ικανοί και μορφωμένοι από πολλούς ξένους, δεν υπάρχει μια αντίστοιχη Foxconn. Γιατί;;; Διότι ακόμα και ο μισθός των 590 ευρώ που είναι της πείνας για μας εδώ που ζούμε σε μια από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου (ποιοι το πέτυχαν αυτό άραγε;;;), για τις εταιρείες που κερδοσκοπούν θεωρείται υψηλότατος σε σχέση με την Κίνα, την Τουρκία ή το Πακιστάν!

Από κει και μετά φίλε Mercyful, το έξυπνος δεν το είπα ειδκά για σένα... ήξερα από την αρχή ότι όταν διατυπώνω τέτοιες ολιστικές θέσεις κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός και προκατειλημμένος από αυτούς που εκφράζουν τις λογικές και γενικά παραδεκτές απόψεις. Προσωπικά ως Βιολόγος ξέρω ότι έχεις δίκιο στη θεωρία... όλοι οι άνθρωποι γενετικά έχουμε παρόμοιες δυνατότητες ανεξαρτήτως φυλών. Αλλά η πράξη άλλα μου δείχνει και αυτό έχει να κάνει με το τι παιδεία έχουν αυτοί οι άνθρωποι, διότι άλλο τα γονίδια και άλλο η μάθηση που εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς παράγοντες. Μπορεί να είχες δύο καλούς συνάδελφους... και γω είπα ότι γνώρισα 1 -2 καλά παιδιά... Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από φοιτητές μέχρι post docs, μέχρι supervisors, μόνο καλοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και το δείγμα μου είναι αρκετά μεγάλο. Κοιτάνε πώς θα κοπιάρουν και θα τα μοιραστούν μεταξύ τους, πώς θα σε εκμεταλλευτούν ή πώς θα κάνουν τη βλακεία τους για να βγουν από πάνω και πώς θα κάνουν την κλίκα τους. Βέβαια αυτό το τελευταίο εγώ το θεωρώ προτέρημα σε αντίθεση με μας τους Έλληνες που ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας και σκοτωνόμαστε!

Δεν είναι ότι δεν εκτιμώ την άποψή σου, αλλά και μένα με πείραξε τα δικά μου βιώματα να χαρακτηρίζονται ως στερεότυπες απόψεις με ένα Εύγε στο τέλος έτσι ελαφρά! Αν δε φάνηκε από την αρχή ότι μιλάω με βιώματα θα μπορούσες να με ρωτήσεις. Ένα μόνο έχω να σου πω... Από τόσα άτομα που γνώρισα, μόνο δυο Έλληνες αξίζαμε πραγματικά τα πτυχία που πήραμε και το distinction, γι' αυτό βγήκαμε και πρώτοι στο έτος μας τουλάχιστον! Όχι γιατί είμασταν πιο έξυπνοι, αλλά γιατί ξεσκιστήκαμε στη δουλειά και βοηθούσαμε και τους άλλους. Οπότε με πονά πολύ που πάμε χαμένοι!!! Τέτοιο δυναμικό και να μας θέλουν μόνο να το παίζουμε σερβιτόροι ή άνεργοι! Δεν ξέρω αν το iphone είναι τόσο ποιοτικό όσο θα μπορούσε να είναι, ξέρω όμως ότι μια Ελληνική Foxconn με δικούς μας μηχανικούς, τεχνίτες κτλ θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά.

Δημοσ.

Mάγκες συμφωνώ μαζί σας στη θεωρία, αλλά διαφωνώ στην πράξη. Την πυρκαγιά στη Foxconn τη μάθατε; Αν συνέβαινε εδώ στην Ελλάδα τώρα θα λέγαμε για τους Έλληνες που πίνουν φραπέδες... Ενώ οι "εργατικοί" Κινέζοι που δουλεύουν λιμοκτονώντας με ένα μαστίγιο από πάνω τους είναι καλύτεροι. Είναι τα καλά standards της Foxconn. Αλήθεια σήμερα είχαμε καμιά νέα αυτοκτονία, ή έφτασε το "χέρι" που τους έβαλε η ίδια η Apple ώστε να διορθωθούν κάπως τα πράγματα;

Στη χώρα μας που πολλοί νέοι άνθρωποι είναι πολύ πιο ικανοί και μορφωμένοι από πολλούς ξένους, δεν υπάρχει μια αντίστοιχη Foxconn. Γιατί;;; Διότι ακόμα και ο μισθός των 590 ευρώ που είναι της πείνας για μας εδώ που ζούμε σε μια από τις πιο ακριβές χώρες του κόσμου (ποιοι το πέτυχαν αυτό άραγε;;;), για τις εταιρείες που κερδοσκοπούν θεωρείται υψηλότατος σε σχέση με την Κίνα, την Τουρκία ή το Πακιστάν!

Από κει και μετά φίλε Mercyful, το έξυπνος δεν το είπα ειδκά για σένα... ήξερα από την αρχή ότι όταν διατυπώνω τέτοιες ολιστικές θέσεις κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός και προκατειλημμένος από αυτούς που εκφράζουν τις λογικές και γενικά παραδεκτές απόψεις. Προσωπικά ως Βιολόγος ξέρω ότι έχεις δίκιο στη θεωρία... όλοι οι άνθρωποι γενετικά έχουμε παρόμοιες δυνατότητες ανεξαρτήτως φυλών. Αλλά η πράξη άλλα μου δείχνει και αυτό έχει να κάνει με το τι παιδεία έχουν αυτοί οι άνθρωποι, διότι άλλο τα γονίδια και άλλο η μάθηση που εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς παράγοντες. Μπορεί να είχες δύο καλούς συνάδελφους... και γω είπα ότι γνώρισα 1 -2 καλά παιδιά... Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία από φοιτητές μέχρι post docs, μέχρι supervisors, μόνο καλοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και το δείγμα μου είναι αρκετά μεγάλο. Κοιτάνε πώς θα κοπιάρουν και θα τα μοιραστούν μεταξύ τους, πώς θα σε εκμεταλλευτούν ή πώς θα κάνουν τη βλακεία τους για να βγουν από πάνω και πώς θα κάνουν την κλίκα τους. Βέβαια αυτό το τελευταίο εγώ το θεωρώ προτέρημα σε αντίθεση με μας τους Έλληνες που ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας και σκοτωνόμαστε!

Δεν είναι ότι δεν εκτιμώ την άποψή σου, αλλά και μένα με πείραξε τα δικά μου βιώματα να χαρακτηρίζονται ως στερεότυπες απόψεις με ένα Εύγε στο τέλος έτσι ελαφρά! Αν δε φάνηκε από την αρχή ότι μιλάω με βιώματα θα μπορούσες να με ρωτήσεις. Ένα μόνο έχω να σου πω... Από τόσα άτομα που γνώρισα, μόνο δυο Έλληνες αξίζαμε πραγματικά τα πτυχία που πήραμε και το distinction, γι' αυτό βγήκαμε και πρώτοι στο έτος μας τουλάχιστον! Όχι γιατί είμασταν πιο έξυπνοι, αλλά γιατί ξεσκιστήκαμε στη δουλειά και βοηθούσαμε και τους άλλους. Οπότε με πονά πολύ που πάμε χαμένοι!!! Τέτοιο δυναμικό και να μας θέλουν μόνο να το παίζουμε σερβιτόροι ή άνεργοι! Δεν ξέρω αν το iphone είναι τόσο ποιοτικό όσο θα μπορούσε να είναι, ξέρω όμως ότι μια Ελληνική Foxconn με δικούς μας μηχανικούς, τεχνίτες κτλ θα έκανε πολύ καλύτερη δουλειά.

Φιλε μου τα δικα σου βιοματα δε καθοριζουν και δεν αντιπροσωπευουν την εργατικη ικανοτητα ενως ολοκληρου λαου,πολλων δισεκατομυριων!

Και η Ελληνικη Foxconn ,θα ηταν πολυ πιο αναξιοπιστη!Οχι λογο ανικανοτητας προσωπικου,αλλα λογο διεφθαρμενης ηγεσιας!

Και το οτι δεν εχεις δουλεια,ειναι και δικη σου ευθηνη,γιατι δεν σκεφτηκες ή δεν εψαξες τι προοπτικες θα ειχες σαν βιολογος,στην Ελλαδα!Δε πα να εχεις πτυχίου (αριστούχος φοιτητής) απο τον Αρη,οι ποοπτικες παραμενουν οι ιδιες,με ολα τα υπολοιπα στουρναρια,συναδελφους!

Δημοσ.

Μαζί σου για τις κάκιστες εργασιακές συνθήκες σε τέτοιες γραμμές παραγωγής. Το θέμα μας είναι όμως "ποιότητα apple products 2011".

Τα καλά στάνταρ της foxconn είναι στους πίνακες με τις βλάβες laptop ανά μάρκα που η apple είναι ή πρώτη ή δεύτερη..... από το τέλος... (κονταροχτυπιέται με asus).

Αν θέλετε μπορώ να ψάξω για κανά link.

Δημοσ.

Ντακς, οχι κ ποιοτικα τα ακουστικα... Εγω ειμαι ηδη στο 4ο ζευγαρι εδω κ 2 χρονια...

iphone.png

Τα καλύτερα ακουστικά που είχα ποτέ Thomson, έχουν λουρακι για να κρεμας mp3 player και τα χρησιμοποιώ εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν καθημερινά στο γυμναστήριο και δεν έχουν πάθει τίποτα. Και να χαλάσουν τα ιδια θα πάρω χαλάλι τα 20 ευρω

Δημοσ.

Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τη ποιοτητα και των mac,αλλα και των iphone,εξαρταται βεβαια τι χρηση του κανεις του καθε προιοντος.Η αληθεια ειναι βεβαια,πως δεν ημουν χρηστης apple προιοντων πριν το 2004,οποτε μπορει οντως να εχει πεσει σχετικα με τοτε η ποιοτητα κατασκευης,αλλα αυτο νομιζω ειναι γενικο φαινομενο ολων των εταιριων της αγορας.

Δημοσ.

Τα καλύτερα ακουστικά που είχα ποτέ Thomson, έχουν λουρακι για να κρεμας mp3 player και τα χρησιμοποιώ εδώ και ενάμιση χρόνο σχεδόν καθημερινά στο γυμναστήριο και δεν έχουν πάθει τίποτα. Και να χαλάσουν τα ιδια θα πάρω χαλάλι τα 20 ευρω

παιδια πιστευω οτι θεωρειτε αυτονοητο οτι συγκρινω με τις υπολοιπες εταιριες κατασκευης κινητων

δλδ htc nokia motorola etc

μην ξεχνατε,οτι πληρωνεις παιρνεις

δεν γινεται τα ακουστικα της apple που πωλουνται 20 ευρω να συγκριθουν με αυτα που πωλουνται 60 και 80

Δημοσ.

Καλά ακουστικά είναι αυτά που όταν τα φοράς ακόμα και 4-5 ώρες σχεδόν καθημερινά, δε σε κουράζουν!

Επίσης η ποιότητα, ΙΣΩΣ να είναι και θέμα υποκειμενικό. Ένα κρεβάτι πχ μπορεί να είναι εξαιρετικά ποιοτικό και εξαιρετικό για μια καλόγρια ή για έναν Χ Ψ άνθρωπο ενώ αντίθετα μπορεί να είναι πολύ μέτριο (έως κακό) για μια ιερόδουλη που το χρησιμοποιεί καθημερινά ως εργαλείο δουλειάς.

Το ίδιο ισχύει και με τα προϊόντα τεχνολογίας, τα αυτοκίνητα κτλ κτλ.

Δημοσ.

Επίσης η ποιότητα, ΙΣΩΣ να είναι και θέμα υποκειμενικό. Ένα κρεβάτι πχ μπορεί να είναι εξαιρετικά ποιοτικό και εξαιρετικό για μια καλόγρια ή για έναν Χ Ψ άνθρωπο ενώ αντίθετα μπορεί να είναι πολύ μέτριο (έως κακό) για μια ιερόδουλη που το χρησιμοποιεί καθημερινά ως εργαλείο δουλειάς.

Το ίδιο ισχύει και με τα προϊόντα τεχνολογίας, τα αυτοκίνητα κτλ κτλ.

Και στις 2 περιπτώσεις όμως τα ακουστικά της apple είναι για τα λιοντάρια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...