Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της ιστοσελίδας JPR, οι αριθμοί στην αγορά των GPU δεν είναι αισιόδοξοι για την Nvidia. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε ένα έτος ο αριθμός κομματιών από κάρτες γραφικών που διέθεσε η εταιρεία έχει μειωθεί σε υπερβολικά μικρό ποσοστό το οποίο αγγίζει το 28%.

Την ίδια στιγμή οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Nvidia, AMD και Intel επιστρέφουν σε αισιόδοξα νούμερα που παρουσιάζουν αύξηση του παραπάνω ποσοστού κατά 15.4% και 9.4% αντίστοιχα. Οι αριθμοί που αφορούν την ίδια έρευνα αλλά σε χρονική περίοδο τετραμήνου η Intel σημείωσε μείωση κατά 1.7% των κομματιών GPU που διέθεσε σε σχέση με το προηγούμενο τετράμηνο, ενώ όσον αφορά τις AMD και Intel τα ποσοστά αυξήθηκαν κατά 14.2 και 13.3 αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται οι προτάσεις των ανταγωνιστών καθώς και η δικαστική διαμάχη μεταξύ Intel και Nvidia η οποία απαγόρευσε την τελευταία να κατασκευάζει chipsets με ενσωματωμένες GPU για επεξεργαστές της Intel αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία. Η κυριότερη όμως αιτία για τα συρρικνωμένα νούμερα της προέρχονται από την απότομη μείωση του ενδιαφέροντος όσον αφορά την αγορά των chip με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών (Ιntegrated Graphics Processor), κάτι που και η ίδια η εταιρεία αναγνωρίζει.

Όσο η αγορά των διακριτών GPU χάνει μερίδιο από τα chip με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών η Nvidia πρόκειται να δώσει περισσότερο βάρος σε λύσεις της ARM για φορητές συσκευές καθώς και στους HPC-συνεπεξεργαστές (coprocessors) ως κομμάτι της μετάβασης της στην περίοδο “NVIDIA 3.0”. Σίγουρα το μέλλον της Nvidia δε μπορεί να προδικαστεί από τόσο νωρίς καθώς το μερίδιo της ARM παρουσιάζει αύξηση και τα Υπολογιστικά Συστήματα Υψηλής Επίδοσης ελκύουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Link.png Site: arstechnica.com

Δημοσ.

Δεν ειναι καλο αυτο,δεν ειναι καλο αυτο.

Οχι τιποτα αλλο αλλα θα το δει καμια AMD (ΑΤΙ) τωρα αυτο και θα ανεβασει καμια τιμη...η τουλαχιστον θα σταματησει να τις κατεβαζει.

Δημοσ.

Δεν ειναι καλο αυτο,δεν ειναι καλο αυτο.

Οχι τιποτα αλλο αλλα θα το δει καμια AMD (ΑΤΙ) τωρα αυτο και θα ανεβασει καμια τιμη...η τουλαχιστον θα σταματησει να τις κατεβαζει.

Καλύτερα να το δει αυτό η nVidia μήπως και κατεβάσει τις δικές της τιμές.

Δημοσ.

Μα και να κατεβασει τις τιμες της,εμεις παλι ΑΤΙ θα περνουμε :devil: :devil: :devil:

(τετοια ψυχρολουσια που ειχα φαει με την 8600gt,δεν την ξαναπαταω ασχετος εαν ειμαι ενημερωμενος τωρα).

Δημοσ.

Καλύτερα να το δει αυτό η nVidia μήπως και κατεβάσει τις δικές της τιμές.

Ακριβως!Ολα αυτα τα χρονια νομιζω πως οι καρτες της ειναι πολυ πιο ακριβες απο οτι θα επρεπε και γενικα δεν κανει και μεγαλες μειωσεις τιμων,ειδικα τωρα που η AMD εχει κανει πολυ καλες δουλειες.

(τετοια ψυχρολουσια που ειχα φαει με την 8600gt,δεν την ξαναπαταω ασχετος εαν ειμαι ενημερωμενος τωρα).

Καπως ετσι την πατησα με την 9600gt που βγηκε εντελως ακυρη καρτα και την ειχα παρει και με 1gb μνημη(τι να σου κανει βεβαια η μνημη εαν δεν τραβαει η καρτα γενικοτερα...)

Δημοσ.

Εγώ είμαι NVIDIA fan τόσα χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον όσο αφορά τις κάρτες γραφικών, η AMD έχει καλύτερο value for money από την NVIDIA. Πάντως νόμιζα ότι έχει ξαναπάρει τα πάνω της μετά και τη σειρά 5 που νομίζω πούλησε καλά... Anyway, είδομεν... Όλο και κάτι θα κάνουν, δε μπορεί να μείνουν στο περιθώριο και να βγουν εκτός ανταγωνισμού (αν γίνει αυτό τη βάψαμε...)

Δημοσ.

και εγω nvidia fan ειμαι αλλα τον τελευταιο χρονο οι drivers της nvidia ειναι αναξιοπιστοι και ακομα ειναι .Σε ορισμενες περιπτωσεις λες και βγαζουν drivers καινουργιους για να δημιουργησουν επιτηδες προβληματα στους κατοχους παλιων gpu για να αναγκαστουν να αγορασουν καινουργιες.Μην πω για την περιπτωση εκεινη με τους drivers που εκαιγαν καρτες και τους απεσυραν...Καιρος η nvidia να αρχισει να ριχνει τιμες γιατι πολλες μ@@@@ιες εχει κανει τελευταια αλλιως δεν πειραζει το μοναστηρι να ειναι καλα ...

Δημοσ.

και εγω nvidia fan ειμαι αλλα τον τελευταιο χρονο οι drivers της nvidia ειναι αναξιοπιστοι και ακομα ειναι .Σε ορισμενες περιπτωσεις λες και βγαζουν drivers καινουργιους για να δημιουργησουν επιτηδες προβληματα στους κατοχους παλιων gpu για να αναγκαστουν να αγορασουν καινουργιες.Μην πω για την περιπτωση εκεινη με τους drivers που εκαιγαν καρτες και τους απεσυραν...Καιρος η nvidia να αρχισει να ριχνει τιμες γιατι πολλες μ@@@@ιες εχει κανει τελευταια αλλιως δεν πειραζει το μοναστηρι να ειναι καλα ...

Απαπα μη το ξαναπείς αυτό....τί δηλαδή οι εταιρείες βγάζουν update για κάτι που δουλεύει ρολόι μόνο και μόνο για να αναγκάσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν πάλι;

Οχι δε μπορεί να συμβαίνει αυτό :shock:

Σοβαρά τώρα όταν κάτι δουλεύει και κάνει καλά τη δουλειά του δε το πειράζουμε.

Οσο για την nvidia τον είχε πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ καιρός ήταν να σπάσει τα μούτρα της. Μια ζωή ati έπαιρνα και ο μαλάκας μια nvidia που είπα να πάρω πήγα και πείρα την gtx260. Μεγάλη απογοήτευση η κάρτα.

Ασχετο αλλά η καλύτερη κάρτα που έχω αγοράσει ποτέ μου ήταν η ati 9550 και η χειρότερη ήταν η ati 1600xt ( κάπως έτσι ήταν το όνομα )

Δημοσ.

ποια gtx260? gigabyte, palit,...?

και σε τι την δοκιμασες και δεν αρκουσε?

Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι nvidia ειναι οι μονες καρτες με Physx.

Δημοσ.

Μάλλον το τμήμα των Physx θα είναι το πρώτο που θα κλείσε καθώς πλέων δεν προσφέρει απολύτως τίποτα μετά την dx11.

Δημοσ.

ποια gtx260? gigabyte, palit,...?

και σε τι την δοκιμασες και δεν αρκουσε?

Gigabyte ήταν η κάρτα και δε τραβαγε σε 1920*1080 σε παιχνίδια όπως το assassins creed και far cry. Μην αναφέρω και την αύξηση που είχα δει λογαριασμό της ΔΕΗ. Το σύστημα έκαιγε σε idle 180 watt ενώ πριν βάλω την κάρτα έτρεχε στα 90 watt.

Δημοσ.

Εγω έχω την gts250 της gigabyte και δεν κάνει ούτε κόλπο,παίζει ότι παιχνίδι της βάλεις σε ανάλυση 1920x1080 και φουλ γραφικά και είναι τέλεια δεν ξέρω τι λέτε.μόνο η 7600gs μου έβγαλε Πρόβλημα αλλα ήταν point of view τι περιμένεις;

Δημοσ.

Gigabyte ήταν η κάρτα και δε τραβαγε σε 1920*1080 σε παιχνίδια όπως το assassins creed και far cry. Μην αναφέρω και την αύξηση που είχα δει λογαριασμό της ΔΕΗ. Το σύστημα έκαιγε σε idle 180 watt ενώ πριν βάλω την κάρτα έτρεχε στα 90 watt.

απο επεξεργαστη πως πας?γιατι μου φαινεται παραξενο..........

εγω εχω cpu:intel core 2 duo e6600 overclocked to 3.0ghz και gpu: nvidia gt240 και παιζω far cry 2 ανετα σε very high.

Δημοσ.

Πάντως η είδηση έχει και τα καλά της πέραν της πιθανής πτώσης τιμών.

Αν η nvidia δώσει προσοχή στην ARM μπορεί η 2η να εξελιχθεί σε δυναμικό αντίπαλο για την intel (είτε σε ενσωματωμένα συστήματα είτε ακόμα και σε προσωπικούς υπολογιστές που απ' ότι ακούω επεκτείνετε η ARM). Άρα ο ανταγωνισμός ενδέχεται να επεκταθεί και εκτός καρτών γραφικών, έμμεσα βέβαια.

Δημοσ.

οταν λες δεν σου σικονε, για ποσα fps μηλας? γιατι εγω και με 30 fps ειμαι οκ(1280*1024), εσυ μπορει να θες κατι παραπανω..

και οταν φτανει στα ορια της, ριχνουμε ενα καθαρισμα στον ανεμιστιρα, γεμιζουμε ανεμιστιρες το κουτι, το βαζουμε ψυγειο, και του κανουμε o/c στον θεο..

μην ξεχνας οτι αυτη η καρτα ειναι του 2008 και εγω το 2009 την πηρα 155 ευρω

οσο για το ρευμα που τραβαει, εχεις απολιτο δικιο.. τραβαει τα κερατα της! :fear:

169w idle

οσο για το far cry 2 ηταν απο τα προτα games που επεξα με αυτην την καρτα, και απο οτι θιμαμε επεζε τζιτζι (40-55fps)

σε 1280*1024 παντα, τωρα σιγουρα μια τετια καρτα ζοριζετε σε full hd..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...