Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κάρτας γραφικών και αγορά καινούριας

Sapounos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εχω τον παρακατω υπολογιστη. INTEL CORE I7 3.2Ghz, CORSAIR DOMINATOR DDR3 6GB, ASUS P6T DELUXE, GAINWARD GTX285 1GB memory.. Αγόρασα ένα παιχνίδι το RIFT αλλα οταν τα γραφικα τα βαζω ULTRA Μου πεφτουν πολυ το fps apo 38-39 σε 15. Μονο σε Minimum δουλευει καλυτερα. Τι μπορει να φταιει? η καρτα γραφικών μηπως πάλιωσε? κ αν ειναι να αγορασω καινουρια τι χαρακτηριστικο πρεπει να κοιταω πλεον στις καρτες γραφικων ωστε να αποδιδουν καλα?

Δημοσ.

κατα την αποψη μου η καρτα σου ηταν μια χαρα απλα μπορει να την ζόρισες και να αρχισε να αντιδραει ετσι... για πες ομως τι τροφοδοτικο εχεις; τοσο καιρο ειχες προβληματα; νεους ντραιβερς εχεις βαλει; η οθονη σου τι αναλυση εχει(διοτι εαν δεν ειναι hd το ultra στα γραφικα σε βαζει σε hd mode οποτε ειναι λογικο να συμβαινει αυτο);

Δημοσ.

μια LG εχω 24" 10.000:1 αντιθεση, 5Ms αποκριση και αναλυση 1920χ1080.. και 800Watt τρφοδοτικο. κοιτα ειχα προβλημα και με ενα αλλο παλιοτερο παιχνιδι το World of warcraft Και ετσι ξεσκονισα τον υπολογιστη και την καρτα και μετα δουλευε μια χαρα σχεδον.. τωρα που πηρα το Rift μου εχει προεπιλεγμενα Minimum γραφικα και οταν βαζω Ultra κατεβαινει το fps παρα πολυ.. αυτα..

Δημοσ.

μια LG εχω 24" 10.000:1 αντιθεση, 5Ms αποκριση και αναλυση 1920χ1080.. και 800Watt τρφοδοτικο. κοιτα ειχα προβλημα και με ενα αλλο παλιοτερο παιχνιδι το World of warcraft Και ετσι ξεσκονισα τον υπολογιστη και την καρτα και μετα δουλευε μια χαρα σχεδον.. τωρα που πηρα το Rift μου εχει προεπιλεγμενα Minimum γραφικα και οταν βαζω Ultra κατεβαινει το fps παρα πολυ.. αυτα..

Minimum System Specification

Operating system: Windows XP, Vista or 7

Processor: Dual Core 2.0 GHz or better

Memory: 2 GB

Hard disk space: 8.0 GB available

Video: Nvidia GeForce FX 5900, ATI/AMD Radeon X300, Intel GMA X4500 or better.

Sound: DirectX 8.1 compliant card

DirectX®: 9.0c, June 2010 update

Broadband internet connection (DSL, cable modem or other high speed connection)

Recommended System Specification

Operating system: Windows XP, Vista or 7

Processor: Core 2 Duo 2.2 GHz or better

Memory: 4 GB

Hard disk space: 8.0 GB available

Desktop Video: Nvidia GTS 250 or better

Notebook Video: Nvidia GTX 200M series or better

Sound: DirectX 8.1 compliant card

DirectX®: 9.0c, June 2010 update

Broadband internet connection (DSL, cable modem or other high speed connection)

http://www.systemrequirementslab.com/cyri/ καντο και πες μας τι σου βγαζει

υ.γ. εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να υπερθερμενεται; τι μαρκα ειναι το τροφοδοτικο σου; νεους drivers για την καρτα εχεις βαλει; αν δεν γινει τιποτα ξαναξεσκονισε και πες μας...

Δημοσ.

Όπα περίμενε.. αν είχες φαινόμενα σαν να έκανε νερά στην οθόνη και χαλασμένη οθόνη με περίεργο ήχο, αναβόσβησα πολύγονων και μαύρη εικόνα, δεν είναι η κάρτα.. αλλά το παιχνίδι. Αναφέρομαι στο world of warcraft. Επίσης άλλα φαινόμενα που μπορεί να έχει το wow είναι και απότομη πτώση fps..

Και εγώ είχα προβλήματα και η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε πώς να το διορθώσω.. Ενώ είχα 150-190 fps έπεφτε στα 10-20 απότομα.. χώρια όλα τα άλλα..

Δημοσ.

CPU

Recommended: Core 2 Duo 2.2 GHz or better

You Have: Intel® Core i7 CPU 920 @ 2.67GHz

PASS

RAM

Recommended: 4 GB

You Have: 6.0 GB

PASS

OS

Recommended: Windows XP, Vista or 7

You Have: Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 64-bit

PASS

Video Card

Recommended: Desktop: NVIDIA GeForce GTS 250 or better (Notebook: NVIDIA GeForce GTX 200M series or better)

You Have: GeForce GTX 285

PASS

Features: Recommended attributes of your Video Card

Required You Have

Video RAM 512 MB 3.7 GB

Hardware T&L Yes Yes

Pixel Shader version 3.0 4.0

Vertex Shader version 3.0 4.0

Sound Card

Recommended: Yes

You Have: SoundMAX Integrated Digital HD Audio

PASS

Free Disk Space

Recommended: 8.0 GB

You Have: 931.4 GB

PASS

Αυτα μου εβγαλε.. Ναι πιστευω οτι ειναι υπερθερμανση απο τη σκονη.. τι μπορω να κανω για να φιλτραρω τη σκονη που μπαινει?

Όπα περίμενε.. αν είχες φαινόμενα σαν να έκανε νερά στην οθόνη και χαλασμένη οθόνη με περίεργο ήχο, αναβόσβησα πολύγονων και μαύρη εικόνα, δεν είναι η κάρτα.. αλλά το παιχνίδι. Αναφέρομαι στο world of warcraft. Επίσης άλλα φαινόμενα που μπορεί να έχει το wow είναι και απότομη πτώση fps..

Και εγώ είχα προβλήματα και η εξυπηρέτηση πελατών μου είπε πώς να το διορθώσω.. Ενώ είχα 150-190 fps έπεφτε στα 10-20 απότομα.. χώρια όλα τα άλλα..

Οχι απλα εσπαγε η οθονη.. υπερθερμανση ειναι.. επισης οταν εχω πολλες ωρες ανοιχτο τον υπολογιστη και κανω restart καμια Φορα μου βγαζει cpu over temperature error.. Με βλεπω να βαζω υδροψυκτο σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη.

Δημοσ.

CPU

Recommended: Core 2 Duo 2.2 GHz or better

You Have: Intel® Core i7 CPU 920 @ 2.67GHz

PASS

RAM

Recommended: 4 GB

You Have: 6.0 GB

PASS

OS

Recommended: Windows XP, Vista or 7

You Have: Microsoft Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 64-bit

PASS

Video Card

Recommended: Desktop: NVIDIA GeForce GTS 250 or better (Notebook: NVIDIA GeForce GTX 200M series or better)

You Have: GeForce GTX 285

PASS

Features: Recommended attributes of your Video Card

Required You Have

Video RAM 512 MB 3.7 GB

Hardware T&L Yes Yes

Pixel Shader version 3.0 4.0

Vertex Shader version 3.0 4.0

Sound Card

Recommended: Yes

You Have: SoundMAX Integrated Digital HD Audio

PASS

Free Disk Space

Recommended: 8.0 GB

You Have: 931.4 GB

PASS

Αυτα μου εβγαλε.. Ναι πιστευω οτι ειναι υπερθερμανση απο τη σκονη.. τι μπορω να κανω για να φιλτραρω τη σκονη που μπαινει?

Οχι απλα εσπαγε η οθονη.. υπερθερμανση ειναι.. επισης οταν εχω πολλες ωρες ανοιχτο τον υπολογιστη και κανω restart καμια Φορα μου βγαζει cpu over temperature error.. Με βλεπω να βαζω υδροψυκτο σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη.

ωραια τοτε το μονο που μενει να κανεις ειναι να το ξανα-ξεσκονισεις...

Δημοσ.

Μαλλον δεν πατάει η ψύκτρα του επεξεργαστή σου καλά η έχει χαλάσει το ανεμηστηρι της. Βγάλτην , βάλε καινουργια θερμοαγώγιμη και τοποθέτησε την σωστά.. επισης τσέκαρε αν γυρνάει ο ανεμηστήρας...

Το πρόβλημα μαλλον δεν είναι στην κάρτα σου.. αλλα στον επεξεργαστή ... υπερθερμένεται και θροτλαρει... με αποτέλεσμα να ρίχνει τις επιδόσεις!

Τσέκαρε με κανένα προγραμμα λίγο τι θερμοκρασίες έχεις σε full load στον επεξεργαστή!

Δημοσ.

μια χαρα παταει.. μια χαρα ειναι ολα! απλα θα ξεσκονισω και θα αλλαξω ψυκτρα.. θα βαλω υδροψυκτο... το σκεφτομουν πολυ καιρο τωρα ετσι κ αλλιως. να τα αποτελεσματα θερμοκρασιας

Temperatures

Motherboard 35 °C (95 °F)

CPU 84 °C (183 °F)

CPU #1 / Core #1 100 °C (212 °F)

CPU #1 / Core #2 96 °C (205 °F)

CPU #1 / Core #3 99 °C (210 °F)

CPU #1 / Core #4 89 °C (192 °F)

GPU 47 °C (117 °F)

GPU Memory 39 °C (102 °F)

GPU Ambient 38 °C (100 °F)

Seagate ST32000542AS 25 °C (77 °F)

WDC WD1500HLFS-01G6U0 32 °C (90 °F)

WDC WD10EADS-00L5B1 47 °C (117 °F)

WDC WD10EADS-00L5B1 43 °C (109 °F)

WDC WD5000AACS-22ZUB0 33 °C (91 °F)

Cooling Fans

CPU 2058 RPM

Chassis #1 1278 RPM

Chassis #2 2961 RPM

Power Supply 1110 RPM

GPU 1497 RPM (40%)

Voltage Values

CPU Core 1.05 V

+3.3 V 3.26 V

+5 V 5.11 V

+12 V 12.15 V

+5 V Standby 5.14 V

GPU Vcc 3.29 V

Current Values

CPU 15.91 A

Power Values

CPU 17.25 W

νομιζω πως ο επεξεργαστης εχει σοβαρο προβλημα..

Δημοσ.

Οντως ο επεξεργαστης εχει σοβαρο προβλημα.κανε τις αλλαγες που λες.

Βγαζεις ψυχτρα,ξεσκονισμα,αλλαγη παστας και βαζεις ψυχτρα.και εισαι οκ.

Δημοσ.

Κοιτα εξαρταται τον επεξεργαστη.το κομματι κιολας μιας και ας πουμε ο δικος σου με εναν ακριβως ιδιο σαν τον δικο σου μπορει να διαφερουν σε θερμοκρασιες αλλα οχι και παρα πολυ.

Αλλα 100 βαθμους που εχεις ειναι παρα πολυ.φανταζομαι οτι ετρεχες καποιο stress test εκεινη την ωρα και τα επιασε ετσι,οχι ενω ο υπολογιστης καθοταν ανενεργος σε idle φαση στα windows.

Δημοσ.

σε idle φαση.. ΜΟνο το προγραμμα ετρεχα που αναγνωριζει θερμοκρασια.. μπορεις να μου προτινεις κατι πολυ καλο σε watercooling???

Δημοσ.

Βρε ασε το watercooling τωρα και κλεισε τον υπολογιστη ΑΜΕΣΩΣ και βγαλε και ξαναβαλε την ψυχτρα.δεν υπαρχει περιπτωση να παταει καλα και να σου δινει τετοιες θερμοκρασιες.Θα τον καψεις κιολας.και ας μην εχεις παστα,οτι εχει μεινει απο την προηγουμενη.

Ειναι πολυ ασχημες οι θερμοκρασιες σου σε idle.δηλαδη σε Load ποσο παει?

Δημοσ.

μια χαρα παταει.. μια χαρα ειναι ολα! απλα θα ξεσκονισω και θα αλλαξω ψυκτρα.. θα βαλω υδροψυκτο... το σκεφτομουν πολυ καιρο τωρα ετσι κ αλλιως. να τα αποτελεσματα θερμοκρασιας

νομιζω πως ο επεξεργαστης εχει σοβαρο προβλημα..

Με τέτοιες θερμοκρασίες 1000% η ψήκτρα δεν πατάει καλά... η δεν έχει καθολου θερμοαγώγιμη.... κανε αυτά ποu σου είπα... αλλιως θα σου προτεινουμε καμιά καλή αεροψηκτρα...

χωρις παρεξήγηση δεν σε βλέπω και πολύ έμπειρο για να μπλέκεις με υδροψυξη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...