Fuel7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Καλησπέρα σε όλους Λοιπόν αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το ιντερνετ στο σπιτι!Ζω σε ενα παλαιο πετροκτιστο οικημα το οποιο ειναι μολις μερικών μηνων σε χρήση, υστερα απο ολικη επανακατασκευη.Λογω του οτι κάθε οροφος περιέχει περιέχει μπετο και πέτρα το ασύρματο δυκτιο απο οροφο σε οροφο ασθενει στο επακρο.Επειδή δέν είναι ευκολο να τραβίξω καλώδια,και για να έχω internet σε κάθε όροφο λογο σχεδιασμου δομής, εφτιάξα 2 επιπλέον modem-routers της Onenet(1)baudtec και (1)Matrix!Τεστάροντάς τα μοντέμ παρατήσα ότι τα 2 νεα μηχανάκια δέν δούλευαν στον πρώτο και δευτερο όροφο και δουλευαν μονο στον τριτο όροφο, ενώ το ήδη υπαρχον μόντεμ του οτε μαρκας baudtec, δουλευέ μονο στόν τρίτο όροφο και δέν δούευε στόν πρώτο και στόν δεύτερο όπως και τα αλλα 2. Τα μοντεμάκια για κάποιο λόγο δέν θέλουν να συγχρονήσουν με το σήμα. Υπόψην οτι κάθε ένα μοντεμ τεσταρίστικε σε κάθε οροφο με όλες τι συσκευες εκτος, και χωρις δεύτερο μόντεμ επανω.Έχω επικοινωνησει με την οτενετ και τις Βλαβες του οτε.Σύμφωνα με τόν Οτέ και τήν Οτενετ η γραμμή μου είναι καθαρή! Επειδή θελω να δώ τι στο καλό φταιει και να το διορθώσω θα ήθέλα τήν λαποψη σάς να να δώ μήπως έχει κάνει καμια μακακια με τις καλωδιώσεις ο ηλεκτρολογος ετσι ώστε να του κόψω το κώλο! Παράλειψη και διορθώστε με εάν έχω άδικο!απο όσο ξέρω σέ ένα σπίτι στό οποίο το τήλεφωνικό κύκλωμα του έχει ενεργοπιημένο ADSL σε PSTN μπορεί να τοποθετήσει το μοντέμ-ρούτερ σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού, και δέν είναι υποχρεοτικό το μοντεμ ρούτερ να μπει στήν κεντρική μπριζα, κοινώς αυτή κοντά στην είσοδο του σπιτιού! Ευχαριστώ προκαταβολικά για τήν βοηθειά σας!
lexmark Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Παράλειψη και διορθώστε με εάν έχω άδικο!απο όσο ξέρω σέ ένα σπίτι στό οποίο το τήλεφωνικό κύκλωμα του έχει ενεργοπιημένο ADSL σε PSTN μπορεί να τοποθετήσει το μοντέμ-ρούτερ σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού, και δέν είναι υποχρεοτικό το μοντεμ ρούτερ να μπει στήν κεντρική μπριζα, κοινώς αυτή κοντά στην είσοδο του σπιτιού! Ευχαριστώ προκαταβολικά για τήν βοηθειά σας! Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού αλλά ένα modem μόνο θα συγχρονίσει τη φορά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι είτε να παίξεις με WDS (δεν ξέρω αν το υποστηρίζουν τα modem και δεν το νομίζω κιόλας) είτε να παίξεις με repeaters για να δώσεις στους υπόλοιπους ορόφους. Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι κατάλαβα καλά αυτό που κάνεις. Ότι δηλαδή τα συνδέεις όλα στην τηλεφωνική σου εγκατάσταση και τα ανοίγεις.
telcomfreak Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Μονο ενα μοδεμ μπορει να παιζει σε οποιαδηποτε μπριζα .Για να δωσεις στο υπολοιπο σπιτι θα σου προτεινα να φτιαξεις ενα δικτυο μεσω των μπριζων της δεη στο σπιτι. Ασυρματα το βλεπω δυσκολα για ολους τους οροφους λογο της κατασκευης του σπιτιου.
anta_n Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 Δημοσ. 6 Μαΐου 2011 αυτό που λένε και οι υπόλοιποι. Δε μπορείς να βάλεις στην ίδια γραμμή πάνω από ένα routers, η γραμμή θα πηγαίνει σε έναν router και από εκεί θα δίνεις σε άλλες συσκευές (ιδανικά switches) μέσα στο σπίτι. Το κακό είναι ότι για να βάλεις switches θα πρέπει να περάσεις καλώδια δικτύου σε όλο το σπίτι, που σε πετρινο σπίτι είναι λίγο δύσκολο, αν δεν έχει περαστεί ήδη. Εναλλακτικά κι εγώ θα πρότεινα αυτό που αναφέρει και ο telcomfreak παραπάνω, δηλαδή να πάρεις powerplugs και να χρησιμοποιήσεις τις πρίζες του ρεύματος για να περάσεις από εκεί το δίκτυο (με κάποιες απώλειες).
tsifotis Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Επειδη με ενδιαφερει και μενα κατι σχετικο. Υπαρχει κανενας καλος οδηγος/λινκ για ασυρματη επεκταση σηματος; Repeaters / access point / switch και αποστασεις για καλυψη μεγαλου χωρου; Καλο θα ητανε να αναφερονται μεταξυ αλλων δοκιμασμενα κ αξιοπιστα μοντελα
lexmark Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Δημοσ. 17 Μαΐου 2011 Άνοιξε νέο θέμα, πες μας τι απόσταση θες να καλύψεις και τι δυνατότητες να έχει το δίκτυό σου και θα σου πούμε και εμείς που ακριβώς να πας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.