katerina_a_86 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 http://www.dailymotion.com/video/x5z1nl_procrastination_creation http://en.wikipedia.org/wiki/Procrastination Έχω αυτό το πρόβλημα από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου. Το έχει κανείς άλλος? Το έχει αντιμετωπίσει κανείς και πως?
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Εξαρτάται που εκφράζεται όμως νομίζω. Πχ εγώ για πράγματα που βαριέμαι να κάνω αλλά δεν υπάρχει επιλογή, βγάζω πρόγραμμα καμιά βδομάδα πριν (όχι "άστο γι' αύριο που θα ξυπνήσω και νωρίς" και παπαριές). Για πράγματα που υπάρχει επιλογή, έμαθα να μην είμαι πολύ αυθόρμητος στο να προσφέρομαι.
dora_explorer Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Είσαι αναβλητική για τα πάντα? Ή μόνο για πράγματα που δεν σου αρέσουν. Εγώ συνήθως αναβάλλω μόνο πράγματα που βαριέμαι δεν θέλω να κάνω. Αυτό θεωρώ είναι φυσιολογικό και είνια θέμα χαρακτήρα. Εάν είσαι αναβλητική στα πάντα τότε δεν είναι λογικό(νομίζω). Ένα σα'ι'τ που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι αυτό http://www.procrastinationhelp.com/. Έχει μερικά καλά άρθρα.
arxaggelos Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ενδιαφέρον thread αλλά θα συνεισφέρω σε αυτό κάποια άλλη στιγμή. Ίσως αύριο.
Chrisxxx Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ενδιαφέρον thread αλλά θα συνεισφέρω σε αυτό κάποια άλλη στιγμή. Ίσως αύριο. Μόλις διάβασα τον τίτλο μπήκα να ποσταρω ακριβώς αυτή τη φράση... Αλλάζω ρότα λοιπον! Θεωρω την αναβλητικότητα το πιο μεγάλο μου μειονέκτημα και μοναδικό θα συμπλήρωνα :P :P
122 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Είστε όσοι είμαστε εδώ μέσα να αλλάξουμε από δω και πέρα; Για όσο αντέχουμε βάζουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε πέρα απο την αναβλητικότητα που μας διακατέχει (). Και όταν αρχίζει να φεύγει κάποια στιγμή αυτό το ποστάρουμε. Είμαι διατεθειμένος να πλύνω άμεσα τα πιάτα, να βάλω πλυντήριο, να πετάξω τα σκουπίδια, να φτιάξω λίγο το σπίτι και να κανω 1 test και 2 εκθέσεις στα αγγλικά. Μια φορά το πήρα απόφαση και δεν ψήνεται κανείς. Nice
-nick- Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Το ψιλοέχω και εγώ, αλλά είναι θέμα αυτοπειθαρχίας θα έλεγα , ή αυτό που είπε ο λουσιφερ, το να οργανώνεις κάποια πράγματα σε ένα πρόγραμμα και να το τηρείς ..
ikaruga24 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Αναβαλω βασικα οτιδηποτε θα με ταλαιπωρησει αρκετα. Επισκεψη σε δημοσιες υπηρεσιες και τραπεζες, καθαρισμα σπιτιου ειναι ενεργειες που αποφευγω οποτε μπορω. Συνηθως οταν χρειαζεται να κανω κατι απο αυτα προσπαθω να τα στοιβαζω ολα μαζι σε μια μερα ετσι ωστε να τελειωνω.
122 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Το ψιλοέχω και εγώ, αλλά είναι θέμα αυτοπειθαρχίας θα έλεγα , ή αυτό που είπε ο λουσιφερ, το να οργανώνεις κάποια πράγματα σε ένα πρόγραμμα και να το τηρείς .. Ψήνεσαι από δω και πέρα να το προσπαθήσουμε; (Οι 2 μας αρχικά γιατι δε βλέπω πολύ αναπόκριση και άμα θέλει κάποιος μας joinάρει )
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 procrastination is finding the most difficult way of doing somethingκαι procrastination is jumping from one idea to another δεν ξέρω αν το βίντεο έχει φτιαχτεί από ψυχολόγους κλπ, αλλά το πρώτο πράγμα το έχω σε μεγάλο βαθμό ενώ το δεύτερο σε τεράστιο. Πριν καλά καλά ολοκληρώσω μια ιδέα στο μυαλό μου, μια άλλη μπαίνει μέσα και σπρώχνει την πρώτη με σκοπό να εξελιχθεί. Μετά μπορεί να έρθει και μια τρίτη με τον ίδιο τρόπο. Μου 'χει συμβεί να μου έρθουν 4-5 απανωτές ιδέες για κάτι, τόσο γρήγορα που το μόνο που προλάβαινα να 'δω' στην σκέψη μου ήταν θολές εικόνες. Αυτό βέβαια δεν είναι και τίποτα κακό απλώς καμιά φορά δεν μπορώ να αποφασίσω ποια να ακολουθήσω... Συνήθως αναβάλλω κάτι επειδή βαριέμαι ή γιατί βρίσκω μπροστά μου κάτι άλλο να κάνω. Ναι, πρέπει να πάσχω από αυτό το πράγμα αλλά μου κακοφάνηκε που είδα στον τίτλο να λέει για αρρώστια, δεν το θεωρώ αυτό που -μάλλον- έχω, αρρώστια. Υ.γ. έχω να καθαρίσω σοβαρά την κουζίνα, να πετάξω τα σκουπίδια και να πλύνω πιάτα(πριν μισή ώρα αγόρασα πλαστικά) λίγο πριν τα Χριστούγεννα... πολλά συμπτώματα μαζεύονται,γιατρέ είμαι καλά?
-nick- Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Εγώ σήμερα τέλιωσα τα 4/5 της σειράς ασκήσεων για Σήματα&Συστήματα ... your turn =P
V for Vagelis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Οποιαδήποτε δραστηριότητα δεν ικανοποιεί άμεσα κάποια ανάγκη μας ή δε μας ευχαριστεί, λογικό είναι να μας προκαλεί δυσαρέσκεια και να την αναβάλουμε όσο μπορούμε. Αμα αναλογιστεί κανείς ότι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας το ξοδεύουμε στο να συντηρούμε τις ιδιοκτησίες μας, περισσότερο μου κάνει για φυσιολογική και υγιεινή αντίδραση παρά για αρρώστια.
tsifotis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δεν ξερω για σας αλλα το τσεκαρισμα στο ινσομνια ειναι για μενα το σημερινο αντιστοιχο του ξυνω μολυβια/τακτοποιω γραφειο κλπ που προηγουταν σε καθε σχολικο διαβασμα session που επρεπε να γινει κατι βαρετα απογευματα κ εψαχνες αφελη δικαιολογια να καθυστερησεις. Ωρες ωρες νιωθω οτι εχω την παραγωγικότητα ενος παιδιου με adhd, ενος πρεζακια στο παρκο, και ενος συγγραφεα με εκ γενετης writer's block Παντως πολυ μου αρεσε το αρχικο βιντεο, οσοι δεν το ειδατε βαλτε το, αξιζει. *ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ, οχι watch later στο youtube
Toufas Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ενα απο τα αγαπημενα μου αστεια ever που εχει λιγο σχεση: http://www.youtube.com/watch?v=hb63PdobcZ0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.