Προς το περιεχόμενο

ΕΣΡ - Ανεξάρτητη αρχή....

zazik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ή, λέω ότι οι ντελιβεράδες λειτουργούν ως σπείρα και απατεώνες και είμαι ΟΚ, αλλά αν πω ότι οι βουλευτές το κάνουν αυτό, έχω διαπράξει αδίκημα;

Α σόρρυ, τώρα κατάλαβα τι ρωτάς εδώ.

Δεν έχει διαφορά αν το πεις για βουλευτές ή για ντελιβεράδες, αυτό ήθελα να πω πιο πάνω.

Μια χαρά μπορείς να εκφραστείς αρνητικά για βουλευτή, δεν έγινε κάτι ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή μιλάς ΕΙΔΙΚΑ για βουλευτή (ίσα ίσα, που υποτίθεται πως τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική, για ευνόητους λόγους).

Εκτός, πάλι, είπαμε, αν συντρέχει περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα, υπάρχει απόφαση του ΕΔΔΑ (ευρωπαικο δικαστήριο δικαιωμάτων κλπ) που έκρινε ότι ο χαρακτηρισμός πολιτικού ως "ηλίθιου" (σε άρθρο σε εφημερίδα) δεν συνιστά υπέρβαση θεμιτών ορίων κριτικής, επομένως δεν είναι νόμιμη (σύμφωνη με την ΕΣΔΑ δηλαδή) η ποινική του καταδίκη.

Και πάλι όμως, αυτό που προσπαθώ να πω, είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν μια συγκεκριμένη απάντηση, αλλά κρίνονται ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε περίπτωσης και βάσει στάθμισης των δικαιωμάτων που πρέπει να προστατευθούν/προσβάλλονται.

Και εντελώς προφανώς και παρεμπιπτόντως, κάθε χώρα, κάθε νομικό σύστημα, έχει ελαφρώς διαφορετική αξιολόγηση των ορίων της ελευθερίας έκφρασης.

Άλλο να βρίσεις τα θεία στην Αμερική και την Ολλανδία, και άλλο στο Ιράν.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ειμαι νεαρος και μπορει να κανω λαθος αλλα ετσι που τα λενε εχουν απολυτα δικιο πιστευω :-/ εφοσον τα λενε για πλακα και στο κατω κατω ολοι ξερουμε οτι ειναι η πραγματικοτητα.. Γιατι διαφωνειτε ; Ναι ο κανακης παιρνει πολλα χρηματα και δηλαδη ; Μπραβο του.. Ειναι επειχηριμα αυτο ; :-/

Δημοσ.

Χμ, ούτε εγώ είμαι βέβαιος τι ρωτάω. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, υπήρξε τιμωρία λόγω "προσβολής θεσμών". Προκύπτει από την ελληνική νομοθεσία αυτό; Και πώς ορίζεται ως αδίκημα;

Επίσης, θυμάμαι περιστατικό με έργο τέχνης που σχετιζόταν με τον σταυρό, όπου, αν θυμάμαι καλά, ο καλλιτέχνης βρέθηκε να κατηγορείται για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων ή κάτι τέτοιο (συγγνώμη για την άστοχη ενδεχομένως διατύπωση).

Δεν μιλάω δηλαδή για συκοφαντική δυσφήμιση, που αφορά τους πάντες, αλλά για ειδικές διατάξεις που υποτίθεται ότι προστατεύουν θρησκείες, πολιτειακούς θεσμούς κτλ. Ζωγραφίζω δηλαδή έναν κουβά και δίπλα ένα προφυλακτικό και είμαι ΟΚ. Αν αντί για κουβά βάλω το κοράνι ή τον σταυρό, είμαι υπόλογος απέναντι στον νόμο;

Φυσικά. Προσβολή χρηστών ηθών, θρησκευτικού αισθήματος και ούτω καθεξής.

Ή, λέω ότι οι ντελιβεράδες λειτουργούν ως σπείρα και απατεώνες και είμαι ΟΚ, αλλά αν πω ότι οι βουλευτές το κάνουν αυτό, έχω διαπράξει αδίκημα;

Θίγεις το θέμα των ομαδικών χαρακτηρισμών. Όταν είναι αόριστος ο αριθμός των ατόμων γίνεται δεκτό ότι αποτελούν κρίσεις μέσου όρου και ο ομιλητής δέχεται την ύπαρξη εξαιρέσεων. Αν ο χαρακτηρισμός εξειδικεύει τα άτομα, τότε πρόκειται για προσβολή της τιμής.

Οι βουλευτές είναι δημόσια πρόσωπα, οπότε οφείλουν να ανέχονται κρίσεις που να σχετίζονται με τα καθήκοντα τους, όμως υπάρχουν και περιορισμοί. Λόγου χάριν κάποιος βουλευτής έχει ένα σωματικό μειονέκτημα, οι σκιτσογράφοι δε νομιμοποιούνται να το σατιρίσουν.

Δημοσ.

μια fashion police ειναι συνταγματικα νομιμη;

μια αρχη λογοκρισίας βιβλιων,ταινιων,κομικς και τραγουδιων;

ο ρολος της ΕΣΡ ειναι ιδιος με τον ρολο της ΕΕΕΤ μιας αλλης Αρχης something?

Δημοσ.

μονο που το τινος δεν πηγαινε σε εσενα. :rolleyes:

E και πως θα καταλάβαινες για ποιον πάει η εικόνα? Αφού ''απάντησες'' σε αυτό που ρώτησα μόνο με quote και το quote στο μήνυμα σου δεν εμφάνιζε τίποτα. Ότι και καλά ήταν τόσο ξεκάθαρο και δεν χρειαζόταν περαιτέρω διευκρίνιση.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ την γνώμη μου.

Στην αρχή του βίντεο, αρχίζει με πολύ ειρωνεία, και μάλιστα αναφέρει "Τα άτομα του ΕΣΡ...(ειρωνείες).. που στέκονται μόνο στην επιφάνεια, και δεν έχουν διεισδύσει ποτέ στους πραγματικούς κινδύνους, που υπάρχουν στην τηλεόραση γενικότερα". (Σαν μεγάλη ιδέα να έχουν για τους εαυτούς τους :-( )

Κατά τ' άλλα, σε αυτό που είπε, κατηγόρησε όλους τους βουλευτές, επομένως και την Βουλή (θεσμός). Επομένως, δίκαιο το πρόστιμο. (Με τόσα πρόστιμα στην εκπομπή αυτή, κάτι δεν μου κολλάει...)

Και μια ερώτηση, που θα ήθελα πολύ να απαντηθεί. Υπάρχει άραγε, κάποιος σοβαρός λόγος ύπαρξης της εκπομπής αυτής (καθώς και παρόμοιων trash εκπομπών); (Δεν μπορούν τις ώρες αυτές, να βάζουν ταινίες; Θα συνέφερε και στα κανάλια.)

Δημοσ.

[...]

Και μια ερώτηση, που θα ήθελα πολύ να απαντηθεί. Υπάρχει άραγε, κάποιος σοβαρός λόγος ύπαρξης της εκπομπής αυτής (καθώς και παρόμοιων trash εκπομπών); (Δεν μπορούν τις ώρες αυτές, να βάζουν ταινίες; Θα συνέφερε και στα κανάλια.)

Είμαστε off-topic αλλά μην τα εξισώνουμε κι όλα. Παίζει να ναι η μόνη εκπομπή της τηλεόρασης που επιδιώκω να παρακολουθώ (έστω μόνο μια φορά τη βδομάδα). Η συγκεκριμένη προσφέρει γέλιο. Δεν είναι ενημερωτική εκπομπή, είναι σατυρική/χιουμοριστική και συνήθως το πετυχάινει.

Δημοσ.

Να πω κι εγώ την γνώμη μου.

Στην αρχή του βίντεο, αρχίζει με πολύ ειρωνεία, και μάλιστα αναφέρει "Τα άτομα του ΕΣΡ...(ειρωνείες).. που στέκονται μόνο στην επιφάνεια, και δεν έχουν διεισδύσει ποτέ στους πραγματικούς κινδύνους, που υπάρχουν στην τηλεόραση γενικότερα". (Σαν μεγάλη ιδέα να έχουν για τους εαυτούς τους :-( )

Κατά τ' άλλα, σε αυτό που είπε, κατηγόρησε όλους τους βουλευτές, επομένως και την Βουλή (θεσμός). Επομένως, δίκαιο το πρόστιμο. (Με τόσα πρόστιμα στην εκπομπή αυτή, κάτι δεν μου κολλάει...)

τι ταινιες?twilight,sex and the city και transformers?

Δημοσ.

Offtopic:

Είμαστε off-topic αλλά μην τα εξισώνουμε κι όλα. Παίζει να ναι η μόνη εκπομπή της τηλεόρασης που επιδιώκω να παρακολουθώ (έστω μόνο μια φορά τη βδομάδα). Η συγκεκριμένη προσφέρει γέλιο. Δεν είναι ενημερωτική εκπομπή, είναι σατυρική/χιουμοριστική και συνήθως το πετυχάινει.

Δεν είσαι ο μόνος. Οι περισσότεροι την βλέπουν. Απλά καλό είναι, να φιλτράρουμε καλά, αυτά που βλέπουμε. Θα τους πρότεινα, να λένε συνέχεια ανέκδοτα, μιας και αυτά είναι που περιμένουν οι περισσότεροι. :-)

τι ταινιες?twilight,sex and the city και transformers?

Άλλες θα πρότεινα, μιας και δεν συμφέρει στα κανάλια, να βάλουν τέτοιες ταινίες σε άλλη ώρα εκτός από 21.00. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...