Προς το περιεχόμενο

American Airlines - γνώμες;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλσηπέρα guyz & gals

σύντομα παίζει έντονα να ταξιδέψω Αμερική και βλέπω ότι αρκετά καλές τιμές έχου πτήσεις με την American Airlines (είτε ως μόνος μεταφορέας είτε με μετεπιβίβαση από κάποια ευρωπαϊκή εταιρία, κυρίως Malev). Έχει ταξιδέψει κανένας με αυτην την εταιρία να μου πει γνώμη; Ξέρω ότι είναι τεράστιος παγκόσμιος μεταφορέας, αλλά και η Ryanair είναι, και με την Ryanair δεν θα πήγαινα τόσο μακριά. Είναι πολύ μεγάλο το ταξίδι (και πολλά τα λ7 Άρη) και θα ήθελα info για παροχές, συνέπεια, κλπ.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν ειναι η πιο καταλληλη εποχη για να πετας με αμερικανικες εταιριες.

Κατα τα αλλα ειναι πολυ καλη ως προς το σερβις.Δεν ειχα κανει υπερατλαντικο βεβαια με την AA αλλα θυμαμαι οτι ολα ηταν μια χαρα.ποση διαφορα βρηκες στα λεφτα?

Δημοσ.

Με τη λογικη σου, ολες οι πτησεις που πανε και ερχονται Αμερικη εχουν φοβο μιας και κουβαλουν πολλους Αμερικανους, οχι μονο η ΑΑ.

Φυσικα, θεωρω οτι ειδικα αυτην την εποχη οι Αμερικανικες Αερογραμμες δεν εχουν φοβο τετοιου ειδους. Τα χτυπηματα γινονται παντοτε σε ανυποπτο χρονο και οχι οταν ολοι φοβουνται αρα υπαρχουν αυστηρα μετρα ασφαλειας. Ευνοητο νομιζω.

Δημοσ.

Μια χαρά εταιρεία είναι. Την βάζω δίπλα στην British Airways. Τίποτα ιδιαίτερα καλό ή κακό. Αν μπορείς να βρεις σε παρόμοιες τιμές KLM προτιμησέ τους(έχε υπόψιν ότι η KLM συνεργάζεται με Delta airlines,που είναι αμερικάνικη εταιρεία επίσης). Δεν νομίζω υπάρχει λόγος να αποφεύγεις αμερικάνικες εταιρείες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, δεν τίθεται θέμα φόβου γιατί πολύ απλά είναι μάταιο και δεν είναι το στυλ μου (έτσι κι αλλιώς νομίζω ότι οι αμερικανικές εταιρίες έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τους δίδυμου πύργους) Διαφορά στην τιμή δεν υπάρχει μεγάλη, όλες οι πτήσεις είναι πάνω κάτω στα 850 με 1000 ευρώ (ακριβή περίοδος ο Ιούλιος για αμέρικα), απλά κρίνω με βάση τις ανταποκρίσεις και τον χρόνο μετεπιβίβασης.

@dora η KLM είχε φοβερές τιμές μέχρι τέλος Ιουνίου (450 πάνε-ελα) αλλά μπορώ να πάω μόνο τέλος Ιουλίου, τότε έχουν πάνω από 1000.

Δημοσ.

@ MiDi_MiLiZ

θελω να σου ζητησω συγνωμη για τον παραλογισμο μου.

Και ναι ειναι ευνοητο αυτο που λες εχεις δικιο.

Παω να πιω ουισκι τωρα,να ξεχασω ...

Δημοσ.

δηλαδη τι κακο να εχει;

εχω ταξιδεψει με delta, american airlines, us airways, airtran και διαφορές δεν βλέπω. Ισως παλι ειμαι μονο εγω. Ας πουμε δεν μπορω να πω "α, η iberia ειναι καλυτερη απο την ολυμπιακη στις ταδε πτησεις" μου φαινεται υπερβολη. Ολες καλες ειναι, και η ryanair και η easyjet. Γενικα οποιος μου βγαζει το δρομολογιο φτηνοτερα, αυτον επιλεγω. Θελω να αποφευγω aegean που εχει το χειροτερο customer / after sale service.

Για να απαντησω πιο σχετικα στην ερωτηση σου: η american airlines οταν εκανα ενυπογραφα παραπονα για την καταγρατσουνισμενη, βρωμικη, διαλυμενη βαλιτσα που παρελαβα και μου στειλανε 100 ευρω επιταγη για αποζημιωση και συγγνωμη.

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ. Να εχεις βαλιτσακι handbaggage και οτι πολυτιμο εχεις πχ ψωνια οπως καινουρια αθλητικα, κολωνιες κλπ παρ'τα μαζι σου. Δυο φορες με εχουνε κλεψει τα λαμογια οι υπαλληλοι του αεροδρομιου της αμερικης (ισως αυτοι που ελεγχουνε βαλιτσες πριν τις φορτωσουνε στ αεροπλανο). Καβατζωνουνε καινουρια γυαλιστερα πραγματα και αντε να αποδειξεις ποτε οτι τα ειχες. Το νου σου!

Δημοσ.

H ΑΑ είναι μακράν από τις χειρότερες επιλογές.Θυμάμαι τα τραγικά τις καθίσματα.Δεν ξαναπέταξα με ΑΑ ούτε πρόκειται στο μέλλον.Μιλάμε για drama.Epipleon Παλαιότερα οι "αεροσuνοδες" στις Ατλαντικές πτήσεις ήταν γιαγιάδες!Ase.

Πήγαινε καλύτερα με πλοίο στο αμπάρι με πακιστανούς λαθρομετανάστες.

Δημοσ.

Epipleon Παλαιότερα οι "αεροσuνοδες" στις Ατλαντικές πτήσεις ήταν γιαγιάδες!Ase.

Aφενος σημαινει οτι ειναι πιο εμπειρες, αρα σε μια κρισιμη κατασταση πχ, θεωρητικα θα αντιδρασουν καλυτερα απο μια 20ρα αεροσυνοδο. Και κρισιμη κατασταση δε σημαινει μονο να πεφτει το αεροπλανο η να εχει καποια βλαβη.

Αφεταιρου αναμεσα στα κριτηρια σου για τις αεροπορικες εταιρειες, ειναι η ηλικια των αεροσυνοδων? Το θεμα ειναι να κανουν τη δουλεια τους καλα.

Και φανταζομαι οταν λες γιαγιαδες θα εννοεις max 45 ετων, γιατι οπως το λες μου ρθε στο μυαλο η εικονα ασπρομαλλων αεροσυνοδων με κρεμασμενα γυαλια πρεσβυωπιας στο μπουστο.

Διοτι οι αεροσυνοδοι, ιδιαιτερα οι γυναικες δε μπορουν να κανουν επ'αοριστον τη συγκεκριμενη δουλεια για λογους υγειας.

Δημοσ.

Aφενος σημαινει οτι ειναι πιο εμπειρες, αρα σε μια κρισιμη κατασταση πχ, θεωρητικα θα αντιδρασουν καλυτερα απο μια 20ρα αεροσυνοδο. Και κρισιμη κατασταση δε σημαινει μονο να πεφτει το αεροπλανο η να εχει καποια βλαβη.

Αφεταιρου αναμεσα στα κριτηρια σου για τις αεροπορικες εταιρειες, ειναι η ηλικια των αεροσυνοδων? Το θεμα ειναι να κανουν τη δουλεια τους καλα.

Και φανταζομαι οταν λες γιαγιαδες θα εννοεις max 45 ετων, γιατι οπως το λες μου ρθε στο μυαλο η εικονα ασπρομαλλων αεροσυνοδων με κρεμασμενα γυαλια πρεσβυωπιας στο μπουστο.

Διοτι οι αεροσυνοδοι, ιδιαιτερα οι γυναικες δε μπορουν να κανουν επ'αοριστον τη συγκεκριμενη δουλεια για λογους υγειας.

Πλακα κανεις?

Σίγουρα αυτές πάνω από 50 ανοίξεων ήταν άσε που θυμάμαι να έπεσε κάτι στο πάτωμα και η γιαγιά δυσκολεύτηκε να το πιάσει οποτε αμφιβάλλω αν είναι κατάλληλες για να μας σώσουν σε εκτατές περιπτώσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά θα προτιμούσα Delta Airlines -έχει καλύτερο safety record και γενικά από συγγενείς που ζουν στις ΗΠΑ ακούω καλύτερα λόγια, αν και νομίζω πως τις υπερατλαντικές πτήσεις μάλλον μέσω συνεργαζόμενων εταιριών της Sky Team τις εκτελλεί.

Δημοσ.

καλά δεν χρειάζεται να παίξετε bitch fight για τις αεροσυνοδούς και τα καθίσματα ρε παιδιά. απλά ρωτάω επειδή πρώτη φορά άκουσα να υπάρχει αυτή η εταιρεία (δεν κάνω υπερατλαντικά) και είναι υπερβολικά μεγάλο το ταξίδι για να πάρει κάνεις αβίαστα ρίσκο (ασφάλειας, άνεσης, whatever).

Για την Delta ξέρω, απλά δεν έχει εμφανιστεί σε δελεαστικό αποτέλεσμα στην αναζήτηση μου, ακόμη τουλάχιστον. Επίσης παίζει έντονα και η Alitalia, και είναι πολύ πιθανό να την προτιμήσω. Ισχύει το κακό όνομα με τις χαμένες βαλίτσες όταν περνάς transit από Ρώμη ή είναι φήμες; :) :) Παίζει και Malev αλλά τα ωράρια της είναι πιο χάλια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Delta δεν ξέρω τι προσφορές κάνει, έχει τη φήμη πιο "ακριβής" εταιρίας πάντως. Η Alitalia έχει ένα θέμα με τις αποσκευές [κατάφεραν να χάσουν δικές μου ακόμη και σε πτήση εσωτερικού, Φλωρεντία-Μιλάνο (παρένθεση στην παρένθεση, δεν αξίζει με τίποτε πτήση εσωτερικού από κεντρική Ιταλία προς βορρά ή νότο, χίλιες φορές καλύτερα αμάξι ή τρένο)] αλλά δεν ξέρεις ποτέ από πού θα το βρεις: ας πούμε, η χειρότερη απώλεια αποσκευών που είχα ήταν σε πτήση Θεσσαλονίκη-Birmingham με Swissair παρακαλώ, τρία κομμάτια κατέληξαν από ένα σε Φινλανδία, Νότια Αφρική και ΗΑΕ...)

Δημοσ.

[...] σε πτήση Θεσσαλονίκη-Birmingham με Swissair παρακαλώ, τρία κομμάτια κατέληξαν από ένα σε Φινλανδία, Νότια Αφρική και ΗΑΕ...)

Πλάκα κάνεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κι όμως...μου έδειξαν το return manifest ή κάπως έτσι (έχουν περάσει και 14 χρόνια από τότε, πριν χρεοκοπήσει αρχικά η Swissair)

Εκεί η πατάτα έγινε γιατί στην πτήση Θεσσαλονίκη-Birmingham η Swissair μας πήγε ως τη Φραγκφούρτη και από εκεί αλλάξαμε αεροσκάφος για το δεύτερο σκέλος. Αλλά, πώς κατάφεραν, τρεις βαλίτσες, να τις στείλουν στις τρεις γωνιές του κόσμου, δεν το κατάλαβα ποτέ. Φαντάσου τώρα, μεταπτυχιακός ολόφρεσκος, να φτάνω νύχτα το Birmingham, με ένα σακίδιο με ένα discman και κάτι βιβλία μέσα, χωρίς ρούχα, τίποτε.

Ωραίες εποχές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...