PP1969 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Τελευταία φορά που κοίταξα, είχαμε δημοκρατία. Η κυβέρνηση βγαίνει από το λαό. Αν δεν σου αρέσει αυτό το σύστημα (όπως δουλεύει), πρότεινε κάτι άλλο. οχι για τους λαους μιλαω.εκτος και αν το πολιτευμα αυτων των χωρων εγινε ξαφνικα χουντικο και δεν το ξερω. Ο λαος φιλοι μου δεν εβγαλε τη κυβερνηση μας για να τον παει στο δντ και να του κοψει τους μισθους. Εξαλλου, επειδη βγηκε η κυβερνηση δεν αντιπροσωπευει κιολας ολο το λαο. Υποψιν οτι στους αμερικανους με τη τεραστια αποχη, ουσιαστικα ενα 10% μονο του λαου βγαζει το προεδρο. Θα καταδικασεις ολο το υπολοιπο 90% για τις ενεργειες ενος τετοιου προεδρου? Το δημοκρατικο συστημα ειναι μεν καλο αλλα δεν ταυτιζουμε τη κυβερνηση με το λαο, η κυβερνηση διαταζει και αποφασιζει, ο λαος απλα υπακουει.
marios_geo Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ο λαος φιλοι μου δεν εβγαλε τη κυβερνηση μας για να τον παει στο δντ και να του κοψει τους μισθους. Εξαλλου, επειδη βγηκε η κυβερνηση δεν αντιπροσωπευειο κιολας ολο το λαο. Υποψιν οτι στους αμερικανους με τη τεραστια αποχη, ουσιαστικα ενα 10% μονο του λαου βγαζει το προεδρο. Θα καταδικασεις ολο το υπολοιπο 90% για τις ενεργειες ενος τετοιου προεδρου? Το δημοκρατικο συστημα ειναι μεν καλο αλλα δεν ταυτιζουμε τη κυβερνηση με το λαο, η κυβερνηση διαταζει και αποφασιζει, ο λαος απλα υπακουει. Αλλο λαος αλλο κυβερνηση, μην τα ταυτιζετε. Η πρότασή σου ποία είναι όμως; Πιο σύστημα θες, που εφαρμόστηκε και πότε; Τι με νοιάζει εμένα αν το 90% απέχει; Δικό τους πρόβλημα.
pournaras Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ο λαος φιλοι μου δεν εβγαλε τη κυβερνηση μας για να τον παει στο δντ και να του κοψει τους μισθους. Εξαλλου, επειδη βγηκε η κυβερνηση δεν αντιπροσωπευει κιολας ολο το λαο. Υποψιν οτι στους αμερικανους με τη τεραστια αποχη, ουσιαστικα ενα 10% μονο του λαου βγαζει το προεδρο. Θα καταδικασεις ολο το υπολοιπο 90% για τις ενεργειες ενος τετοιου προεδρου? Το δημοκρατικο συστημα ειναι μεν καλο αλλα δεν ταυτιζουμε τη κυβερνηση με το λαο, η κυβερνηση διαταζει και αποφασιζει, ο λαος απλα υπακουει. Μηπως βγηκε την αλλη μερα να κανει πανελαδικη απεργια επ' αοριστον για να ριξει την κυβερνηση που του ειπε ψεμματα; Μηπως στις επομενες εκλογες θα ριξει και το ενα και το αλλο απο τα μεγαλα κομματα που του ειπαν ψεμματα; Το απλα υπακουει δεν ειναι κατι που του επιβληθηκε, αλλα κατι που εμαθε ο ιδιος ο λαος να κανει.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Λοιπόν, από ό,τι βλέπω, η ερώτηση "τα χαζοαμερικανάκια πανηγυρίζουν, εσύ Έλληνα τι έκανες σε αντίστοιχη περίπτωση;" (σε ελεύθερη απόδοση και χωρίς να εξετάζω το βάσιμο ή όχι του ερωτήματος) μετατράπηκε (κλασικά) σε κουβέντα για το τι κάνει η κυβέρνησή μας, αν απεργήσαμε για να τη ρίξουμε, αν μας είπε ψέματα κτλ. Λοιπόν, πέρα από τελείως off-topic, φλερτάρει (τι φλερτάρει, έχει περάσει χέρι μέσα από τη μπλούζα) με την απαγόρευση πολιτικών συζητήσεων. Το αν μας είπε ψέματα η Ελληνική κυβέρνηση, αν έπρεπε να πάει στο ΔΝΤ κτλ. δεν θα το συζητήσουμε εδώ, υπό το υφιστάμενο πλαίσιο. Αν θέλετε να συζητήσετε το κατά πόσο το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα είναι γνήσια δημοκρατικό (χωρίς πολύ συγκεκριμένες αναφορές στην πρόσφατη/τρέχουσα κατάσταση) νομίζω ότι υπάρχει ήδη νήμα περί δημοκρατίας, αλλιώς ανοίξτε καινούργιο, όπου θα θέτετε σαφώς το πλαίσιο της συζήτησης, με μια σφαιρική τοποθέτηση (κοινώς βιντεάκια και συβιλλικές τοποθετήσεις δε βοηθούν να γίνει σωστή κουβέντα). Υπενθυμίζω πως το νήμα έχει θέμα: το θάνατο του Bin Laden. Επομένως, τυχόν αναφορές σε θέματα που άπτονται του κεντρικού θέματος (λ.χ. Δίδυμοι Πύργοι) θα πρέπει να γίνονται κατά τρόπο που προάγει τη συζήτηση. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, διατυπώστε την ερώτησή σας, αντί να κάνετε quote το μήνυμα και να κοτσάρετε ένα ξερό ερωτηματικό. Όταν σας ρωτούν κάτι, ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε, αλλά εφόσον το κάνετε θα το κάνετε σεβόμενοι τους άλλους χρήστες, χωρίς ειρωνικές απαντήσεις. Καλή συνέχεια.
PP1969 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Η πρότασή σου ποία είναι όμως; Πιο σύστημα θες, που εφαρμόστηκε και πότε; Τι με νοιάζει εμένα αν το 90% απέχει; Δικό τους πρόβλημα. Η προταση μου ειναι η δημοκρατια αλλα τι σχεση εχει αυτο με το θεμα? Εγω απλα λεω το αυτονοητο, ο μπαρμπα Μητσος δε μπορει να ειναι υπευθυνος αν αυριο η κυβερνηση του αποφασισει πχ. εισβολη στην Αλβανια. Ειτε 9 ειτε 99% αποχη, ο προεδρος που παιρνει τη ταδε αποφαση δε σημαινει οτι συμφωνει υποχρεωτικα μαζι του ολος ο πληθυσμος της χωρας του, οπως πατε να τον τσουβαλιασετε... Μηπως βγηκε την αλλη μερα να κανει πανελαδικη απεργια επ' αοριστον για να ριξει την κυβερνηση που του ειπε ψεμματα; Μηπως στις επομενες εκλογες θα ριξει και το ενα και το αλλο απο τα μεγαλα κομματα που του ειπαν ψεμματα; Το απλα υπακουει δεν ειναι κατι που του επιβληθηκε, αλλα κατι που εμαθε ο ιδιος ο λαος να κανει. Mα δε γινεται οποτε του καπνισει καποιου να βγαινει και να ζηταει καταργηση της κυβερνησης, η κυβερνηση ψηφιστηκε για 4 χρονια.
122 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Ωραία! Συνεχίζουμε λοιπόν! Killik, πραγματικά πιστεύεις οτι τιν επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου την έκανε ο Οσαμα Μπιν Λάντεν και τα τσιράκια του χωρίς να το γνωρίζουν κάποια κεφάλια στην Αμερική ώστε να έχουν πάτημα να κάνουν "πολέμους" (Ώ εταιρίες όπλων!) για "πυρηνικά" (πετρέλαια) καθώς και να καταργήσουν ελευθερίες που κατοχυρόνονταν συνταγματικά; (Νομίζω πόσταρα και 2 videakia πιο πριν) marios_geo, η κυβέρνηση βγαίνει απο το λαό; Σε ποια χώρα; Η βούληση του λαού από που βγαίνει; (Εγώ λέω από την τηλεόραση που την κατευθύνει η εκάστοτε κυβέρνηση μέχρι να τα κάνει ΤΟΣΟ χάλια ώστε να βγει η επόμενη και γενικά να αλλάζουν κάθε 8-12 χρόνια -ο Καραμανλής ήταν εξαίρεση-)
marios_geo Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Η προταση μου ειναι η δημοκρατια αλλα τι σχεση εχει αυτο με το θεμα? Εγω απλα λεω το αυτονοητο, ο μπαρμπα Μητσος δε μπορει να ειναι υπευθυνος αν αυριο η κυβερνηση του αποφασισει πχ. εισβολη στην Αλβανια. Ειτε 9 ειτε 99% αποχη, ο προεδρος που παιρνει τη ταδε αποφαση δε σημαινει οτι συμφωνει υποχρεωτικα μαζι του ολος ο πληθυσμος της χωρας του, οπως πατε να τον τσουβαλιασετε... Φυσικά και ο μπαρμπά Μήτσος έχει ευθύνη. Ένας λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Δεν έχουμε βασιλιά εδώ να αποφασίζει και να διατάζει. Έχουμε μια μορφή δημοκρατίας. Αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο πολίτευμα ή κάποια άλλη χώρα που εφαρμόζει με άλλο τρόπο την δημοκρατίας πες μου. Αλλιώς σιώπησε. Από κριτική χόρτασα, προτάσεις δε βλέπω. marios_geo, η κυβέρνηση βγαίνει απο το λαό; Σε ποια χώρα; Η βούληση του λαού από που βγαίνει; (Εγώ λέω από την τηλεόραση που την κατευθύνει η εκάστοτε κυβέρνηση μέχρι να τα κάνει ΤΟΣΟ χάλια ώστε να βγει η επόμενη και γενικά να αλλάζουν κάθε 8-12 χρόνια -ο Καραμανλής ήταν εξαίρεση-) Η ίδια απάντηση και σε εσένα.
PP1969 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Φυσικά και ο μπαρμπά Μήτσος έχει ευθύνη. Ένας λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Δεν έχουμε βασιλιά εδώ να αποφασίζει και να διατάζει. Έχουμε μια μορφή δημοκρατίας. Αν έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο πολίτευμα ή κάποια άλλη χώρα που εφαρμόζει με άλλο τρόπο την δημοκρατίας πες μου. Αλλιώς σιώπησε. Από κριτική χόρτασα, προτάσεις δε βλέπω. Να σιωπησεις εσυ φιλε... οπως ποσταρεις εσυ ετσι ποσταρω κι εγω, πως ζητας να μου κλεισεις το στομα? Ο μπαρμπα Μητσος που δυσκολευεται να τα βγαλει περα και απλα κοιταει τη δουλεια του δε μπορει να εχει ευθυνη για τις οποιες επιλογες της κυβερνησης του. Δημοκρατια εχουμε και πολυ καλως την εχουμε αλλα ειναι ασχετο με το θεμα. Δεν προκειται περι του πολιτειακου για να το συζητησουμε τωρα. Τα ειπα και πριν, δεν τα διαβασες?
ravend Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 κάποιος αν μπορεί να πεί για την ταφή, γιατί δεν έχω καταλάβει. τον ρίξαν στη θάλασσα?κ αν ναι για ποιο λόγο?
PP1969 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Για να μη γινει ο ταφος του πολος ελξης των θαυμαστων του με λαικα προσκυνηματα.
orotoi Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Το κόψιμο του μισθού γιατί είναι λυπηρό?Αφου κοιτώντας γύρω σου βλέπεις μόνο παράσιτα.Και πάλι ελάχιστα κόψαν. δε το πολυ έπιασα.. κάτι άλλο θα εννοείς.. Τελευταία φορά που κοίταξα, είχαμε δημοκρατία. Η κυβέρνηση βγαίνει από το λαό. Αν δεν σου αρέσει αυτό το σύστημα (όπως δουλεύει), πρότεινε κάτι άλλο. Και είσαι σίγουρος..? Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία? Με 2 μέτρα και 2 σταθμά? Γιατί δε πιστεύω να νομίζεις οτι λειτουργούν και ισχύουν τα ίδια για όλους. Αν το νομίζεις.. πάω πάσσο. Και τη κυβέρνηση στους τύπους τη 'βγάζει ο λαός', στην ουσία τη βγάζουν τα μέσα μαζικής χειραγώγησης κατευθυνόμενα απο αυτούς που ψηφίζεις. Το σύστημα ναι, δε μας αρέσει. Αλλά έχω κουραστεί να βλέπω απαντήσεις του στυλ "Πρότεινε ενα άλλο". Και τι είμαι ρε φίλε? Με ποιες γνώσεις θέλεις να σου προτείνει κάποιος σε ενα φορουμ στο νετ ενα καινούριο σύστημα. Εσένα σου αρέσει έτσι όπως δουλεύει? Αμα θες μια ολοκληρωμένη πρόταση βάλε κάτω 10επιστήμονες, κοινωνιολόγους/οικονομολόγους/ψυχολόγους κτλ να σου το βγάλουν σε μια βδομάδα. Και έννοια σου, τις γνώσεις τις έχουν και ξέρουν μια χαρά τι χρειάζεται να γίνει. Αν γουστάραν απο αυριο κιόλας είχες έσοδα. ΔΕΝ θέλουν γιατί έτσι έχει συμφωνηθεί. Πάρτε το χαμπάρι. Η πρότασή σου ποία είναι όμως; Πιο σύστημα θες, που εφαρμόστηκε και πότε; Τι με νοιάζει εμένα αν το 90% απέχει; Δικό τους πρόβλημα. Και αυτό που θα λειτουργήσει σωστά στο τέλος, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη οπότε μη ζητάς τέτοιες αναφορές. Και φυσικά δε σε νοιάζει. Φαίνεται απ τα λεγόμενα σου.
marios_geo Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από paredwse, 2 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Και είσαι σίγουρος..? Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία? Με 2 μέτρα και 2 σταθμά? Γιατί δε πιστεύω να νομίζεις οτι λειτουργούν και ισχύουν τα ίδια για όλους. Αν το νομίζεις.. πάω πάσσο. Και τη κυβέρνηση στους τύπους τη 'βγάζει ο λαός', στην ουσία τη βγάζουν τα μέσα μαζικής χειραγώγησης κατευθυνόμενα απο αυτούς που ψηφίζεις. Το σύστημα ναι, δε μας αρέσει. Αλλά έχω κουραστεί να βλέπω απαντήσεις του στυλ "Πρότεινε ενα άλλο". Και τι είμαι ρε φίλε? Με ποιες γνώσεις θέλεις να σου προτείνει κάποιος σε ενα φορουμ στο νετ ενα καινούριο σύστημα. Εσένα σου αρέσει έτσι όπως δουλεύει? Αμα θες μια ολοκληρωμένη πρόταση βάλε κάτω 10επιστήμονες, κοινωνιολόγους/οικονομολόγους/ψυχολόγους κτλ να σου το βγάλουν σε μια βδομάδα. Και έννοια σου, τις γνώσεις τις έχουν και ξέρουν μια χαρά τι χρειάζεται να γίνει. Αν γουστάραν απο αυριο κιόλας είχες έσοδα. ΔΕΝ θέλουν γιατί έτσι έχει συμφωνηθεί. Πάρτε το χαμπάρι. Οι 10 επιστήμονες αφού τα έβαλαν κάτω, αυτό αποφάσισαν. Μου αρέσει ή όχι δεν έχει σημασία. Είναι το καλύτερο που έχει εφαρμοστεί από την αρχή της ανθρωπότητας. Το γεγονός ότι δεν ξέρεις τί θέλεις αλλά με μεγάλη ευκολία ασκείς κριτική παντού και σε όλα, με προβληματίζει. Και αυτό που θα λειτουργήσει σωστά στο τέλος, δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη οπότε μη ζητάς τέτοιες αναφορές. Και φυσικά δε σε νοιάζει. Φαίνεται απ τα λεγόμενα σου. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το 90% του κόσμου. Επέλεξαν απάθεια, δημοκρατικό δικαίωμά τους. Θα ασκήσω όμως κριτική όταν αρχίζουν την γκρίνια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Προηγουμένως ο moderator έγραψε κάτι: μένουμε εντός θέματος. Και το θέμα δεν είναι ούτε η δημοκρατία, με όποια μορφή κι αν υφίσταται στο δυτικό κόσμο, ούτε τι προτάσεις έχουμε για τα λοιπά πολιτεύματα. Αφαιρέθηκαν μερικά offtopic μηνύματα. Αν συνεχιστεί το offtopic θα αναγκαστούμε να επιβάλλουμε και ποινές. Ο νοών νοείτο.
KilliK Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 και εκτος αυτου αν τον φερνανε φυλακισμενο για να δικαστει στο Διεθνες Δικαστηριο,θα ειχαμε σιγουρα πολλαπλες τρομοκρατικες επιθεσεις ολο αυτο το διαστημα με στοχο την αποφυλακιση του. καλυτερα ετσι,μια σφαιρα στο κρανιο και ετοιμοπαραδοτος μεζες στα σκυλοψαρα της θαλασσας.
privateer Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 http://www.tmz.com/2011/05/02/osama-bin-laden-hideout-kill-site-bloody-death-scene-footage-video/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.