Προς το περιεχόμενο

Ποιότητα Apple Products εν ετη 2011.

kebinB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατα τη γνώμη μου η ποιότητα σε σχέση 5-7 χρόνια πριν (μονο για τέτοιο χρονικό διαστημα μπορώ να μιλάω) έχει πέσει κατακόρυφα.

Φυσικά και τα προηγούμενα χρόνια υπαρχουν προβλήματα βλέπε προβλήματα με υδροψυξη των G5 κλπ.

Σημερινά προβλήματα που έχουν πέσει στη δικά μου αντίληψη:

superdrives

hardisks

logic boards

Πρόσφτατα θυματα δικά μου σε χρονικό διάστημα ουτε ενός μηνα.

Macbook pro 15 i7 καμμενο logic board.

Apple 24 cinema display καμένο panel, παφ και μυρησε πλαστικό όλο το σπιτι απορώ πως δεν πήρε και καμια φωτια τον πάτο τους μέσα.

Άραγε αν έλειπα απο το σπιτι και επαιρνε φωτια ολο το διαμέρισμα (πες τωρα) ποιος θα το κάλυπτε;

πλέον θεωρω ενα AppleCare plan απαραίτητο για να μην μείνεις ποτέ κρεμασμένος.

Εχουμε περάσει πλεον στη μαζικη παραγωγή και αυτο εχει μονο αρνητικά.

Απειρα τοπικς για φουρνιες με χαλασμένων logic board; που ειναι ενα replacemnent program;

Topic για χαλασμένες Apple 24 cinema display με προβλήματα κυρίως στο logic board. που ειναι ενα replacement program;

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ. πραγματικά, το χω ξαναπει εχω βαρεθει να πληρωνω την κωλοεταιρία, καλο το λειτουργικο καλο το eye candy αλουμίνιο αλλα δεν ξέρω κατα πόσο μπορουμε να τα θυσιάζομε για την ποιότητα.

Αν εχετε ανάλογες, εμπειρίες πρακαλώ γράψτε τες.

Σε κανενα μισαωρο θα παω στο AppleStore του μονάχου να τους κράξω και να διεκδικήσω 27άρα μιας και 24αρα για μένα ειναι ελατωματικές πλεον.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δυστηχώς η Apple εχει χαλάσει αρκετά την ποιότητα της. ( χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν εχει ποιότητα.)

Μου δίνει την εντύπωση οτι έχει γίνει εταιρία που την ενδιαφέρει πιο πολυ το χρήμα.

Ελπίζω να είμαι λάθος.

Εγγύηση είχαν τα προιόντα που σου χάλασαν??

Δημοσ.

Βάλε σε αυτά και αρκετά προβλήματα με την κυκλοφορία καινούριων προϊόντων... το κακό/καλό (ανάλογα αν θες να θάψεις την apple ή όχι) είναι ότι εκτός της ποιότητας που έχει πέσει, έχουν αυξηθεί και οι πελάτες της. Δηλαδή τα νορμαλ ποσοστά αστοχίας υλικού μεταφράζονται σε ακόμα περισσότερους δυσαρεστημένους πελάτες.

Ότι έχει ακμή, έχει και παρακμή... αν και ακόμα βρίσκετε πολύ ψηλά σε πχοιότητα

εικόνα της καμένης 24 cinema display.

photoqdq.jpg

γραφείο ikea;;; :P

Δημοσ.

Εμένα μου έχουν καεί μερικά Pixel στο iPhone 4 και έχουν καεί μερικοί εστιτήρες στην πίσω κάμερα.

Δηλαδή τώρα (φτου Φτου χτφου) αν πάθει κάτι το MacBook μου χωρίς Apple Care δεν κάνω τίποτα με την Εγγύηση; :o

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα μόλις μου χάλασε ο φορτιστής του MacBook Pro. Υποθέτω δηλαδή ότι χάλασε αυτός και όχι η θύρα (θέλω να ελπίζω). Ωραίοι οι μαγνήτες, αλλά άμα είναι να χαλάνε τόσο εύκολα...

Ευτυχώς δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο και είναι μέσα στην εγγύηση. Ελπίζω να μην έχω πρόβλημα να τον αντικαταστήσω ή να μου τον επιδιορθώσουν.

Δημοσ.

Εμένα μου έχουν καεί μερικά Pixel στο iPhone 4 και έχουν καεί μερικοί εστιτήρες στην πίσω κάμερα.

Δηλαδή τώρα (φτου Φτου χτφου) αν πάθει κάτι το MacBook μου χωρίς Apple Care δεν κάνω τίποτα με την Εγγύηση; :o

Η εγγυηση ειναι για ενα χρονο! Μετα το χρονο ομως τι κανει; Αν σου κρεμασει κανενα logic board εισαι διαθετημενος να σκας κανενα χιλιαρικο;

iphone.png

Δημοσ.

Ωραίοι οι μαγνήτες, αλλά άμα είναι να χαλάνε τόσο εύκολα...

δεν είναι απλά ωραίοι... κορυφαίοι είναι (αν και ευτυχώς, ακόμα δεν μου έλειψαν με τον vaio)

Δημοσ.

δεν είναι απλά ωραίοι... κορυφαίοι είναι (αν και ευτυχώς, ακόμα δεν μου έλειψαν με τον vaio)

ειναι οτι θα τους χρειαστείς σε μια κακια στιγμή!

Δημοσ.

Κατα τη γνώμη μου η ποιότητα σε σχέση 5-7 χρόνια πριν (μονο για τέτοιο χρονικό διαστημα μπορώ να μιλάω) έχει πέσει κατακόρυφα.

Φυσικά και τα προηγούμενα χρόνια υπαρχουν προβλήματα βλέπε προβλήματα με υδροψυξη των G5 κλπ.

Σημερινά προβλήματα που έχουν πέσει στη δικά μου αντίληψη:

superdrives

hardisks

logic boards

Πρόσφτατα θυματα δικά μου σε χρονικό διάστημα ουτε ενός μηνα.

Macbook pro 15 i7 καμμενο logic board.

Apple 24 cinema display καμένο panel, παφ και μυρησε πλαστικό όλο το σπιτι απορώ πως δεν πήρε και καμια φωτια τον πάτο τους μέσα.

Άραγε αν έλειπα απο το σπιτι και επαιρνε φωτια ολο το διαμέρισμα (πες τωρα) ποιος θα το κάλυπτε;

πλέον θεωρω ενα AppleCare plan απαραίτητο για να μην μείνεις ποτέ κρεμασμένος.

Εχουμε περάσει πλεον στη μαζικη παραγωγή και αυτο εχει μονο αρνητικά.

Απειρα τοπικς για φουρνιες με χαλασμένων logic board; που ειναι ενα replacemnent program;

Topic για χαλασμένες Apple 24 cinema display με προβλήματα κυρίως στο logic board. που ειναι ενα replacement program;

ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ. πραγματικά, το χω ξαναπει εχω βαρεθει να πληρωνω την κωλοεταιρία, καλο το λειτουργικο καλο το eye candy αλουμίνιο αλλα δεν ξέρω κατα πόσο μπορουμε να τα θυσιάζομε για την ποιότητα.

Αν εχετε ανάλογες, εμπειρίες πρακαλώ γράψτε τες.

Σε κανενα μισαωρο θα παω στο AppleStore του μονάχου να τους κράξω και να διεκδικήσω 27άρα μιας και 24αρα για μένα ειναι ελατωματικές πλεον.

εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να εχεις καποιο προβλημα με τα ρευματα σπιτι σου?

ειναι παρα πολλα για 1 μηνα οπως λες

Δημοσ.

Πιστεύω ότι η ποιότητα κατασκευής των apple δεν διαφέρει καθόλου από τους ανταγωιστές της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν τους ίδιους προμηθευτές σε Ινδία-Κίνα-Ταιβάν κτλ...

Αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής είναι ότι έχουν καλύτερο (πιο εργονομικό-απλό-λειτουργικό ίσως) σχεδιασμό από προϊόντα άλλης εταιρίας. κ, προσοχή!, λέγοντας καλύτερο (εξυπνότερο) σχεδιασμό δεν έννοω το design...

Για παράδειγμα, πολλά Hewllet Packard laptop για την αυξομείωση της έντασης έχουν touch κουμπάκια, που είναι full ελλατωματικά και buggy. Η apple δεν 8α το κάνει ποτέ αυτό, θα σου βάλει κανονικό πλήκτρο που ξέρει ότι δεν θα χαλάσει. Κ θα στο βάλει κ στα F πλήκτρά για να μην σου φαίνεται άσχημο.

Γνώμη μου kebinB είναι ότι όσες πιθανότητες είχε να σου μείνει στο χέρι ένα panel άλλης μάρκας αντίστοιχης χρηματικής αξίας, δυστυχώς ίδιες πιθανότητες έχει και η cinema display. Τα ίδια χέρια τις φτιάχνουν όλες (είτε apple, είτε samsung, είτε lg)

Κατά την γνώμη μου το outsourcing (σύστημα υπεργολαβιών - δόσιμο κομμάτιου παραγωγής σε τρίτους) της apple είναι στο ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές της. Δλδ δεν καταφέρνει με τους όρους των συμβάσεων με τους προμηθευτές της να εξασφαλίσει κάπως καλύτερη ποιότητα έναντι των υπολοίπων.

Η διαφόρα που φαίνεται να έχουν στην ποιότητα κατασκευής τα apple products επαναλαμβάνω ότι πιστεύω πως οφείλεται σε πιο επιτυχημένο βιομηχανικό σχεδιασμό των προϊόντων της.

K συγκεκριμένα πάνω στο θέμα μας, οι όποιες διαχρονικές διαφορές σε ποιότητα των apple προϊόντων για μένα και πάλι ανάγεται στο πόσο σκληρό γίνεται, ανά εποχή, το παιχνίδι στο outsourcing των εταιριών τεχνολογίας στην Ασία.

Δημοσ.

εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να εχεις καποιο προβλημα με τα ρευματα σπιτι σου?

ειναι παρα πολλα για 1 μηνα οπως λες

εγιναν σε δυο διαφορετικά σπίτια. το ενα και ολας ηταν καινουργια οικοδομή. ποτέ σε κανένα απο τα δυο σπιτια δεν ειχα πρόβλημα με ρευματα και χαλασμενα μηχανήματα μα ποτέ ουτε σεσουαρ που λέει ο λογος.

@παζαριοτης.

παλια παίρναμε MAC products για την αντοχή στο χρόνο, είχα ibook και τωρα το εχει φιλος μου που μετά από τοσα χρόνια δεν εχει πετάξει ουτε disk failure, βλέπω άτομα στη γερμανια που κανουνε ακόμα τη δουλεία τους με powerbook αυτό κάτι λέει για αντοχή στο χρόνο.

πλεον για εμενα μετα το πρωτο χρονο εγγυησης ολα ειναι κορόνα γράμματα, φυσικα και συμφωνω σε ολα αυτά οτι εχει καλο βιομηχανικο σχεδιασμό αλλα δεν πληρωνεις μονο αυτό, (το ανέφερα και ως eye candy) πλεον τα προιοντα βγαινουν όπως όπως λόγο αυξησης της ζητησης.

οταν ο αλλος παει να παρει macbook για να μπαινει στο facebook και να κανει chat (και ειναι πάρα πολύ αυτοί) και μερικοι τους πρωτείνουν να παρουν μακ για την ευκολια κλπ στη μάπα μας τρωμε αυτη την χαμηλη πλεον ποιότητα.

επισης σαν εταιρια και αφου παιρνεις τοσα φράγκα τουλάχιστον έχει στο νου σου να αναγνωρίσεις το προβλημα σε μια σειρά προιόντων.

περιμένω χαρτια υπογεγραμένα απο το service της Elite πως το πανελ καικε. συνοδευομενο απο μια επιστολη δικια μου θα ζητησω αντικατάσταση σε 27αρι μοντελ για οτι τράβηξα και για τα χειρότερα που μπορούσαν να συμβουν. επίσης θα επισυνάψω ολα τα προβλήματα που ειχαν και αλλοι απο τα forum της Apple και ο θεος βοηθός. ελπιζω στο εξωτερικο να εχω καλυτερη μεταχείρηση.

επίσης δεν με ικανοποίει η αλλαγή του panel για τους λόγους οτι για να βραχυκηκλωθηκε θα ειχε προβλημα το τροφοτικο και το logic board. επισης ειναι μεγάλο το ποσοστο το επόμενο πανελ να εχει bleeding (το δικο μου δεν ειχε) αν εχει τι κανω; θα ξαναπεράσω απο τη βαβουρα του σερβις και αυτο θα με εμποδίσει απο δουλεία που θέλω να βγάλω.

όπως μου φέρονται θα τους φερθώ. κατσικια ολοι τους να πουμε!

Δημοσ.

παλια παίρναμε MAC products για την αντοχή στο χρόνο, είχα ibook και τωρα το εχει φιλος μου που μετά από τοσα χρόνια δεν εχει πετάξει ουτε disk failure, βλέπω άτομα στη γερμανια που κανουνε ακόμα τη δουλεία τους με powerbook αυτό κάτι λέει για αντοχή στο χρόνο.

Εγώ αυτήν την διάρκεια των mac συστημάτων την αιτιολογώ περισσότερο με software λόγους παρά με hardware. Μην ξεχνάμε ότι και η apple υποστηρίζει κάλα και εμάς τους χρήστες παλίων συστημάτων. Δλδ το macbook μου δεν νίωθω ότι έχει παλιώσει ιδιαίτερα μετά από 4 χρόνια γιατι έχω ότι driver βγαίνει για νέα περιφερειακά ή γιατί δεν έχω ταράξει τον δίσκο του στα format κ στα defrag (και για ακόμη πολλούς software λόγους)

Δημοσ.

Σιγουρα ειναι ενας συνδιααμος αυτου!

Αλλα οπως ειπε και ο αλεξ οσο αυξανεται η παραγωγη τοσο θα αυξανονται και τα προβληματα στο hardware!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...