molotov1221 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Ξεκίνησα εργασία σε ένα εργόδότη στισ 10 Ιουλίου 2010 με μισθό 1500 καθαρά και δώρο χριστουγένων 1000.Σταματησα την εργασία απο μονοσ μου τέλοσ του έτους.Ο λόγοσ ήταν ΄τι μου έλεγε συνεχεια διάφορεσ δικαιολογίες και με ξόφλαγε μετα απο 1 και 1.1/2 μήνα + οτι μου έφαγε όλα τα ένσυμα.δούλευα πολλές φορέσ βράδια και σε διάφορα νησιά.ειμαι τεχνικός.... θα ήθελα να μαθω αν ξερει κανεις τι δικαιούμαι να πάρω. μένω σε νησί και εδώ όλοι είναι μια κλήκα(επόπτησ).αν γνωρίζει κανείς παρακαλώ να με ενημερώση.
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Όταν λες ότι σου έφαγε όλα τα ένσημα εννοείς πως δε σου έκανε πρόσληψη και δούλευες μαύρα; Σε αυτή την περίπτωση ένα καλό ξεκίνημα θα ήταν να βρεις μάρτυρες που θα υποστηρίξουν πως πράγματι δούλευες εκεί. Υπέγραφες πουθενά όταν πληρωνόσουν; Αν όχι, μπορείς να ισχυρισθείς κάλλιστα ότι δε σου έχει δώσει καθόλου χρήματα από τον Ιούλιο και γι αυτό μη νιώσεις καθόλου άσχημα. Κάνε μια αρχή στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ και αν δε βρεις άκρη, δικηγόρο. Αυτές είναι οι λύσεις σου αν δεν τα βρείτε με τα λόγια φυσικά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Πάντως, εφ' όσον αποχώρησες μόνος σου, αποζημίωση δεν δικαιούσαι.
Physics_Rulez Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Πάντως, εφ' όσον αποχώρησες μόνος σου, αποζημίωση δεν δικαιούσαι. Μπορεί όμως να αποδείξει ότι τον ανάγκασε να φύγει.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Αποτι καταλαβαινω το μονο προβλημα που υπαρχει με τον πρωην εργοδοτη αυτη τη στιγμη ειναι οτι δεν εχεις ενσημα 6μηνων? Τα δεδουλευμενα τα εχεις πληρωθει?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Μπορεί όμως να αποδείξει ότι τον ανάγκασε να φύγει. Αν μπορεί, αλλάζει το θέμα. Πάντως δεν είναι "εξαναγκασμός σε αποχώρηση" η αργοπορία καταβολής δεδουλευμένων, είναι σχετικά δύσκολο να το αποδείξεις. Αποτι καταλαβαινω το μονο προβλημα που υπαρχει με τον πρωην εργοδοτη αυτη τη στιγμη ειναι οτι δεν εχεις ενσημα 6μηνων? Τα δεδουλευμενα τα εχεις πληρωθει? Ο τίτλος του thread υπονοεί ότι ψάχνεται για αποζημίωση. Την οποία δεν δικαιούται αν έχει αποχωρήσει οικιοθελώς.
ikaruga24 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Ποτε μου δεν καταλαβα το πως καταφερνει ενα αφεντικο να σε αναγκασει να φυγεις απο τη δουλεια του. Εσυ θα πρεπει να αναγκαζεις το αφεντικο να σε διωξει. Δεν ξερω βεβαια τη φυση της δουλειας σου αλλα υπαρχουν μπολικοι τροποι να κανεις το αφεντικο σου να σε απολυσει στο δευτερολεπτο. Περα απο αυτο αν εφυγες μονος σου τοτε δεν δικαιουσαι τιποτα απο αποψη αποζημειωσης. Δικαιουσαι δεδουλευμενα κτλ τα οποια ελπιζω να μην εχεις υπογραψει κανενα χαρτι οτι τα πηρες. Αν απο την αλλη μπορεις να αποδειξεις οτι εξαναγκαστηκες να φυγεις με αλλους τροπους εκτος απο την καθυστερηση πληρωμης τοτε εχεις ενα πολυ καλο χαρτι στα χερια σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.