marantonis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Το κακο ειναι πως μεχρι να εχουμε παρομοιες ταχυτητες τα hd θα ναι σαν τα σημερινα sd και θα εχουμε SUSD (super-ultra-superb definision) που θα πιανει μερικα terabyte:-P
Razor88 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 καλα , τετοιες ταχυτητες δεν προκειται να δουμε σε οικιακους υπολογιστες . Ετσι και αλλιως δεν ειναι απαραιτητες τοσο υψηλες ταχυτητες.
bisbirikos Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Θυμάται κανείς το 1998 όταν ξεκίνησε η Otenet. Τότε διαφήμιζε τα 2 Mbit/s συνολικής σύνδεσης της στο ίντερνετ, που διαμοίραζε στους συνδρομητές σαν κατόρθωμα. Ενώ η forthnet είχε μόλις ένα Mbit/s. Όλη σχεδόν επιλέγαμε Otenet για τις αποκλειστικές φθηνές νυχτερινές χρεώσεις και την μεγάλη ταχύτητα που πετυχαίναμε με τα τότε 32 Kbit μόντεμ. Μη πω για το απίστευτα ακριβό mobile interet στα 9600 byte/s . Αν κάποιος μου έλεγε, πως μετά από 13 χρόνια θα είχα 2 Mbit/s στο κινητό θα τον περνούσα για τρελό. Σε άλλα δεκατρία χρόνια μου φαίνεται θα έχουμε Gbit/s σε κάθε σπίτι και δεν θα μας φτάνουν.
benign Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Πολυ σωστη διαπιστωση.Η τεχνολογια τρεχει ανεξελεγκτα.
Raf_uRecken Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Άντε να παράγεις τόσους διαφορετικούς συνδυασμούς κυμάτων laser. Άντε, πότε θα βγει στην παραγωγή;;;; Η οπτική ίνα σπίτι μου δεν επαρκεί!!!!!!!!!!!!!! (αστείο... ή μήπως ειρωνεία;;; δεν ξέρω...) άκου πράματα!!! δώσε και σε μας κανένα mb up/down
Haldol Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 δεν πρόκειται, αυτά είναι για backbones με τα οποία γίνεται σύνδεση ηπείρων/χωρών και έτσι... Καλά, και πριν 10 χρόνια να μας έλεγαν ότι θα έχουμε 50/10 στα σπίτια μας πάλι "δεν πρόκειται" θα απαντούσαμε. Ακόμα με θυμάμαι να υποκλίνομαι στην ταχύτητα των Τ1/Τ3 γραμμών... που τώρα τις κοροϊδεύω. Μπορεί να έρθει πιο γρήγορα απ' ότι φαντάζεσαι η εποχή που οι πάροχοι θα μας δίνουν πακέτα των Τbps και τα backbones θα περάσουν σε άλλη κλίμακα... ίσως Pbps;
hyperspaced Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη στον τομέα του WDM. Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται αυτή η τεχνική. Σήμερα όμως κατάφεραν να συνδυάσουν τόσα χρώματα. Να τονίσω μόνο ότι ο μέγιστος ρυθμός διαμεταγωγής εξαρτάται από το σήμα και το θόρυβο. Οποιαδήποτε φανταχτερή τεχνολογία μετάδοσης δεν έχει νόημα αν το κανάλι μετάδοσης είναι θορυβώδες σε κάποιο κομμάτι του εκπεμπόμενου φάσματος. Ούτε όταν το σήμα μεταδίδεται σε μεγάλες αποστάσεις. Καταλήγω λοιπόν, στο ότι το συγκεκριμένο πείραμα έχουμε μια οπτική ίνα άριστης ποιότητας και συντήρησης υπό ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου, άρα μην περιμένετε αύριο τα backbone να δουλεύουν με τέτοιες ταχύτητες. Η έρευνα συνεχίζεται και καλά κάνει. Προφανώς συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες ότι η κίνηση αυξάνει εκθετικά με το χρόνο (κυρίως οφείλεται στο κομμάτι των multimedia). Άρα σύντομα θα αντιμετωπίσουμε και πρόβλήματα αποθήκευσης!
papajo_r Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Άντε να παράγεις τόσους διαφορετικούς συνδυασμούς κυμάτων laser. Άντε, πότε θα βγει στην παραγωγή;;;; Η οπτική ίνα σπίτι μου δεν επαρκεί!!!!!!!!!!!!!! (αστείο... ή μήπως ειρωνεία;;; δεν ξέρω...) Το να παράγεις 370 παλμούς με διαφορετική συχνότητα και πολικότητα είναι το "εύκολο" κομμάτι. Το δύσκολο είναι το πως και το τι θα μεταφέρεις στις κεφαλές που δημιουργούν τους παλμούς... για να το πω απλά - λέω απλά γιατί δεν γίνετε έτσι αλλα θα καταλάβεις τι θέλω να πω- το θέμα είναι πως θα τροφοδοτούνται οι κεφαλές με τα δεδομένα από πχ 100 υπολογιστές που θέλουν να στείλουν 100HD ταινίες (και δεν μιλάω για την σύνδεση μεταξύ των PC και του μηχανήματος που παράγει τους παλμούς αλλα για την ταχύτητα των σκληρών δίσκων και τον διαμοιρασμό των "πραγματικών/χρησιμων "δεδομένων σε κάθε ξεχωριστή δέσμη laser)
21century Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Εδω που τα λέμε ακόμα παλεύουμε σε αυτή τη χώρα να δούμε πραγματικές 24αρες ταχύτητες και ειμαστε στο περίμενε για τις 50άρες οπότε μάλλον θεωρούμαστε τεχνολογικά....πρωτόγονοι....
pournaras Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Δημοσ. 5 Μαΐου 2011 Άντε να παράγεις τόσους διαφορετικούς συνδυασμούς κυμάτων laser. Άντε, πότε θα βγει στην παραγωγή;;;; Η οπτική ίνα σπίτι μου δεν επαρκεί!!!!!!!!!!!!!! (αστείο... ή μήπως ειρωνεία;;; δεν ξέρω...) Οταν και τα πισι μας θα μπορουν να επεξεργαστουν τουλαχιστον 100 peta/s , και οι δισκοι μας θα γραφουν - διαβαζουν τουλαχιστον 1 Peta/s
nisden4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 τι κανουν τα παλικαρια...οπου να ναι θα τηλεμεταφερομαστε εμεις οι ιδιοι μεσα απο τις οπτικες ινες ετσι οπως παει το πραγμα !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα