Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με grub σε dual boot


Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Χαίρεται! Μόλις εγκατέστησα το ubuntu 11.04 σε dual boot μαζί με Windows XP τα οποία προϋπήρχαν. Το ubuntu το έχω εγκαταστήσει μέσω wubi σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Αφού εγκαταστάθηκε σωστά έκανα επανεκκίνηση και παρόλο που μου βγάζει κανονικά την οθόνη να διαλέξω ανάμεσα σε windows και ubuntu μόλις διαλέγω το ubuntu μου βγάζει ένα σφάλμα απ' ότι κατάλαβα το οποίο λέει τα εξής: "Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions... και τελειώνει με το grub>.

Τι πρέπει να κάνω για να μου ανοίξει κανονικά σε ubuntu;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

η εγκατάσταση μέσω wubi έχει τις περισσότερες φορές προβλήματα

κάνε κανονική εγκατάσταση να γλιτώσεις

 

Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή, όμως πριν από αυτό δοκίμασα να κάνω κανονική εγκατάσταση και το πρόβλημα που είχα ήταν ότι δεν μου εμφάνιζε καν την οθόνη για να επιλέξω ανάμεσα σε winxp και ubuntu. Μου φόρτωνε κατευθείαν τα winxp και δεν είχα άλλη επιλογή. Τώρα εμφανίζεται τουλάχιστον αυτή η οθόνη. Μπορώ να λύσω το πρόβλημα με το grub? Ξέρει κάποιος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου φόρτωνε κατ'ευθείαν τα xp επειδή μάλλον ο grub είχε μπει στον εξωτερικό δίσκο (όπως και το ubuntu), αλλά στο bios ήταν σαν πρώτη επιλογή ο εσωτερικός.

(σορρυ, δεν ξέρω κάτι για το πρόβλημά σου, όντως οι εγκαταστάσεις μέσω wubi έχουν περίεργα-άλυτα προβλήματα πάντως. Εξάλλου είναι μόνο για δοκιμή του ubuntu).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...