Προς το περιεχόμενο

Χάκερς εκβιάζουν τη SONY


gallaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν μπορούνε να σε τσακώσουν και δεν χρειάζεται να είσαι hacker για να μην σε τσακώσουν..

 

Ένα απλό παράδειγμα πας σε ένα internet καφέ (και αν θες να είσαι και 100% καλυμμένος πας σε ένα που δεν είναι στην γειτονιά σου πχ ένα κεντρικό η ένα μιας άλλης άσχετης γειτονιάς)

 

Αγοράζεις πχ 30 κουπόνια των 100 euro (αν η πιστωτική έχει όριο 3000 ) σου στέλνουν mail με τους κωδικούς των κουπονιών το εκτυπώνεις η το αποθηκεύεις κάπου φεύγεις...

 

 

Από εκεί και πέρα τα πουλάς manual (σε γνωστούς, συμφοιτητές, συναδέλφους κτλ) η κανεις αγγελίες στο internet.. έστω ότι σε "πιάνουν" να τα πουλάς πάλι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα..

 

"Από που αγόρασες τα κουπόνια κύριε?"

"μου τα πούλησε κάποιος άγνωστος μισοτιμής και βρήκα ευκαιρία να τα πάρω"

 

end of the story :) και δεν έχουν δικαίωμα να σου πάρουν πίσω τα κουπόνια !

 

[από εκεί και πέρα υπάρχουν πολύ πιο ψαγμένες μέθοδοι αλλα γίνετε και χωρίς να έχεις παραμικρή γνώση για το οτιδήποτε]

 

 

 

Δε διαφωνω, οταν η περιπτωση σου ειναι "εκλεψα μια καρτα απο καπου, και μεχρι να μου την μπλοκαρουν, θα τραβηξω οσα μπορω". Σε αυτη την περιπτωση, σαφως και ειναι υπερβολικα δυσκολο να σε βρουν, ειδικα αμα εισαι πολυ προσεκτικος.

Εδω ομως νομιζω μιλαμε για μια συγκεκριμενη ιδιαζουσα περιπτωση ανθρωπων που για να βγαλουν χρημα, πρεπει να κανουν την ιδια κομπινα κατ' εξακολουθηση με πολλες καρτες, η κουβεντα ξεκινησε με το οτι εκαναν εκβιασμο, γιατι τις καρτες δεν ειναι εφικτο να τις χρησιμοποιησουν με σκοπο την κονομα, ποσα κουπονια να βγαλουν, ποσες καρτες μαζι να χρησιμοποιησουν, ποση διακινηση να κανουν μεχρι να διασταυρωθουν τα στοιχεια και να τους τσακωσουν. Μιλαμε για παρα (μα παρα) πολλες καρτες που βρισκονται στα χερια λιγων, καρτες οι οποιες μπορουν ανετα να γινουν trace, και που οι τυπαδες μπορει να κανουν το λαθος και να γινουν απληστοι.

Ενα απλο παραδειγμα. Μπες και κανε ενα register στο amazon, και κανε καταχωρηση μιας νεας καρτας. Στην καλυτερη περιπτωση θα φας 5 λεπτα. Αν τωρα η καρτα χτυπησει σημα (πραγμα το οποιο ο τυπας "hacker" δεν το ξερει, δε γνωριζει ποιες απο ολες τις καρτες του PSN εχουν δηλωθει ως κλεμμενες, οποτε ρισκαρει), σου τραβαει ενα delay σε καθε σελιδα, και σε παει στα 10 λεπτα. Ειναι υπεραρκετα, να ειδοποιηθει ενα περιπολικο εκει κοντα, και να σε αρπαξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

+1

 

Απλα μάλλον ο φίλος μας ηταν υπερβολικά ατυχος και ουτε οι δικηγοροι δεν μπορεσαν να βγαλουν ακρη με την αμφισβήτηση ...ειναι να μην σου τύχει τετοια κατάσταση..

 

Οτι είμαι υπερβολικά άτυχος το ξέρω χρόνια τώρα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ οτι θα αντιμετώπιζα τέτοια κατάσταση :)

 

Εννοείται πως το όριο σου είναι 1000 ευρώ και άρα δεν μπορείς να κάνεις 10 αγορές των 1000 ευρώ έστω και με δόσεις, αλλά μόνο μια. Η πιστωτική κάρτα είναι ένα ανοιχτό δάνειο, σου δίνει μια πίστωση που την χρησιμοποιείς κατά το δοκούν. Όταν λοιπόν χρησιμοποιείς όλο το άνοιγμα των 1000 ευρώ, πως θες να κάνεις και άλλες αγορές? Το γεγονός ότι σου δίνει τη ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ να πληρώσεις τμηματικά τα χρωστούμενα, δεν επηρεάζει το συνολικό άνοιγμα σου προς την τράπεζα, που παραμένει 1000 ευρώ, ακόμα και σε 500 δόσεις να το έχεις βάλει. Θα μπορείς να κάνεις αγορές όταν αρχίσεις να εξοφλείς δόσεις.

 

Αυτό που λες το έχεις εξακριβώσει κάπως? Γιατί σε διαβεβαιώ οτι με όσες συνομιλίες είχα με την τράπεζα, είτε σε κατάστημα είτε τηλεφωνικώς, μου έλεγαν άλλα απο αυτά που ισχυρίζεσαι!

 

 

Κοίτα να δεις οποιος σου το είπε αυτό ή ήταν βλαχουπάλληλος (κάποιος καινούργιος, η κάποιος που μπήκε με μέσον και δεν ξέρει που παν τα 4) ή οι αγορές γίνανε από συνηθισμένα μέρη που ψώνιζες και εσύ...

 

 

Γιατί μιας και δεν έγινε υποκλοπή των στοιχείων (δηλαδή να έχεις εσύ την κάρτα και κάποιος να έμαθε τον αριθμό σου και να έκανε παραγγελιες από την ολλανδία) σημαίνει ότι έπρεπε να το καταλάβεις μέσα στην μέρα από εκεί και πέρα για να σου αρνήθηκαν την ακύρωση των χρεώσεων μάλλον οι αγορές δεν θα μπορούσαν να διαψευστούν (πχ αγορές από τοπικό supermarket που ψώνιζες έτσι και αλλιώς κτλ)

 

δηλαδή το πρόβλημα ήταν στο ότι η τράπεζα για τους x,y λόγους δεν σε πιστεύει

 

Γιατί από εκεί και πέρα όταν αγοράζεις κάτι με την πιστωτική τα λεφτά δεν αλλάζουν "τσέπες" αυτόματα περνάνε 10 με 15 μέρες μέχρι να φύγουν από την τράπεζα που σου έβγαλε την πιστωτική και να πάνε στην τράπεζα του πωλητή ο οποιος έκανε την χρέωση..

 

 

στα "χαρτιά" φαίνεται ότι έχεις πληρώσει αλλα ουσιαστικά αυτό είναι συμφωνία μεταξύ τραπεζών μαζεύονται δηλαδή ένας X αριθμός οφειλών της μιας τράπεζας ως προς την άλλη και μετά από κάθε 10-15 μέρες αλληλοπληρώνουν τις οφειλες τους.

 

Ουσιαστικά με την πιστωτική δεν πληρώνεις άμεσα απλά η τράπεζα σου υπόσχεται στην τράπεζα του πωλητή σου ότι θα έχει τα λεφτά της αγοράς και η τράπεζα του πωλητή σου επειδή εμπιστεύεται την τράπεζα σου, του δίνει ήδη το ποσο ως διαθέσιμο στον λογαριασμό του πωλητή σου.

 

μέσα σε αυτό το διάστημα των 10 ημερών η συναλλαγή μπορεί να παγώσει μιας και τα λεφτά δεν φύγανε... για να μην την πάγωσαν κάτι πήγε στραβά στην συνεννόηση σου με την τράπεζα...

 

 

Αγαπητέ μου φίλε αυτη η συννενόηση ΔΕΝ έγινε με κάποιον βλαχουπάλληλο αλλά με 2 τμήματα. Το νομικό τμήμα και το τμήμα αμφισβητήσεων. Να είσαι σίγουρος οτι ζήτησα ΠΑΝΩ απο 3 φορές επανεξέταση της υπόθεσης μου και την επεξεργάστηκαν (υποθέτω) πάνω απο 1 άτομο.

 

Την πιστωτική μου κάρτα την χρησιμοποιούσα σπάνια και ήμουν ΠΑΝΤΑ καλοπληρωτής. Όσο για το οτι δεν με πιστεύει μάλλον θα έπρεπε να το κάνει όταν είμαι πάνω απο 10 χρόνια πελάτης χωρις ΚΑΜΙΑ (το τονίζω) ΚΑΜΙΑ καθυστέρηση λογαριασμού. Την κάρτα την εκμεταλεύομαι και ΔΕΝ με εκμεταλέυεται. Οι αγορές έγιναν σε 7 (!!!) μαγαζιά ΑΣΧΕΤΑ με την περιοχή που μένω και σε μια μέρα έγιναν αγορές με δόσεις 2.500 ευρώ ενώ το όριο μου είναι 1000 ευρώ την ημέρα. Τι άλλο να πω για να βρω το δίκιο μου? :)

 

Τους ζήτησα επίσης να παγώσουν την οποιαδήποτε ΠΛΗΡΩΜΗ (καθώς είπαμε οτι έκανα αμφισβήτηση σε 27 ωρες απο την κλοπή της κάρτας) και μου έιπαν οτι αυτο είναι αδύνατον.

 

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε "στραβά" στην συννενόηση μου με την τράπεζα (το φωνάζω οτι οι κλέφτες αυτοί είναι της Alpha) καθώς η υπόθεση μου είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ. ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες... η τράπεζα ήθελε να με κλέψει και αυτό έκανε! Δεν τους δίνω κανένα άλλοθι και όπου βρεθώ θα φωνάζω ότι είναι ΚΛΕΦΤΕΣ.

 

P.S. Δεν θα πω οτι όταν τους είπα οτι δεν υπήρχε η ταυτότητα μου στην συναλλαγή μου είπαν οτι η ταυτότητα είναι ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ δεδομένο και ότι ΔΕΝ υποχρεούται το κατάστημα να την ζητάει. Για τις πλαστές μου υπογραφές ούτε λόγος... όλα γαργάρα!!Πρέπει να έχουν λέει την ΚΛΕΜΜΕΝΗ κάρτα για να συγκρίνουν τις υπογραφές!!Και όλα αυτά με ΕΠΙΣΗΜΟ γραπτό έγγραφο. Εννοείται οτι πήγα και στην αστυνομία και το κατήγγειλα αλλά ακόμα και ο διοικητής του τμήματος ύστερα απο πολλά τηλεφωνήματα δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη.

 

Sorry και πάλι για το Offtopic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σπύρο προφανώς και είναι προτιμότερο για την Sony την ευθύνη να την φέρει η λεγεώνα παρά οι απολυμένοι υπάλληλοί της.

 

http://www.ps3hax.net/2011/05/psn-and-soe-attacks-an-inside-job/

 

Εξάλλου πέρα από φυτεμένο άλλοθι για την Sony παίζει εξίσου να είναι στάχτη στα μάτια τους προκειμένου να στραφούν οι έρευνες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

Όπως και να έχει η ουσία είναι: http://www.pcworld.com/article/227227/sony_faces_another_lawsuit_over_playstation_network_breach.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω ότι το ποιο απλό πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η SONY είναι να πει στους χρήστες της να ζητήσουν από της τράπεζες την ακύρωση τον πιστωτικών καρτών τους και να βγάλουν καινούριες με αποτέλεσμα να σταματήσει το παιχνίδι τον τυπάκων που απειλούν !! :-) Eίναι γαματο να είσαι χακερας αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο που το χρησιμοποιούν αυτοί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως,οι Anonymous απάντησαν προχθές στους ισχυρισμούς της Sony και αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξή τους με το θέμα:

 

Anonymous, Sony, and the rule of law

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το "better Safe than Sorry", πήγαμε ένα ακόμα κλικ παραπέρα στο "better Sorry than Sony".

 

Η Sony είχε γίνει στόχος για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Οι οδηγίες που δίνονται για το πως και γιατί γίνονται επιθέσεις είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους. Το DDoS attack σαν λογική και τακτική δεν διαφέρει από το να κάνει κάποιος διαρκώς refresh μία σελίδα οπότε και ο server δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις. Το αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί ή όχι είναι επιλογή της εταιρίας και όχι της πρόθεσης των χρηστών να ρίξουν τον server. To αν λοιπόν τίθεται θέμα ηθικής αυτουργίας ή όχι και αν είναι παράνομα τα requests σε ένα server μένει να το δούμε στην πράξη αν και πρόσφατα ένας δικαστής αποφάνθηκε ότι από μία ip δεν βρίσκει βήμα ένα και μόνο άτομο, ο κάτοχος της γραμμής, αλλά ενδεχομένως πολλοί περισσότεροι τους οποίους και φυσικά δεν επιβάλλεται ή επιτρέπεται να παρακολουθεί. http://torrentfreak.com/ip-address-not-a-person-bittorrent-case-judge-says-110503/

 

To τι έκανε λοιπόν κάποιος, ο οποίος από μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να σηκώσει τις βάσεις ή o οποιοσδήποτε άσχετος με τους Anonymous είναι αδιάφορο για τους τελευταίους και μόνο αν βρουν αδιάσειστα στοιχεία οι αρχές και οδηγηθούν σε αυτό (ή αυτά) τα άτομα τότε και μόνο τότε μπορούν να κατηγορηθούν οι Anonymous και όχι φυσικά από ένα αρχείο σε ένα server που φυσικά θα μπορούσε να αφήσει ο καθένας για τους δικούς του λόγους, πόσο μάλλον να συσχετίζεται το DDoS με την παράκαμψη όχι ενός αλλά τριών firewall.

 

Αλλά έτσι είναι, τα κάνουν αχταρμά, τόσο από θέμα άγνοιας όσο και σκοπιμότητας αφού ξέρουν ότι ένα σύνολο ανθρώπων που προστατεύουν την ανωνυμία τους δεν πρόκειται να βγουν μπροστά και να τους κατηγορήσουν για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Σίγουρα πάντως οι Anonymous με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, έκαναν γνωστές τις θέσεις τους, τις απόψεις και τις αντιλήψεις τους και πέρα αυτού, κινούνται πλέον νομικά εναντίων της εταιρίας ως δυσαρεστημένοι πλέον πελάτες των οποίων τα προσωπικά στοιχεία η εταιρεία επέτρεψε, με την ανικανότητά της να τα διαφυλάξει ως όφειλε, να διαρρεύσουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...