Προς το περιεχόμενο

Customized Dell από Αμερική. Γνώμες...

FilipposMD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ετοιμάζεται παραγγελία μέσω του e-shop της Dell (για ΗΠΑ).

Προορίζεται για καθημερινή χρήση. Βασικά ίντερνετ, Office, λίγο για στατιστική επεξεργασία δεδομένων, αλλα όχι με βαριά προγράμματα. Επίσης, καμιά ταινιούλα και από παιχνίδια, μόνο κανένα Football Manager πού και πού. Καθημερινές μετακινήσεις δεν θα έχει, αλλά θα έχει συχνά ταξίδια.

Και οι τρεις επιλογές έχουν 3 χρόνια εγγύηση (με +30 ευρώ για τα 2 πρώτα και +60 για το τρίτο πάμε σε 4ετή εγγύηση. Αξίζει τον κόπο λέτε; ). Επίσης, οι τιμές είναι χωρίς φόρους, αλλά τους υπολόγισα γύρω στα 30-40 ευρώ.

1η επιλογή - New!Inspiron 15R

Intel® CoreTM i5 2410M (2.3GHz/3MB cache)

15.6" High Definition (720p) LED Display with TrueLife™

RAM 4GB Single Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz

500GB SATA hard drive (7200RPM)

Integrated 1600MB Intel® HD 3000

Blu-ray Disc (BD)

Intel® Centrino® Wireless-N 1030, 1x2 bgn + Bluetooth

48 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery

Τιμή: 506 ευρώ

2η επιλογή - New!Inspiron 15R

Intel® CoreTM i3 2310M (2.1GHz/3MB cache)

15.6" High Definition (720p) LED Display with TrueLife™

RAM 4GB Single Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz

500GB SATA hard drive (5400RPM)

Integrated 1600MB Intel® HD 3000

8X Tray Load CD/DVD Burner

Intel® Centrino® Wireless-N 1030, 1x2 bgn + Bluetooth

48 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery

Τιμή: 451 ευρώ (Με +50 ευρώ του βάζω και κάρτα γραφικών AMD Radeon™ HD 6470M (64-bit) 512MB (Dual), αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται για την χρήση που το θέλω)

3η επιλογή - ΧPS 15

Intel® CoreTM i5 2410M (2.3GHz/3MB cache)

15.6 in HD WLED TL (1366x768) with Skype-Certified 2.0MP HD Webcam

4GB Dual Channel DDR3 SDRAM at 1333MHz

500GB SATA hard drive (7200RPM)

1024MB NVIDIA® GeForce® GT525M

8X Tray Load CD/DVD Burner

Intel® Centrino® Wireless-N 1030 + Bluetooth

56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery

Τιμή: 694 ευρώ

Προφανώς το ΧPS είναι το καλύτερο και με δελεάζει, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 200 ευρώ παραπάνω για αυτά που προσφέρει και για τη χρήση που θα του κάνω. Σκέφτομαι ότι καλύτερα μέσα σε 10 χρόνια να αλλάξεις 3 λάπτοπ των 500 ευρώ, παρά 2 των 750.

Μεταξύ των 2 πρώτων, το 1 έχει πιο γρήγορο δίσκο, blu-ray και i5 επεξεργαστή. Αν όμως θεωρείτε ότι χρειάζομαι κάρτα γραφικών, θα πρέπει να πάω στο 2, γιατί στο 1 δεν μου επιτρέπει να προσθέσω κάρτα. Θα ήθελα γνώμες για τους προβληματισμούς μου και για το αν οι τιμές είναι τόσο καλές όσο μου φαίνονται σε πρώτη ματιά ή υπάρχει κάποιο μειονέκτημα που δεν βλέπω. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν μπορεις επελεξε μεγαλυτερη αναλυση στην οθονη και σιγουρα με δισκο στις 7200 στροφες. Αν μπορεις επισης χωρις trulife που ειναι η γυαλιστερη οθονη εκτος αν την προτιμας

• Super Moderators
Δημοσ.

πιστεύω να γνωρίζεις ότι θα πρέπει να το στείλεις Αμερική σε περίπτωση που πάθει κάτι...

Δημοσ.

πιστεύω να γνωρίζεις ότι θα πρέπει να το στείλεις Αμερική σε περίπτωση που πάθει κάτι...

Χμμμμμμ... χμμμμ....

Βασικά, όχι!

Γιατί όμως; Η εγγύηση δεν καλύπτει όλο τον κόσμο; Η Dell έχει μια χαρά σέρβις και εδώ! Είναι βέβαιο αυτό που λες; Με νοιάζει και το αντίστροφο, γιατί του χρόνου προβλέπεται να πάω για κάνα χρόνο Αμερική. Αν το έχω πάρει από εδώ, εκεί δεν θα μπορώ να το φτιάξω; Είχα την εντύπωση ότι σε αυτού του είδους τις εταιρείες δεν υπάρχει πρόβλημα! Και η apple τα ίδια κάνει, για παράδειγμα;

• Super Moderators
Δημοσ.

καλύπτει αν πάρεις από άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά όχι εκτός ηπείρου, κάποτε είχε "παγκόσμια" εγγύηση αν θυμάμαι καλά αλλά την άλλαξε...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν μένεις Ευρώπης μην πάρεις από ΗΠΑ, το τελωνείο θα σε σκίσει. Εγώ είχα αγοράσει από Ιρλανδία (και δώρο ένα κασόνι Guinness).

Δημοσ.

Αν μένεις Ευρώπης μην πάρεις από ΗΠΑ, το τελωνείο θα σε σκίσει. Εγώ είχα αγοράσει από Ιρλανδία (και δώρο ένα κασόνι Guinness).

Ε καλά, δεν θα το περάσω τελωνείο. Μια φίλη μου θα το πάρει και θα το φέρει ως δικό της. Αλλά αυτό με την εγγύηση μεγάλη βλακεία. Το ξανασκέφτομαι μετά από αυτό που έγραψε ο Thresh...

Δημοσ.

Από όσο ξέρω σε καλύπτει η εγγύηση, στην τελική αν χρειαστείς το services όταν θα πάρεις τηλ δε θα πείς οτι μένεις εδώ, θα τους πεί οτι μένεις αμερική στην διεύθυνση της κοπέλας που θα κάνει την παραγγελεία και οτι είσαι εδώ για δουλειά και το χρειάζεται επειγόντως, μια χαρά θα σε εξυπηρετήσουν, αλλά πάρε για καλό και για κακό ένα τηλέφωνο και ρώτα τους του στυλ "μένω εξωτερικό, αν έρθω διακοπές για 2 μήνες και μου χαλάσει το λάπτοπ θα πρέπει να το στείλω αμερική ή το αναλαμβάνεται εσείς?" (ελπίζω να μη σε ρωτήσουν το service tag για να δουν τι εγγύηση έχεις... :) ).

Συμβουλή: βάλε την κοπέλα να μιλήσει με κάποιον agent, μπορεί να ρίξει την τιμή μέχρι και 20%, να γλυτώσει το shipping, etc.. με πολύ μπλα μπλα και αν το παίξει δύσκολη -βασικό είναι να έχει βρει κάποιο ανταγωνιστικό προϊόν και να πει οτι δέχτηκε καλύτερη προσφορά- σίγουρα θα πάρει καλύτερη προσφορά από ότι αν το έπαιρνες κατευθείαν από το site, αν δε μπορέσει να συμφωνήσει σε μια πιο καλή τιμή να τους πει οτι θα το σκεφτεί και να τους αφήσει ένα τηλ, 100% θα την πάρουν τηλέφωνο με καλύτερη προσφορά, αν η κοπέλα είναι σε κάποιο πανεπιστήμιο έχει έκπτωση, αν δουλεύει για κάποια μεγάλη εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει το EPP discount ( http://www.dell.com/...number=17967581 )

btw...

Dell International Services ProgramThe Dell International Service Program provides service and support for your Dell laptop computer while you are with it outside of the country in which it was originally purchased3.

Coverage is available for Dell laptops when you purchase one year or more of Next Business Day (NBD) On-Site Service2. With this service, if you travel outside your home country and experience a problem with your computer, you can request international service in the countries where international service is available. Learn more about the International Services Program and the countries in which service is available.

http://www.dell.com/...=us&l=en&cs=555

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Λοιπόν, πήρα στην Dell τηλέφωνο. Είπα ότι μένω εξωτερικό, έχω αγοράσει από την Αμερική και ρώτησα τι συμβαίνει αν έρθω να μείνω εδώ. Αυτό που μου είπε είναι ότι μπαίνω στο site τους και κάνω transfer ownership (ή κάπως έτσι), δηλώνω ότι πλέον το laptop "μένει" στην Ελλάδα και με καλύπτει κανονικά η εγγύηση. Αυτό με το International Services είναι χρήσιμο αν σου χαλάσει σε ταξίδι και θες να το φτιάξεις επί τόπου.

Άρα, νομίζω ότι με την εγγύηση το λύσαμε το θέμα. Για την κάρτα γραφικών έχει κανείς συμβουλή; Αν την χρειάζομαι ή όχι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...