Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Καλησπέρα ινσομνίτες, θα ήθελα πάρα πολύ να μοιραζόμασταν τις εμπειρίες μας σε αυτό το τόπικ, λέγοντας ποια εταιρία μας ξηγήθηκε καλά ή γράφοντας μια πονεμένη μας ιστορία. Ας μην κάτσουμε και γράψουμε για την κάθε γρατζουνιά του αμαξιού. Θα ήθελα πάρα πολύ να επικεντρωθούμε σε συμβόλαια Υγείας, καλύψεων οικογενείας και νοσοκομειακά.. ή αποταμιευτικά/συνταξιοδοτικά (ΟΧΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, αλλά μόνο ασφαλιστικών εταιριών!). Παρακαλώ πολύ προσπαθήστε να μην πείτε περίσσια λόγια. Παράδειγμα: Ήμουν 4 χρόνια στην "Ω" εταιρία και είχα εμένα, τον σύζυγο και τα 2 παιδιά σε ένα πρόγραμμα οικογενειακής περίθαλψης. Ο σύζυγος τράκαρε έπαθε μια "Α" πάθηση και η "Ω" δεν την κάλυψε. Η εταιρία δήλωσε "Ψ" και ο ασφαλιστής μου "Χ". Τελικά δεν καλύφθηκε.. μετά από "Ζ" χρόνια ακόμη και αν πήγαμε δικαστικώς. Καλό είναι να μοιραστούμε τέτοιες εμπειρίες. Να ξέρουμε και τι και ποιον να φοβόμαστε.. Αν κάποιος συνεργάστηκε με κάποια εταιρία και έμπλεξε, γιατί να το πάθει και ο άλλος; Αν καθυστερούν (αυτούς τους καιρούς τουλάχιστον) τις αποζημιώσεις σε κάποια ασφαλιστική, πρέπει να το ξέρουμε. Το κυριότερο που με ενδιαφέρει, είναι αυτά τα "Τα μικρά γράμματα με έφαγαν" "ο ασφαλιστής μου ήταν μούτρο και δεν έκανε αυτό" "η ασφαλιστική μου είπε πως είχα ήδη κάτι προϋπάρχων στην υγεία μου, ενώ εγώ δεν το'χα!" κ.α Ευχαριστώ.
kage Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/226292-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%86%ce%ac%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%83/ (τελευταιες σελιδες) http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=163985 (αν και γραφει οτι τελικα του τα δωσαν απλα στην αρχη καναν τους δυσκολους) αν και εχω ενα συμβολαιο υγειας + εξωνοσοκομειακα δεν τα χω χρησιμοποιησει.παντως για το εξωνοσοκομειακο εχω ακουσει οτι οι τιμες που χρεωνουν ειναι μεγαλυτερες απο αυτες που θα δειναν σε καποιον/α χωρις ιδιωτικη ασφαλιση.ο λογος ειναι για να φτασεις γρηγορα το οριο του πακετου ασφαλισης. Τελος διαβαζα οτι μερικες ασφαλιστικες(εφαγαν και προστιμο) χρεωνουν το φπα απο τα νοσοκομεια στους πελατες.(το φπα μπηκε περισυ 1η φορα στα νοσοκομεια) γενικοτερα το συμπερασμα μου ,μιας και εψαχνα πριν λιγο καιρο για το που θα κανουμε συμβολαια,ειναι οτι δεν υπαρχει καποιο ψακτηρι για ασφαλισεις υγειας+ζωης σαν το site asfalistra που σου βγαζει λιστες με το τι καλυπτουν και ποσο κοστιζουν .οποτε το ολο θεμα γινεται κουραστικο με χαζα ραντεβου μονο και μονο γιατι δεν δεινουν τιμες στο τηλ. και νομιζοντας οτι αν στα λενε απο κοντα θα σε "ψησουν"να ασφαλιστεις.
black_widow Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 kage το asfalistra.gr πρακτορείο είναι και συνεργάζεται κανονικά και με ασφαλιστικούς συμβούλους. Δεν είναι απλά δηλαδή ένα ψαχτήρι. Υπάρχουν εταιρείες όμως που δεν είναι συνεργάσιμες για να συμμετέχουν σε τιμολόγηση μέσω internet oπότε πάμε με τις συμβατικές μεθόδους τιμολόγησης που είναι πιο χρονοβόρο να βγουν προσφορές.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Από την εμπειρία μου με τρεις ασφαλιστικές, αυτό που κάνει τη βασική διαφορά (*) είναι ο ασφαλιστής: αν είναι σοβαρός επαγγελματίας και -ακόμη καλύτερα- γνωστός/φίλος, βλέπεις θεαματική διαφορά στο χρόνο διεκπαιρέωσης αιτημάτων. (*) Με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για κάποιες εταιρίες με κύρος/μέγεθος, τώρα με κάτι εταιρίες που ασφαλίζουν αυτοκίνητα λ.χ. που δεν τις έχω ακούσει ποτέ θα απέφευγα να εμπλακώ.
kage Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 το προβλημα ειναι οτι απλα καποιο σιτε δεν εχει φταξει ακομη μια βαση δεδομενων για ασφαλιστηρια υγειας/ζωης.(πετυχα τοτε που εψαχνα 1-2 σιτε/πρακτορεια που λεγαν προσεχως και προσφορες μεσω ινετ) οτι αλλαζουν μερικες εταιριες τις χρεωσεις αρκετα συχνα οκ.αλλωστε γι αυτο υπαρχει η βαση για να τις ανανεωνουν. ειχα κοιταξει την 1η εξαδα απο μεριδιο αγορας.μερικες δεν λεγαν καν τιμες και απλα ηρθαν σπιτι για να βγαλουν κουμπιουτερακι για να τις πουν μαζι με τα υπολοιπα ετσι και αλλιως τα μονο απαραιτητα ειναι μηνας/ετος γεννησης και το πακετο... ---------- συντομα εμαθα οτι θα φαινεται στο συμβολαιο το ποσοστο του ασφαλιστη ωστε να μην μπορουν να φοροδιαφευγουν...εκει ειναι που οι απαιτησεις πελατων θα ειναι συνηθεια στα θεματα που αναφερει ο σνοοβ(οχι οπως τωρα...)
black_widow Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 Δημοσ. 7 Μαΐου 2011 συντομα εμαθα οτι θα φαινεται στο συμβολαιο το ποσοστο του ασφαλιστη ωστε να μην μπορουν να φοροδιαφευγουν...εκει ειναι που οι απαιτησεις πελατων θα ειναι συνηθεια στα θεματα που αναφερει ο σνοοβ(οχι οπως τωρα...) Δεν είναι μόνο για λόγους φοροδιαφυγής αλλά και για να είσαι υποψιασμένος εάν πάει να σου πλασάρει κάτι μούφα . Π.χ. σε agency εταιρειών ( με ασφαλιστικούς συμβούλους δεσμευμένους με μία εταιρεία ) και σε " έξυπνους " πράκτορες υπάρχει η συνήθεια να προτείνονται συνταξιοδοτικά μόνο και μόνο λόγω μεγάλης προμήθειας. Πρέπει να του κόβει λίγο του ασφαλιστικού συμβούλου και να μην εμπιστεύεται εύκολα τι πάνε να πλασάρουν οι συνεργάτες. Επίσης είναι υποχρεωμένος να σου δηλώσει εάν είναι σε agency ή σε πρακτορείο και να σου δείξει την κάρτα της άδειας του. Υπάρχουν σκέψεις να εφαρμοστεί άλλο σύστημα πληρωμών για τους ασφαλιστικούς συμβούλους , να πληρώνεται από τον πελάτη ( όπως γίνεται με άλλους επαγγελματίες ). Κατάχλωμο το κόβω για την Ελλάδα αυτό.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2011 Πρέπει να του κόβει λίγο του ασφαλιστικού συμβούλου και να μην εμπιστεύεται εύκολα τι πάνε να πλασάρουν οι συνεργάτες. Δεν το πολυκατάλαβα αυτό.. Υπάρχουν σκέψεις να εφαρμοστεί άλλο σύστημα πληρωμών για τους ασφαλιστικούς συμβούλους , να πληρώνεται από τον πελάτη ( όπως γίνεται με άλλους επαγγελματίες ). Κατάχλωμο το κόβω για την Ελλάδα αυτό. Καλό είναι αυτό; Για ποια πλευρά; Για εμάς ή τους συμβούλους; _____ Σημειώστε πως δεν ζητάω συμβουλές, αλλά εμπειρίες. Θέλω πραγματικά να ακούσω θετικά και αρνητικά περιστατικά που έχουν συμβεί, να δούμε αν ο τομέας αξίζει την προσοχή μας. Με το χάλι του δημοσίου, καλό είναι να γυρίσουμε και να ψαχτούμε στον ιδιωτικό. Εμπειρίες/Γεγονότα > Γνώμες. Και ένα χθεσινό παράδειγμα (φθηνό, γιατί είναι με αμάξι αλλά πλαισιώνει μια μεγάλη ιδέα*): Ένας φίλος έγδαρε το Ibiza ενός άλλου φίλου (κολλητού), αυτοί είναι απλά γνωστοί. Παρκαρισμένο το Ibiza. Πήγε ο ζημιάρης και το είπε στον κολλητό μου. Κατέβηκαν και κάλεσαν τα άτομα που πρέπει να δουν το περιστατικό. Ο Ibiza ήταν στην International Life (δεν είναι και κορυφή, αλλά είναι από τα μεγάλα ονόματα στην Ελλάδα), ο ζημιάρης είχε την "Road Safe Insurance" με μόλις ~180€ το εξάμηνο αν θυμάμαι καλά. Να μην σας τα πολυλογώ, αυτή η εταιρία δεν καλύπτει τα βαθουλώματα/γρατζουνιές που του προξένησε. Αν ο φίλος μου βάλει δικηγόρο ναι μεν θα φάει τόκους, αλλά θα τα πάρει σε ~3 τουλάχιστον χρόνια. Στην τελική ο τζαμπατζής με την άκυρη εταιρία, θα βάλει τα λεφτά από την τσέπη του. (ή θα μπλέξει και θα φάει και ξύλο απ'ότι το βλέπω ) *Ηθικό δίδαγμα: Εμείς που πληρώνουμε τις μεγαλοασφαλιστικές το κατιτίς μας παραπάνω, κάνουμε απόσβεση και είμαστε και κυριλέδες στην τελική. Δεν αξίζει για 60€ να μπλέκουμε με γελοιότητες, ούτε να ταλαιπωρούμε τον άλλον στην τελική! Έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ από τα γεγονότα.. Είμαι καινούρια και στην οδήγηση, και στον χώρο των ασφαλιστικών και προσπαθώ να ξεδιαλύνω όσο περισσότερα σχετικά θέματα στο μυαλό μου. Να ξέρω τι πρέπει να πληρώνω, και γιατί.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 22 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 22 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος *bump* Άλλες εμπειρίες;
vasiliadis1 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Καλησπερα, Θα ηθελα μια και βλέπω πως στο συγκεκριμένο θέμα συζητάτε για τις ασφάλειες πως υπάρχει εδω και μερικούς μήνες ενα φορουμ που εχει ως αποκλειστικό αντικέιμενο συζητήσεων τα ασφαλιστικές εταιρίες, τα ασφαλιστικά προγράμματα και ο κόσμος μπορεί ελεύθερα χωρίς καμία λογοκρισία ή έλεγχο να γράφει οτι παραπονα η προβλήματα συνάντησε η συναντάει στις αποζημιώσεις και οχι μόνο απο τις ασφαλιστικές εταιρίες. το φορουμ ειναι το www.insuranceforum.gr θα χαρούμε πολύ να μας επισκευθείτε!
kage Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 μου την δεινουν τα sign up για κατι που δεν θα χρησιμοποιω συχνα... φτιαξτο σε στυλ captcha +ονομα+mail ή ανωνυμα ποστ μεχρι να μαζεψεις κοσμο
Fandom Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 To θέμα της ασφάλισης είναι υπερβολικά σημαντικό, όχι μόνο όταν αγοράσεις αμάξι αλλά ακριβέστερα και για υγεία/σπίτι, ειδικά αν είσαι νέος στην μετα-το-πτυχίο εποχή! Το κακό είναι οτι κλασικά στο ελάντα ο καθένας καβατζώνεται μέσω γνωστού του και στην ουσία δεν υπάρχουν πολλές ειλικρινείς πληροφορίες εκεί έξω. 'Ότι κάνεις μόνος σου' δηλαδή. Το insuranceforum.gr είναι μια καλή ιδέα και απ' ότι βλέπω έχει γραφτεί και αρκετά καλά σα σελίδα. Θέλει διαφήμιση όμως και ίσως θα ήταν πρόσφορο σαν admin να κυνηγήσετε τα πόστ σε διάφορα φόρουμ όπως το παρών, οπού ο κόσμος, αγανακτισμένος και μη, έχει γράψει την ιστορία του (όπως στη σελίδα εδώ), και με ένα προσωπικό μήνυμα να τους ζητήσετε να έρθουν στο δικό σας φόρουμ και να επαναλάβουν την εμπειρία τους ώστε να βοηθήσουν ακόμα περισσότερους, σημαίνοντας έτσι οτι τα λόγια τους έχουν αξία. Δεν νομίζω οτι θα αρνηθούν πολλοί Με αυτό τον τρόπο πιστεύω οτι όχι μόνο θα έρθουν νέους χρήστες στο φόρουμ αλλά και η αξία του θα ανέβει γρήγορα, έχοντας πολύ περισσότερη πληροφορία πλέον (έστω και αν ήταν 1-2 χρόνια πριν). Μια σελίδα με τέτοια θεματολογία έχει σημασία να πετύχει, όπως πχ το insomnia έχει βοηθήσει πολλές φορές να μπουν κάποιες εταιρίες στη θέση τους λόγω δημοσιεύσεων εδώ. Προσωπικά θα με είχε βοηθήσει πολύ όταν έψαχνα για ασφάλεια, ως τύπος που κλασικά θα κοιτάξει σε φόρουμ στο ίντερνετ πρωτού αγοράσει ακόμα και μολύβι, να υπήρχε ένα site με εμπειρίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.