Lucifer Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Win 7. Σε κάθε reboot/shut down μου πετάει μπλε οθόνη με internal power error και 0x000000A0. Υπάρχει ένα σχετικό ψιλοζητηματάκι με έναν ιό ή κάτι τέτοιο οπότε έχω τρέξει όλα τα malware και γενικά ο μακάφης με έχει βγάλει καθαρό πολλά χρόνια σερί τώρα, οπότε αποκλείω ενδεχόμενο ιού. Hibernation/sleep κτλ δεν παίζουν. Καμία αλλαγή hardware. Είναι πιθανό να είναι θέμα PSU; Γενικά, φωτίστε.
pappous_soulis Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μήπως πέρασες κάποιο update πρόσφατα? Με ένα πρόχειρο search βρήκα αυτό. Άνοίγεις cmd ως admin και δίνεις την εντολή powercfg /hibernate /size 100
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Hibernation/sleep κτλ δεν παίζουν. Το δοκίμασα έτσι κι αλλιώς, μπα.
ClouD Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html ^ καλό εργαλειάκι. δώσε εικόνα, ίσως βοηθήσει.
Dibasic Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ίσως είναι κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες σου. Αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά... :/
nikomas50 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Σήμερα είχα την πρώτη μου BSOD μετά από τέσσερα χρόνια χρήσης του υπολογιστή. Τον άνοιξα τον καθάρισα και στην επανεκκίνηση μου ζήτησε να ρυθμίσω ώρα στο BIOS και διαπίστωσα ότι είχε περάσει τις default ρυθμίσεις. Στο πρώτο φόρτωμα κόλλησε και κάνοντας hard reset πριν ολοκληρωθεί η φόρτωση του λειτουργικού πέταξε πάλι BSOD. Μέτρησα την τάση της μπαταρίας στη Μ/Β και ήταν μόλις 1,5V αντί για 3V που έπρεπε να είναι. Την αντικατέστησα και το πρόβλημα λύθηκε. Μαζί με τα άλλα που ενδεχομένως θα σου προτείνουν δε χάνεις να έχεις και αυτό στα υπ' όψιν αν η Μ/Β σου είναι 5 ετών και πάνω.
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Το σκέφτηκα και αυτό να σου πω. Μιλάμε για τη λιθίου ναι; Επίσης, στο BIOS κάτι τάσεις που δείχνει είναι ανεξάρτητες της μπαταρίας, έτσι; Dibasic, ό,τι έτρεξα για μνήμες, μαζί και το memtest του repair console, βγήκε καθαρό. Ευχαριστώ για την ιδέα όμως! ClouD, το συνδομότερο, πάντως δε λέει και πολλά παραπάνω. Στο event log το αναφέρει ως kernel, που είναι το τζενέρικ όνομα.
SPANK Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μήπως ενα repair με το cd των windows αν δεν έχεις δοκιμάσει να βοήθαγε ? Δύσκολο βέββαια αλλα καμια φορά ποτέ δεν ξέρεις.
ScrLk Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Αν θες, τρέξε αυτό. Γρήγορο και αποτελεσματικό. http://www.surfright.nl/en
ClouD Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Οκ. Όχι generic, αλλά windows είναι δεν περιμένω να λέει ποιο module δημιούργησε το πρόβλημα. Απλά θέλω την εικόνα. Μαζί με αυτήν πες και τι είδος πρόβλημα ήταν αυτό που αναφέρεις με το κακόβουλο λογισμικό. Πως το εντόπισες. Ονοματα αρχείων (αν, και) που δημιούργησε & αλλάγες στο σύστημα που παρατήρησες. Πως το αντιμετώπισες.
Lucifer Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δεν είχα εγώ πρόβλημα με malware, απλώς γκουγκλάροντας είδα πως κάτι παρεμφερές συμβαίνει τελευταία λόγω κάποιου worm. Όλα τα test έδειξαν πως δεν είναι αυτή η αιτία στην περίπτωσή μου. spank, το δοκίμασα, γιοκ. scrlk, επίσης καμία άκρη.
ClouD Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Δημοσ. 2 Μαΐου 2011 Ποιo worm ? http://www.softpedia...hoCrashed.shtml ^ αυτό το δοκίμασες; Μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω για το module που δημιουργεί το πρόβλημα. edit: αν και αμφιβάλλω ότι θα σου δώσει κάτι από αυτά που βλέπω..
ClouD Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Οκ. Δεν είμαι σίγουρος γιατί δε δίνεις κάποιο feedback. Τέτοια θέματα δεν εξυπηρετούν μόνο στο να λύθει ένα πρόβλημα, μία φορά, αλλά και ως αρχείο αντίστοιχο με αυτό που σκαλίζεις από το google σε άλλες δικτυακές ομάδες, blogs, mailing lists και λοιπές δεδομενοκρατορίες. Οπότε επειδή προσωπικά δε γουστάρω μία μονολεκτικές απαντήσεις ή καθόλου απαντήσεις σε τέτοια θέματα, ειδικά εφόσον προσπαθώ να βοηθήσω θα πω μερικά πράγματα θεωρώντας ότι δε ξέρεις τα πολύ βασικά και θα δώσω ένα πλαίσιο με βάση το οποίο θα το έψαχνα εγώ. /Disclaimer Hardware ή Software. (αφήνουμε το firmware στην άκρη) Εφόσον δεν άλλαξες hardware τότε μπορεί να άλλαξε μόνο του -κοινώς να τα 'παιξε κάτι. Αν το power error είναι σταθερό και συμβαίνει ΚΑΘΕ φορά μπορείς να προσπαθήσεις να μειώσεις τους ύποπτους ξεκινώντας από αυτά που είναι πιο εύκολο να τα παίξουν. Οποιαδήποτε εξωτερική συσκευή (σκληροί δίσκοι, φωτογραφικές, οτιδήποτε). Βγάλτη και δες. Μετά ανάλογα αν είναι laptop ή desktop μνήμες και μπαταρία ή τροφοδοτικό. Πειραματίσου.. Αυτά για το hardware μπορεί να σου δώσουν κάποιο στοιχείο. Εφόσον δεν άλλαξες hardware τότε μπορεί να άλλαξε το πως αυτό αξιοποιείται από το λειτουργικό. Μπορεί δηλαδή να έχεις κάποιο πρόβλημα με τους drivers. Οι drivers μπορεί να άλλαξαν - με την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος που έβαλες έσυ. - με την εγκατάσταση κάποιου προγράμματος που έβαλε κάποιο πρόγραμμα για εσένα. service pack windows update κακόβουλο λογισμικό στην περίπτωση 3 να σχολιάσω την εμπιστοσύνη που δείχνεις στο antivirus. Υπάρχει ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που μέχρι να αλλάξουν κάποια τμήματα της αρχιτεκτονικής έκανε θραύση: rootkits. Τα τωρινά antivirus μπορούν να εντοπίσουν rootkits της περασμένης δεκαετίας. Δε θες να ξέρεις τι γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα. Αλλά δεν είναι μόνο τα rootkits που θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο από το λειτουργικό πειράζοντας (προς κάποια άσχετη κατεύθυνση) λειτουργίες από τους drivers (υπερφόρτωση) ή παρεμβαίνοντας στη διαχείριση μνήμης του λειτουργικού. Η πρώτη κατηγορία είναι κάτι που εσύ ξέρεις. Η δεύτερη και οι δύο υποκατηγορίες επισης. Στην τρίτη υποκατηγορία έχω αμέτρητες ιδέες, αλλά δεδομένου του feedback έχω να πω: 1. κοίταξε τις υπηρεσίες που φορτώνουν στην εκκίνηση. 2. κοίταξε τις εφαρμογές που φορτώνουν στην εκκίνηση 3. τσέκαρε αν έχεις το σωστό αρχείο από το εκτελέσιμο που σου δημιουργεί πρόβλημα. Σε ότι αφορά αυτό που προσπάθησα να καταλάβω.. Ξεκινούσε από εδώ: http://www.codeproje...ug/Crashes.aspx Το οποίο μάλλον έχουν ενσωματώσει με κάποιον τρόπο πλέον στα windows 7. Παρ' όλα αυτά δεν είναι απαραίτητο ότι σου δημιούργησε το πρόβλημα το συγκεκριμένο εκτελέσιμο του λειτουργικού. Το πιθανότερο (αλλά μυρίζω τα νύχια μου στα κλειστού κώδικα. μπορώ και καλύτερα αν παίρνω περισσότερα από μονολεκτικές απαντήσεις) είναι να φορτώνει άλλα -ευαίσθητα σε παρέμβαση- πράγματα. Αυτά.
Moderators Gi0 Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2011 @Lucifer Αν θες ανεβασε καπου τα minidumps και αν εχεις και καποιο memory dump,να τα δω (c:\windows\minidump και c:\windows\memory.dmp το memory dump,εαν υπαρχει) Αντιστοιχο-με διαφορετικο μηνυμα bsod-ειχε ενα αλλο μελος,πριν απο καιρο, ισως ειναι κατι αντιστοιχο και σενα.
Lucifer Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 cloud, δεν είχα πολύ χρόνο για να κάτσω να το κοιτάξω. Σκέψου ότι ούτε μπαταρία δε δοκίμασα να αλλάξω που προτάθηκε. Το αρχείο είναι αυτό: crash dump file: C:\Windows\minidump\050911-42167-01.dmp This was probably caused by the following module: ntkrnlpa.exe (nt+0xDCDFC) Bugcheck code: 0xA0 (0x1, 0x6, 0xFFFFFFFF86EA7738, 0x0) Error: INTERNAL_POWER_ERROR file path: C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe product: Microsoft® Windows® Operating System company: Microsoft Corporation description: NT Kernel & System Bug check description: This bug check indicates that the power policy manager experienced a fatal error. This problem might be caused by a thermal issue. The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time. δε νομίζω να λέει κάτι. gio, memory δεν έχει. Τα μίνι: http://www.fileden.com/files/2008/7/23/2016027/Minidump.rar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.