Προς το περιεχόμενο

Internal power error.

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβγαζα πριν ένα-ένα hardware εξωτερικά και εσωτερικά, καμία διαφορά.

Έκανα αναβάθμιση σε ό,τι driver είχα, έγινε λίγο χειρότερα. Μου 'χει σπάσει τα νεύρα, έχω ξεκινήσει backup από safe mode και αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το βράδυ, του φορμάρω την παναγία.

• Moderators
Δημοσ.

Ειδα τα minidumps του 2011, 8 τον αριθμο. To αμεσως προηγουμενο ηταν τον αυγουστο του 2010, οποτε δεν πηγα παραπερα.

Σε 5 απο αυτα ειχες bugcode τον INTERNAL_POWER_ERROR (a0) οπως ειπες και δεν υπαρχει καποιος third party driver να τρεχει λιγο πριν την μπλε οθονη.

Δυστυχως το συγκεκριμενο bugcode δεν εχει standard προελευση (hardware,software,drivers,τασεις,u name it). Κανε τον κοπο να ελεγξεις την μπαταρια παντως οταν μπορεσεις.

Στα υπολοιπα 3 minidumps ειχες τα εξης:

• KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M με υπαιτιο driver τον mfehidk01.sys (McAfee)
  • DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL απο τον storport.sys (microsoft)
  • WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR με τιποτα προφανες να εμφανιζεται, ισως να μην ειναι ολοκληρομενο αυτο το minidump

Συμπερασμα: Μια απτα ιδια, δεν μπορεις να αποκλεισεις τιποτα ως προελευση του προβληματος. Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις καταληγεις να ψαχνεις το προβληματικο hardware ή καποιον κακογραμμενο driver ο οποιος δεν εμφανιζεται πουθενα στη μπλε οθονη.

Παιρνω σαν δεδομενο οτι το hardware σου δουλευει κανονικα (υποθετω πως ισχυει αυτο μια και η bsod 'σκαει' μονο στο shutdown/reboot, εχει δηλαδη καποιο pattern) και προχωραω στους πιο πιθανους third party drivers που μπορει να προκαλουν το προβλημα.

Ριχνοντας μια ματια σε οτι loaded driver εχεις οταν επαιρνες μπλε οθονες, ειδα μερικους που ειναι ιδιαιτερα παλιοι και μεσα σ αυτους καποιοι της logitech (εστιαζω στους logitech, γιατι εχω δει πολυ νεωτερους drivers της ιδιας εταιριας να φταινε για bsods).

• LV561AV.SYS και LVUSBSta.sys του 2006 απο τη Logitech (καμερα or something)
  • RTKVHDA.sys του 2008 απο τη Realtek (audio απ οτι φαινεται)
  • Nvhda32v.sys του 2008, Nvidia
  • tvicport.sys 2005 (!) EnTech Taiwan, no idea τι κανει ο συγκεκριμενος

Ξεκινα με ενα update των παραπανω. Ακομα και αν δεν ειναι ο φταιχτης μεσα σ αυτους, επιβαλλεται το update.

Σχετικα με το hardware, τσεκαρε την μπαταρια σου καθως και τον σκληρο σου για να σαι 100% σιγουρος, καθως ξαναλεω πηρα ως δεδομενο πως εισαι οκ, κατι το οποιο δεν ειναι 100% σιγουρο.

Edit:Τωρα ειδα την απαντηση σου για τους drivers.Περιεργο που βλεπω τα timestamps που σου λεω πιο πανω.

Αν οντως εχεις κανει update και τους drivers που αναφερω και εχεις ορεξη και μπολικο χρονο για αναλυση, εχω γραψει ενα tutorial, Windows Performance Analysis. Αν αντεχειςhappy.gif

Δημοσ.

Οι drivers αναβαθμίστηκαν αφού σου έστειλα τα minidumps, οπότε καλά είδες.

Γουεμπκαμ και ρηαλτεκ τις έχω απενεργοποιημένες από τη διαχείριση συσκευών, η άγνωστη είναι για το tv tuner που δεν πρέπει καν να 'χει αναβαθμιστεί ποτέ και η αναβάθμιση της nvidia με τσάκισε για κάποιο λόγο.

Ευχαριστώ για την επιμονή και τον κόπο, αλλά θα το γενοκτονήσω το μπουρδέλο, τα projects του FLstudio και τα ναζιστικά εμβατήρια έχω να σώσω και το φορμάρω.

Και πάλι ευχαριστώ όλους =)

• Moderators
Δημοσ.

More info για την ιστορια:

Μια και ειχα χρονο ειδα απο περιεργεια και τα υπολοιπα minidumps.

13 στις 14 μπλε οθονες που ειχες το 2010, οφειλονται στον RTKVHDA.sys του 2008, Realtek, που ανεφερα στο προηγουμενο post.

Δημοσ.

oh... καλά.

@Gi0, καθαρά από περιέργεια, αν έχεις χρόνο & διάθεση:

Συμπερασμα: Μια απτα ιδια, δεν μπορεις να αποκλεισεις τιποτα ως προελευση του προβληματος. Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις καταληγεις να ψαχνεις το προβληματικο hardware ή καποιον κακογραμμενο driver ο οποιος δεν εμφανιζεται πουθενα στη μπλε οθονη.Παιρνω σαν δεδομενο οτι το hardware σου δουλευει κανονικα (υποθετω πως ισχυει αυτο μια και η bsod 'σκαει' μονο στο shutdown/reboot, εχει δηλαδη καποιο pattern) και προχωραω στους πιο πιθανους third party drivers που μπορει να προκαλουν το προβλημα.

κακογραμμένο driver λες..

το πας στην αναβάθμιση των παλιών μετά..

οκ..

1. γιατί/πως αποκλείεις την περίπτωση να είναι καλογραμμένη παρέμβαση σε κακογραμμένο driver (ή σε κάποιο άλλο module που μπορεί να πάρει τέτοιο έλεγχο πάνω στο σύστημα) ?

2. επίσης, το ότι υπάρχει pattern στη bsod γιατί αποκλείει βλάβη στο hardware ?

Έκανα αναβάθμιση σε ό,τι driver είχα, έγινε λίγο χειρότερα.
Γουεμπκαμ και ρηαλτεκ τις έχω απενεργοποιημένες από τη διαχείριση συσκευών, η άγνωστη είναι για το tv tuner που δεν πρέπει καν να 'χει αναβαθμιστεί ποτέ και η αναβάθμιση της nvidia με τσάκισε για κάποιο λόγο.

μπορείς να πεις κι άλλα στα χρωματισμένα;

όπως και να 'χει. αποφάσισες να κάνεις φορμάτ -καλή τύχη με αυτό!

να πω μόνο ότι αν -λέμε τώρα.. -δεν είναι τόσο άξια εμπιστοσύνης τα antivirus ή αν όντως παίζει παιγμένο hardware μη το πετάξεις από παράθυρο :ρ

EDIT:

More info για την ιστορια:Μια και ειχα χρονο ειδα απο περιεργεια και τα υπολοιπα minidumps.

13 στις 14 μπλε οθονες που ειχες το 2010, οφειλονται στον RTKVHDA.sys του 2008, Realtek, που ανεφερα στο προηγουμενο post.

να συμπληρώσω την ιστορία με τις εμμονές μου:

http://www.exploitse...php?q=28909+BID

1. το ότι είναι απενεργοποιημένη μία συσκευή από τη διαχείριση συσκευών δε ξέρω αν συνεπάγεται ότι οι drivers δε θα φορτωθούν όταν ξεκινά το λειτουργικό... αυτό αν το ξέρει κάποιος ας μας το πει.

2. τα vista με τα 7 νομίζω (αν θυμάμαι καλά) μοιράζονται κάποιους drivers -πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος.

• Moderators
Δημοσ.

@Gi0, καθαρά από περιέργεια, αν έχεις χρόνο & διάθεση:

κακογραμμένο driver λες..

το πας στην αναβάθμιση των παλιών μετά..

οκ..

1. γιατί/πως αποκλείεις την περίπτωση να είναι καλογραμμένη παρέμβαση σε κακογραμμένο driver (ή σε κάποιο άλλο module που μπορεί να πάρει τέτοιο έλεγχο πάνω στο σύστημα) ?

2. επίσης, το ότι υπάρχει pattern στη bsod γιατί αποκλείει βλάβη στο hardware ?

1.Δεν απεκλεισα κατι τετοιο, εαν δεν το προσεξες

Συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις καταληγεις να ψαχνεις το προβληματικο hardware ή καποιον κακογραμμενο driver ο οποιος δεν εμφανιζεται πουθενα στη μπλε οθονη.

Και γενικα ολο μου το post κανει καποιες παραδοχες, οι οποιες το τονιζω πρεπει να ληφθουν υποψην. Νομιζω ημουν αρκετα ξεκαθαρος.

2. Επειδη τα hardware προβληματα συνηθως δεν εμφανιζουν τοσο συγκεκριμενο pattern. Και δεν απερριψα πουθενα το προβλημα hardware.

1. το ότι είναι απενεργοποιημένη μία συσκευή από τη διαχείριση συσκευών δε ξέρω αν συνεπάγεται ότι οι drivers δε θα φορτωθούν όταν ξεκινά το λειτουργικό... αυτό αν το ξέρει κάποιος ας μας το πει.

1.Οπως ειπα και στο post μου ηταν φορτωμενοι οι συγκεκριμενοι drivers

Ριχνοντας μια ματια σε οτι loaded driver εχεις οταν επαιρνες μπλε οθονες, ειδα μερικους που ειναι ιδιαιτερα παλιοι και μεσα σ αυτους καποιοι της logitech (εστιαζω στους logitech, γιατι εχω δει πολυ νεωτερους drivers της ιδιας εταιριας να φταινε για bsods)

Δημοσ.

Ευχαριστώ, θα το φροντίσω αυτή τη φορά.

format.jpg

Ηδονή.

κλάου, για κάποιο λόγο μετά την αναβάθμιση (με την τελευταία έκδοση από το σάητ της ενβίντια κτλ) όταν φόρτωνε το desktop, μετά το logon σαναλέμε, άραζε για λίγο φυσιολογικά και ύστερα πετούσε την κλασσική bsod με το irtl (sic) not equal or less, κάπως έτσι, που τη θυμάμαι από τα νιάτα μου με κόνφλικτς driver με hardware. Αυτό δε σωζόταν ούτε με system restore, όπερ και αποφάσισα να εκκαθαρίσω.

Δημοσ.

GiO, ξεκάθαρος ήσουν μια χαρά η ώρα είναι περασμένη και μου αρέσουν οι ghostbusters. Ακόμα και αν δεν αποκλείεις κανένα από τα πιθανά ενδεχόμενα, μου φάνηκε πως ρίχνεις το βάρος* σε κάποια και μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό που κάνεις. Αλλά.... ξερωγω

ηδονή το φορμάτ όμως τα δεδομένα και οι drivers θα ξαναμπούν, το set-άρισμα θα γίνει πάλι, τα τελετουργικά θα επαναληφθούν.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. (ελπίζω)

*ξέρω να διαβάζω, την οπτική περισσότερο ήθελα να καταλάβω αλλά .. μη δίνεις σημασία, τα λέω λίγο κινέζικα.

EDIT:

bsod με το irql (sic) not equal or less, κάπως έτσι, που τη θυμάμαι από τα νιάτα μου με κόνφλικτς driver με hardware. Αυτό δε σωζόταν ούτε με system restore, όπερ και αποφάσισα να εκκαθαρίσω.

fixed.

το link στο #13 εξηγεί τι ρόλο βαράνε τα irql.

• Moderators
Δημοσ.

Νο worries και γω μισοκοιμισμενος ειμαι, αν ακουστηκα καπως, μην δινεις σημασιαhappy.gif

Κατα τ αλλα, μια χαρα λογικη ειναι η σκεψη σου να ψαξεις και την πιθανοτητα να τρεχει κατι 'εξωτικο' στο εσωτερικο καποιου αθωου process.

Το πρωτο που ειδα και εγω οταν εψαξα για τον συγκεκριμενο driver της Realtek, ηταν το buffer overflow που ανεφερες,για αυτο και εγραψα στη συνεχεια

Ξεκινα με ενα update των παραπανω. Ακομα και αν δεν ειναι ο φταιχτης μεσα σ αυτους, επιβαλλεται το update.

Δεν το προχωρησα να αναφερω την συγκεκριμενη vulnerability, υπεθεσα οτι θα το αποδεχτει ο Luci χωρις πολλες εξηγησεις.

Η ολη λογικη μου ηταν να το παω σταδιακα. Τι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να συμβαινει: ενα exploit στον συγκεκριμενο driver (ή σε καποιο αλλο μερος του συστηματος) ή τα τυπικα προβληματα μιας bsod.

Συμφωνα με την οποια εμπειρια εχω, στην πλειοψηφια τους τετοια προβληματα δεν ειχαν να κανουν με κατι τοσο εξιδανικευμενο οσο ενα exploit.

Προφανως δεν σημαινει πως απορριπτω την πιθανοτητα να συμβαινει κατι τετοιο, ή ακομα χειροτερα την ταυτοχρονη υπαρξη και των δυο παραγοντων.

Aν και μετα το format εχουμε συνεχεια του thread, παμε για περαιτερω αναλυση..

Δημοσ.

Λοιπόν, η realtek βαρούσε γιατί προσπαθούσα να εξομοιώσω ASIO στο FLstudio. Το θυμήθηκα τώρα. Μετά μου φέρανε μια asio compatible και ίσιωσα.

Δημοσ.

Gi0 μάλλον κατάλληλη η προσέγγισή σου, το είπα και πιο πριν άλλωστε. Α και, ωραίο blog έχεις φτιάξει -το τσεκάρω που και που.

Lucifer, δώσε λίγο feedback μέσα στον επόμενο μήνα να ξέρουμε αν έληξε το πρόβλημα.

• Moderators
Δημοσ.

Gi0 μάλλον κατάλληλη η προσέγγισή σου, το είπα και πιο πριν άλλωστε. Α και, ωραίο blog έχεις φτιάξει -το τσεκάρω που και που.

Ιδωμεν. Ευχαριστω για τo complimenthappy.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...