Προς το περιεχόμενο

BIOS editor

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω να βρω κάποιον BIOS editor (αντίστοιχο με αυτόν που τροποποιείς τις ρυθμίσεις του BIOS για κάρτες γραφικών) αλλά για μητρικές.

Το σκεπτικό είναι να αλλάξω τη default ρύθμιση του supervisor password με έναν που θα τον γνωρίζω μόνο εγώ για να μπορέσω να κλειδώσω την είσοδο μη εξουσιοδοτημένου ατόμου στο μενού και την τροποποίηση της σειράς εκκίνησης-boot από εξωτερικό μέσο (CD/DVD,USB,κλπ).Έτσι, ακόμα και εαν κάποιος πονηρός σκεφτεί να παρακάμψει το password του BIOS κάνοντας Clear CMOS ή βγάζοντας την μπαταρία, να έχει πάλι το δικό μου αλλαγμένο default password :rolleyes:

Σκέφτηκα επίσης να κολλήσω με κάποιο τρόπο την μπαταρία ώστε να μην βγαίνει και να κόψω-μονώσω τα pin του Clear CMOS αλλά είναι κάπως υπερβολικό...Άσε που όταν τα φτύσει η μπαταρία θα θέλω πάλι κολητήρι...

Υπάρχει κάποιος τέτοιος editor;

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να φλασάρει ο άλλος το αυθεντικό BIOS και να καταφέρει να μπει στο μενού...Αυτό πως το παρακάμπτω; Υπάρχει καμιά λειτουργία που να μπλοκάρει το BIOS update πχ με κωδικό;

Δημοσ.
[...]Σκέφτηκα επίσης να κολλήσω με κάποιο τρόπο την μπαταρία ώστε να μην βγαίνει και να κόψω-μονώσω τα pin του Clear CMOS αλλά είναι κάπως υπερβολικό...[...]

Δεν βάζεις καλύτερα λουκέτο στο tower; Πιο εύκολο θα είναι, αρκεί να έχει την κατάλληλη «υποδοχή» (ή να κάνεις μια τρύπα εσύ).

Δημοσ.

Γιατί όλα αυτά???αν θες να προστατεύσεις τα αρχεία σου δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος...παίρνω τον δίσκο και τον βάζω σε άλλο pc και είναι δικά μου..

αν θες απλά να προστατεύσεις τα αρχεία κρυπτογράφησε τα

Δημοσ.

Να σου πω...Καλή ιδέα αλλά το κουτί μου έχει λουκέτο στο πλάι.Το κακό είναι οτι έχει window από plexiglass.Το σπάς για πλάκα...

Δημοσ.

Να σου πω...Καλή ιδέα αλλά το κουτί μου έχει λουκέτο στο πλάι.Το κακό είναι οτι έχει window από plexiglass.Το σπάς για πλάκα...

Εδώ πλέον φίλε μου μιλάμε για δολιοφθορά, βιομηχανική κατασκοπία και σαμποτάζ. :whistle:

Αν κάποιος φτάσει στο σημείο να σπάσει το πλαϊνό πλαστικό, τότε γιατί να μην πάρει το pc μαζί του και να το ανοίξει με την ησυχία του όπου θέλει;

Μα τι έχεις πια στο pc σου; Αποδείξεις ότι ο Μπινλάντεν είναι ζωντανός ή ότι υπάρχουν εξωγήινοι; Ή μήπως σχέδια για εναλλακτική μορφή ενέργειας με νερό βρύσης; :-)

Βάλτο αν είναι σε ένα χρηματοκιβώτιο και άνοιξε μια τρύπα για τα καλώδια. B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...