tmjuju Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 λέμε πως μπορεί κανείς δε μπορεί να ξέρει σε πιο σημείο ήταν ο πυκνωτής αυτός και τι δουλειά έκανε για να δούμε εάν ένας λίγο διαφορετικός θα έχει ουσιαστική διαφορά. Τι κάρτα είναι? Μήπως δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς άλλο μαζί της? Από όσο καταλαβαίνω μπορεί να έχουν πάει πολλά πράγματα στραβά με τις μεθόδους που ακολουθίες ως τώρα… Φυσικά παίζει πάντα η λύση. Ξήλωσε τα όλα πάλι, διπλοτσέκαρε ξανά κόλλα, δοκίμασε, επανέλαβε Και όλα αυτά σε δευτερεύων σύστημα και όχι στο πρωτεύων μη τυχών και κάνεις μεγαλύτερη ζημιά. Α και ως συνήθως προσοχή και καλή τυχη.
gtsamour Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 α καλά... εσυ μετα συγχωρήσεως του εσκησες τα ράμματα... Πρώτα απολα είμαι uF ή μF και ΟΧΙ mF και δεύτερον η χωρητικότητα πρέπει να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ. Αν ειναι 1200 πρέπει να βάλεις 1200. Ούτε 1000 ούτε 1300. 1200 ακριβώς.
PCharon Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Ναι υπάρχουν και άλλες παράμετροι όπως αυτές που ανέφερες αλλά αν ο πυκνωτής γράφει πάνω μόνο τα τρία βασικά πράγματα που είπαμε, ουσιαστικά μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με έναν άνάλογο. Ο πυκνωτής μπορεί να μη γράφει και τίποτα πάνω, το πλήρες datasheet όμως το ξέρει ο κατασκευαστής που τον επιλέγει για το συγκεκριμένο κύκλωμα. Εξάλλου μιλάμε στον άερα, δεν έχουμε δει περί τίνος πυκνωτή πρόκειται, οπότε κράτα μια πισινή. Εχω αντικαταστήσει πραγματικά ΑΠΕΙΡΟΥΣ πυκνωτές, απο τηλεοράσεις και τροφοδοτικά, παλιές κονσόλες παιχνιδιών (megadrive, pcengine κλπ), παλιούς υπολογιστές micros και πολλά ακομα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα εφόσον οι τρείς βασικές παράμετροι τηρούνταν (χωρητικότητα, volts αντοχής και θερμοκρασία αντοχής). Όλα αυτά τα παραδείγματα που αναφέρεις δεν έχουν καμία σχέση με μια σύγχρονη κάρτα γραφικών, δεν είναι ίδιες οι απαιτήσεις. Επίσης καμία σχέση πχ οι παλιές κονσόλες με τα συμβατικά εξαρτήματα, πραγματικά καμία. @giannis22k Νομίζω πως είναι μάλλον απίθανο να έχει η κάρτα γραφικών σου πυκνωτή της τάξης των 1000mF. Δε μας λες το μοντέλο και τη μάρκα να βρούμε καμιά φωτό, ή μήπως να βγάλεις εσύ καμιά φωτό;
giannis22k Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 κατι που δεν σας ειπα ειναι η 7900gt.αν θελετε μπορειτε να την δειτε στ google αν κανετε αναζητηση για εικονες.ειναι η πρωτη τερμα αριστερα.ειδα ακριβως που μπαινουν οι πυκνωτες.και κατι αλλο υπαρχει καποιο μαγαζι με πυκνωτες τετοιους,για on line αγορα
giannis22k Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 ναι ειχα σημειωσει καπου.και με επιβεβαιωσε και η φωτογρ που εχει στ google
PCharon Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Όντως έχει μεγάλους πυκνωτές η κάρτα. Το θέμα είναι όμως πως μετά από τη διαδικασία που υπέστη η κάρτα (πχ ψήσιμο [;] ) είναι κάπως άγνωστο ως απίθανο το να τη κάνεις να ξαναδουλέψει, δε νομίζω πως αξίζει να ασχοληθείς πια, έχει δίκιο ο tmjuju.
PCharon Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Και αυτό, αλλά όπως λες ήδη μετά το πείραγμα δε δούλευε, οπότε ήδη κάποια βλακεία είχε γίνει. Σπάνια παίζεις με τέτοιου είδους κατασκευές κυκλωμάτων και βγαίνεις και κερδισμένος, είναι κανόνας να οδηγείσαι στο να καταστρέφεις το κύκλωμα.
giannis22k Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 αρα να μην κανω το κοπο να βρω ιδιους πυκνωτες?
PCharon Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Εγώ δε θα τον έκανα. Πόσο κοστίζει μια μεταχειρισμένη 7900gt; Δεν αξίζει...
panther_512 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Φίλε μου, όπως είπαν και τα παιδιά, δεν αξίζει να ασχοληθείς άλλο μαζί της. Και μόνο που έβαλες τη κάρτα στο φούρνο, μπορεί να χάλασες χίλια δυό πράγματα στη πλακέτα. Από το να ξεκόλλησε κάτι μέχρι που να κάηκε κάτι άλλο. Μετά έχεις και το θέμα με τους πυκνωτές, που όπως έχουν πεί όλοι εδώ πέρα που γνωρίζουν, πρέπει να είναι της ίδιας χωρητικότητας. Αν βάλεις κάτι διαφορετικό, μπορεί να κάνεις άμεσα ζημιά στο κύκλωμα. Πέραν από το γεγονός ότι η αφαίρεση δεν ξέρουμε πόσο καλά έγινε, αλλά ούτε και η κόλληση... Είναι πραγματικά τόσα πολλά τα πράγματα που μπορεί να πήγαν στραβά που δεν έχει νόημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.