Προς το περιεχόμενο

Διαγραφη δεδομενων απο εσωτ.σκληρο.!!

Kastrato88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ αρχας χαιρετω ολους τους χρηστες του φορουμ..καλως σας βρηκα!Εχω το εξης προβλημα λοιπον παιδια.Για λογο που ειναι λιγο δυσκολο να εξηγησω λεπτομερως(αλλα εχει να κανει με φουστανι:P) διαγραφηκαν ολα μα ολα μα ολα τα δεδομενα του εσωτερικου μου σκληρου.Επισης υπαρχει σοβαρο προβλημα με τον εξωτερικο μου αλλα αυτη τη στιγμη με καιει ο εσωτερικος,αφου μου φαινεται λιγοτερο σοβαρο το προβλημα του.Τες πα,συνεχιζω.Αφου λοιπον διαγραφηκαν τα παντα και εφαγα το σοκ αυτο,ενα φιλαρακι που εχει περισοτερες γνωσεις απο μενα και ασχολειται γενικα μου κατεβασε ενα προγραμμα που λεγεται file scavenger και μου ειπε οτι με τη βοηθεια του προγραμματος μπορει να σωθουν τα δεδομενα.Αυτο λοιπον κανει το εξης:στην αρχη κανει κατι σαν scan για να βρει τα δεδομενα προτου αρχισει να τα ανακτα.Η διαδικασια αυτη κρατα αρκετη ωρα και το κακο της υποθεσης ειναι οτι καπου στο 60% για λογο που δε γνωριζω ο υπολογιστης επανεκκινει μονος του φυσικα ακυρωνοντας οσα εκανε το προγραμμα εως τωρα.Το θεμα μου ειναι αρχικα αν το προγραμμ αυτο ειναι αξιοπιστο και κατα δευτερον πώς μπορω να αντιμετωπισω το προβλημα της επανεκκινησης.Παρακαλω τη βοηθεια σας γιατι καταλαβαινετε και απο τη δικη σας εμπειρια οτι το να χανεις δεδομενα απο ενα σκληρο ειναι πολυ...σκληρο.Καθε βοηθεια θα εκτιμηθει.Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Καλώς όρισες στο φόρουμ καταρχήν...

Τυχαίο ότι σου μιλάει φουστάνι; Δεν νομίζω :lol:

Λοιπόν αυτό που θα έπρεπε να κάνεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη, είναι να αποσυνδέσεις το δίσκο από το pc. Υποθέτω ότι είναι δευτερεύον δίσκος και όχι ο κύριος με το λειτουργικό.

Οι επανεκκινήσεις που λες μπορεί να οφείλονται σε πολλά. Καταρχήν να δούμε τις θερμοκρασίες σου...

Στη συνέχεια ένα πολύ καλό πρόγραμμα ανάκτησης είναι το Active @ File Recovery. Δεν είναι free είναι επί πληρωμή. Αν τα βρει έχει καλώς... Το πρόγραμμα που σου είπε ο φίλος σου δεν το γνωρίζω δυστυχώς για να σου πω γνώμη.

Τέλος θα ήθελα να μάθω με ποιον τρόπο έγιναν διαγραφή τα αρχεία...

• Moderators
Δημοσ.

Το προγραμμα ειναι αξιοπιστο, μπορεις να ελεγξεις και αυτο το thread, αφιερωμενο σε αντιστοιχα προγραμματα και καταστασεις.

Οσον αφορα το restart , θα πρεπει να εντοπισεις απο που προερχεται. Φταιει το software?Δοκιμασε καποιο αλλο απο το thread που σου προτεινα.

Φταιει ο σκληρος,λογο hardware προβληματος? Θα πρεπει να τον ελεγξεις.Προσοχη ομως, μαθε αν τα διαγνωστικα τεστ του σκληρου σου (τα οποια πιθανοτατα θα βρεις στο site του κατασκευαστη) εχουν επιπτωσεις οσον αφορα το recovery.

Φταιεi καποιο αλλο hardware?Το restart εμφανιζεται σε αλλες περιπτωσεις ή μονο κατα το scan?Το οτι το κανει παντα (σωστα?) στο 60%, μπορει να υποδηλωνει πως ο σκληρος σου εχει καποιο προβλημα.

Μετα το restart παιρνεις καποιο μηνυμα?"Restarted because of hardware failure" ή κατι τετοιο?Μηπως παιρνεις μπλε οθονη, εστω και για 1 δευτερολεπτο?

Edit:Busted

Δημοσ.

Ξεχασα να αναφερω πως ο σκληρος ειναι 500αρης seagate 32MB.Δυστυχως Καρμεν ο σκληρος αυτος ειναι ο πρωτευων που περιεχει και το λειτουργικο.Νομιζω πως δεν ειναι θεμα θερμοκρασιας γιατι μου περασε απο το μυαλο και ετσι ανοιξα το κουτι και εβαλα να χτυπαει το δισκο ανεμιστηρας κανονικος αλλα και παλι τιποτα.Gi0 εχει τυχει να κανει restart αλλα τον τελευταιο (αρκετο)καιρο δεν το εκανε.Εξαλλου τα restart εγιναν στο ιδιο σημειο του scan οποτε ειναι αρκετα βεβαιος οτι κατι εχει να κανει με το προγραμμα.Μετα το restart δεν παιρνω καποιο μηνυμα ουτε εχω μπλε οθονη.Μονο οταν αναβει παλι μου λεει το κλασικο σε τετοιες περιπτωσεις οτι εγινε επανεκκινηση και μου δινει τις επιλογες της ασφαλους λειτουργιας,της κανονικης εκκινησης των windows και κατι ακομα.Οπως οταν ας πουμε εχει διακοπη ρευματος και ξανααναβει.Το thread θα το διαβασω αυριο γιατι τωρα ειμαι πτωμα.Ευχαριστω παντως για τις αμεσες απαντησεις και παρακαλω οποιος εχει αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα η εχει καποια ιδεα η συμβουλη,να μη διστασει!

• Moderators
Δημοσ.

.Gi0 εχει τυχει να κανει restart αλλα τον τελευταιο (αρκετο)καιρο δεν το εκανε.Εξαλλου τα restart εγιναν στο ιδιο σημειο του scan οποτε ειναι αρκετα βεβαιος οτι κατι εχει να κανει με το προγραμμα.

'H με τον σκληρο.

Ή με κανενα απο τα δυο εαν εισαι αρκετα ατυχος, αλλα προς το παρον εστιασε στον σκληρο και τη δοκιμη αλλου software

Μετα το restart δεν παιρνω καποιο μηνυμα ουτε εχω μπλε οθονη.Μονο οταν αναβει παλι μου λεει το κλασικο σε τετοιες περιπτωσεις οτι εγινε επανεκκινηση και μου δινει τις επιλογες της ασφαλους λειτουργιας,της κανονικης εκκινησης των windows και κατι ακομα.Οπως οταν ας πουμε εχει διακοπη ρευματος και ξανααναβει.

Απενεργοποιησε το αυτοματο restart σε περιπτωση μπλε οθονης. Ισως υφισταται, αλλα δεν προλαβαινει να φανει. Αν συμβαινει κατι τετοιο, θα ειναι χρησιμο το μηνυμα που θα εμφανιζει.

Δημοσ.

Λίγο φλου μας τα λες Καστράτε, κι όσο κι αν η εξήγηση "φουστάνι" προσωπικά με καλύπτει συνήθως, αναρωτιέμαι αν έχουμε πλήρη και σωστή εικόνα.

Εξ' ου και οι κάτωθι ερωτήσεις :

Είπες πως έχουν διαγραφεί όλα μα όλα μα όλα τα δεδομένα του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ σου σκληρού. Ας αφήσουμε το "γιατί", και πες μας για το "πώς". Διότι, κρίνοντας από την διατύπωσή σου, ένας κι άλλος κανένας είναι, Ο εσωτερικός σου σκληρός. Ναι; Όχι; ...Αν ναι, πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσεις πώς ακριβώς έγινε αυτό που δήλωσες, διότι ΔΕΝ μπορεί να γίνει πατώντας κανείς ένα κουμπάκι από τα Windows (θεωρώντας πως ο ΕΝΑΣ και μοναδικός σκληρός μηχανήματος, κουβαλάει τα εν λόγω Windows - ή τεσπα το λειτουργικό, ΟΠΟΙΟ και να' ναι αυτό). Eκτός κι αν έγινε μέσω CD εγκατάστασης λειτουργικού...(αν και χοντρό το κόβω κάτι τέτοιο); Για τί, αλήθεια, μηχάνημα μιλάμε; Desktop ή Laptop; 'Η "απλά" είχε συνδεθεί σε κάποιο άλλο μηχάνημα ο δίσκος σου; Και τί έγινε στη συνέχεια; Ελπίζω όχι εγκατάσταση λειτουργικού, γιατί αν στον "σβυσμένο σου δίσκο" περάστηκε μετά λειτουργικό και προσπαθείς ΕΤΣΙ ν' ανακτήσεις αρχεία, δεν σε βλέπω να 'χεις τύχη... Αν όχι, πώς χρησιμοποίησες το File Scavenger; Τον συνέδεσες αλλού; Ή χρησιμοποίησες κάποιο bootable CD;

Όσο για το ότι επανεκκινεί ο υπολογιστής, δεν είναι καθόλου θετικό σε πρώτη ανάγνωση. Αλλά χρειάζεται ν' απαντήσεις στα παραπάνω, για να καταλάβουμε τις συνθήκες και το τί ακριβώς έγινε, για πάμε παρακάτω (μιας και έχω υποψία ότι μπορεί να μη φταίει και κανείς, καθώς ανέφερες πως ο δίσκος είναι Seagate πεντακοσάρης....)

Δημοσ.

Το πραγμα ειναι αρκετα απλο για το πώς εγινε και συγνωμη αν δεν εγινα απολυτα κατανοητος αλλα οι γνωσεις μου πανω στα θεματα του υπολογιστη γενικα δεν ειναι και τοσο επισταμενες.Το"φουστανι" που λεμε για καποιο λογο επαθε ενα καποιο σοκ και λεει τι θα του κανω τι θα του κανω..ας του καταστρεψω τους σκληρους που ξερω οτι θα τον πονεσει.Στον εσωτερικο σκληρο λοιπον για τον οποιο ανοιξα το thread αρχισε να βρισκει ο,τι αρχειο υπαρχει,απο μουσικες,ταινιες,παιχνιδια,εικονες και αρχισε να παταει shift+del σε οτιδηποτε συναντουσε.Ο υπολογιστης ειναι desktop,αν θελεις μπορω να σου δωσω περισσοτερες λεπτομερειες για τα τεχνικα χαρακτηριστικα..Εχει εναν και μοναδικο εσωτερικο σκληρο οπου υπαρχει το λειτουργικο το οποιο ειναι οκ..Δεν εγινε εγκατασταση καποιου λογισμικου.Ημονη προσπαθεια που εχω κανει ειναι μεσω του file scavenger,δεν εχω εγκαταστησει ΤΙΠΟΤΑ αλλο.Τo file scavenger το κατεβασα απο το ιντερνετ,το εβαλα να κανει το σκαν και στο σημειο που ανεφερα ο υπολογιστης επανεκκινησε και τις 2 φορες που το επιχειρησα.Δε χρησιμοποιησα bootable CD.Ελπιζω να ξεδιαλυνα καποιες αποριες σου και περιμενω με αγωνια την απαντηση σου αφου ειδα σε αλλα thread οτι εχεις ασχοληθει με το θεμα.Αν υπαρχει καποια αλλη σχετικη ερωτηση,εδω ειμαι..

Δημοσ.

Ποπο φίλε καστράτε σου την έκατσε για τα καλά το φουστάνι...

Άλλους τους γρατζουνάνε με κλειδιά το αμάξι για εκδίκηση αλλά το δικό σου δεν το χω ξανακούσει...

(Ευτυχώς η δικιά μου δεν ξέρει καθόλου από pc/mac...)

Καλή τύχη με τα δεδομένα σου...

Δημοσ.

Ευχαριστω ρε φιλε,εχει οντως ενα ταλεντο στο να σοκαρει με τις αντιδρασεις της..:P.Τουλαχιστον στο μελλον θα εχω κανει τα κουμαντα μου..και ελπιζω να μην την παθει αλλος με τον ιδιο τροπο.Προσοχη στους σκληρους παιδια!

Δημοσ.

Ευχαριστω ρε φιλε,εχει οντως ενα ταλεντο στο να σοκαρει με τις αντιδρασεις της..:P.Τουλαχιστον στο μελλον θα εχω κανει τα κουμαντα μου..και ελπιζω να μην την παθει αλλος με τον ιδιο τροπο.Προσοχη στους σκληρους παιδια!

Kastrato88 επειδή ο washcloud λείπει (μάλλον) να σε ρωτήσω κάτι;

Τώρα μας μιλάς από το pc που έχει αυτό το δίσκο για τον οποίο μιλάμε;

Δημοσ.

Ναι καρμεν.απο τον ιδιο..αλλα σε λιγο θα φυγω και θα ειμαι στη συζητηση απο το pc ενος φιλου

Δημοσ.

Επειδή το κατάλαβα θα σου δώσω μία συμβουλή και αποχωρώ από το θέμα σου, μια και είναι πιο ειδικοί εδώ.

Κλείσε το pc και αποσύνδεσε τον σκληρό. Οσο τον λειτουργείς τόσο δυσκολότερη κάνεις την ανάκτηση.

Θα σου πω ένα παράδειγμα που το έχω ξαναπεί για να καταλάβεις...

Οταν σε μία κόλλα με άσπρο χαρτί γράψεις κάτι με μολύβι και πιάσεις μία γομολάστιχα και το σβήσεις, τότε αν κοιτάξεις καλά, μπορείς να διακρίνεις τι ήτανε γραμμένο. Αν όμως ξαναγράψεις πάνω στο σβησμένο και ξανασβήσεις, το πρώτο που έγραψες είναι πιο δύσκολο να το διακρίνεις.

Αποσύνδεσέ τον λοιπόν, βρες άλλο Pc αν δεν έχεις να τον βάλεις σαν δευτερεύον, την ώρα που θα αρχίσεις να κάνεις την ανάκτηση. Ετσι και αλλιώς δεύτερο σκληρό θα χρειαστείς και αρκετή τύχη.

Καλή επιτυχία από μένα :)

Δημοσ.

Και επειδή κόβω να είναι η απάντηση θετική, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βρει και πολλά από τα αρχεία που έχασε...

Πάντως, ορίστε άλλος ένας κίνδυνος για τους σκληρούς και τα δεδομένα μας, που, εγώ τουλάχιστον, δεν τον είχα σκεφτεί: Φρικαρισμένο ταίρι!! :lol:

Την επόμενη φορά kastrate κράτα οπωσδήποτε backup σε εξωτερικό δίσκο, ο οποίος να αποθηκεύεται σε διαφορετικό χώρο, μακριά από το "φουστάνι" :P ;)

Edit:

Με προλάβανε 2 άτομα;! Πρέπει να σκουριάζω πιο γρήγορα από ότι περίμενα!

Δημοσ.

Με αλλα λογια το πρωτο που πρεπει να κανω ειναι να τον βγαλω και να τον βαλω σε αλλο pc για να γινει ο τι γινει?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...