Προς το περιεχόμενο

Ποιότητα Apple Products εν ετη 2011.

kebinB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής είναι ότι έχουν καλύτερο (πιο εργονομικό-απλό-λειτουργικό ίσως) σχεδιασμό από προϊόντα άλλης εταιρίας. κ, προσοχή!, λέγοντας καλύτερο (εξυπνότερο) σχεδιασμό δεν έννοω το design...

Η διαφόρα που φαίνεται να έχουν στην ποιότητα κατασκευής τα apple products επαναλαμβάνω ότι πιστεύω πως οφείλεται σε πιο επιτυχημένο βιομηχανικό σχεδιασμό των προϊόντων της.

+1

Απο τα πιο σωστα που εχουν ειπωθει...

Πχ το πρωτο macbook pro του 2006 που βγηκε με intel απειχε παρασαγκας σε αισθηση ποιοτητας απο τα περισσοτερα λαπτοπ της αγορας(κυριως λογω αισθησης αλουμινιου κλπ).

Αυτο ομως δεν σημαινε οτι ηταν και πραγματικα ποιοτικο/ανθεκτικο και πραγματι ηταν απο τα πιο ζημιαρικα λαπτοπ και ειχε και θερμοκρασιες μικρου φουρνου κλπ..

Αλλα λοιπον η αισθηση ποιοτητας που αποπνεει λογω υλικων ενα λαπτοπ και αλλο η αξιοπιστια του σε βαθος χρονου, η αντοχη του σε κακομεταχειρηση , οι ζημιες που θα βγαλει κλπ κλπ .

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μου δίνει την εντύπωση οτι έχει γίνει εταιρία που την ενδιαφέρει πιο πολυ το χρήμα.

λογικό δεν είναι, παντα έτσι ήταν.

Δημοσ.

Α! Δεν σας είπα! Μόλις χάλασε μια ολόκληρη σειρά απο εστιτήρες στην κάμερα! Που να το πάω τώρα; Άσε που έχουν καεί και τα Pixels.

(δεν εκπλήζομαι 18 ώρες την ημέρα στο χέρι το έχω εδώ και 10 μήνες)

Δημοσ.

Με πήρανε τηλέφωνο απο το σερβις της Elite πως επισκευάστηκε το μονιτορ.

Τον ρωτάω τι ειτανε στην αρχη μου λέει τροφοδοτικό, μετά Logic Board.

Μαλλον θα μπερδευτηκε. Η Logic Board ειναι κοινό προβλημα στις 24αρες.

Τον ρωτάω για τη μαυρίλα απο το εσωτερικό μέρος του πάνελ και μου λέει το καθάρισε όσο μπορούσε.

Μετά αρχισε να μου αναφέρει κάτι για τσιγάρο και παπαριες. Δέχομαι να υπάρχει κιτρηνίλα απο το τσιγάρο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΛΑ του στυλ στο εσωτερικό πισω απο το γυαλί μονο σε συγκεκριμένα συμεια. λες και ο καπνος εκανε waves μεσα στην οθόνη και πηγε μονο στο συγκεκριμένο σημείο. ρε θα μας τρελάνουνε; Ελπίζω να είδατε τα χάλια της οθόνης. Αυτη η μαυριλα φυσικα και δεν υπηρχε μια μέρα πριν που το μονιτορ λειτουργουσε κανονικότατα.

Αυτη τιστμή γιατι ειμαι εκτος ελλάδος δεν μπορώ να παω να τη δω μέχρι τη δευτέρα.

Τον ξαναπαίρνω απορημενος και τον ρωτάω για την μαυριλα που δεν εχει φυγει. Σχετικά νευριασμένος αρχεισε να μου λέει πως η οθόνη ηταν σε χάλια κατάσταση. και τι μου τι λες; εγω το προκάλεσα; στην εφερα για να την πάρω όπως την ειχα.

Τον ρωτάω αν αυτό φενεται, γιατί θα εχω σοβαρο προβλημα μιας και δουλευω αρχεια cad και photoshop, και μου λέει δεν εχω ιδεα και αλλα τετοια αλαμπουρνέζικα, τον ρωτησα "Δλδ σε ασπρο φοντο φενεται;" και δεν ηξερε να μου απαντησει.

Δλδ τι πηρε και εκανε; αλλαξε ενα logic board καθαρισε λιγο το γυαλι και τελείωσε η δουλεία;

Πηρα αμέσω στηνς iSquare και αρχισα τα κραξιματα. Μου ειπανε αν δεν μεινω ικανοποιημενος απο το σερβις της ελιτ να παω σε αλλο service.

π.σ η φωτογραφια με το μαρυσιμα μετα απο εκεινη την ατυχη μέρα ειναι στη πρώτη σελίδα, για να αναφέρω ακριβώς τι έγινε ακουστηκε ενα παφ η οθονη αρχισε να τρεμοσβηνει και τελος σβηνει. Camera μικρόφωνα λειτουργουσανε κανονικα. μυρησε εντονα καμένο πλαστικο.

Επισης μου ανέφερε πως αν θέλω εξτρα καθάρισμα πως πρέπει να πληρωσω.

Εχετε να μου δώσετε συμβουλές;

Δημοσ.

θα μπορουσαν να ακυρωσουν την εγγυηση λογω καπνισματος

http://www.bit-tech.net/news/hardware/2009/11/23/smoking-voids-apple-warranties/1

πουθενα δεν αναγράφεται μέσα στο apple care plan terms and condtions KATI για τσιγάρο. αρα στον αερα μου πάει ολο το σκηνικο για το τσιγάρο. αφου δεν εναγράφεται ειναι αναγκασμενοι να το επισκευάσουν.

http://images.apple.com/legal/applecare/docs/EMEA_APP_Greek_GRv5.2.pdf

Δημοσ.

Είναι γνωστές οι δικαιολογίες του τύπου καπνίζεις στο δωμάτιο..; Μήπως έχει πολύ σκόνη...η πολύ υγρασία..έλεος...μήπως είναι τόσο συνηθισμένα τα αποστειρωμένα δωμάτια στο σπίτι του καθενός και έχω μείνει πίσω..;

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ισχύει για το πόσο αντέχουν οι συσκευές της. Μου έχουν χαλάσει δύο mighty mouse, δύο αλουμινένια ενσύρματα πληκτρολόγια, μου έχει σπάσει το γυαλί ενός iPhone 3GS, μου έχει χαλάσει το mute και το volume down της ίδιας συσκευής καθώς και το home button ενός iPhone 4.

Και λέω ότι "δεν ξέρω τι ισχύει" διότι α) σε πολλές περιπτώσεις κάνω κάκιστη χρήση (το ένα mighty mouse το είχα εκσφενδονίσει σε τοίχο λόγω... νεύρων, η οθόνη του iPhone 3GS "λύγισε" ύστερα από χτύπημα με ταχύτητα πάνω σε μυτερή κοτρώνα με αμέτρητες προηγούμενες βουτιές σε πλακάκια, μάρμαρα, πέτρες, άσφαλτο...) και β) άλλες συσκευές, άλλων εταιρειών, έχουν στα χέρια μου πολύ μεγαλύτερο failure rate. Απλά δεν δίνω σημασία διότι δεν με έχουν πονέσει τόσο στην τσέπη. Π.χ. για τα δύο Apple πληκτρολόγια που μου χάλασαν, έχω πετάξει άλλα 6-7 της Microsoft.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ισχύει για το πόσο αντέχουν οι συσκευές της. Μου έχουν χαλάσει δύο mighty mouse, δύο αλουμινένια ενσύρματα πληκτρολόγια, μου έχει σπάσει το γυαλί ενός iPhone 3GS, μου έχει χαλάσει το mute και το volume down της ίδιας συσκευής καθώς και το home button ενός iPhone 4.

Και λέω ότι "δεν ξέρω τι ισχύει" διότι α) σε πολλές περιπτώσεις κάνω κάκιστη χρήση (το ένα mighty mouse το είχα εκσφενδονίσει σε τοίχο λόγω... νεύρων, η οθόνη του iPhone 3GS "λύγισε" ύστερα από χτύπημα με ταχύτητα πάνω σε μυτερή κοτρώνα με αμέτρητες προηγούμενες βουτιές σε πλακάκια, μάρμαρα, πέτρες, άσφαλτο...) και β) άλλες συσκευές, άλλων εταιρειών, έχουν στα χέρια μου πολύ μεγαλύτερο failure rate. Απλά δεν δίνω σημασία διότι δεν με έχουν πονέσει τόσο στην τσέπη. Π.χ. για τα δύο Apple πληκτρολόγια που μου χάλασαν, έχω πετάξει άλλα 6-7 της Microsoft.

Λεφτά ποτέ και που μοιραζεις να Περάσω καμία βόλτα;

iphone.png

Δημοσ.

εγω παλι εχω αρχισει να καταληγω οτι πλεον ποιοτικα ειναι μονο τα αξεσουαρ της apple (magic mouse trackpad keyboard earphones)

για τα υπολοιπα (τα pc,laptops) αν δωσεις αντιστοιχα χρηματα παιρνεις και αντιστοιχη ποιοτητα

βεβαια ολα εξαρτωνται απο την χρηση... εμενα η μονη συσκευη που μου χαλασε ever ειναι ενας ssd για ολα τα αλλα εχω κανει λαμακια εγω (μιλαω ανεξαρτητα με τα brands)

Δημοσ.

Η ποιότητα έχει άμεση σχέση με η χρήση και προσωπικά αναλόγως με τη χρήση που ΘΑ κάνω, αγοράζω. Προϊόντα apple σε crash test δεν έχω υποβάλλει γιατί και ακριβούτσικα είναι και δεν υπήρξε λόγος μέχρι τώρα. Το iphone έχει φάει κάτι πτώσεις αλλά κατά βάση το έχω σε μια πλαστική θήκη και απορροφά τους κραδασμούς και όλα καλά.

Πάντως από mouse έχω πραγματικά μείνει άφωνος με το πόσο έυκολα μου χάλασαν 2 (logitech / microsoft [νομίζω]) laser mouse το 2007-2008. Και όχι της πλάκας... 40 € έκαστο. Ειδικά το logi, απλά χτύπησα το χέρι μου δίπλα του στο γραφείο και αυτό αναπήδησε και τέλος. Δεν ανταποκρίθηκε ποτέ ξανά. Και τότε είπα τέλος. ΜΟΝΟ optical στο εξής. Και αγόρασα ένα logitech optical (MX518? κάτι τέτοιο) και φάει πτώσεις, σουτ κτλ κτλ και ακόμα λειτουργεί σαν την πρώτη μέρα!!! Αφού σκέφτομαι να πάρω ένα ίδιο για μελλοντική χρήση.

Θέλω να καταλήξω λοιπόν, ότι ανάλογα με τη χρήση που θα κάνεις, παίρνεις και το αντίστοιχο προϊόν που θα αντέχει. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντέχει τη συνήθη χρήση. Τα πολύ ευαίσθητα προϊόντα με εκνευρίζουν. Εντάξει, δε λέω να παίζεις μπάλα με το λαπτοπ αλλά να αντέχει λιγάκι ρε παιδί μου. Να μη χαλάει με το παραμικρό όπως εμένα τα laser ποντικάκια! (Δύο εμβδομάδες δεν πρόλαβαν να βγάλουν!)

Δημοσ.

εγω παλι εχω αρχισει να καταληγω οτι πλεον ποιοτικα ειναι μονο τα αξεσουαρ της apple (magic mouse trackpad keyboard earphones)

για τα υπολοιπα (τα pc,laptops) αν δωσεις αντιστοιχα χρηματα παιρνεις και αντιστοιχη ποιοτητα

βεβαια ολα εξαρτωνται απο την χρηση... εμενα η μονη συσκευη που μου χαλασε ever ειναι ενας ssd για ολα τα αλλα εχω κανει λαμακια εγω (μιλαω ανεξαρτητα με τα brands)

Ντακς, οχι κ ποιοτικα τα ακουστικα... Εγω ειμαι ηδη στο 4ο ζευγαρι εδω κ 2 χρονια...

iphone.png

Δημοσ.

Ρε παιδιά αφού αντί να φτιάξουν τα εργοστάσια στην Αμερική, τα φτιάχνουν στην Κίνα. Ποια είναι αυτή η Foxcon πώς τη λένε;;; Εδώ αποφεύγουμε τις Κινέζικες οδοντογλυφίδες, λέτε τα Κινέζικα Apple να είναι ποιοτικά;

Από κει και μετά έχω δει και τους Κινέζους στον ανταγωνισμό... Μηδέν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που και αυτοί δε φτάνουν στο top... και από χαρακτήρα... έχει και καλά παιδιά αλλά είναι συνήθως... άστο. Απορώ, ειδικά για ορισμένους, πώς τους δίνουν τα πτυχία στη Βρετανία!

Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω πως ήταν τα προϊόντα της apple παλαιότερα, αλλα τον τελευταίο χρόνο έχω στην κατοχή μου 1 iPod touch 2g, 1 phone4 και ένα 15 Mbp 2011 και είναι εξαιρετικά ποιοτικά. Δλδ πριν Πόσο καλύτερα ήταν; Πραγματικά με εντυπωσιάζει ο,τι λέτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...