Προς το περιεχόμενο

RIP καλέ μου άνθρωπε..

Tmark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(ο "γιός" του, ανεβαίνει ήρεμα στην καρέκλα όπου καθόταν κι έτρωγε το κράξιμο της αρκούδας καθώς και τον χλευασμό από τον εξοργισμένο πατέρα που πλέον του ξήλωνε την "ναζιστική" φορεσιά του/τον άφηνε με μία μπότα και τον προκαλούσε, και προτείνει βουβά το δεξί του χέρι στη θέση του γνωστού φασιστικού χαιρετισμού)

"...όϊ, δεν μμπορρρεί........δεν, δεν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!"

Η οποία σκηνή είναι υπόδειγμα ερμηνείας από τον Θ.Β. Άριστο.

Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις washcloud, δυο μέρες τώρα δεν μπορούσα να βρω κάτι να πω. Αλλά τα είπες εσύ. Προσυπογράφω.

Ήθελα και εγώ να γράψω δυο δικά μου, αλλά δεν είμαι καλός σε αυτά. Ήδη ετούτο εδώ το post το παιδεύω μισή ώρα.

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντα όταν ακούω "Βέγγος" η πρώτη ταινία που μου έρχεται στο μυαλό είναι το "Επιχείρησις Γης Μαδιάμ". Όπως και να το δει κανείς, είναι αριστούργημα. Έχω πάψει εδώ και πολύ καιρό να γελάω με αυτήν την ταινία, μόνο την κοιτάω με το στόμα μισάνοιχτο.

Ποιός γύρισε ποτέ σκηνή σαν αυτήν που συνειδητοποιεί ότι δεν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά στην Αθήνα. "Τί είπες Αντίχριστε;" Και το βρισίδι μετά καρπαζιάς που ρίχνει μετά στον Παπαδόπουλο μέσα στο τροχόσπιτο, "απαράδεκτο!.."

Δημοσ.

Στο site των fans(veggos.gr) αναφερεται οτι:

"Ο Θανάσης Βέγγος νοσηλευόταν στον «Ερυθρό Σταυρό» από τις 18 Οκτωβρίου λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από χτύπημα. Η υγεία του είχε επιδεινωθεί πολύ τον τελευταίο καιρό λόγω και του εγκεφαλικού που είχε πάθει τον προηγούμενο χρόνο."

!!!

Δηλαδη ο Βεγγος επεσε και χτυπησε...

Ρε παιδια τους κατακοιτους ηλικιωμενους τους προσεχουμε, δεν τους αφηνουμε εκτεθειμενους. Θα επρεπε να ειχε 3 νοσοκομους. Αν δε χτυπουσε σημερα θα ζουσε.

Δημοσ.

...συγνώμη για την συνέχεια με τις διορθώσεις, αλλά για την ακρίβεια ήταν

"...πώς το 'πες αυτό, Αντίχριστε...;!;!"

..Του αξίζει η ακρίβεια (ειδικά σε μία απ' τις θεϊκότερες σκηνές/ατάκες του), του ως γνωστόν, τελειομανή Θανάση, που ενίοτε έπιανε κι έβαφε ιδίοις χερσί το ΠΙΣΩ μέρος των σκηνικών, πάνω στο άγχος που τον χαρακτήριζε να είναι ΟΟΟλα τέλεια...

Δημοσ.

Αν μια ταινια αποτυπωνει μια συντηρητικη εποχη δε σημαινει οτι η ταινια ειναι συντηρητικη... Ειναι θεμα σεναριου της.

Τι ηθελες να δειχνουν οι ελληνικες ταινιες του 60? την εποχη του 2010?

αυτο το κανε ο kubrick :P

Δημοσ.

...συγνώμη για την συνέχεια με τις διορθώσεις, αλλά για την ακρίβεια ήταν

"...πώς το 'πες αυτό, Αντίχριστε...;!;!"

..Του αξίζει η ακρίβεια (ειδικά σε μία απ' τις θεϊκότερες σκηνές/ατάκες του), του ως γνωστόν, τελειομανή Θανάση, που ενίοτε έπιανε κι έβαφε ιδίοις χερσί το ΠΙΣΩ μέρος των σκηνικών, πάνω στο άγχος που τον χαρακτήριζε να είναι ΟΟΟλα τέλεια...

Εγώ συγνώμη για την ανακρίβεια, αλλά δεν είχα πρόχειρη την σκηνή. Και δεύτερη συγγνώμη που επανέρχομαι συνεχώς, αλλά, σας παρακαλώ, κοιτάξτε και πείτε μου:

http://www.youtube.com/watch?v=2JCWlSivxBQ

Ποιός Έλληνας ή ξένος ηθοποιός είχε ποτέ τα αρχίδια να εκσφενδονίσει στον συμπρωταγωνιστή του με τόση λύσσα μία βαλίτσα; Έχουμε αρκετά παραδείγματα άγριου ξύλου στον ελληνικό κινηματογράφο και ο Θανάσης έχει φάει αρκετό από αυτό, αλλά τέτοια ωμή βία που να προκαλεί τόσο γέλιο δεν βρίσκεις εύκολα πουθενά.

Δημοσ.

Πάντως σαν τον ''Παπατρέχα'' δεν έχει ρε παίδες. Καταπληκτικό έργο.

Για αυτήν την σκηνή έχω ακούσει ότι την έφασε στα αλήθεια την τζαμαρία στην μάπα και ότι έγινε καταλάθος. Ισχύει;

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το έχετε και εσείς αυτό, αλλά από παλιά, όταν πετύχαινα ταινία με Βέγγο, καθόμουν και την έβλεπα μέχρι τέλους, ακόμα και αν την έχω δει ένα εκατομμύριο φορές.

Προσωπικά αισθάνομαι λες και αποχαιρέτησα έναν δικό μου, καλό μου άνθρωπο. Μακάρι όπως σε όλους που σήμαιναν κάτι για εμάς και τώρα δεν τους έχουμε, να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας μέσα στο κενό που αφήνουν.

Δημοσ.

Για αυτήν την σκηνή έχω ακούσει ότι την έφασε στα αλήθεια την τζαμαρία στην μάπα και ότι έγινε καταλάθος. Ισχύει;

...Από το ντοκυμανταίρ "Ένας Άνθρωπος Παντός Καιρού" (Γιάννη Σολδάτου, 2004) σχετικά με την εν λόγω σκηνή :

(ερώτηση @ 00:33:03) "-...αυτό ήτανε σχεδιασμένο να γίνει;"

(Βέγγος) "-...τί σχεδιασμένο...; Όχι - μου 'ρθε να περάσω μέσα απ' το τζάμι."

[bonus -> @ 00:32:50, λέει πως επρόκειτο για 4mm τζάμι, και στην ερώτηση πώς δεν κόπηκε εξηγεί ότι αν περάσεις με ταχύτητα (...λολ...) δεν γίνεται τίποτα...]

Δημοσ.

[bonus -> @ 00:32:50, λέει πως επρόκειτο για 4mm τζάμι, και στην ερώτηση πώς δεν κόπηκε εξηγεί ότι αν περάσεις με ταχύτητα (...λολ...) δεν γίνεται τίποτα...]

Το πιο τρελό είναι το ότι αρπάζει έτσι απλά το κομμένο γυαλί και το χρησιμοποιεί... σαν καθρέφτη. Εδώ εμείς όταν σπάει ένα ποτήρι προσέχουμε να μαζέψουμε να γυαλιά για να μην σφαγιαστούμε, πόσο μάλλον όταν μαζεύεις ένα χοντρό τζάμι απο κάτω, με τέτοια άνεση.

Ο άνθρωπος αυτός βάζω στοίχημα οτι θα έδινε και την ζωή του για την υποκριτική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...