Προς το περιεχόμενο

Χάκερς εκβιάζουν τη SONY


gallaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να κλεισεις μια κάρτα δέν θέλει πρώτα να την ξεχρεώσεις;

Και αμα ο άλλος τωρα δέν έχει λεφτά και την έχει χρεωμενη 3000,θα περιμένει οι χακερς να την φτάσουν στο όριο για να την αφήσουν.

 

android.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας πω και εγω την άποψη μου για το συγκεκριμένο θέμα αν και δεν έχω PS3 αλλά ασχολούμαι πολύ ενεργά με τον χώρο της πληροφορικής.

 

Ναι αυτο ειναι αληθεια δεν τον ζητουν ποτε. Οσο για τις χρεωσεις αν κλαπει ο αριθμος της πιστωτικης τουλαχιστον οι πελατες δεν θα χασουν λεφτα αφου υπαρχει και η αμφισβητηση της συναλλαγης.

 

Επειδή πλέον οι καιροί είναι δύσκολοι θα σου πω το εξής: Σαφώς και ΔΕΝ υπάρχει η αμφισβήτηση συναλλαγής. Δηλαδή για να ακριβολογώ μπορεί να υπάρχει σαν όρος αλλά στην πράξη ΔΕΝ ισχύει και μιλάω απο προσωπική εμπειρία. (Έγινε κλοπή κάρτα με αγορές κτλ, χωρίς ταυτότητα ή υπογραφή και η απάντηση της τράπεζας ήταν ότι ΝΑΙ μεν έχεις δίκιο, αλλά ΔΕΝ θα σου δώσουμε τα λεφτά σου πίσω και κάνε οτι νομίζεις. Σε 4 δικηγόρους που πήγα με ενημέρωσαν οτι ΔΕΝ πρόκειται να βγάλω άκρη και οτι 90% τέτοιες υποθέσεις καταλήγουν υπέρ της τράπεζας γιατί υπάρχουν κάτι απίστευτα μικρά παραθυράκια τα οποία την βγάζουν λάδι. Και πίστεψε με το έψαξα αρκετά). Οπότε επίτρεψε μου να σου πω οτι για την Ελλάδα αμφισβήτηση συναλλαγής ΔΕΝ υπάρχει!

 

P.S Offtopic για να σας ανάψω φωτιές: Άραγε πόσοι ξέρουν οτι το πιστωτικό όριο της κάρτας ΔΕΝ ισχύει όταν οι αγορές είναι με δόσεις??

 

δηλαδη εγω χακεβω το Psn ,κλεβω μια καρτα

ψωνιζω απο το ebay,και μου στελουν τα αντικειμενα σπιτι...

τι σοι αγορες μπορουν να κανουν με τις καρτες?

 

Τώρα θα μου κάνεις πλάκα το τι μπορείς να αγοράσεις με τις κάρτες! Πίστεψε με στην Ελλάδα υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ λαμόγια που μπορούν να κάνουν ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. (για περισσότερες πληροφορίες κοίτα την απάντηση μου παραπάνω). Και ΟΧΙ δεν είναι καθόλου εύκολο να χακέψεις το PSN και να κλέψεις μια κάρτα! Αυτό δεν έγινε απο τυχαίους ανθρώπους.

 

 

Α και κατι ακομα .... Ακυρωθηκαν ολες οι καρτες ? Αυτοι μιλανε για 2.500.000 αριθμους πιστωτικων καρτων .... Τις ακυρωσαν ολες οι χρηστες τους ?!?!?! Γιατι εδω στο Ελλαντα βλεπω απο 3-4 φιλους οτι χθες τους ηρθε email απο την τραπεζα τους οτι κλειδωνουν λογω ασυνηθιστων κινησεων .

 

Πες το αυτό να το ακούσουν ΟΛΟΙ. Είμαι σίγουρος οτι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Έλληνες έχουν κάνει ακύρωση. Παράδειγμα ένας φίλος μου εχτες που με πήρε τηλ να μου πει οτι εδω και λίγες μέρες δεν του δουλεύει το PS3 και οτι μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το ίντερνετ. (εντάξει ο άνθρωπος δεν ξέρει και είναι και μιας ηλικίας γύρω στα 50+)

 

ΔΕΝ κάθονται όλοι (σαν εμένα) πάνω απο ένα PC συνέχεια να τσεκάρουν την κάθε είδηση κτλ κτλ και να σαρώνουν τα φόρουμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη εγω χακεβω το Psn ,κλεβω μια καρτα

ψωνιζω απο το ebay,και μου στελουν τα αντικειμενα σπιτι...

τι σοι αγορες μπορουν να κανουν με τις καρτες?

 

Μπορεί όμως να πάρει την κάρτα σου και να δημιουργήσει μια virtual mastercardκαι να μεταφέρει εκεί τα λεφτά και μετά καθαρός να κάνει τις αγορές του

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το αστείο είναι ότι πάνω σε αυτό το γεγονός έχουν πατήσει άλλη πόσοι για να βγάλανε λεφτά ήδη τα αρπαχτικά της οικονομίας και του χρηματιστηρίου άρχισαν να γλυκό κοιτάνε την μετοχή της Sony στην Αμερική που πέφτει και από την άλλη στην Ιαπωνία ανεβαίνει επειδή η Sony έκανε δημοσίευση σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της για το Network.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω την Sony να παίρνει την κάτω βόλτα, μετά από αυτό. από θέμα αξιοπιστίας των online υπηρεσιών της εννοώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά μισό λεπτό... Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία είναι παρεξηγημένα και όλοι τα χρησιμοποιούν με τον λάθος τρόπο. Αρχικά υπάρχει αυτό το κομμάτι, απόσπασμα του Hackers Manifesto:

 

Δεύτερον ο hacker είναι παρεξηγημένη λέξη. Hacker είναι αυτός που του αρέσει να ψάχνει και να αναλύει. Του αρέσει η αλήθεια και είναι περίεργος να δει πως δουλεύει κάτι και ίσως να το τροποποιήσει με το δικό του τρόπο όταν θα έχει κατακτήσει τη γνώση του...

Ένας hacker δεν είναι κάποιος τυχαίος άνθρωπος... Δε μπορεί να είναι ο καθένας. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να έχεις μυαλό, πολύ μυαλό, υπομονή και επιμονή και να έχεις καεί με λίγα λόγια για τη γνώση η οποία είναι δύναμη!

Η ονομασία hacker θεωρητικά δεν έχει να κάνει με τίποτα κακόβουλο, προσβλητικό ή ανήθικο γιατί η ιδεολογία είναι η γνώση και η κατάκτησή της. Hacker είναι και ένας φανοποιός ο οποίος πήρε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα τα ένωσε και έφτιαξε ένα καινούργιο! Hacker είναι ο οποιοσδήποτε του αρέσει να ασχολείται και να εμβαθύνει στην απόκτηση γνώσης μέσω της περιέργειας.

 

Οπότε οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι hacker όσον αφορά τη γνώση αλλά όσον αφορά τις απειλές, τους εκβιασμούς και την κλεψιά σταματάει η λέξη hacker και αρχίζει κάτι άλλο...

Και από την ιστορία ακόμα ξέρουμε ανθρώπους με τεράστια γνώση που την έχουν χρησιμοποιήσει για κακό (βλ.ατομική βόμβα) και αυτό γίνεται όχι απαραίτητα επειδή είναι κακοί στην ψυχή αλλά επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα οδηγεί τους φτωχούς στην εγκληματικότητα για μια καλύτερη ζωή... Τα χρήματα είναι σημαντικότερα από τη ζωή μας πλέον!

 

Offoptic αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα, ορίστε ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι επίδοξοι "hackers" (ή όσοι θέλουν να μάθουν 5 πράγματα για τον ορισμό της λέξης).

 

Hackers (1984) του Steven Levy: http://www.amazon.co.uk/Hackers-Heroes-Computer-Revolution-Anniversary/dp/1449388396/

 

(προεπισκόπηση στο google books)

 

Εν ολίγοις hackers ήταν και τα μέλη του Railroad Club στο ΜΙΤ, τη δεκαετία του '50.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

prepaid και τελείωσε η υπόθεση :P

παντως,δεν νομίζω στην εποχή που έχουμε φτάσει,αν έχει ο άλλος τις γνωσεις και τα εφόδια να τον σταματανε απο το να crackαρει κατι..απλα πρεπει και η αντιστοιχη Χ εταιρία να έχει παρομοια ατομα για να μην μπουν οι "κακοι¨τυποι μεσα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να κλεισεις μια κάρτα δέν θέλει πρώτα να την ξεχρεώσεις;

Και αμα ο άλλος τωρα δέν έχει λεφτά και την έχει χρεωμενη 3000,θα περιμένει οι χακερς να την φτάσουν στο όριο για να την αφήσουν.

Δεν την κλείνεις, το PIN σου αλλάζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω αλλο αναρωτιεμαι ... Αν πραγματι εχουν τις πιστωτικες μας στα χερια τους με πιο δικαιωμα η SONY δεν δεχεται να συζητηθει το θεμα των λυτρων ΑΝ πραγματι τα ζητανε? Τα δικα μου λεφτα εχουν στα χερια τους και τα δικα μου προσωπικα δεδωμενα ... Ποια ειναι η Sony που δεν δεχεται να συζητησει την λυση του προβληματος που ΑΥΤΗ δημιουργησε με τα δικα μου λεφτα και δεδομενα ?

 

Και καλά κάνει και δεν δέχετε να διαπραγματευτεί με εγκληματίες και να τους πεί "μπράβο παιδιά μας χακάρατε..μας κλέψατε πάρτε και μερικά εκατομυριάκια να κάνετε τη δουλειά σας...για να τους στείλουν ένα αντίγραφο στην τελική και να κρατήσουν και τα δεδομένα μας..και να τους ενθαρύνουν να το ξανακάνουν..!"

Με ένα τηλέφωνο ακυρώνεις τον αριθμό της πιστωτικής και σε 5 μέρες έχεις την καινούργια και τελείωνει η υπόθεση εκεί.

 

 

Η επίθεση στη Sony συνεχίζετε αυτή τη φορά στο άλλο τμήμα της, τη SOE απο χάκερς που προφάνως είχαν το ίδιο σύστημα ασφαλείας όπως στο PSN.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

ειναι αργα να δωσο το ps3..? :P

οσοι εχεται παντος καλη σας τυχη γτ δυσκολα τα πραγματα

 

Ωραία υπογραφή...

B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξερεις ποσο ευκολο ειναι να παω να το κατεβασω απο το internet cafe στην αλλη ακρη της πολης μου και απλα να το παρω σε ενα usb stick σπιτι μου ?!?! :)

 

Αν το κανεις μια φορα, και αγορασεις ενα παιγνιδι χεστηκε η φοραδα... σιγα το κοστος, το θεμα ειναι να θελεις να ρουφηξεις αρκετο χρημα απο μεσα, τοτε θα αναγκαστεις να πας πολλες φορες στο ιδιο νετ (η σε παραπλησια), και το να δεις κανεναν κουστουματο να σε ρωταει τινος εισαι, ειναι θεμα χρονου.

Διοτι ποσα παιγνιδια πια να αγορασεις, και ποσο λιγο χρονο να κανει το download, αν χρηπησει alert η καρτα και δωθει σημα, μεσα σε δευτερολεπτα θα ξερουν σε ποιο νετ καφε ειναι η ip που εγινε η συναλλαγη, ποσο χρονο δινεις να σου ερθει η πλησιεστερη ασφαλεια;

 

Είμαστε στο 2011 και τα δεδομένα στις συναλλαγές μας έχουν αλλάξει. Προφανώς και θα χρησιμοποιω την πιστωτική μου για online αγορές, όπως και το ebanking για να πληρώνω τους λογαριασμούς μου χωρίς να στηνομαι σε ουρές με τον ...κάθε πικραμενο να με ζαλίσει. Πάντα θα υπάρχουν κίνδυνοι και το στοίχημα είναι οι εταιρίες να φροντίζουν ώστε να κάνουν τα συστηματα τους ασφαλεστερα κλπ κλπ. Όπως επίσης και ο κάθε χρήστης αυτών των υπηρεσιών οφείλει να έχει τα ματιά του ανοιχτά και να ακολουθεί ορισμένους κανόνες αντί να πληκρολογει απλά κάθε φορά τον αριθμό της κάρτας του οπουδήποτε.Σχετικά με τα λυτρα και τους εκβιαμους, προφανώς και καλά κάνει η Sony και δεν υποχωρεί, μιας και κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κίνητρο και σε αλλά ...καλοπαιδα που θα δοκίμασαν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον!Τέλος, ίχνη απο ηλεκτρονικές αγορές πάντα υπάρχουν αλλα μη νομίζεις ότι μπαίνουν όλοι στη διαδικασία να το ψάξουν μιας και κοστίζει χρήμα και χρόνο. Ειδικά αν είναι και μικροποσα, καλα κρασιά... B)

 

Δεν ξερω γιατι quotareis εμενα, συμφωνω απολυτα, ο αφορισμος της καρτας δεν ειναι σωστη αντιδραση. Παντα θα υπαρχουν κινδυνοι σε ολα αυτα, αλλα το θεμα ειναι και η ευκολια μας.

Τωρα οσον αφορα τα λυτρα, πιστευω οτι ειναι κινηση αναγκης απο τους κλςφτες, γιατι οπως ειπα και πριν, δε γινεται μεσα απο το ιντερνετ να κανεις μεγαλες αγορες ωστε να αποκομισεις κατι εστω κι απο τοσες καρτες. Απο τη μια, και να μπορουσαν, αχρηστα προιοντα ειναι ενω αυτοι θελουν ζεστο χρημα, απο την αλλη κανοντας μια αγορα, θα τους περιμενουν στο σημειο παραδοσης του κουριερ. Δεν κερω αν εκανε μηνυση η σονυ προς τους κλεφτες, αλλα αν εκανε, δε χρειαζεται να τρεχει ο καθε κατοχος ξεχωριστα, στο χαλαρο θα τους γινει σκια το FBI και σε λιγες μερες θα μαθουμε νεα τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...