Thanos1972 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Λοιπον οπως λεει και ο τιτλος του θεματος ας προτεινουμε καποιες homemade λυσεις πιο πολυ για να γελασουμε. Καποιες βεβαια μπορει να λειτουργουν καλα και προσωπικα θα δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις. Ξεκιναω την προταση φτιαξιματος αεραγωγου απο 92αρι ανεμιστηρα (η 80αρι,δεν τον εχω μετρησει) σε 120αρι. Τα υλικα που χρειαστικα υστερα απο 5 λεπτα ωριμης σκεψης και μιας βολτας μεχρι την κουζινα ειναι... 2 ποτηρια απο φελιζολ (bonus,ε ναι απο φελιζολ,να μην επηρεαζεται ο αερας και απο την θερμοκρασια του κουτιου). 1 καφετιερα γαλλικου μαζι με τα φιλτρο της (bonus το φιλτρο αλλα και να μην εχει,δεν πειραζει,προσοχη εδω,οχι χαρτινο). 1 παλιος αεραγωγος απο κουτι υπολογιστη (συνηθως κατι παλια asus κουτια τους ειχαν αυτους). ψαλιδι και μονοτικη ταινια καθως και οι ανεμιστηρες φυσικα. Και επειδη ο σοφος λαος μας λεει μια εικονα=χιλιες λεξεις δεν θα χρειαστει να περιγραψω την διαδικασια συναρμολογησης μιλανε οι φωτογραφιες.(ξεχασα να βγαλω και την φωτο του original αεραγωγου αλλα ενταξει,ειναι μεσα στις φωτο). Απλα φροντιστε το κοψιμο του ποτηριου να ειναι καταλληλο για να μπαινει το ενα ποτηρι μεσα στο αλλο για και να σφηνωσουν. Και φυσικα μπορειτε να διαφορφωσετε το μηκος του απλα κοβοντας στο σωστο μεγεθος τα ποτηρια. Δεν προλαβαινω να δοκιμασω την αποδοση του αλλα και την αξιοπιστια του αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα το κανω. Και επειδη δεν γινετε bonus χωρις extra,για τους φιλους που εχουν τους υπολογιστες τους (τα κατεβαστηρια τους δηλαδη) σε υπογεια η παταρια,προτεινω με καθε επιφυλαξη την παρακατω αντικατασταση της θερμοαγωγιμης παστας του υπολογιστη με αυτη.ετσι με ενα σπαρο,2 τρυγωνια.(φυσικα και ειναι για πλακα αυτη η προταση,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ). Αυτα προς το παρον,σορρυ που δεν μπορεσα να ειμαι πιο αναλυτικος κατα την διαδικασια αλλα με πιεζει λιγο ο χρονος. Αναμεινατε για εντυπωσεις απο την χρησιμοποιηση του αεραγωγου.
Doc1355 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ έλεος ρε Θάνο τί έκατσες και έκανες
STORM1978 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Λοιπον οπως λεει και ο τιτλος του θεματος ας προτεινουμε καποιες homemade λυσεις πιο πολυ για να γελασουμε. Καποιες βεβαια μπορει να λειτουργουν καλα και προσωπικα θα δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις. Ξεκιναω την προταση φτιαξιματος αεραγωγου απο 92αρι ανεμιστηρα (η 80αρι,δεν τον εχω μετρησει) σε 120αρι. Τα υλικα που χρειαστικα υστερα απο 5 λεπτα ωριμης σκεψης και μιας βολτας μεχρι την κουζινα ειναι... 2 ποτηρια απο φελιζολ (bonus,ε ναι απο φελιζολ,να μην επηρεαζεται ο αερας και απο την θερμοκρασια του κουτιου). 1 καφετιερα γαλλικου μαζι με τα φιλτρο της (bonus το φιλτρο αλλα και να μην εχει,δεν πειραζει,προσοχη εδω,οχι χαρτινο). 1 παλιος αεραγωγος απο κουτι υπολογιστη (συνηθως κατι παλια asus κουτια τους ειχαν αυτους). ψαλιδι και μονοτικη ταινια καθως και οι ανεμιστηρες φυσικα. Και επειδη ο σοφος λαος μας λεει μια εικονα=χιλιες λεξεις δεν θα χρειαστει να περιγραψω την διαδικασια συναρμολογησης μιλανε οι φωτογραφιες.(ξεχασα να βγαλω και την φωτο του original αεραγωγου αλλα ενταξει,ειναι μεσα στις φωτο). Απλα φροντιστε το κοψιμο του ποτηριου να ειναι καταλληλο για να μπαινει το ενα ποτηρι μεσα στο αλλο για και να σφηνωσουν. Και φυσικα μπορειτε να διαφορφωσετε το μηκος του απλα κοβοντας στο σωστο μεγεθος τα ποτηρια. Δεν προλαβαινω να δοκιμασω την αποδοση του αλλα και την αξιοπιστια του αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα το κανω. Και επειδη δεν γινετε bonus χωρις extra,για τους φιλους που εχουν τους υπολογιστες τους (τα κατεβαστηρια τους δηλαδη) σε υπογεια η παταρια,προτεινω με καθε επιφυλαξη την παρακατω αντικατασταση της θερμοαγωγιμης παστας του υπολογιστη με αυτη.ετσι με ενα σπαρο,2 τρυγωνια.(φυσικα και ειναι για πλακα αυτη η προταση,ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ). Αυτα προς το παρον,σορρυ που δεν μπορεσα να ειμαι πιο αναλυτικος κατα την διαδικασια αλλα με πιεζει λιγο ο χρονος. Αναμεινατε για εντυπωσεις απο την χρησιμοποιηση του αεραγωγου. μπαμ, καμπουμ... γκουχου γκουχου φωτια!!! την πυροσβεστικη ρε!!!! α ρε Θανο μας εκαψες το σπιτι!!! :mad: τι θα πω τωρα στην γυναικα βρε??? :-D
Thanos1972 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Τσ τσ τσ φιλος να σου πετυχει ο απο πανω....... Παντως δεν κανω πλακα οτι θα δοκιμασω τον αεραγωγο..... Edit: βλεπω οτι η διαμετρος απο τις απλες θηκες απο τα cd και τα dvd ειναι ιδια με του 12αρι ε?χμμμμμμμμ.....
STORM1978 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Τσ τσ τσ φιλος να σου πετυχει ο απο πανω....... Παντως δεν κανω πλακα οτι θα δοκιμασω τον αεραγωγο..... δεν μου λες οταν μιλας εχεις και οδοντογλυφιδα και κανεις τον ενοχλητικοτατο αυτο θορυβο τσ τσ τσ???
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 χαχαχα σίγουρα είναι αεραγωγός διότι σαν τηλεσκόπιο μου φαίνεται. Ας αρχίσουμε κατ αρχάς απο τα βασικά. Ο εν λόγω αεραγωγός τι ακριβώς θα ψύχει και πώς ακριβώς θα προσαρμοστεί στο κουτί? Τα φουρφούρια θα ρουφάνε αέρα απο έξω λογικά και θα τον διοχετεύουν στο εσωτερικό. Γίνε πιο σαφής σε παρακαλώ.
STORM1978 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 χαχαχα σίγουρα είναι αεραγωγός διότι σαν τηλεσκόπιο μου φαίνεται. Ας αρχίσουμε κατ αρχάς απο τα βασικά. Ο εν λόγω αεραγωγός τι ακριβώς θα ψύχει και πώς ακριβώς θα προσαρμοστεί στο κουτί? Τα φουρφούρια θα ρουφάνε αέρα απο έξω λογικά. Γίνε πιο σαφής σε παρακαλώ. αν θυμασε κατι asus καμμενα κουτια πριν 5-6 χρονια ειχαν τετοιους μικρους αγωγους πανω απο τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη και τραβουσαν τον αερα εξω απευθειας... κατι τετοια θελει να κανει και ο Θανος μας μπας και κατεβασει κιαλο τον Β55. καλη τυχη Θανο περιμενουμε αποτελεσματα!!!
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Το κατάλαβα απλά θέλω αναλυτικότερες πληροφορίες απο τον μάστορα. edit: Ρε συ Θάνο γιατί παιδεύεσαι? Ενόψει καλοκαιριού αφαιρείς το πλαινό και προσαρμόζεις κοντά στο κουτί έναν τέτοιο. (Πάρε και ένα blower να το φυσάς σε τακτά χρονικά διαστήματα. )
Thanos1972 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 χαχαχα σίγουρα είναι αεραγωγός διότι σαν τηλεσκόπιο μου φαίνεται. Ας αρχίσουμε κατ αρχάς απο τα βασικά. Ο εν λόγω αεραγωγός τι ακριβώς θα ψύχει και πώς ακριβώς θα προσαρμοστεί στο κουτί? Τα φουρφούρια θα ρουφάνε αέρα απο έξω λογικά και θα τον διοχετεύουν στο εσωτερικό. Γίνε πιο σαφής σε παρακαλώ. Κοιτα στην αρχη ηθελα να κανω εναν απο τον 12αρι intake που ειναι ακριβως απεναντι απο τον 12αρι της ψυχτρας αλλα επειδη δεν ειχα 2 καφετιερες αναγκαστηκα τον εκανα ετσι.οποτε πες οτι η αρχη του ειναι ο 92αρης ανεμιστηρας που θα παει ακριβως μπροστα απο τον 12αρι intake (θα τον πιασω καπως με δεματικα ρε συ και το τελος του θα ειναι ο 12αρης της ψυχτρας.(μενει να δω πως θα το πιασω εκει,μπορει και να μην χρειαστει να το πιασω).και το ολο σκηνικο θα κρεμεται απο το ταβανι(το πανω μερος του κουτιου) με καποιο τροπο.εχει χωρο.(τωρα μην με ρωτησεις σε περιπτωση σεισμου τι θα γινει)......... Δεν ασχοληθηκα πολυ λεμε,5-10 λεπτα το πολυ με οτι ειχα μεσα στο σπιτι,homemade ειναι.τωρα μπορει και να φαει καμια τροποποιηση στην πορεια,θα δουμε. Βγε lion,βγε lion.....δεν θελω την σκονη(εξου και το φιλτρο την καφετιερας στον αεραγωγο). Αυτο με τον ανεμιστηρα μην το γελας,το ειχα κανει παλαιοτερα σε μια παλια crt οθοθη που ζεστενοταν και χωριζε η οθονη στα 2.εβαλα εναν τετοιο απο πανω και να δεις τι καλα ηρεμισε.
ColdFusion Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 χαχαχαχαχα ρε το Θανο ! Εχω και εγω ενα παλιο κουτι με τετοιο συστημα...... αν ειναι αποδοτικο πες μου αν ειναι να κανω την πατεντα!
lionheart75 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Κοιτα στην αρχη ηθελα να κανω εναν απο τον 12αρι intake που ειναι ακριβως απεναντι απο τον 12αρι της ψυχτρας αλλα επειδη δεν ειχα 2 καφετιερες αναγκαστηκα τον εκανα ετσι.οποτε πες οτι η αρχη του ειναι ο 92αρης ανεμιστηρας που θα παει ακριβως μπροστα απο τον 12αρι intake (θα τον πιασω καπως με δεματικα ρε συ και το τελος του θα ειναι ο 12αρης της ψυχτρας.(μενει να δω πως θα το πιασω εκει,μπορει και να μην χρειαστει να το πιασω).και το ολο σκηνικο θα κρεμεται απο το ταβανι(το πανω μερος του κουτιου) με καποιο τροπο.εχει χωρο.(τωρα μην με ρωτησεις σε περιπτωση σεισμου τι θα γινει)......... Δεν ασχοληθηκα πολυ λεμε,5-10 λεπτα το πολυ με οτι ειχα μεσα στο σπιτι,homemade ειναι.τωρα μπορει και να φαει καμια τροποποιηση στην πορεια,θα δουμε. Βγε lion,βγε lion.....δεν θελω την σκονη(εξου και το φιλτρο την καφετιερας στον αεραγωγο). Αυτο με τον ανεμιστηρα μην το γελας,το ειχα κανει παλαιοτερα σε μια παλια crt οθοθη που ζεστενωταν και χωριζε η οθονη στα 2.εβαλα εναν τετοιο απο πανω και να δεις τι καλα ηρεμισε. Ναι ρε σύ πλάκα κάνουμε. Όταν το προσαρμόσεις και το βάλεις σε λειτουργία, ανέβασε καμμιά φωτό να δούμε το αποτέλεσμα. Το άσχημο είναι ότι δεν μπορείς να δείς θερμοκρασίες πυρήνων για να δείξει πόσο αποδοτικό είναι κάτι τέτοιο. Μέσω bios νομίζω μόνο μπορείς να δείς θερμοκρασία του cpu.
Thanos1972 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μα το ξερω οτι κανετε πλακα.για την πλακα μας εγινε το νημα. Εξαλλου γι'αυτο θελω να το κανω,δεν εχω προβλημα με θερμοκρασιες,πιο πολυ ομως για futureproof αλλα οπως λες,δεν δειχνει τα core temps. Αλλα το cpu temp το δειχνει και μεσω προγραμματων.χαχαχα. Αυριο η εγκατασταση,σημερα δεν προλαβαινω.
Thanos1972 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Τελικα τα πεταξα τα ποτηρια και χρησιμοποιησα μονο τον κανονικο κανονικο αεραγωγο και αυτο παλι τον εβαλα να φυσαει απο κατω προς το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων γιατι ετσι οπως το ηθελα να το βαλω ηθελε αρκετη δουλιτσα(ειχα ξεχασει οτι πριν καποιες μερες ασχοληθηκα με το cable management του κουτιου). Ε τον εβαλα κατω αλλα τελικα τον εβγαλα κιολας γιατι ο ανεμιστηρας τριζει πολυ(μιας και δεν πιανεται καπου).οποτε θα πρεπει να βαλω καποιον αλλο η να βρω τροπο να τον στερεωσω καλυτερα. Αλλα ενταξει,πλεον η Hyper εχει και ενα 40αρι ανεμιστηρακι επανω (πιασμενο με δεματικα πολυ καλα) ο οποιος φυσαει την ψυκτρα του chipset της μητρικης και μετα παει και προς τον επεξεργαστη. Κανει καλη δουλιτσα.Αρα 3 ανεμιστηρες για την hyper και περιμενω να δω τι θα κανω με τον αεραγωγο...
SPANK Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 χαχαχαχααχ θεικό το thread Που άνοιξες φίλε θάνο. Ωραία πατέντα αυτο με τα ποτήρια, στην αρχή μου ήρθε στο μυαλό τουρμπίνα αεροπλάνου.
STORM1978 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Τελικα τα πεταξα τα ποτηρια και χρησιμοποιησα μονο τον κανονικο κανονικο αεραγωγο και αυτο παλι τον εβαλα να φυσαει απο κατω προς το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων γιατι ετσι οπως το ηθελα να το βαλω ηθελε αρκετη δουλιτσα(ειχα ξεχασει οτι πριν καποιες μερες ασχοληθηκα με το cable management του κουτιου). Ε τον εβαλα κατω αλλα τελικα τον εβγαλα κιολας γιατι ο ανεμιστηρας τριζει πολυ(μιας και δεν πιανεται καπου).οποτε θα πρεπει να βαλω καποιον αλλο η να βρω τροπο να τον στερεωσω καλυτερα. Αλλα ενταξει,πλεον η Hyper εχει και ενα 40αρι ανεμιστηρακι επανω (πιασμενο με δεματικα πολυ καλα) ο οποιος φυσαει την ψυκτρα του chipset της μητρικης και μετα παει και προς τον επεξεργαστη. Κανει καλη δουλιτσα.Αρα 3 ανεμιστηρες για την hyper και περιμενω να δω τι θα κανω με τον αεραγωγο... θανο γιατι δεν βαζεις κατι τετοιο. θα κανει μαλλον καλη δουλιτσα :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.