leroy Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Χαίρεται, εχθές το βράδυ άνοιξα τον imac (i7 @2.93) και παρατήρησα τα εξής προβλήματα 1) Εξαφανίστηκε το dock! 2)Τα folders δεν έχουν πια εικονίδιο, φαίνεται μόνο η ονομασία τους. 3) Άλλαξε το font του συστήματος. 4) Ανοίγοντας το Macintosh HD, το πεδίο places στα αριστερά είναι κενό 5) Αργεί πολύ να ανταποκριθεί το μηχάνημα. Έψαξα στο internet αλλά δε με βοήθησε κάποια λύση. Ενέργειες που έχω κάνει χωρίς αποτέλεσμα. 1) Γύρισα το σύστημα 3 backups πίσω με time machine 2) Έσβησα τα plists από desktop και dock από το prefences folder 3) Έκανα reset PRam 4) Έψαξα το δίσκο για errors με disk utility (από το mac os disk) και εκκίνηση με cmd+s 5)Έτρεξα το Onyx Κάποια βοήθεια σας παρακαλώ για να αποφύγω το format Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Εβαλες μηπως κανενα προγραμμα τυπου Candybar?? Γενικα κανε απεγκατασταση οποιοδηποτε προγραμμα που πέρασες και πιστευεις πως φταιει πριν σου εμφανισει αυτα τα προβληματα.. Απ την αλλη αν ημουν στην θεση σου, μπορείς να κάνεις ενα ωραιοτατο Archive and Install και σε 20 το πολυ λεπτα θα τα χεις ολα έτοιμα και δίχως προβλήματα διατηρώντας όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leroy Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 τι ειναι το archive & install? Δεν το ξέρω. Έχω απεγκαταστήσει τις τελευταίες εφαρμογές. Δε θα έπρεπε με το time machine να είχε διορθωθεί? Ok διάβασα στη σελίδα της apple σχετικά με αυτό που μου λες. Σε ευχαριστώ.Θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι. Θα χάσω το partition με τα windows που έχω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinq1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Φτιάξε ένα καινούριο user και κάνε login σε αυτόν. Δες αν το πρόβλημα υπάρχει στον καινούριο χρήστη ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leroy Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Δοκίμασα τη μέθοδο που μου πρότεινε ο darklordcader 77 μέσω του tutorial του maclife.gr και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Και πάλι ευχαριστώ Η λύση για όσους αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο είναι η εξής: Τοποθετούμε το cd του mac os x ενώ βρισκόμαστε ήδη στο σύστημα και επιλέγουμε install mac os στο partinion του δίσκου που υπάρχει ήδη το ελαττωματικό. Το σύστημα εγκαθιστά κάποια αρχεία και μετά ο υπολογιστής επανεκκινείται μόνος του κ συνεχίζει από το cd. Η διαδικασία κρατάει γύρω στα 40 λεπτά. Μετά κάνουμε τα απαραίτητα updates και repair disk permissions από το disk utility και είμαστε έτοιμοι. Ακόμα και το partition των windows μου παρέμεινε άθικτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.