Προς το περιεχόμενο

2600Κ με στοκ ψυχτρα τρελες temps

pdiomidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν μπαινεις στο BIOS απλως o επεξργαστης λειτουργει στην ονομαστικη του συχνοτητα. Αυτο δεν σημαινει οτι εχει φορτο εργασιας. Παραμενει ουσιαστικα idle μονο που η συχνοτητα του δεν πεφτει, αλλα παραμενει σταθερα στην ονομαστικη του. Φορτο εργασιας θα εχει ο επεξεργαστης αμα τρεξει μια απαιτητικη εφαρμογη, π.χ. αν παιξεις καποιο σχετικα βαρυ παιχνιδι στο MAME (με multi-threading ενεργο).

Αυτο βεβαια μπορει να αλλαζει στις νεες μητρικες με EFI BIOS. Δυστυχως δεν ασχοληθηκα με τις νεες τεχνολογιες, ακομα.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οκ παιδια θα σας πω σημερα το βραδυ.. τα εφτιαξα ολα παντως και βλεπουμε το βραδυ..

Δημοσ.

Καθαρισε την παστα που υπαρχει στην ψυκτρα και τον επεξεργαστη, αγορασε μια AS5 και βαλε. Μετά κουμπωσε την ψυκτρα πανω, εγκατεστησε windows και δες θερμοκρασίες χωρίς να τρέχεις καποιο πρόγραμμα. Εχει υποψην οτι εστω και με λιγο ζόρισμα η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν αποδιδει, με αποτελεσμα να βλεπεις 60 και 70 Κελσιου (απολυτα φυσιολικο) παίζοντας ενα game. Θα σε συμβουλευα να την αλλαξεις γιατι έρχεται και καλοκαιράκι B)

Οταν μπαινεις στο BIOS απλως o επεξργαστης λειτουργει στην ονομαστικη του συχνοτητα. Αυτο δεν σημαινει οτι εχει φορτο εργασιας. Παραμενει ουσιαστικα idle μονο που η συχνοτητα του δεν πεφτει, αλλα παραμενει σταθερα στην ονομαστικη του. Φορτο εργασιας θα εχει ο επεξεργαστης αμα τρεξει μια απαιτητικη εφαρμογη, π.χ. αν παιξεις καποιο σχετικα βαρυ παιχνιδι στο MAME (με multi-threading ενεργο).

Αυτο βεβαια μπορει να αλλαζει στις νεες μητρικες με EFI BIOS. Δυστυχως δεν ασχοληθηκα με τις νεες τεχνολογιες, ακομα.

Απο μητρικη σε μητρική διαφέρει, μεχρι και 70% CPU Usage εχω δει σε μερικα UEFI BIOS (μιλαω εκ πειρας).

Δημοσ.

Γι'αυτο ειπα οτι μπορει να αλλαζει στις νεες μητρικες με UEFI BIOS. Εγω δεν εχω γνωση σε αυτο, γιατι δεν ασχοληθηκα. Οποτε παω πασο...

Δημοσ.

Παίδες εμένα το case μου είναι δίπλα σε τοίχο απο την μερία που είναι οι τρύπες για το fan της cpu.Προσπάθισα και μάζεψα όσο καλύτερα γινόταν τα καλώδια μέσα όστε να υπάρχει μια καλή ροή αέρα!Η CoolerMaster Hyper 212 είναι μια καλή λύση αλλά δεν ξέρω αν χωράει μέσα στον VORTEX 3620 BLACK που έχω!

Δημοσ.

18,5 είναι εξωτερικά το πλάτος του ε; Βασικά μέτρησε από μέσα να δεις Από τη βάση του Socket Μέχρι πάνω πόσο είναι. Η hyper θέλει 16cm

Δημοσ.

18,5 είναι εξωτερικά το πλάτος του ε; Βασικά μέτρησε από μέσα να δεις Από τη βάση του Socket Μέχρι πάνω πόσο είναι. Η hyper θέλει 16cm

Η hyper θελει κατι ελαχιστο παραπανω απο 16cm γιατι ειναι το πανω μερος των heatpipes που προεξεχουν.Και ναι,γι'αυτο το ελαχιστο μπορει να μην χωραει σε καποιο κουτι.

(αφου δεν την εχεις την θανοψυχτρα,τι μιλας :P :P :P ).

Δημοσ.

Την προόριζα για το δικό μου πουσου και ένας σοφός είχε πει ότι θέλει 16. Εγώ εχω 15,5 :(

Δημοσ.

Θα σου ελεγα να κοψεις το πανω μερος απο τα heatpipes αλλα μετα δεν κανεις δουλεια....

Θα μπορουσες να κοψεις τα πινακια απο τον επεξεργαστη αλλα μετα σκεφτηκα οτι αυτα μπαινουν μεσα στο Socket οποτε παλι δεν κανουμε τιποτα.

Θα σου ελεγα να Lappareis τον καπακι του επεξεργαστη αλλα μαλλον δεν θα φτασει αυτο και επισης θα ανοιξεις μετα 10 threads για πως να το κανεις αυτο(ασε που προεχει το sleeving).

Μια επισης καλη ιδεα θα ηταν να κοψεις το κουτι (μονο τρυπιτσες για να βγουν τα Heatpipes απ'εξω) αλλα μετα μπορει να ξηλωσεις κανενα ρουχο αμα περνας συνεχεια απο διπλα του.

Οποτε κατσε στα αυγα σου και παρε 3-4 Η70 να σου μεινουν κιολας για ανταλλακτικα. :devil:

Δημοσ.

xaxaxaxaxa μαμάτη ανάλυση...

Του έκανα άλλες μόντες και πάλι ιδέα του σοφού όπως είπα. Και είναι κρύο το καρβούνι τώρα :P

Ασε που τώρα ασχολούμαι με νέο pc οπότε το παλιό θα μπει στην αναμονή προς το παρόν :P

Δημοσ.

Μεχρι να παραγγειλεις το νεο pc ετσι οπως πας,θα εχει παλιωσει και αυτο....... :devil: :devil: :lol: :lol:

:P

Τέλος του μήνα αν δε το έχω θα σκάσω :lol:

Δημοσ.

οκ παιδια θα σας πω σημερα το βραδυ.. τα εφτιαξα ολα παντως και βλεπουμε το βραδυ..

Παντως εμενα πανω απο 25 βαθμους στο bios δεν παει και παντα κλοκαρισμενος στα 4,6 GHz. Οι θερμοκρασιες που ανεφερες ειναι πρωτακουστες.Κατι δεν εχεις κανει καλα.

Δημοσ.

Παντως εμενα πανω απο 25 βαθμους στο bios δεν παει και παντα κλοκαρισμενος στα 4,6 GHz. Οι θερμοκρασιες που ανεφερες ειναι πρωτακουστες.Κατι δεν εχεις κανει καλα.

τι λες ρε φιλε με στοκ ψυχτρα κλοκαρισμενος στα 4.6 παιζεις 25 βαθμους; ποιος εισαι; ο Chuck Norris;;

Τελοσπαντων ολα οκ τελικα αλλαξα παστα την κουμπωσα και καλυτερα και παιζει γυρω στους 35 και σε παιχνιδια 55 μια χαρα ολα οκ δηλαδη με το στοκ.. περιμενω υδροψυξη την αλλη εβδομαδα οποτε μεχρι τωρα ειμαστε οκ..

Δημοσ.

Ναι μου εκανε δωρο η Intel την coolermaster Hyper 212 της υπογραφης μου.:devil:

τι λες ρε φιλε με στοκ ψυχτρα κλοκαρισμενος στα 4.6 παιζεις 25 βαθμους; ποιος εισαι; ο Chuck Norris;;

Τελοσπαντων ολα οκ τελικα αλλαξα παστα την κουμπωσα και καλυτερα και παιζει γυρω στους 35 και σε παιχνιδια 55 μια χαρα ολα οκ δηλαδη με το στοκ.. περιμενω υδροψυξη την αλλη εβδομαδα οποτε μεχρι τωρα ειμαστε οκ..

Αρα ειχα δικιο οταν εγραψα οτι κατι ειχες κανει λαθος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...